galeonik 06.07.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Na Trzeciego Maja jest firma wytwarzająca siatki, osobiście nie widziałem siatki leśnej , ale nie wykluczam tel. 789 24 54 dokładnie: Trzeciego Maja 100b http://www.zowpol.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 07.07.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Witam wszystkich !!Budować będę w Świdrze, jestem od niedawna uważnym świadkiem Waszych dyskusji. Odbyłem pierwszą pogawędkę z Emilem i już jestem pewien że ta forma wymiany doświadczeń i lokalnych informacji to duża korzyść. Ale do rzeczy :1. Szukam na koniec lipca koparki i ciężarówki do zebrania i wywiezienia humusu może być do kogoś z Was (rozmawiamy już w tej sprawie z Emilem)2. Kupię deskę szalunkową w ilości coś ponad 1 metr.3. Szukam studniarza do głębinówki. Dziękuję z góry za wszelkie namiary. Z jakiej głębokości macie wodę w Świdrze ? Chcę żeby ujęcie budowlane było od razu docelowym, słyszałem że woda z 9-10 metra na linii otwockiej jest dobra. Czy ktos ma taką i badał ją w Sanepidzie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 08.07.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Co do studniMam dwa namiary Flisinski 0 601 717 254 50/m studnia zwykla i 100/m glebinowkaRobil u mnie i chyba u AvziegoPan Leszek z Jozefowa - 789 - 11-99 - 60/m studnia zwykla i 100 glebinowkaStudnia zwykla to tzw. abisynka u nas sie sprawdza, pompa umieszczona w okolicach powierzchni ziemi Glebinowa - to wpuszczanie rury w rurze i pompa umieszczona na dole.Glebinowa to rozwiazanie sporo drozsze ale moze okazac sie lepsze np w wypadku gdy bedziesz potrzebowal sporej wydajnosci pompy ( np nawadnianie ogrodu)Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.07.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Witaj michcio Kolejna osoba ze Świdra Jeśli chodzi o humus, to jak nie będziesz miał gdzie wywyeźć to do mnie jakaś wywrotka spokojnie wejdzie, a może nawet dwie Jeśli chodzi o studnię to jak najbardziej pan Flisiński - wercił także u mnie oraz mojego sąsiada (12m - 600 PLN z materiałem). Woda w smaku jest dobra, ale do sanepidu nie oddawałem. Tak przy okazji czy ktoś z Was wie ile kosztuje takie badanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 09.07.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Otwocki Sanepid twierdzi że to co nas interesuje to ocena bakteriologiczna a oni robią tylko chemiczną. Bakteriologiczną robić mają wodociagi na Kraszewskiego nie wiem za ile. Podobno ujęcie z 12-13 metra w Świdrze będzie bezpieczne jeśli nie ma w okolicy starych nieszczelnych szamb (wtedy są azotany, - yny, amoniak, czy jak sądze wskaźnik zanieczyszczenia bakt. E.coli). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 12.07.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Witam,Jak tam prace?Widze że wszycy "zarobieni" - nie przypuszczalem że ten etap będzie tak wyczrpujący. PozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 14.07.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 A propos badania wody to robia to w Aninie na ulicy Hertza, kosztuje około 200 zł (badanie pełne chemiczne i bakteriologiczne). Ja zrobiłam dla naszego ujęcia: Radość, około 13 m i woda trzyma wszystkie parametry. PozdrawiamAnula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 14.07.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam,Ja analizę wody robiłem w jakimś ośrodku koło Karczewa, obok oczyszczalni ścieków, cena około 250 PLN w tym biol i chemWoda z 26m - niezbyt dobra (dużo żelaza, bardzo twarda) PozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 21.07.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Witajcie sąsiedzi zza Wisły! Szukam sklepu z listwami przypodłogowymi gdzieś na trasie do Mińska, w Starej Miłosnej bądź w Wesołej. Sklep nosi szumną nazwę Zdrowy Dom. Może coś wiecie? Pozdrawiam upalnie Joskul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 22.07.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Witajcie sąsiedzi zza Wisły! Szukam sklepu z listwami przypodłogowymi gdzieś na trasie do Mińska, w Starej Miłosnej bądź w Wesołej. Sklep nosi szumną nazwę Zdrowy Dom. Może coś wiecie? Pozdrawiam upalnie Joskul Witaj ale to nie nasze rejony i moze dlatego nikt nie odpowiedzial A u mnie troche zmian, Brass lezy na dachu i przylacze pradu zrobione Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 22.07.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Cześć, faktycznie, ten sklep mi też nic nie mówi, może na grupie warszawskiej będzie ktoś wiedział? U mnie z kolei kończą kłaść dach.No, wygląd budynku od razu się zmienia... Japan- ile masz kW na przyłączu. Ja przewiduję kuchnię elektryczną z piekarnikiem i obawiam się czy 10 kW to nie będzie za mało.budowlanej pogodygal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 22.07.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Japan- ile masz kW na przyłączu. Ja przewiduję kuchnię elektryczną z piekarnikiem i obawiam się czy 10 kW to nie będzie za mało. Ja mam 13kW ale jeszcze planuje w lazienkach ogrzewanie podlogowe. Ale i w tym wypadku 10 kW by spokojnie wystarczylo. Mozna policzyc 10 zarowek - 1 KW piecyk - 2,5 KW zmywarka - 1,5 KW pralka - 1,5 KW bojler -2 KW inne(lodowka, tv, mixer, PC,) -1,5 KW suma 10 KW A przeciez wszystkie nie sa zalaczone jednoczesnie i liczylem z zapasem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 23.07.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 JapanIle czekałeś od momentu zgłoszenia do elektrowni do podłączenia prądu?Rozumiem, że zgłaszałeś w Otwocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 23.07.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Witam,Mogę Wam polecić fazeta, kóry ma znajomości w ZE i może zdziałać wiele jeśli chodzi o terminy.PZDRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 23.07.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Być może zgłoszę się w odpowiednim czasie do Ciebie po ten kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 26.07.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam wszystkich po urlopie "budowlanym" . Trzy tygodnie a już prawie parter gotowy. Ekipa jest super nie marudzą tylko robią swoje Kierownik budowy stwierdził że można ich polecać bo znają się na robocie i robią "czysto" zaznaczam że on ich nie znał więc opinia jest rzetelna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 26.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 feniks3 Cieszę się i gratuluję U mnie też zmiany. W 4 dni ekipa zrobiła mi lukarny, postawiła ścianki działowe na poddaszu i wyciągnęła kominy ponad dach. Teraz żałuję, że od razu ich nie wziąłem, ale........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 26.07.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 No cóż - i ja się pochwalę - mamy dach nad głową. Teraz jeszcze tylko , obsypanie i wyrównanie terenu, ogrodzenie i ..... sen zimowy. pozdrawiamy gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 27.07.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Potrzebuję namiary na ekipę do ocieplenia poddasza i gipsokartonów. Pytanie do tych co mają to już za sobą - ile wam wyszło za m2 robocizna+materiał? Mam ofertę za 80 zł i facet nic nie chce spuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 29.07.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Witam,a czy ktoś może polecić ekipę do uzdztniania wody??!R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts