Piątka 14.04.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Witamy serdecznie wszystkich po świętach.. życzymy Wszystkim powodzenia w podejmowanych przedsięwzięciach i dużo niezłomności i pogody ducha... Truten, nasza działka jest kawałkiem lasu przy ul. Klonowej nad Mienią. Byliśmy tam w poniedziałek i byłam zdumiona ilością nawiedzających nas spacerowiczów Jeśli chodzi o załatwianie naszych pierwszych papierów to nie mamy żadnych zastrzeżeń. Wszystko o co występowaliśmy było szybko zrobione. Ale nie mamy jeszcze zawiłych spraw dopiero przed nami wzzit. To znaczy mieliśmy zgodę wydaną przed 1995 r. , a jak wiadomo wszystko cofnięto.. serdecznie pozdrawiamy do miłego zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.04.2004 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Witam wszystkich po świętach. Czas brać się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 15.04.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Witam wszstkich po przerwie świątecznej Mam pytanie może banalne ale jednak- ile potrzba jest map geodezyjnych do celów projektowych . Proszę o odpowiedz(to pilne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.04.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Przypuszczam, że dwie, ale najlepiej zapytać się w składnicy map, tam, gdzie będziesz brał mapy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 15.04.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Hej, mapkę do celów projektowych(nie do warunków!) może pobrać tylko ze składnicy uprawniony geodeta. Dla mnie geodeta zrobił 5 egzemplarzy mapki. Na pewno jest potrzeba co najmniej 4 egz. - składasz cztery egzemlarze projektu do pozwolenia na budowę, a każda mapka musi mieć od groma stempli pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 15.04.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Proponuje umowic sie na cene nie mowiac o liczbie mapek, a potem powiedziec - oczywiscie oprosze o 5 egzemplarzy.Dla geodety to zaden problem, bo robi xero i na kazdym egzemplarzu tylko stawia pieczatke (ja tak zrobilem i zadzialalo)EMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 19.04.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Widzisz feniks na forum zawsze można znaleźć odpowiedź. PS. przepraszam, za błędną odpowiedź, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 21.04.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witam po krótkiej przerwie. Pogoda zrobila sie wiosenna, a momentami i letnia Nie moge sie juz doczekac weekendu majowego, w ktory to weekend mam zamiar porobic cos w domku Pozdrawiam wszystkch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 22.04.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam wszystkich po dłuższej przerwie i od razu mam prośbę o namiary do jakichś godnych polecenia ekip od tynków gipsowych z agregatu. Robota od zaraz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.04.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Też myśleliśmy o tynku z agregatu, ale przeraziła nas cena. Chociaż od metra nie wydaje się bardzo wysoka. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.04.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek. pozdrawiam serdecznie Maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 23.04.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Dana 15Z tego co sie orientuje, to cena tynku z agregatu wyniso okolo 20pln/m2 z materialem. To ile wg Twoich wyliczen wychodzi tynk tradycyjny z materialem, ze sie nie oplaca?EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 23.04.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Emil miałam cenę 22 zł /m2 z materiałem, ale wyliczyli u nas 800 m2, więc rzuciło nas. Nawet przy 600 m2 ściany to wychodzi trochę dużo. Jeżeli chodzi o tynk tradycyjny, to jeszcze nie wiem, jaka jest cena.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 23.04.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Witam, widzę że wszyscy chcą przed majem załatwić jak najwięcej spraw.Ja mogę polecić dobrą i niedrogą ekipę do tynków. PS. Avzi, widzę że Ci się moi tynkarze nie spodobali??!Richard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 24.04.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Witaj, Richardo!Wręcz przeciwnie - bardzo dobrze mi się kojarzą. Problem w tym, że mogliby zacząć dopiero ok. 15 maja, a to dla mnie trochę za późno, ponieważ już teraz mam gotową całe poddasze do tynkowania. W połowie maja to chciałbym już robić wylewki. A co nowego u Ciebie? Co obecnie "przerabiasz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 25.04.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Możecie mi powiedzieć co to za tynkarze? Mają jakieś wolne terminy? I ile biorą? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 26.04.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Może ktoś może mi polecić osobę robiącą operaty wodno-prawne w powiecie otwockim lu okolicach za jakieś rozsądne pieniądze. Mam problem z przepustem. Okazało się, że przez moją działkę płynie nie jakiś tam rów, ale "ciek podstawowy" no i muszę nazbierać kupę kosztownych papierów.Proszę o jakieś namiary - może być na privaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 27.04.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Witajcie, melduję sie po chwilowej nieobecności. Los mnie pokarał i na tydzień rozłożył - na samym początku sezonu. Ale na szczęście prace jakoś ruszyły. Mam już wykopy. Emil: tak jak się obawiałem wywieziono z działki 7 cięzarówek śmieci- i jeszcze dwie do wywiezienia. Fundamenty mam nieźle przekopane- trzeba było to badziewie wyrwać z ziemi. W dodatku okazało się że z piasku z pod fundamentów -nici. Lanie ław w ziemi- odpada - wszystko trzeba szalować. Na szczęście z mojego drzewa wyszło trochę desek, więc może wydolę. Na poważnie zaczynam od 4 maja. Macie może namiary na firmę Pazio- Beton w Woli Duczewskiej.-podobno są niedrodzy???? Pozdrawiam wszystkich-gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziółko 27.04.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Cześć co prawda jestem nowa w grupie otwockiej, ale mogę napisać parę słów o firmie Pazio Beton (dom mam w stanie surowym i korzystałam z ich usług). Ceny mają przyzwoite (przy większym zamówieniu dają rabaty), beton przyjeżdżał zawsze z opóźnieniem (od kilkunastu minut do kilku godzin!!). Jak na razie chałupa się nie rozsypuje, więc beton mają chyba OK, ale NIE POLECAM bloczków betonowych. Kruszyły się, łamały, nie były równe (o czym wykonawca poinformował mnie dopiero po ich ułożeniu).Pozdrawiamziółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 27.04.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Cześć Ziółko, witam nowego uczestnika i dziękuję za informację. Też słyszałem o tej firmie trochę dobrego:) . A, w międzyczasie znalazłem numer: 789-99-28. Gdzie budujesz, czy może w zasilisz Józefów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts