abra dab 25.11.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witajcie, Poszukiwany żywy lub jeszcze żywszy architekt z naszych Okolic celem zaprojektowania domu. Najlepiej ze skrzywieniem na trochę nowocześniejsze linie. Liczę , ze architekt miejscowy podpowie gdzie i do kogo uderzyć np. w temacie wycinki drzew itp. Czy możecie kogoś sensownego i niedrogiego polecić? Nawiasem mówiac - ile biorą teraz architekci za projekt/m kw? z góry dzięki, abra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 26.11.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Nawiasem mówiac - ile biorą teraz architekci za projekt/m kw? Pod koniec 2008r. dowiadywałem się u jednego to dom około 150m/kw to koszt około 10.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_oTWOCK 30.11.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam, poszukuję kominarza do wykonania odbioru, wszelkie namiary na "w porządku" osoby mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 07.12.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 To nie jest forum na reklamy firm. A widzę, że we wszystkich grupach budujących to samo wkleiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 08.12.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 oddam: ościeżnica - regulowana 95-115, kolor grusza, producent - Wołomin 2 materace sprężynowe - z Ikei, 80x200, grubość 14 cm, używane kontakt: 0508-164-003 Ługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 10.12.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 To nie jest forum na reklamy firm. A widzę, że we wszystkich grupach budujących to samo wkleiłaś. No gratuluje MODERATOROWI, że poradził sobie ze spamem. BRAWO, BRAWO, BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohara1719506238 18.12.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam "przyszlych" sąsiadów będę budować w gminie Kołbiel (domek z półbala w 2012, fundament Legalett -sierpien 2011). Chcialabym przed rozpoczeciem budowy przylaczyc sie do sieci wodociagowej. Obecznie czekam na pozwolenie budowlane ze starostwa. Czy może mi ktoś poradzić od czego muszę zacząć załatwianie wody??? i gdzie- w gminie czy w powiecie? czy w ogole jest mozliwosc podlaczenia do wody przed rozpoczeciem prac budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123456 19.12.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Drodzy forumowicze, moze poleciłby mi ktoś sprawdzonych tynkarzy wewnątrz. Planuję zrobić tynki klasyczne. Serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 19.12.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Drodzy forumowicze, moze poleciłby mi ktoś sprawdzonych tynkarzy wewnątrz. Planuję zrobić tynki klasyczne. Serdeczne dzięki. Ja mogę śmiało polecić super ekipę, robili u dwóch moich sąsiadów i ja też ich wziąłem. Tynk tradycyjny z wykończeniem piaskiem kwarcowym. Ekipa gdzieś z daleka ale w naszych okolicach dużo robili domów. Szef pan Stanisław 507-569-003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1106 20.12.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam wszystkich z grupy Otwockiej, Chciałbym wszystkich ostrzec przed wykonawcą robót budowlanych (specjalista od wszystkiego) p. Ryszard Odolak, który podejmuje sie robót z których z biegiem czasu nie jest w stanie się wywiązać, mimo obietnic jakie składa na umowach zawartych miedzy wykonawcą a inwestorem. Specjalista ten nie ma zaplecza technicznego a jego współpracownicy są dobierani przypadkowo i w miarę potrzeb z powiatowego urzędu pracy, co w znaczący sposób przekłada się na jakość świadczonych usług. Dodam jeszcze że wykonawca którego opisuję jest mi znany (10 lat) i polecany przez znajomych, co nie było żadną gwarancją wykonania w sposób poprawny usługi budowlanej. Jeżeli planujecie budowę domu to omijajcie tego specjalistę, bo postawi krzywo ściany, a na końcu wmówi że tak było w projekcie!!! Jeżeli planujecie piękne tynki kwarcowe kóre mają swój urok to omijajcie szeroko tego specjalistę, bo na końcu przy odbiorze okarze się, że będzie trzeba to poprawiać ale już gipsem, oile p. Rysio wróci na plac budowy!!! Glazura w jego wykonaniu??? niestety ale już nie umnie na budowie!!! ja mam już dosyć tego specjalisty!!! Pamiętajcie nigdy ale to nigdy :no:nie dawjcie żadnych zaliczek!!! mądry Polak po szkodzie!!! Reasumując p. Rysio Odolak to 2 w 1, a może i więcej 10 w 1, ale jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego!!! Jeśli ktoś bedzie potrzebował solidnej ekipy murarzy, elektryków, dekarzy, ekipę do wykończeń (docieplanie poddasza, glazury itp.) to piszcie napewno pomogę i polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamC 02.01.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Witam "przyszlych" sąsiadów będę budować w gminie Kołbiel (domek z półbala w 2012, fundament Legalett -sierpien 2011). Chcialabym przed rozpoczeciem budowy przylaczyc sie do sieci wodociagowej. Obecznie czekam na pozwolenie budowlane ze starostwa. Czy może mi ktoś poradzić od czego muszę zacząć załatwianie wody??? i gdzie- w gminie czy w powiecie? czy w ogole jest mozliwosc podlaczenia do wody przed rozpoczeciem prac budowlanych? Czekasz na pozwolenie na budowe znaczy sie warunki przylacza juz masz. Poszukaj na stronie gminy / gospodarki komunalnej namiarow na konserwatora sieci w Twojej okolicy, my tak zrobilismy. Teoretycznie powinien byc przynajmniej fundament by zrobic przylacze, mozna tez zrobic studzienke licznikowa poza obrysem domu, mozna sie tez dogadac z panem wykonawca by pociagnal do "fundamentu" a papierki zalatwil jak juz go zbudujecie. Nasz wykonawca zrobil nam przylacze i ma tez zalatwic wszystkie sprawy zwiazane z papierologia w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 02.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Drodzy forumowicze, moze poleciłby mi ktoś sprawdzonych tynkarzy wewnątrz. Planuję zrobić tynki klasyczne. Serdeczne dzięki. Witam. Jesli nadadal poszukujesz tynkarza napisz na priv. Takich tynkow jak p.Kazimierza jeszcze nie widzialem. Co prawda robi powoli ale baaardzo dokladnie. Przed malowaniem wystarczy delikatnie przetrzec i wyglada jak gladz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Cześć Dołączyła do Was budująca się w przyszłości w Bolesławowie . Co prawda na razie jestem na etapie papierologii ale liczę że uda się szybko wszystko załatwić. Projekt indywidualny. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 20.01.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Cześć Dołączyła do Was budująca się w przyszłości w Bolesławowie . Co prawda na razie jestem na etapie papierologii ale liczę że uda się szybko wszystko załatwić. Projekt indywidualny. Pozdr Witam:) A gdzie będziecie sie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.01.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam:) A gdzie będziecie sie budować? W Bolesławowie k/Dobrzyńca. Przedostatnia działeczka w gminie . Na granicy gmin Wiązowny i Kołbieli. Mamy nawet kamień graniczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anifre 23.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam Wszystkich z okolic Otwocka!!! jestem na etapie papierologii...ale mam pytanie czy ktoś buduje wg projektu m42 przemyślany z muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 25.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ponawiam:) poszukuje taniej przyczepy oraz kibelka na budowę z okolic otwocka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 26.01.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam Wszystkich z okolic Otwocka!!! jestem na etapie papierologii...ale mam pytanie czy ktoś buduje wg projektu m42 przemyślany z muratora? Nie wiem czy o ten domek Ci chodziło ale tu masz linka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102055-Dom-M42-Przemy%C5%9Blany-z-Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anifre 27.01.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Nie wiem czy o ten domek Ci chodziło ale tu masz linka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102055-Dom-M42-Przemy%C5%9Blany-z-Muratora Dziękuje serdecznie za pomoc-dużo ciekawych informacji Serdecznie Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 04.02.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam jeśli ktoś nie wie co zrobić z niepotrzebną ziemią ( nie gliną) lub gruzem to chętnie przyjmę na utwardzenie drogi. Mogą być tego duże ilości poradzę sobie. Miejsce zwałki to Dąbrówka koło Celestynowa. W razie pytań 503-153-783 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts