agga1 02.04.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Mam budowę w Pogorzeli szukam firmy do tynków cementowo-wapiennych możecie kogoś polecić? U nas tynki robił p. Tomek i jesteśmy z nich bardzo zadowolenie. Nie są drodzy ale mają dłuższe terminy. Kontakt 661117760. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 02.04.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Jakże ja Ci zazdroszczę uprzejmej Pani ze starostwa Ja wciąż mam drgawki na samą myśl, że muszę się tam udać poi pozwolenie na ogrodzenie, POŚ/szambo. Już mi słabo... Co do prądu - najgorsze, że nie wiem czy ten prąd w podanym terminie mi zrobią! Sąsiadowi podawali 3 terminy!!!! Stara infrastruktura i trzeba budować od nowa. Starostwo nasze jak widać nie cieszy się dobrą opinią. Może i słusznie. A teraz garść szczegółów: Na ogrodzenie przylegające do drogi publicznej- tylko zgłoszenie, ogrodzenie od strony pola - bez formalności. Jeżeli miałaś wrysowane ogrodzenie na planie zagospodarowania działki, to wg mnie nie musisz już go zgłaszać, ale lepiej sprawdzić w starostwie lub w nadzorze na SOłeckiej. Na szambo - pozwolenie na budowę (dziwne, że nie uzyskałaś go razem z pozwoleniem na budowę domu, szambo powinno być na planie zagospodarowania terenu i opisane w projekcie budowlanym, pozwolenie obejmuje wtedy dom i zbiornik bezodpływowy). Chyba że możesz robić POŚ - wtedy tylko zgłoszenie. POŚ przetrenowałam dwa razy (zmienialiśmy wielkość oczyszczalni i trochę lokalizację a prawo nie zna procedury zmiany zgłoszenia, więc trzeba było składać jeszcze raz). Jak byś potrzebowała pomocy - to śmiało na priv, powiem Ci, jakie mają wymagania, żeby potem nie ganiali do uzupełniania dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andibart 06.04.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 WitamPotrzebuję namiaru na sprawdzoną ekipę do położenia blachodachówki z obróbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 07.04.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam Potrzebuję namiaru na sprawdzoną ekipę do położenia blachodachówki z obróbkami. Witam Znam jednego wykonawcę i widziałam zrobionych parę dachów przez niego. Facet mieszka w Otwocku (Teklin) Janusz 507 650 946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 07.04.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Mam budowę w Pogorzeli szukam firmy do tynków cementowo-wapiennych możecie kogoś polecić? Jeśli potrzebna będzie ekipa od elewacji, poddasza i całej wykończeniówki to zapraszam. 793360720. Zrobimy fachowo, ładnie i w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becker 11.04.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam, czy ktoś z Was słyszał o firmie KOLOBUD (pan Piotr Kolasa), Wał Miedzeszyński 41. Czy warto z nią współpracować przy budowie domu? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 14.04.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam, potrzebuję siatki lub coś na ogrodzenie budowy (tymczasowe)(używane) A może podpowiedzcie jak rozwiązaliście u siebie problem zabezpieczenia terenu na czas budowy. Koncepcja budowania ogrodzenia na stałe na tym etapie, odpada Pozdrawiam wszystkich z grupy otwockiejTeresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam, potrzebuję siatki lub coś na ogrodzenie budowy (tymczasowe)(używane) A może podpowiedzcie jak rozwiązaliście u siebie problem zabezpieczenia terenu na czas budowy. Koncepcja budowania ogrodzenia na stałe na tym etapie, odpada Pozdrawiam wszystkich z grupy otwockiej Teresa My zamierzaliśmy wykorzystać stemple budowlane, dokupić siatkę leśną, przymocować do stempli i tak zrobić ogrodzenie tymczasowe. Podobno wytrzymuje kilka lat. Musimy tylko znowu kupić stemple bo te co mieliśmy dostały nóżek poszły na spacer i nie wróciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 25.04.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Drodzy forumowicze, pilnie poszukuję dobrego kierownika budowy z okolic Mińska lub Otwocka do budowy domu pod Kołbielą. Będę bardzo wdzięczna za namiary i Wasze opinie. Pozdrawiam! Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 26.04.