Michał Inwestor 04.03.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam! Poszukuję dobrej ekipy do pokrycia dachu dachówką ceramiczną z obróbka blacharską rynnami itp. Znacie to dajcie namiar. Pozdrawiam! I ja przyłącze się do pytania. I jeszcze może ktoś z Was brał ekipę ze składu dachówki w Michalinie zaraz za rondem po lewej stronie jadąc do Wawy razem z materiałem. Jak oceniacie ten skład jeśli chodzi o wykonanie, jakość materiału i ewentualne usługi gwarancyjne. jeśli macie na myśli Dach Kowalscy to można poczytać o mojej przygodzie z nimi w wątku na Wymianie doświadczeń. W dwóch słowach: dach przecieka, kałuża w salonie, a reklamacji nie uznają bo jest śnieg na dachu - jak se Pani śnieg zdejmie to nie będzie kapało !! Że też sama na to nie wpadłam !!! Witam, Ja osobiścię mam miłe wspomnienia z Firmą Dach-Kowalscy z Michalina. Uczciwi ludzie, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie w tej branży, usługę zleconą wykonali szybko i dokładnie. Nic nie przecieka wszystko jest ok nawet po tych wielkich opadach śniegu. widocznie w przypadku forumowiczki, której wypowiedz cytuję przyczyną przecieku nie była nieszczelność dachu z winy firmy która świadczyła usługę dekarską. Pozdrawiam forumowiczów i naprawde Firmie Dach-Kowalscy warto powierzyć swój dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 05.03.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 marzena 999 - wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 05.03.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 xtramartika - wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.03.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam, Ja osobiścię mam miłe wspomnienia z Firmą (...) przyczyną przecieku nie była nieszczelność dachu z winy firmy która świadczyła usługę dekarską. Pozdrawiam forumowiczów i naprawde Firmie (...) warto powierzyć swój dach Dwa posty i dwie reklamy. Zamieść sobie ogłoszenie, a nie wciskaj kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 07.03.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam, poszukuję TYNKARZY "prostych i gładkich" Bardzo proszę o namiary na godne polecenia ekipy od tynków tradycyjnych. Będę wdzięczna za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 07.03.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam, jeżeli ktoś ma na zbyciu, to chętnie przyjmę siatkę ogrodzeniową - pobudowlaną, taką tymczasową. Tymczasowe słupki ogrodzeniowe też się przydadzą, jeżeli komuś przeszkadzają, to chętnie wybawię z kłopotu Potrzebuję ok. 150 metrów, ale jeśli ktoś ma mniej lub więcej, to również chętnie przyjmę. Oczywiście transport i ewentualny demontaż w moim zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_oTWOCK 08.03.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, poszukuję TYNKARZY "prostych i gładkich" Bardzo proszę o namiary na godne polecenia ekipy od tynków tradycyjnych. Będę wdzięczna za pomoc! mogę polecić solidną ekipę do tynków - kontakt: p. Łukasz 607 738 298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trusia 08.03.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam! Poszukuję dobrej ekipy do pokrycia dachu dachówką ceramiczną z obróbka blacharską rynnami itp. Znacie to dajcie namiar. Pozdrawiam! I ja przyłącze się do pytania. I jeszcze może ktoś z Was brał ekipę ze składu dachówki w Michalinie zaraz za rondem po lewej stronie jadąc do Wawy razem z materiałem. Jak oceniacie ten skład jeśli chodzi o wykonanie, jakość materiału i ewentualne usługi gwarancyjne. jeśli macie na myśli Dach Kowalscy to można poczytać o mojej przygodzie z nimi w wątku na Wymianie doświadczeń. W dwóch słowach: dach przecieka, kałuża w salonie, a reklamacji nie uznają bo jest śnieg na dachu - jak se Pani śnieg zdejmie to nie będzie kapało !! Że też sama na to nie wpadłam !!! Witam, Ja osobiścię mam miłe wspomnienia z Firmą Dach-Kowalscy z Michalina. Uczciwi ludzie, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie w tej branży, usługę zleconą wykonali szybko i dokładnie. Nic nie przecieka wszystko jest ok nawet po tych wielkich opadach śniegu. widocznie w przypadku forumowiczki, której wypowiedz cytuję przyczyną przecieku nie była nieszczelność dachu z winy firmy która świadczyła usługę dekarską. Pozdrawiam forumowiczów i naprawde Firmie Dach-Kowalscy warto powierzyć swój dach )) rozumiem, ze ty u nich pracujesz? czy tez jestes wlascicielem tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 08.03.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, czy mozecie powiedziec cos dobrego lub zlego o tym hydrauliku p. Sławomir Celej Kolonia Górzno 59a pozdrawiam i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 12.03.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Hydraulika, ekipy do tynków tradycyjnych, wylewek poszukuję. Znacie, polecacie - dajcie namiar. Aha! Żeby nie było abym poszukał! Te co są podane na forum spisałem Może są nowe, albo stare pozyskały nowe opinie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andibart 15.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam. Mam do sprzedania pozostałości po budowie: - stemple budowlane ok. 70 szt. - 3 zł za szt.Odbiór Otwock - Jabłonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 16.03.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam wszystkich!Poszukuję wykonawcy który zrobi mi przyłacze gazowe od ogrodzenia do domu skrzynka jest już w ulicy i ile to może kosztowac za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 16.03.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam wszystkich! Poszukuję wykonawcy który zrobi mi przyłacze gazowe od ogrodzenia do domu skrzynka jest już w ulicy i ile to może kosztowac za mb. Namiar wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
