Chatte 03.06.2004 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ech, zazdroszczę wam że juz tak zaawansowane są wasze budowy... My dopiero skompletowalismy dokumenty do budowy, nie obeszło się bez komplikacji, bo urząd uszczegółowił miejscowy plan w stosunku do naszej działki , pojawiła sie linia rozgraniczająca drogi, której nie było na pierwszym wyrysie z planu i trzeba było przesunąc dom o 1m . Czekam jeszcze na zmianę warunków z ZE -najpierw oczywiście dostałam przyłacze napowietrzne i warunek ustanowienia służebności dla ZE , na co na pewno się nie zgodzimy. Jeszcze tylko brakowało żeby szwendali mi się po działce Warunkiem zmiany jest zgoda na sfinansowanie projektu przyłacza linia kablową - taka ukryta opłata dla pracowników ZE, którzy będą robić dokumentację. Pewnie ruszymy na całego dopiero na wiosnę, przedtem zrobimy tylko studnię, szambo i tymczasowe ogrodzenie. Pozdrawiam budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 03.06.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Chatte, studnia - tak, ale sprawdź najpierw w gminie w inwestycjach czy nie będą wam ciągneli kanalizacji. Ja się wstrzymałem z szambem- w razie czego będę robił na końcu-gmina obiecuje kanalizację za rok, póltora. pozdr. gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 03.06.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witama może ktoś wie dlaczego ZE OTWOCK-daje przyłacze napowietrzne (takie i ja dostałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 03.06.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Działkę mam w okolicy Kolonii Błota i tam (wg planu inwestycyjnego dostepnego na stronie www Urzędu) na lata 2006-2007 może zaczną PROJEKTOWAC kanalizację. O wodociagu nie ma mowy na razie.Wszyscy w okolicy maja studnie i sobie chwalą. Zanim się zabiorą za te projekty, juz będę chciała zamieszkać. A jeszcze realizacja..... A szambo mam tak zaprojektowane (3 komorowe) , że w razie powstania kanalizacji jedna z części będzie służyła jako studzienka rewizyjna dla przykanalika. Feniks3: mój elektryk, do którego udałam się z prosbą o pomoc (nie chcę "sznurka na bieliznę" i "eleganckiej" sztycy na wychuchanej elewacji) twierdzi, że nie chce im się uzgadniać projektów przyłaczy podziemnych w ZUD - to więcej roboty i więcej kasy kosztuje ZE, a mogą pobrać ode mnie tylko opłate przyłączeniową. Poniewaz projekt prawodopodobnie będzie robił pracownik ZE - dostanie za to extra wynagrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 04.06.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Witam I stało sie dzis odbieram pozwolenie na budowę - więc 21 czerwca łopata w ziemię oj będzie się działo. To narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 04.06.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 GratulujęJest powód do oblania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 04.06.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 A u mnie na budowie to cuda sie dzieja Znaczy sie jade z zona w Tatry troche polazic ( i to bez dziecka) Zdaje sie, ze tam zima, ale mam nadzieje ze da sie gdzies wejsc. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia za tydzien EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 04.06.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 A ja dzisiaj zalałem strop. Koniec prac betonowych - droga wytrzymała Hurrraa! Od jutra podlewamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 07.06.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Galeonik Gratuluję Robota pali Ci się w rękach.... Ja w sobotę zakopałem szambo i wylałem szlichtę w garażu. Jestem padnięty (teraz odpoczywam w pracy ) ) ale zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 07.06.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Witam Czy ktoś ma namiary na piasek sortowany i zwykły Proszę o nr lefomu i orientacyjne ceny - serdeczne dzięki. Wiem wiem z tymi zaczynającymi sa największe problemy bo ciągle czegoś nie wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 07.06.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Oczywiście chodzi o numer telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 07.06.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Fenis:Na jednej z poprzednich stron wątku znajdziesz telefony Cena piasku wiślanego (do zapraw) 250 zł za 16 t (tatra). Piach kopalniany do fundamentów ok 200 zł jw. Żwir do betonu 650 zł jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.06.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Zbliza się długi weekend, więc życzę wszystkim udanej pogody i wypoczynku. Wybieramy się z żoną jutro na zwiedzanie okolicznych działek na rowerkach..... wiec może kogoś spotkamy............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.06.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Zbliza się długi weekend, więc życzę wszystkim udanej pogody i wypoczynku. Wybieramy się z żoną jutro na zwiedzanie okolicznych działek na rowerkach..... wiec może kogoś spotkamy............ jak będzie pogoda, to my też, może się spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.06.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Hej Byliśmy, widzieliśmy, uwierzylismy . Najpierw u Emila - fundamenty wyciągnięte ponad ziemię. Teraz widać jaka to będzie wielka chałupa Potem u Galeoników Rzeczywiście działka schowana w głębi, ale sporawa, myślałem, że jest mniejsza. Domek stoi już prawie cały. Już nawet drzewo na więźbę jest. A i ogrodzenie eleganckie zbliża się ku końcowi. Bardzo sprawnie Wam to idzie. Szkoda tylko, że nikogo nie zastalismy - byliśmy w czwartek około 14-15. Pogoda rzeczywiście nie była najlepsza. Parę razy musieliśmy przystawać pod drzewkami, bo padało bardzo gęsto, ale nie żałujemy.... My w piątek wylaliśmy kawałek szlichty w kuchni i salonie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 15.06.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Cześć, witam po dłuższym, pracowitym weekendzie. Jakoś faktycznie nie możemy się na działce spotkać. W czwartek tylko wpadliśmy na chwilę aby podlać strop. Byliśmy za to całą sobotę. Finiszujemy- dzisiaj robione są szczyty- od czwartku stawiana będzie więźba. W sobotę malowaliśmy krokwie które będą widoczne brązowym impregnatem- polecam Wam Altaxin- cena jak drewnochronu, ale są ładniejsze kolory- my wybraliśmy kasztan. Pojawiają się niedoróbki: zapomniałem o uziemieniu i teraz się drapię w głowę.... Ale ogólnie: wszystko do przodu pozdrawiam budujących. Emil czy zrobiłeś uziom od zbrojenia fundamentów,cz zapomniałeś jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.06.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Galeonik O jaki uziom ci chodzi? Przecież to chyba można zrobić na końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 15.06.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 W zasadzie tak, ale wygodnie jest też zrobić to na samym początku- wyciągnąć bednarkę połaczoną ze zbrojeniem ław w okoliće przyszłęj skrzynki- wtedy zbrojenie to przejmuje rolę uziemienia przewodu PE(żółto- zielonego).Nie trzeba ciągnąc dodatkowych przewodów, wbijać szpilek etc..... I płacić elektrykowi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.06.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Ja wbiłem szpilkę w tym roku (stan surowy) 1,5 godziny kopania i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 15.06.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 I ja tak pewnie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts