Hubzero 06.01.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mam do sprzedania ok 140 stempli. Karczew. 663 88 66 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa_bercik 06.01.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam! Co i w jakiej kolejności robić przy budowie domu przyjmując, że na wiosnę będzie gotowy stan surowy otwarty? Od czego zaczynać, żeby potem nic ze sobą nie kolidowało? Pozdrawiam! Polecam: http://forum.muratordom.pl/kompletny-harmonogram-prac,t16256.htm tam może znajdziesz odpowiedż. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 08.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 11.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Poszukuję solidnej ekipy do ocieplenia poddasza. Jeśli ktoś zna godnych polecenia to będę wdzięczny za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 16.01.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Poszukuję solidnej ekipy do ocieplenia poddasza.Jeśli ktoś zna godnych polecenia to będę wdzięczny za kontakt wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 17.01.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Czy cena 35 zł/m2 za ścianę fundamentową i piwniczną a także strop nad piwnicą jest ceną mieszczącą się w granicach zdrowego rozsądku .A dalej czy cena 28 - 30 tyś za postawienie już samych ścian + ułożenie więźbi dachowej ( domek ok. 100 m2, dach dwuspadowy z doprojektowaną lukarną) jest ceną ,którą można przyjąć jako niezbyt wygórowaną ? . Bloczki betonowe układane w poprzek, ściany z maxa. Ekipa sprawdzona i polecana aczkolwiek jako jedyna z trzech dzisiaj wizytowanych ma jeszcze wolny termin na wrzesień ( jedn Pan na wejściu stwierdził, że absolutnie nie przyjmnie żadnych zleceń na ten rok bez względu na cenę, drugi przejrzał projekt i może , może ale to zależy od tego kiedy zima się skończy a ten trzeci a i owszem przejrzał projekt ; powiedział, że fajne rozwiązania w tym , że ciekawa duża piwnica ale w tym roku tylko podpiwniczenie reszta wiosną ). Ewentualnie miałbym gorącą prośbę o " namiary" na inne eikipy do SSO Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 18.01.2010 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam, odkupie po budowie: - prowizoryczne ogrodzenie - szope drewniana lub nieduzy blaszak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.01.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, poszukuję taniego kominiarza do odbioru domu. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.01.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Poszukuję solidnej ekipy do ocieplenia poddasza. Jeśli ktoś zna godnych polecenia to będę wdzięczny za kontakt Podaję namiar- gość rzetelny, terminowy, można się targować Janusz Wrona tel: +48602595828 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 28.01.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam, Czy może ktoś coś powiedziec o fachowosci Pana Pawla Rudnika i jego firmy, ktora robi instalacje elektryczne i hydrauliczne pozdrawiam i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 02.02.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Pewnie temat już był nie raz ale wyszukiwarka na tym forum to porażka.Pytanie proste: okna VEKA czy FAKRO? Zarówno dachowe jak i zwykłe.Pytam bo wiele firm produkujących okna robi to na licencjach.Jakie macie na ten temat zdanie? Co decydowało przy Waszym ewentualnym wyborze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.02.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Pewnie temat już był nie raz ale wyszukiwarka na tym forum to porażka. Pytanie proste: okna VEKA czy FAKRO? Zarówno dachowe jak i zwykłe. Pytam bo wiele firm produkujących okna robi to na licencjach. Jakie macie na ten temat zdanie? Co decydowało przy Waszym ewentualnym wyborze. Pozdrawiam! Skorzystaj z wyszukiwarki gogl-a. Opis jak to zrobić znajdziesz tu ? http://forum.muratordom.pl/nowa-wyszukiwarka-forumowa-100-ze-znajdziesz,t104718.htm?highlight=google http://forum.muratordom.pl/post2377748.htm#2377748 http://forum.muratordom.pl/post2199177.htm#2199177 Dwa lata temu nazwa „Veka” dotyczyła profila okiennego, z którego poszczególni producenci okien np. „Drutex” produkowali okna. Nazwa „Fakro” odnosi się do nazwy i producenta okien dachowych. Wybierając okna do swojego domu kierowałem się ich jakością. Wybrałem lokalnego sprawdzonego wcześniej montażystę. Montowane przez niego okna służą moim rodzicom i chyba od ponad 10 lat nie było z nimi żadnego problemu – podobnie jak z montażem. Dla mnie to najlepsza gwarancja. Firma działa od tego czasu na rynku lokalnym i jeszcze nie słyszałem o nich złej opinii. Co do okien dachowych jest trzech potentatów Fakro, Velux, Roto. Opinii o nich jest sporo, a „każda sroczka swój ogon chwali”. Poczytaj na forum. Moim zdaniem najlepiej pojechać do salonu i obejrzeć każde z nich i porównać ich ceny – czasami dany producent robi promocje. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 04.02.