op7 17.03.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam wszystkichjestem nowym forumowiczem i oczywiście zanim pytam to szukam i czytam.I czytam na tej stronie i czytam i już oczy mi sie plączą od pozdrowień i życzliwości a tego czego potrzebuję nie mogę się doczytać.Zatem pozwolę sobie na pytanie o architekta.Chcę kawałek domu przerobić na działalność gospodarczą i szukam architekta , projektanta który w projekt domu ( który niestety trzeba zrobić, bo dom jest drewniano-murowany z lat hooo..hoo.. lub jeszcze starszy) domaluje okna wystawowe i drzwi, bo tyle muszę zmienić w istniejącym stanie.Na razie zależy mi na ustaleniu kosztów, wstępnie, dlatego , że muszę oszacować wartość przedsięwzięcia i wystapić o pożyczkę. Ale nie wiem o jaką.Więc jakby ktoś mógłby mi kogoś polecić to będę wdzięczna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 17.03.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 witajcie drodzy forumowicze i sąsiedzimam do sprzedania kompletny system rynien Wavin KANION 100 i 130. Sprzedaję dużo poniżej cen rynkowych - są to nowe, nieużywane, orginalnie zapakowane art. pochodzące z budowy moich rodziców. Zmienili decyzję o kolorze dachu a rynny kupione wczesniej w systemie Kanion w bardzo łądnym brązowym kolorze zostały. KANION 100: ciemny brąz Rura 75X3000 - 6szt - cena 35 zł za szt. Kolano dwukielichowe 75/67 - 21szt - cena 10zł szt Kolano jednokielichowe 75/67 - 15 szt - cena 10 zł szt. Uchwyt rury stalowy uniwersalny 75mm ocynkowany - 14 szt. - 5zł szt. Rynna 100x4000 - 20 szt. - 35zł za szt. Złączka rynny z wkładką (komplet) 100mm - 5 szt - 10zł szt Uchwyt rynny 100mm - 140 szt. - 4zł szt Lej spustowy 100/75 - 7 szt - 14zł szt Denko zewnętrzne lewe 100mm - 2 szt - cena 7zł/szt Denko zewnętrzne prawe 100mm - 4 szt - cena 7zł/szt Narożnik zewnętrzny 100/90 - 11 szt - 15 zł/szt Narożnik zewnętrzny 100/135 - 9 szt - 40 zł/szt Narożnik wewnętrzny 100/90 - 12 szt - 15 zł/szt Narożnik wewnętrzny 100/135 - 1 szt - 40 zł/szt KANION 130 ciemny brąz Rura 90x3000 - 6 szt - 55zł szt Kolano dwukielichowe 90/67 - 25szt. - 15zł/szt Złączka rury 90mm - 19 szt. - cena 10zł/szt Uchwyt rury stalowy uniwersalny 90mm ocynk - 30szt - cena 9zł/szt Złączka rynny z wkładką (komplet) - 130mm - 6 szt. - 15zł/szt Denko zewnętrzne lewe 130mm - 4 szt - cena 8zł/szt Denko zewnętrzne prawe 130mm - 4 szt - cena 8zł/szt Narożnik zewnętrzny 130/90 - 2 szt - 19 zł/szt Narożnik wewnętrzny 130/135 - 2 szt - 45 zł/szt Uchwyt rynny 130mm - 26szt - 4,90 zł/szt Lej spustowy 130/90 - 4 szt - 19zł /szt CENY BRUTTO Odbiór w Czarnówce k/Otwocka Przy zakupie całości lub przynajmniej większej częsci stoku oferuję dowóz własnym transportem. tel. 604216810 mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libran79 21.03.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Końcówka pozostałości z budowychce się tego szybko pozbyc Aktualizacja na dzien 21,03,2010 1. 48 sztuk porotherm wienerberger 11,5 - po 4 zł sztuka; 2. około 200 metrów bieżących płaskownika 50 x 5 mm pochodzacy z rozbiórki konstrukcji długość ok 5m- cena 4zł za mb w razie pytan proszę o kontakt [email protected] odbior osobisty Glina koło Otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba79 22.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, Poszukuję ekipy zainteresowanej wybudowaniem stanu surowego - Malcanów, gm. Wiązowna.Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Jeżeli ktoś budował w okolicy i może polecić sprawdzoną ekipę - będę wdzięczny za kontakt pozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 22.03.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, Poszukuję fachowca do badania geotechnicznego (pod GWC). Czy ktoś korzystał i moze dać namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojo0077 23.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam. Jestem dopiero na etapie projektowania i mam w związku z tym pytanie: Czy ktoś z was buduje lub zbudował dom na płycie fundamentowej - prosiłbym o namiar na architekta który bez zbędnego marudzenia podjąłby się zaprojektowania takiej płyty z ogrzewaniem podłogowym wodnym. Jak do tej pory architekci z którymi rozmawiałem odradzali mi takie rozwiązania po czym stwierdzali że nie projektują płyt fundamentowych. Niestety mam na działce dość wysoki poziom wód gruntowych i wydaje mi się, że wykonanie płyty byłoby korzystniejsze niż fundamentów tradycyjnych z uwagi na niezbędne wykopy oraz późniejsze mostki termiczne. Prosze również o namiary na firmy które wam wykonywały płyty fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 26.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam Oddam za pół ceny (albo taniej ) styropian elewacyjny - grubość 15 cm, z "felcem", 3,4 m3 czyli ok. 22m2. Kilka płyt lekko "sfatygowanych" przenoszeniem i podkładaniem, ale absolutnie nadające się do użycia. Jest kilka nadciętych - gratis. Ew. odbiór 14 km od Otwocka. Mam też kilka ceramicznych cegieł do kanałów wentylacyjnych i zadeklowanych pustaków keramzytowych do Terivy. Info na priv - pozdrawiam. PS. Wylewki (mixokretem) robiła mi firma, nazwiska nie pomnę... tel. 502636730. Robili mi prawie 300m posadzek - nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts