Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja mogę polecić [email protected]

Dziękuję. Po rozpoznaniu cen i właściwości wybór padł jednak na PCV w okleinie. Niestety. Porządne drewniane są poza naszym budżetem, bule jakich nie chcemy. Zresztą nawet najlepsze drewniane jakie znalazłam mają parametry cieplne gorsze niż nasze średnio wyższe PCV. Tak się pocieszam, bo marzyło mi się drewno - przyjemne w dotyku, ładne, z możliwością odnowienia jak pies coś zarysuje. Okna wstawiać będziemy dopiero wiosną przyszłego roku, ale decyzje podejmujemy i oferty zbieramy już teraz. Na razie wygrywa OKNOPLAST, dobre produkty, w salonie w Otwocku b. fajna obsługa.

Trochę się obawiam jak zniosę ten nieśmiertelny ZŁOTY DĄB, którego wszędzie teraz pełno. ALe przynajmniej nie będzie problemu z doborem bramy i drzwi wejściowych (znowu się pocieszam).

Cóż, za to będzie wentylacja mechaniczna i rekuperator.

Dziękuję. Po rozpoznaniu cen i właściwości wybór padł jednak na PCV w okleinie. Niestety. Porządne drewniane są poza naszym budżetem, bule jakich nie chcemy. Zresztą nawet najlepsze drewniane jakie znalazłam mają parametry cieplne gorsze niż nasze średnio wyższe PCV. Tak się pocieszam, bo marzyło mi się drewno - przyjemne w dotyku, ładne, z możliwością odnowienia jak pies coś zarysuje. Okna wstawiać będziemy dopiero wiosną przyszłego roku, ale decyzje podejmujemy i oferty zbieramy już teraz. Na razie wygrywa OKNOPLAST, dobre produkty, w salonie w Otwocku b. fajna obsługa.

Trochę się obawiam jak zniosę ten nieśmiertelny ZŁOTY DĄB, którego wszędzie teraz pełno. ALe przynajmniej nie będzie problemu z doborem bramy i drzwi wejściowych (znowu się pocieszam).

Cóż, za to będzie wentylacja mechaniczna i rekuperator.

Ludwik, zdradź proszę jaka była % różnica w cenie pomiędzy dobrymi oknami drewnianymi a tymi, które wybrałaś? Jeszcze nie robiłam wycen, też zamierzam wstawiać wiosną :)

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z DARIUSZEM MARKOWSKIM Z OTWOCKA!

KOLEŚ JEST NIESŁOWNY, NIEUCZCIWY, NIE UZNAJE REKLAMACJI I ZE WSZYSTKIM PRZECIĄGA PO KILKA MIESIĘCY.

OSTATNIO ZMIENIA NUMER TEL JAK RĘKAWICZKI I TRUDNO GO DORWAĆ. ZAJMUJE SIĘ ELEKTRYKĄ I WSZYSTKIM INNYM CO SIĘ DA. JEGO WSPÓŁPRACOWNICY TO WIECZNIE PIJANI KUMPLE, KTÓRZY NIE ZNAJĄ SIĘ NA NICZYM. OSTRZEGAM, UWAGA NA DARKA MARKOWSKIEGO!

JEGO STRONA I AKTUALNY NR TELEFONU

http://www.firma-darex.pl/oferta.html

TEL.+48 797 957 140

Ludwik, zdradź proszę jaka była % różnica w cenie pomiędzy dobrymi oknami drewnianymi a tymi, które wybrałaś? Jeszcze nie robiłam wycen, też zamierzam wstawiać wiosną :)

Różnica spora.

Wycena okien z PCV (U całego okna 1 W/m2xK - dla okna 150x150, szyby dwukomorowe U szyby =0,8, szyba P2 i okucia WK1 na parterze), drzwi balkonowe z niskim progiem ok. 18. 000 PLN z montażem. Niestety bez ciepłej ramki, bo kłóci się ( w tym wybranym profilu) z szybą P2. Ponieważ planujemy wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła, problem wykraplania pary wodnej nie powinien istnieć.

Okna drewniane o nieco gorszych parametrach cieplnych (U dla okna 1,1 - 1,2) -25 000 PLN z montażem.

No niestety , trzeba było wybierać.

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!

NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY.

U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK.

JEGO STRONA

http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl

• 2 weeks później...