Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

:D Witamy serdecznie wszystkich po świętach..

życzymy Wszystkim powodzenia w podejmowanych przedsięwzięciach i dużo niezłomności i pogody ducha... :wink:

Truten, nasza działka jest kawałkiem lasu przy ul. Klonowej nad Mienią. Byliśmy tam w poniedziałek i byłam zdumiona ilością nawiedzających nas spacerowiczów :wink:

Jeśli chodzi o załatwianie naszych pierwszych papierów to nie mamy żadnych zastrzeżeń. :roll:

Wszystko o co występowaliśmy było szybko zrobione. Ale nie mamy jeszcze zawiłych spraw :wink: dopiero przed nami wzzit.

To znaczy mieliśmy zgodę wydaną przed 1995 r. ,

a jak wiadomo wszystko cofnięto.. :cry:

serdecznie pozdrawiamy :D :D do miłego zobaczenia :wink:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

mapkę do celów projektowych(nie do warunków!) może pobrać tylko ze składnicy uprawniony geodeta. Dla mnie geodeta zrobił 5 egzemplarzy mapki. Na pewno jest potrzeba co najmniej 4 egz. - składasz cztery egzemlarze projektu do pozwolenia na budowę, a każda mapka musi mieć od groma stempli :wink:

pozdr.

Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek.

pozdrawiam serdecznie

Maluszek

Witaj, Richardo!

Wręcz przeciwnie - bardzo dobrze mi się kojarzą. Problem w tym, że mogliby zacząć dopiero ok. 15 maja, a to dla mnie trochę za późno, ponieważ już teraz mam gotową całe poddasze do tynkowania. W połowie maja to chciałbym już robić wylewki. A co nowego u Ciebie? Co obecnie "przerabiasz"?

Może ktoś może mi polecić osobę robiącą operaty wodno-prawne w powiecie otwockim lu okolicach za jakieś rozsądne pieniądze. Mam problem z przepustem. Okazało się, że przez moją działkę płynie nie jakiś tam rów, ale "ciek podstawowy" no i muszę nazbierać kupę kosztownych papierów.

Proszę o jakieś namiary - może być na priva

Pozdrawiam

Witajcie,

melduję sie po chwilowej nieobecności. Los mnie pokarał i na tydzień rozłożył:cry: - na samym początku sezonu. Ale na szczęście prace jakoś ruszyły. Mam już wykopy. Emil: tak jak się obawiałem wywieziono z działki 7 cięzarówek śmieci- i jeszcze dwie do wywiezienia. Fundamenty mam nieźle przekopane- trzeba było to badziewie wyrwać z ziemi. W dodatku okazało się że z piasku z pod fundamentów -nici. Lanie ław w ziemi- odpada - wszystko trzeba szalować. Na szczęście z mojego drzewa wyszło trochę desek, więc może wydolę. :)

Na poważnie zaczynam od 4 maja. Macie może namiary na firmę Pazio- Beton w Woli Duczewskiej.-podobno są niedrodzy????

Pozdrawiam wszystkich-gal.

Cześć co prawda jestem nowa w grupie otwockiej, ale mogę napisać parę słów o firmie Pazio Beton (dom mam w stanie surowym i korzystałam z ich usług). Ceny mają przyzwoite (przy większym zamówieniu dają rabaty), beton przyjeżdżał zawsze z opóźnieniem (od kilkunastu minut do kilku godzin!!). Jak na razie chałupa się nie rozsypuje, więc beton mają chyba OK, ale NIE POLECAM bloczków betonowych. Kruszyły się, łamały, nie były równe (o czym wykonawca poinformował mnie dopiero po ich ułożeniu).

Pozdrawiam

ziółko