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witajcie wszyscy z grupy otwockiej Muszę sie podzielić z wami z niespodzianką jaka spotkała mnie na mojej działeczce. Pojechałam ja sobie, dzisiaj na swoje włości ( bo przemiły Pan od fundamentów sie pojawił) , zajeżdżam a tam złodziej bo tak trzeba nazwać sprawe po imieniu, ukradł mi drewniane słupy od prądu (prowizorki). Ściął, pozostawił kikuty w dołach. Ok, rozumiem, że przyszedł ktoś obcy i to zrobił, ale, nie. Dowiedziałam się, że zrobił to stary właściciel działki. Na marginesie, ja jestem 3 właścicielką ziemi. ŻAŁOSNE Pozdrawiam Teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 26.04.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Drodzy forumowicze, pilnie poszukuję dobrego kierownika budowy z okolic Mińska lub Otwocka do budowy domu pod Kołbielą. Będę bardzo wdzięczna za namiary i Wasze opinie. Pozdrawiam! Kamila Podaję namiary na kierowników budowy, których znalazłam poprzez forum (grupę otwocką). SZCZEPAŃSKI 694-848-465 ŚWIĄTEK KAZIMIERZ 503-189-416 BEDNARSKI ANDRZEJ 503-140-964 APANOWICZ TADEUSZ 605-278-942 (CELESTYNÓW) ZARZYCKI WALDEMAR 502-537-424 Opinie można znaleźć na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.04.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Szukam zduna do wybudowania kominka zewnętrznego. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 26.04.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 tess1967 dziękuję bardzo! Czytałam forum, ale tylko do 3 lat wstecz dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 27.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Pytanie do tych co robili elewację. Co robiliście z odpadami ze styropianu. W naszej okolicy chyba nikt go nie przyjmuje do ponownego użycia? Czy zamawialiście kontener na śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 07.05.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Pytanie do tych co robili elewację. Co robiliście z odpadami ze styropianu. W naszej okolicy chyba nikt go nie przyjmuje do ponownego użycia? Czy zamawialiście kontener na śmieci? U mnie pozostałości zabierał wykonawca (sam mi to zaproponował podobno ma w okolicy jakąś firme która to przerabia i utylizuje). Na forum czytałem też o utylizacji za pomocą rozpuszczalnika - powstaje coś na podobieństwo kaponu. Można kupić butelkę i zrobić próbę ile tą metodą da się radę zutylizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 08.05.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 U mnie pozostałości zabierał wykonawca (sam mi to zaproponował podobno ma w okolicy jakąś firme która to przerabia i utylizuje). Na forum czytałem też o utylizacji za pomocą rozpuszczalnika - powstaje coś na podobieństwo kaponu. Można kupić butelkę i zrobić próbę ile tą metodą da się radę zutylizować. Dziękuję za informację. Ostatecznie się pozbyłem za opłatą. Mój zostawia towar pozostałości spakowany inwestorowi. Ja kupowałem towar ja się go pozbywam. Szukałem firmy i nic nie znalazłem. Może słabo szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 08.05.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziękuję za informację. Ostatecznie się pozbyłem za opłatą. Mój zostawia towar pozostałości spakowany inwestorowi. Ja kupowałem towar ja się go pozbywam. Szukałem firmy i nic nie znalazłem. Może słabo szukałem Jeżeli wykonawca w sezonie robi dużo dociepleń na swoim materiale lub w trybie zamówień publicznych to nie ma innego wyjścia tylko musi znaleźć. Czasami gminy lub spółdzielnie wpisują taki obowiazek w warunki przetargu, żeby potem nie zbierać tego styropianu z lasu na swoim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot_behemot 11.05.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Poszukuję wywrotki ziemi do ogródka - najlepiej gliny, torfu, ogrodowej - takiej co by na niej trawa urosła, bo mojego piacho-iłu nie lubi. Może być z waszej działki albo namiar na jakiegoś Pana z wywrotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merano 13.05.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witam,poszukuję glazurnika do położenia płytek w Józefowie na 2 balkonach + taras + schody. Będę wdzięczny za pomoc / namiary na sprawdzonych i solidnych wykonanwców.dziękuję i pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 18.05.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witam,poszukuję ekipy do ułożenia bruku klinkierowego ( taras i ścieżki). Czy możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts