adk 08.02.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej. Czy możecie mnie pocieszyć? Ile trwa załatwianie pozwolenia na budowę w starostwie w Otwocku? Mój architekt dowiedział się od znajomego, że trwa to pół roku! Bez pozwolenią nie mamy kredytu, a bez kredytu nie zaczniemy budować. Koło zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam wszystkich sąsiadów, czy ktoś ma może sprawdzoną ekipę do projektu i wykonania odwodnienia (drenaż opaskowy)? Będę również wdzięczna za namiar na dobrą ekipę od elektryki (skomplikowanej oraz ekipę od instalacji wod-kan. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.02.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej. Czy możecie mnie pocieszyć? Ile trwa załatwianie pozwolenia na budowę w starostwie w Otwocku? Mój architekt dowiedział się od znajomego, że trwa to pół roku! Bez pozwolenią nie mamy kredytu, a bez kredytu nie zaczniemy budować. Koło zamknięte Możemy pocieszyć Od momentu złożenia dokumentów do odbioru 2,5 miesiąca. Niedawno odebrałam. Plus uprawomocnienie ok. 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123456 08.02.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 a ja właśnie ukończyłem SSO i mam do sprzedania ok. 400 stempli. Transpoert własny do odebrania w Józefowie. Różne długości przeważnie ok. 3m. Cena 4,5 PLN za sztukę. Kontakt głównie przez PW lub 502-891-180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Możemy pocieszyć Od momentu złożenia dokumentów do odbioru 2,5 miesiąca. Niedawno odebrałam. Plus uprawomocnienie ok. 3 tyg. Dzięki serdeczne!! To bardzo dobra wiadomość Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 09.02.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Hej. Czy możecie mnie pocieszyć? Ile trwa załatwianie pozwolenia na budowę w starostwie w Otwocku? Mój architekt dowiedział się od znajomego, że trwa to pół roku! Bez pozwolenią nie mamy kredytu, a bez kredytu nie zaczniemy budować. Koło zamknięte Musisz sprecyzować bardziej pytanie, ponieważ , jeśli chodzi Ci tylko o pozwolenie w starostwie tam na Komunardów to mają czas w ciągu 30 dni wydać Ci decyzję (oczywiście nie musi byc to zgoda ). Ponieważ w zeszłym roku wprowadzili te przepisy że zgłaszał budowę i jeśli urząd nie odpowie w terminie traktowane jest to jak wydanie zgody (jednak zawsze odpowiadają). Do tego musi upłynąć termin uprawomocnienia niezależny od nikogo, a raczej od wszystkich Poczty Polskiej, twoich sąsiadów gdzie będziesz budował. A jeśli myślisz o wszystkich dokumentach jakie potrzeba złożyć do pozwolenia to rzeczywiście te pół roku może trwać. Wszędzie ta sama procedura wniosek, pisma do sąsiadów o zgodę itd, a urzędów trochę jest, elektrownia, gazownia, woda, ochrona środowiska. Wiem, że można trochę przyspieszyć jeśli budynek stoi od sąsiadów o ileś metrów (nie wiem ile) ja mam odsunięty o ponad 10m od granicy i nie musieli wysyłać do nich zawiadomienia o pozwoleniu, tym samym przyspieszyło to uprawomocnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.02.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 ... dokładnie jak pisze lukaskw...pod warunkiem, że masz komplet dokumentów...najdłużej czeka się w gminie (jaka gmina?) na WZ i ewentualnie na zmiany oraz na warunki przyłączenia gazu (jeżeli o takowym myślisz)czy masz odrolnioną działkę? to kolejne co najmniej 4 tyg...Mnie kompletowanie dokumentów, by złożyć je w starostwie o PnB zajęło rzeczywiście pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Musisz sprecyzować bardziej pytanie, ponieważ , jeśli chodzi Ci tylko o pozwolenie w starostwie tam na Komunardów to mają czas w ciągu 30 dni wydać Ci decyzję (oczywiście nie musi byc to zgoda ). Ponieważ w zeszłym roku wprowadzili te przepisy że zgłaszał budowę i jeśli urząd nie odpowie w terminie traktowane jest to jak wydanie zgody (jednak zawsze odpowiadają). Chodzi mi właśnie o czas od złożenia kompletnych dokumentów na pozwolenie na budowę do momentu wydania przez nich decyzji. Ponieważ przy mojej działce w Bolesławowie nie ma ani wodociągu ani gazociągu czekają mnie tylko uzgodnienia z elektrownią. Ale niestety działka leży na obszarze Natura 2000. Mam nadzieję, że to wszystko nie spowoduje jakichś strasznych opóźnień w wydawaniu decyzji. Dzwoniłam do starostwa i pytałam jakie dokumenty należy złożyć do pozwolenia na budowę. Pani powiedziała tylko o projektach zagospodarowania i budowlanym oraz o uzgodnieniu z elektrownią. Ciekawa jestem czy rzeczywiście to im wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.02.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 ... dokładnie jak pisze lukaskw... pod warunkiem, że masz komplet dokumentów... najdłużej czeka się w gminie (jaka gmina?) na WZ i ewentualnie na zmiany oraz na warunki przyłączenia gazu (jeżeli o takowym myślisz) czy masz odrolnioną działkę? to kolejne co najmniej 4 tyg... Mnie kompletowanie dokumentów, by złożyć je w starostwie o PnB zajęło rzeczywiście pół roku... Czekam właśnie już tylko na uprawomocnienie WZ. Gmina Wiązowna. A na warunki czekaliśmy 1,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anifre 11.02.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam tym razem szukam kogoś kto buduje wg projektu ARCHON DOM W KOBEACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regwit 13.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witamy Ponownie Popychamy sprawy papierkowe, walczymy z urzędami i pozyskiwaniem środków. Jak wiecie łatwo nie jest. Domek przeprojektowany, dwa dni temu złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Ale jest nadzieja, że na wiosną ruszymy. Dom szkieletowy, więc teraz trzeba podziałać by go na czymś postawić. AdamieC dzięki za wykonawcę -prowadzimy z nim negocjacje. Drodzy inwestorzy, czy zechcielibyście podesłać namiary na: Kier-buda, Kogoś, kto szybko i niezdzierający usunął by humus. A tak na marginesie, gdzie zaopatrywaliście się w piach i stal? Strasznie ostatnio podrożało. pozdrawiamy Monika i Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Drodzy inwestorzy, czy zechcielibyście podesłać namiary na: Kier-buda, Kogoś, kto szybko i niezdzierający usunął by humus. A tak na marginesie, gdzie zaopatrywaliście się w piach i stal? Strasznie ostatnio podrożało. pozdrawiamy Monika i Witek Monika i Witek, podpinam się do pytania o namiary na zdjęcie humusu i inne roboty ziemne. Ten piach i stal też by mnie interesowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 13.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zdjęcie humusu wszędzie będzie kosztowało tyle samo. Stawki koparek są bardzo wyrównane. Stal (pręty , druty itp) najlepiej brać tam gdzie bierze się wszystkie materiały. Kupując wszystko u jednego dostawcy można uzyskać niezłe rabaty na materiały.Duże , nietypowe elementy stalowe (m.in. kilkunastometrowy gruby heb) brałem z firmy Stal-Bud w Mińsku-Mazowieckim. Za elementy za które w Warszawie składy wołały około 4,5tys , tam kupiłem razem z transportem za 3,6tys (w 2008r). Jestem teraz na etapie zakupu i montażu kominka. Przymierzam się do Sparke VARM F L 330 S. Czy ktoś może polecić mi dobrą firmę od kominków?Mile widziany byłby też kontakt do jakiegoś taniego składu kamienia (przy kominku będzie kamień Black Galaxy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regwit 14.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dzięki Sławku No to pozostaje jeszcze Kier bud i piach. Sorka, że wałkuję ten sam temat ale przekopałem forum i wiele namiarów jest już nieaktualnych lub nie sposób się dodzwonić. Może ktoś z was ma świeższe namiary. Dzięki Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 14.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dzięki Sławku No to pozostaje jeszcze Kier bud i piach. Sorka, że wałkuję ten sam temat ale przekopałem forum i wiele namiarów jest już nieaktualnych lub nie sposób się dodzwonić. Może ktoś z was ma świeższe namiary. Dzięki Witek Ja piach brałam z piaskarni tel 509313311 piaskarnia wawer Bardzo miły pan. Jeszcze pytanie o jaki piach chodzi - ten namiar to na piach siany wislak do mieszania z cementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regwit 14.02.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ja piach brałam z piaskarni tel 509313311 piaskarnia wawer Bardzo miły pan. Jeszcze pytanie o jaki piach chodzi - ten namiar to na piach siany wislak do mieszania z cementem. Bardzo Ci dziekuję. Zaraz tam zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szostak25 14.02.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 poszukuję architekta wnętrzdo zaprojektowania 3 lazienki, kuchnia, salon, schody, kominek, sypialnia, 3 pokoje kontakt 695944588 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 15.02.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Może ma ktoś do sprzedania stęple o wysokości ok 2m i jeszcze raz dopytuje o kibelek i kontener lub przyczepe dla moich budowlańców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 15.02.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Hej. Czy możecie mnie pocieszyć? Ile trwa załatwianie pozwolenia na budowę w starostwie w Otwocku? Mój architekt dowiedział się od znajomego, że trwa to pół roku! Bez pozwolenią nie mamy kredytu, a bez kredytu nie zaczniemy budować. Koło zamknięte My zakończylismy juz papierki czekaliśmy ok2,5 m-ca i nawt dogadałam się z Pania w sprawie dziennika i odbierała razem z prawomocnym pozwoleniem. Też czas nas gonił, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 15.02.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jeszcze jedno gdzie kupić kruszywo lub gruz żeby wysypać na drogę w dobrej cenie i z transportem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts