Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witacie!!!

siakoś cicho tutaj ostatnio... urlop na budowie?? ;)

u nas może zaświeci się słoneczko nadziei, bo są nadzieje na cud ;) więc zastanawiam się czy z początkiem października stawiać fundamenty (byłoby super żeby przez zimę ustabilizowały sie) czy też poczekać do wiosny?

któryś z Waszych wykonawców pojąłby się takiej roboty w takim terminie?

u nas może zaświeci się słoneczko nadziei, bo są nadzieje na cud więc zastanawiam się czy z początkiem października stawiać fundamenty (byłoby super żeby przez zimę ustabilizowały sie) czy też poczekać do wiosny?

mlk zaczynaj te fundamenty :D możesz zapewne liczyć na wsparcie grupy :wink: . A tak swoją drogą to dobry pomysł aby sobie przezimowały. Pozdrawiam

A ja zacząłem obsypywać (sam). Mam już jedną stronę budynku co prawda tam gdzie najmniej ale trwało to tylko dwie dniówki.Chyba na pdstawowe obsypanie starczy mi to co z wykopów. Będę potrzebował póżniej tylko nieco humusu lub czarnoziemu pod trawę i uprawy :wink:.

Bałem sie tego trochę cała rodzina straszyła mnie połamaniem , korzonkami etc... - ale nie jest tak źle :D

pozdrowienia

No już myślałam, że nie ma na forum takiej grupy do której mogę się zapisać a tu prosze ...TAKA niespodzianka. Witam wszystkich serdecznie, obecnie jeszcze mieszkamy w Warszawie - ale mamy już jej serdecznie dość, a jesteśmy na etapie bardzo intensywnych poszukiwań działki ( tzn zakup zaplanowany na wrzesień )okolice Józefowa i Wiązownej - śliczne okolice :D . Co do projektu to na razie jest tak : ja chcę Manuelę z Archipelagu a mąż Andromedę z Domusu - ale widać już światełko w tunelu czyli zaczynam się bardziej przekonywać do Andromedy :D . Może wy mi powiecie który domek będzie tańszy bo mąż twierdzi, że Andromeda jest tańsza :o

A oto linki:

1. Manuela http://www.archipelag.com.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=23

2. Andromeda http://www.dobredomy.pl/?id_project=18&infopage=1

Pozdrawiam wszystkich i jak ja wam zazdroszczę , że już budujecie i macie działki :D

Witaj Ewci. Cieszymy się, że przybyła kolejna osoba w naszym gronie :D .

Porównując koszty domów ,,na oko" mąż chyba ma rację (tak mi się wydaje). Dach jest trochę mniej skomplikowany i mniejsza kubatura. A tak swoją drogą to oba są ładne i funkcjonalne, trudna decyzja przed Wami. Pozdrawiam i życzę szybkiego i udanego zakupu działki.

Dzięki za tak szybką odpowiedź i chyba bardziej ufając waszemu doświadczeniu pójdę na ten kompromis i zgodze się na Andromedę - poza ty jeszcze jeden plus Andromedy można łatwo w przyszłości dobudować drugie miejsce postojowe - przynajmniej tak mi sie wydaje - chociaż istnieje juz gotowy projekt Andromedy powiekszonej ale wiadomo na razie liczymy każdy grosz do gorsza i bydynek okło 200 m2 wydaje się być ciut za duży te 170 m2 wydają sie być już spore ale chyba na tyle jeszcze nas stać :lol: :wink:

Pozdrawiam wszystkich i życze ciepłych i słonecznych dni aż do listopada :D

Nas trochę ogranicza dostepność męża w sierpniu bo właśnie jest na szkoleniu i wraca 4 września stąd zakup planujemy dopiero po 4 września a sama wiadomo....nic nie wybiorę i nic nie załatwię, bo potem się okaże , że coś źle zrobiłam albo załatwiłam - a tak to niech syn (w końcu )geodety wykaże się nabytym doświadczeniem - czyli mój mąż :wink:

Musisz już teraz monitorować rynek (gazety, agencje, pytać w wybranej okolicy) bo jak dojdzie do wyboru, to okazuje się, że albo położenie nie odpowiada, albo kształt działki, lub cena z ,,kosmosu" albo stan prawny zagmatwany, albo rolną chcą sprzedać jako budowlaną ( bo i tak raz miałem :evil: ). Wiem z autopsji sam wybierałem ponad 6 miesięcy. Powodzenia

No to pięknie a na wiosnę chcieliśmy łopaty w ziemię wbijać :evil:

Gazeta - oj kurcze dziś miałam kupić, no nic na razie pozostaje mi internet - gazeta.pl i gratka zobacze co tam słychać generalnie coś niby mamy na oku - tzn ja mam na oku cena za 1000 m2 działki z mediami w Wiązownej to 130 tyś, wymiar 30x35 - chyba albo na opak nie wiem czy to dużo czy to mało a w Józefowie to szukamy poprzez osobę z gminy właśnie po to aby nie było jakichś tam niedomówień i można było szybko kupić

Dzięki za wszystkie rady :oops:

130 tyś za 1000 m to według mnie jest dość spora cena. Józefów jest sporo bliżej od Warszawy a myślę, że za podobne pieniądźe kupisz tu działkę. Jeżeli jeździsz do Warszawy (w zamyśle). To trzeba policzyć czas większy na przejazd i koszta związane z dojazdem (benzyna, przeglądy etc.) Chyba, że to musi być Wiązowna, to nie polemizuję :) . Przez parę lat pracowałem w Emowie i codziennie tam dojeżdżałem, teraz mam porównanie bo jeżdźę do Józefowa na działkę i widzę różnicę w czasie i pieniążkach. Temat warty przemyślenia. Pozdrawiam

130 tyś za 1000 m to według mnie jest dość spora cena. Józefów jest sporo bliżej od Warszawy a myślę, że za podobne pieniądźe kupisz tu działkę. Jeżeli jeździsz do Warszawy (w zamyśle). To trzeba policzyć czas większy na przejazd i koszta związane z dojazdem (benzyna, przeglądy etc.) Chyba, że to musi być Wiązowna, to nie polemizuję :) . Przez parę lat pracowałem w Emowie i codziennie tam dojeżdżałem, teraz mam porównanie bo jeżdźę do Józefowa na działkę i widzę różnicę w czasie i pieniążkach. Temat warty przemyślenia. Pozdrawiam

pozwolę się nie zgodnić ;)

w Józefowie musi być bardzo zad.piasta okolica aby cena zeszła poniżej 40$/m2

np. wczoraj rozmawiałem z agencją: działka przy ul. Granicznej (Michalin, ta ulica cicha nie jest, bo spory ruch), jadąc od torów to za Jachowicza (czyli poprostu w lesie, do publicznej komunikacji, sklepów raczej daaaleko) cena jest 145zł/m2 a jeśli trochę oddalona od Granicznej to 160zł

ceny podskoczyły przez ostatni rok (wtedy kupiłem swoją), głównie z uwagi na perspektywę lepszego dojazdu (rozbudowa Wału Miedzeszyńskiego)

aha - z tego co widzę w ogłoszeniach, to działki oscylują wokół 1500m2

nie wiem czy na takiej poniżej 1000m2 pozwolą budować

Ewi@:

w Józefowie są dwie agencje: na przeciwko urzędu miasta i przy aptece za torami (ul. skłodowska) - może więc spróbuj rozpuścić wici

w Wiązownie, gdzieś głębiej w lesie jeszcze w zeszłym roku słyszałem że bywały działki za 15$, ale także w Michalinie głęboko w lesie (w stronę trasy lubelskiej)