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Z tego co czytałem na forach to VEKI nie polecają zarówno jako okna dachowe i jako profil okien zwykłych. I takie tez opinie słyszałem od sprzedawców nawet tych, którzy oferują profile VEKI podobno są miękkie. Co do dachowych FAKRO czy VELUX jeden diabeł te same parametry, materiały i żywotność jedyna różnica to VELUXY lepsze mają okna dachowe do łazienek bo całościowo zanurzane w plastiku czy czymś takim (wewnątrz drewno) a FAKRO chyba tylko maluje, czy VELUX z całego kawałka drewna a FAKRO łączy z kilku, nie pamiętam dokładnie ale jakoś tak to leciało Inne różnica to tylko kolor zewnętrzny VELUX grafit FAKRO bardziej szary i klamek wewnątrz FAKRO na dole VELUX na górze lub na odwrót. Dawno się tym interesowałem i nie pamiętam. Osobiście mam VELUXY ale jeszcze czekają na montaż w garażu już prawie rok czasu bo była atrakcyjna cena i brałem co popadło Jeśli chcesz kupić dachowe to polecam firmę z Krakowa oknadachowe.net jak kupowałem mieli najniższe ceny (maj 2009r.) oczywiście doliczając fartuchy, transport i wszystko inne bez zarzutów. Dobra rada jak pytasz o cenę okien dachowych to właśnie pytaj łącznie z fartuchem bo jak okna takie to fartuchy drogie i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 05.02.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Z tego co czytałem na forach to VEKI nie polecają zarówno jako okna dachowe i jako profil okien zwykłych. I takie tez opinie słyszałem od sprzedawców nawet tych, którzy oferują profile VEKI podobno są miękkie. Veka ma różne profile. Nie słyszałem o ich oknach dachowych. Co do dachowych FAKRO czy VELUX jeden diabeł te same parametry, materiały i żywotność jedyna różnica to VELUXY lepsze mają okna dachowe do łazienek bo całościowo zanurzane w plastiku czy czymś takim (wewnątrz drewno) a FAKRO chyba tylko maluje, czy VELUX z całego kawałka drewna a FAKRO łączy z kilku, nie pamiętam dokładnie ale jakoś tak to leciało Z opinii uzytkowników wynika żę to właśnie ten powleczony plastik, pęka w Veluxach pod wpływem wilgoci. Dlatego w łazienkach nie mam Veluxa ani Fakro, a okna dachowe plastikowe. Inne różnica to tylko kolor zewnętrzny VELUX grafit FAKRO bardziej szary i klamek wewnątrz FAKRO na dole VELUX na górze lub na odwrót. Dawno się tym interesowałem i nie pamiętam. Velux robi też okna z dolnym zamknięciem. Moim zdaniem są to podobne produkty dlatego przy wyborze okien dachowych kierowałem się ich ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 06.02.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Z tego co czytałem na forach to VEKI nie polecają zarówno jako okna dachowe i jako profil okien zwykłych. I takie tez opinie słyszałem od sprzedawców nawet tych, którzy oferują profile VEKI podobno są miękkie. Veka ma różne profile. Nie słyszałem o ich oknach dachowych. A tu przyznaję Ci racje zagalopowałem się z tymi VEKAMI dachowymi jednak co do opinii na temat profile VEKA to nadal ją podtrzymuję, że są słabe ale to tylko z opinii sprzedawców. Owszem kiedyś był to lider w PCV ale teraz chyba góruje SCHUCCO. Ale i tak wiadomo, że czasami górę bierze kaska a nie to co się nam podoba lub jest naprawdę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 09.02.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam!Poszukuję dobrej ekipy do pokrycia dachu dachówką ceramiczną z obróbka blacharską rynnami itp.Znacie to dajcie namiar. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 09.02.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam! Poszukuję dobrej ekipy do pokrycia dachu dachówką ceramiczną z obróbka blacharską rynnami itp. Znacie to dajcie namiar. Pozdrawiam! I ja przyłącze się do pytania. I jeszcze może ktoś z Was brał ekipę ze składu dachówki w Michalinie zaraz za rondem po lewej stronie jadąc do Wawy razem z materiałem. Jak oceniacie ten skład jeśli chodzi o wykonanie, jakość materiału i ewentualne usługi gwarancyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 11.02.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mogę polecić swojego dekarza. Wyraził zgodę na umieszczenie danych na forum, więc wpisuję: Dawid Całka 607 315 465.Dach można obejrzeć u nas, może tylko za parę dni, jak śnieg trochę zjedzie.Materiał kupowaliśmy w Dachluxie przy Nadwiślańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 12.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Pewnie temat już był nie raz ale wyszukiwarka na tym forum to porażka. Pytanie proste: okna VEKA czy FAKRO? Zarówno dachowe jak i zwykłe. Pytam bo wiele firm produkujących okna robi to na licencjach. Jakie macie na ten temat zdanie? Co decydowało przy Waszym ewentualnym wyborze. Pozdrawiam! O wyborze okien połaciowych zdecydowało przede wszystkim to, jak wyglądają u znajomych i rodziny po kilku latach od zamontowania. Po rekonesansie zdecydowalismy się na VELUX-a. Drewno na oknach FAKRO zniszczyło się niemiłosiernie przez 6 lat, u konkurencji jak nowe. Trochę zmartwiła mnie informacja o pękającym plastiku w VELUX-ach, u nas na razie nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 12.02.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam! Kochani, ile czekaliście na przyłącze prądu w Otwocku? Jaki jest jego koszt? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts