tess1967 23.02.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Kochana grupo otwocka, a właściwie wszyscy, którzy już się pobudowali lub sie już budują. Jak długo czekaliście na odpowiedź w sprawie wniosku pozwolenia na budowę? Czy nasze kochane Starostwo pobiło jakiś rekord czasowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 23.02.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Kochana grupo otwocka, a właściwie wszyscy, którzy już się pobudowali lub sie już budują. Jak długo czekaliście na odpowiedź w sprawie wniosku pozwolenia na budowę? Czy nasze kochane Starostwo pobiło jakiś rekord czasowy? Cała procedura trwała jakieś 3 miesiące- pod koniec lipca złożyliśmy wniosek o PnB.. a decyzje wydali w połowie września. Gdyby nie konieczność uzupełnienia wniosku i sezon urlopowy to trwałoby to krócej. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 24.02.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dzięki, jeden wynik mamy 3 miesiące. Byli u kogoś szybsi? Pozdrawiam Teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.02.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U mnie też około 3 miesięcy, ale strasznie dużo szamotania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 24.02.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U mnie też około 3 miesięcy, ale strasznie dużo szamotania. Dzieki za odpowiedź. Rezultat: 2 osoby - 3 miesiące, kto da więcej? lub mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plati 25.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 26.02.2012 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami. Pocztaj forum tam wszystko jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebas79 26.02.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam grupę otwocką! Jakie są wasze doświadczenia z projektami indywidualnymi ? ( dom jednorodzinny ok. 180- 200m) . Spotkałem się z opinią , że projekty gotowe są bardziej dopracowane i zawierają dokładne projekty instalacji. Ile może kosztować taki projekt w powiecie otwockim ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 27.02.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam grupę otwocką! Jakie są wasze doświadczenia z projektami indywidualnymi ? ( dom jednorodzinny ok. 180- 200m) . Spotkałem się z opinią , że projekty gotowe są bardziej dopracowane i zawierają dokładne projekty instalacji. Ile może kosztować taki projekt w powiecie otwockim ? Pozdrawiam! Moi znajomi robili projekt na zamówienie i wyniósł ich 4500 zł. Dom 140 (chyba). Architekt z powiatu otwockiego, jedni za dobudowę (rozbudowę domu) do istniejącego piętra, poddasza , zapłacili 3000 (projekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 05.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam Czy ma ktoś na forum solidną ekipę do wykonania tynków wewnętrznych?? Jeżeli tak, to proszę o info na priv. Pozdrawiam, Ania Jeszcze raz proszę o namiary na ekipy godne polecenia! Z góry dzięki za namiary! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 05.03.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Niejednokrotnie polecałem p.Kaziemierza (nie tylko ja) 505 632 620. Robi bardzo ładne tynki cementowo wapienne zacierane kwarcem. Dzwoniac proszę powiedziec, ze ma Pani nr od Jacka od poddaszy. Pozdrawiam całą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 06.03.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam grupę otwocką. Dostałam po miesiącu odpowiedź ze starostwa w sprawie wniosku o pozwolenie na budowę. Oczywiście do poprawki. Czy ktoś z was zawieszał postepowanie w sprawie wniosku .... , słyszałam, że tak mozna, bo wtedy nie zaczyna się od początku całego procesu i w dalszym ciągu urząd ma 65 dni na odpowiedź. Lepsza wiadomość, po 3 miesiącach mam prąd na działce. Pozdrawiam wszystkich:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.03.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam grupę otwocką. Dostałam po miesiącu odpowiedź ze starostwa w sprawie wniosku o pozwolenie na budowę. Oczywiście do poprawki. Czy ktoś z was zawieszał postepowanie w sprawie wniosku .... , słyszałam, że tak mozna, bo wtedy nie zaczyna się od początku całego procesu i w dalszym ciągu urząd ma 65 dni na odpowiedź. Lepsza wiadomość, po 3 miesiącach mam prąd na działce. Pozdrawiam wszystkich:wiggle: Mi zawieszali z urzędu bo wymagali uzupełnień co do których sami mieli świadomość, że się czepiają. A ja czekam na prąd od 1,5 roku. buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 06.03.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Mi zawieszali z urzędu bo wymagali uzupełnień co do których sami mieli świadomość, że się czepiają. A ja czekam na prąd od 1,5 roku. buuuuu Uprzejma pani z wydziału architektury obiecała, że jak poprawię wniosek, to już nic ode mnie nie bedzie chciała, trzymam ją za słowo. A co do prądu u Ciebie, to fakt strasznie długo. Teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 06.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam wszystkich. Wiem, że się powtarzam ale nie chce mi się szukać a potrzebuje ziemi do ogródka. Może ktoś poleci jakiegoś rozsądnego dostawcę z naszych okolic. Za wszelkie namiary, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 06.03.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Uprzejma pani z wydziału architektury obiecała, że jak poprawię wniosek, to już nic ode mnie nie bedzie chciała, trzymam ją za słowo. A co do prądu u Ciebie, to fakt strasznie długo. Teresa Jakże ja Ci zazdroszczę uprzejmej Pani ze starostwa Ja wciąż mam drgawki na samą myśl, że muszę się tam udać poi pozwolenie na ogrodzenie, POŚ/szambo. Już mi słabo... Co do prądu - najgorsze, że nie wiem czy ten prąd w podanym terminie mi zrobią! Sąsiadowi podawali 3 terminy!!!! Stara infrastruktura i trzeba budować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo180 13.03.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam.Potrzebuje gruz do utwardzenia drogi . Ma ktoś może namiary gdzie można kupić w dobrej cenie z transportem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość masterkula 19.03.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witajcie Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś firmę, z której korzystał, instalującą wentylację mechaniczną (rekuperację) ?Znalazłem w Otwocku taki adres: http://www.piotronik.pl/ ale nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat tej firmy.Ktoś z niej korzystał lub z jakiejś innej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmakow 29.03.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mam budowę w Pogorzeli szukam firmy do tynków cementowo-wapiennych możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 29.03.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mam budowę w Pogorzeli szukam firmy do tynków cementowo-wapiennych możecie kogoś polecić? Część sąsiad. Wal śmiało do Staszka 507-569-003. Chłopaki gdzieś z okolic Rzeszowa ale u nas w Dąbrówce chyba 10 domków robili. Mogą być problemy z terminami, ale naprawdę warto. I ceny tez były ok. Powiedz, że dzwonisz z polecenia od Łukasza z Dąbrówki albo wszystkich od nas ze wsi to może i coś na cenie ugrasz. U mnie z piaskiem kwarcowym robili, z resztą najtańszy u nas na składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts