Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

Witajcie,

Poszukiwany żywy lub jeszcze żywszy architekt z naszych Okolic celem zaprojektowania domu. Najlepiej ze skrzywieniem na trochę nowocześniejsze linie. Liczę , ze architekt miejscowy podpowie gdzie i do kogo uderzyć np. w temacie wycinki drzew itp. Czy możecie kogoś sensownego i niedrogiego polecić?

Nawiasem mówiac - ile biorą teraz architekci za projekt/m kw?

z góry dzięki,

abra

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam "przyszlych" sąsiadów :)

będę budować w gminie Kołbiel (domek z półbala w 2012, fundament Legalett -sierpien 2011). Chcialabym przed rozpoczeciem budowy przylaczyc sie do sieci wodociagowej.

Obecznie czekam na pozwolenie budowlane ze starostwa.

Czy może mi ktoś poradzić od czego muszę zacząć załatwianie wody??? i gdzie- w gminie czy w powiecie? czy w ogole jest mozliwosc podlaczenia do wody przed rozpoczeciem prac budowlanych?

Drodzy forumowicze, moze poleciłby mi ktoś sprawdzonych tynkarzy wewnątrz. Planuję zrobić tynki klasyczne. Serdeczne dzięki.

Ja mogę śmiało polecić super ekipę, robili u dwóch moich sąsiadów i ja też ich wziąłem. Tynk tradycyjny z wykończeniem piaskiem kwarcowym.

Ekipa gdzieś z daleka ale w naszych okolicach dużo robili domów. Szef pan Stanisław 507-569-003

Witam wszystkich z grupy Otwockiej,

Chciałbym wszystkich ostrzec przed wykonawcą robót budowlanych (specjalista od wszystkiego) p. Ryszard Odolak, który podejmuje sie robót z których z biegiem czasu nie jest w stanie się wywiązać, mimo obietnic jakie składa na umowach zawartych miedzy wykonawcą a inwestorem.

Specjalista ten nie ma zaplecza technicznego a jego współpracownicy są dobierani przypadkowo i w miarę potrzeb z powiatowego urzędu pracy, co w znaczący sposób przekłada się na jakość świadczonych usług.

Dodam jeszcze że wykonawca którego opisuję jest mi znany (10 lat) i polecany przez znajomych, co nie było żadną gwarancją wykonania w sposób poprawny usługi budowlanej.

Jeżeli planujecie budowę domu to omijajcie tego specjalistę, bo postawi krzywo ściany, a na końcu wmówi :mad:że tak było w projekcie!!!

Jeżeli planujecie piękne tynki kwarcowe kóre mają swój urok to omijajcie szeroko tego specjalistę, bo na końcu przy odbiorze okarze się, że będzie trzeba to poprawiać ale już gipsem, oile p. Rysio wróci na plac budowy!!!

Glazura w jego wykonaniu??? niestety ale już nie umnie na budowie!!! ja mam już dosyć tego specjalisty!!!

Pamiętajcie nigdy ale to nigdy :no:nie dawjcie żadnych zaliczek!!! mądry Polak po szkodzie!!!

Reasumując p. Rysio Odolak to 2 w 1, a może i więcej 10 w 1, ale jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego!!!

Jeśli ktoś bedzie potrzebował solidnej ekipy murarzy, elektryków, dekarzy, ekipę do wykończeń (docieplanie poddasza, glazury itp.) to piszcie napewno pomogę i polecę:rolleyes:

• 2 weeks później...
Witam "przyszlych" sąsiadów :)

będę budować w gminie Kołbiel (domek z półbala w 2012, fundament Legalett -sierpien 2011). Chcialabym przed rozpoczeciem budowy przylaczyc sie do sieci wodociagowej.

Obecznie czekam na pozwolenie budowlane ze starostwa.

Czy może mi ktoś poradzić od czego muszę zacząć załatwianie wody??? i gdzie- w gminie czy w powiecie? czy w ogole jest mozliwosc podlaczenia do wody przed rozpoczeciem prac budowlanych?

Czekasz na pozwolenie na budowe znaczy sie warunki przylacza juz masz.

Poszukaj na stronie gminy / gospodarki komunalnej namiarow na konserwatora sieci w Twojej okolicy, my tak zrobilismy. Teoretycznie powinien byc przynajmniej fundament by zrobic przylacze, mozna tez zrobic studzienke licznikowa poza obrysem domu, mozna sie tez dogadac z panem wykonawca by pociagnal do "fundamentu" a papierki zalatwil jak juz go zbudujecie.

Nasz wykonawca zrobil nam przylacze i ma tez zalatwic wszystkie sprawy zwiazane z papierologia w gminie.

Drodzy forumowicze, moze poleciłby mi ktoś sprawdzonych tynkarzy wewnątrz. Planuję zrobić tynki klasyczne. Serdeczne dzięki.

Witam. Jesli nadadal poszukujesz tynkarza napisz na priv. Takich tynkow jak p.Kazimierza jeszcze nie widzialem. Co prawda robi powoli ale baaardzo dokladnie. Przed malowaniem wystarczy delikatnie przetrzec i wyglada jak gladz. Pozdrawiam

• 3 weeks później...