facy1 27.06.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam,Czy jest na forum ktoś, kto ostatnio mierzył się z budową ogrodzenia oraz ma namiary na niedrogie słupki stalowe oraz bramę samonośną. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Cześć. Potrzebuję namiary do dobrych kierbudów (Bami do Twoich już dzwoniłam dzięki jeszcze raz), koparkowych (wykopanie karp, wykopy pod fundamanty). Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Cześć. Potrzebuję namiary do dobrych kierbudów (Bami do Twoich już dzwoniłam dzięki jeszcze raz), koparkowych (wykopanie karp, wykopy pod fundamanty). Z góry dzięki. Jak kopara to tylko do Pana Tomka Szyperskiego z Wiązowny: tel. 601 812 215. Ma taką wielką koparę która obraca się wokół własnej osi i pracuje nią błyskawicznie. Miałam porównanie z inną, mniejszą i gorszym koparkowym - Tomek wymiata. Nawet moi Górale stwierdzili, że "bardzo szykowna ta koparka" . Pan Tomek ma też świetny piach i inne żwiry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.07.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Bami dzięki !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hvbert 04.07.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Sprzedam Rurę PEX/AL/PE 16 firmy WAVIN.Nowa. Oryginalnie zapakowana. Pozostałość po wykonanej instalacji hydraulicznej.Zastosowanie:-ogrzewanie podłogowe-centralne ogrzewanie-ciepła i zimna wodaDługość: 200 m - 460 PLN100m - 235 PLN50m - 125 PLNOdbiór osobisty Glina k. Celestynowa, tel. 600 979 407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meVa 07.07.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam,Niedługo zacznę budowę domku w Wiązownie Kościelnej na ul. Spokojnej. W chwili obecnej jeszcze jestem za granicą, ale zaczyna mi się rysować projekt. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań - czy w ul. Spokojnej jest gazociąg i czy nie ma problemu się do niego podłączyć? Jak wyglądają prace nad kanalizacją - czy projektować jeszcze szambo czy jest szansa że będzie? Potrzebne mi są również namiary na geodetę w okolicy, najlepiej takiego, który nie wymagałby osobistych odwiedzin - jest to możliwe? To na razie tyle. Do Polski wracam we wrześniu i marzy mi się "ruszyć z kopyta" ale w sumie to pewnie zostanie w sferze marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.07.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, Niedługo zacznę budowę domku w Wiązownie Kościelnej na ul. Spokojnej. W chwili obecnej jeszcze jestem za granicą, ale zaczyna mi się rysować projekt. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań - czy w ul. Spokojnej jest gazociąg i czy nie ma problemu się do niego podłączyć? Jak wyglądają prace nad kanalizacją - czy projektować jeszcze szambo czy jest szansa że będzie? Potrzebne mi są również namiary na geodetę w okolicy, najlepiej takiego, który nie wymagałby osobistych odwiedzin - jest to możliwe? To na razie tyle. Do Polski wracam we wrześniu i marzy mi się "ruszyć z kopyta" ale w sumie to pewnie zostanie w sferze marzeń... meVa, jeżeli chodzi o geodetę, to p. Dorota Mandziak powinna ogarnąć temat tel. 600 073 866. W pozostałych tematach raczej nie pomogę. Jeżeli rysuje Ci się projekt, to wnioskuję, że masz już warunki zabudowy, bo na to w Wiązownie gminie czeka się baaardzo długo. Nie chciałabym Cię zniechęcać, ale akurat w tej gminie i w starostwie Otwock nie istnieje coś takiego jak "ruszyć z kopyta" - ale trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meVa 08.07.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 meVa, jeżeli chodzi o geodetę, to p. Dorota Mandziak powinna ogarnąć temat tel. 600 073 866. W pozostałych tematach raczej nie pomogę. Jeżeli rysuje Ci się projekt, to wnioskuję, że masz już warunki zabudowy, bo na to w Wiązownie gminie czeka się baaardzo długo. Nie chciałabym Cię zniechęcać, ale akurat w tej gminie i w starostwie Otwock nie istnieje coś takiego jak "ruszyć z kopyta" - ale trzymam kciuki Dzięki za info, mam plan zagospodarowania na działkę, chciałabym we wrześniu zgromadzić wszystkie potrzebne papierki i czekać sobie spokojnie na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 08.07.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Czy u Was też tak pada? Dziś przed południem Geodeta wytyczył nasz domek. Po niedzieli zaczynają kopać pod fundament. Na razie jest kilka dni opóźnienia, mam nadzieję, że nadgonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 08.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam, Niedługo zacznę budowę domku w Wiązownie Kościelnej na ul. Spokojnej. W chwili obecnej jeszcze jestem za granicą, ale zaczyna mi się rysować projekt. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań - czy w ul. Spokojnej jest gazociąg i czy nie ma problemu się do niego podłączyć? Jak wyglądają prace nad kanalizacją - czy projektować jeszcze szambo czy jest szansa że będzie? Potrzebne mi są również namiary na geodetę w okolicy, najlepiej takiego, który nie wymagałby osobistych odwiedzin - jest to możliwe? To na razie tyle. Do Polski wracam we wrześniu i marzy mi się "ruszyć z kopyta" ale w sumie to pewnie zostanie w sferze marzeń... Wysłałem odpowiedz prywatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 11.07.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 WitamPotrzebuję zrobić wjazd na działkę przez rów (mam projekt). Jeśli macie namiary na jakąś ekipę która komuś z Was robiła to poproszę, może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 11.07.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam Potrzebuję zrobić wjazd na działkę przez rów (mam projekt). Jeśli macie namiary na jakąś ekipę która komuś z Was robiła to poproszę, może być na priv. proszę o przesłanie projektu na [email protected] Ewentualnie możemy się spotkać w ciągu tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.07.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 proszę o przesłanie projektu na [email protected] Ewentualnie możemy się spotkać w ciągu tygodnia. OK zgłoszę się. A może ktoś ma na zbyciu WC chatkę? Chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 OK zgłoszę się. A może ktoś ma na zbyciu WC chatkę? Chętnie odkupię adk, te wc chatki się raczej wynajmuje, nikt ich nie kupuje, bo wymagają hmmm... serwisu. koszt to lekko ponad 200 pln na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Tak , ale jak się policzy koszt wynajmu (nawet ten najtańszy) to taniej kupić i odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.07.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Tak , ale jak się policzy koszt wynajmu (nawet ten najtańszy) to taniej kupić i odsprzedać. Wiem, też o tym myślałam ale nie bardzo wyobrażam sobie samodzielne opróżnianie tego przybytku. Firmy wynajmujące po prostu wymieniają taki wkład na czysty, zabierają pełny. Porównując koszty brałam też pod uwagę problemy wynikające z użytkowania. Dlatego wybrałam wynajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 13.07.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Wiem, też o tym myślałam ale nie bardzo wyobrażam sobie samodzielne opróżnianie tego przybytku. Firmy wynajmujące po prostu wymieniają taki wkład na czysty, zabierają pełny. Porównując koszty brałam też pod uwagę problemy wynikające z użytkowania. Dlatego wybrałam wynajem. Są drewniane wc-ty z dziurą w podłodze, wtedy wszystko wpada do wykopanego w ziemi dołu Sens jest taki jak by chodzić w krzaki, tylko z wc-tem ładniej to wygląda. Na koniec jak przyjdzie firma od zagospodarowania zieleni będą mieli super nawóz pod trawniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.07.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Są drewniane wc-ty z dziurą w podłodze, wtedy wszystko wpada do wykopanego w ziemi dołu Sens jest taki jak by chodzić w krzaki, tylko z wc-tem ładniej to wygląda. Na koniec jak przyjdzie firma od zagospodarowania zieleni będą mieli super nawóz pod trawniki Tu się nie zgodzę. To trzeba wywieźć! Nie wolno nawozić ziemi ludzkimi odchodami!!! Ale nam się temat zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Są drewniane wc-ty z dziurą w podłodze, wtedy wszystko wpada do wykopanego w ziemi dołu Sens jest taki jak by chodzić w krzaki, tylko z wc-tem ładniej to wygląda. Na koniec jak przyjdzie firma od zagospodarowania zieleni będą mieli super nawóz pod trawniki Tu się nie zgodzę. To trzeba wywieźć! Nie wolno nawozić ziemi ludzkimi odchodami!!! Ale nam się temat zrobił Zgadzam się z bami. Ja nie chcę dziury w ziemi. Mamy taki niestety przy domu, dziadek nie pozwala usunąć. Po prostu poczytałam, że taki wc może opróżniać "szambiara". Umyć kibelek to i ja mogę, taniej wyjdzie. Myślę, że będzie można rzadziej niż raz na miesiąc opróżniać, do tego można kupić jakieś środki chemiczne p/smrodkowe. Podczas zimy nie będzie używany, bo na budowie nikogo nie będzie. Zależy czy Wykonawca podtrzyma zdanie, że odkupi to ode mnie - bo propozycja wyszła od niego, jak zaczęłam jęczeć jaki ten wynajem drogi . Ale w razie czego może ktoś z FM odkupi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.07.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Widzę adk, że perfekcyjnie przygotowujesz się do rozpoczęcia budowy, tak jest najlepiej, bo najwięcej kasy leci właśnie z takiego doraźnego działania, bo coś potrzebne na wczoraj. Ja z powodu braku czasu zawsze oszacowuję proporcje cena-korzyść. Natomiast przy drogich rzeczach typu beton, pustaki, piach czy izolacje robię kilka wycen i negocjuję do upadłego Kibelek odpuściłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts