galeonik 29.07.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Hej Richardo, - ekipę? myślę raczej że od uzdatniania wody - to sklep z filtrami- jeden np. na Grochowskiej w W-wie, widziałem także coś na Polnej w Jozefowie. Układ uzdatniania montujesz sam, albo hydraulik.pozdr .gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 30.07.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Gdzie kupujecie stropy - czy w Kratbet (Celestynów/Ostrowik). Czy można zaufać tej firmie? No i drugie pytanie - proponuja gary cementowo-wapienne - ma ktoś jakieś z tym doświadczenia - wokół wszyscy inni raczej proponują keramzytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 30.07.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Kratbet z Ostrowika może być ale musisz uważać bo za każdą kolejną dostawą podnoszą ceny i wystawiają fakturę z wyższą ceną. Troche cwaniakuja. Nie dotrzymują terminów dostaw.R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.08.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 witacie!!! siakoś cicho tutaj ostatnio... urlop na budowie?? u nas może zaświeci się słoneczko nadziei, bo są nadzieje na cud więc zastanawiam się czy z początkiem października stawiać fundamenty (byłoby super żeby przez zimę ustabilizowały sie) czy też poczekać do wiosny? któryś z Waszych wykonawców pojąłby się takiej roboty w takim terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 06.08.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam ja mam ekipę godną polecenia jeśli temat jest aktualny (można podjechać i zobaczyć jak pracują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.08.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam ja mam ekipę godną polecenia jeśli temat jest aktualny (można podjechać i zobaczyć jak pracują). czesc jak się wszystko uda to temat ZARAZ BĘDZIE aktualny, więc odezwę się ps. tak mi przyszlo do głowy - czy Ty budujesz na Piaskowej w Józefowie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 06.08.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 u nas może zaświeci się słoneczko nadziei, bo są nadzieje na cud więc zastanawiam się czy z początkiem października stawiać fundamenty (byłoby super żeby przez zimę ustabilizowały sie) czy też poczekać do wiosny? mlk zaczynaj te fundamenty możesz zapewne liczyć na wsparcie grupy . A tak swoją drogą to dobry pomysł aby sobie przezimowały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 06.08.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Na Piaskowej w Józefowie to ja mieszkam a buduję w Świdrze przy Majowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 10.08.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A u mnie dziś zaczęli tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 10.08.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A ja zacząłem obsypywać (sam). Mam już jedną stronę budynku co prawda tam gdzie najmniej ale trwało to tylko dwie dniówki.Chyba na pdstawowe obsypanie starczy mi to co z wykopów. Będę potrzebował póżniej tylko nieco humusu lub czarnoziemu pod trawę i uprawy . Bałem sie tego trochę cała rodzina straszyła mnie połamaniem , korzonkami etc... - ale nie jest tak źle pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 11.08.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 No już myślałam, że nie ma na forum takiej grupy do której mogę się zapisać a tu prosze ...TAKA niespodzianka. Witam wszystkich serdecznie, obecnie jeszcze mieszkamy w Warszawie - ale mamy już jej serdecznie dość, a jesteśmy na etapie bardzo intensywnych poszukiwań działki ( tzn zakup zaplanowany na wrzesień )okolice Józefowa i Wiązownej - śliczne okolice . Co do projektu to na razie jest tak : ja chcę Manuelę z Archipelagu a mąż Andromedę z Domusu - ale widać już światełko w tunelu czyli zaczynam się bardziej przekonywać do Andromedy . Może wy mi powiecie który domek będzie tańszy bo mąż twierdzi, że Andromeda jest tańsza A oto linki: 1. Manuela http://www.archipelag.com.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=23 2. Andromeda http://www.dobredomy.pl/?id_project=18&infopage=1 Pozdrawiam wszystkich i jak ja wam zazdroszczę , że już budujecie i macie działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 11.08.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witaj Ewci. Cieszymy się, że przybyła kolejna osoba w naszym gronie . Porównując koszty domów ,,na oko" mąż chyba ma rację (tak mi się wydaje). Dach jest trochę mniej skomplikowany i mniejsza kubatura. A tak swoją drogą to oba są ładne i funkcjonalne, trudna decyzja przed Wami. Pozdrawiam i życzę szybkiego i udanego zakupu działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 11.08.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Hej! Dużo radości i cierpliwości na nowej budowlanej drodze. Zgadzam sie z Japanem - Andromeda bardziej przemawia do mnie, i wydaje się być nieco mniej skomplikowana, aczkolwiek oba projekty są porównywalne. pozdr. gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 11.08.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Dzięki za tak szybką odpowiedź i chyba bardziej ufając waszemu doświadczeniu pójdę na ten kompromis i zgodze się na Andromedę - poza ty jeszcze jeden plus Andromedy można łatwo w przyszłości dobudować drugie miejsce postojowe - przynajmniej tak mi sie wydaje - chociaż istnieje juz gotowy projekt Andromedy powiekszonej ale wiadomo na razie liczymy każdy grosz do gorsza i bydynek okło 200 m2 wydaje się być ciut za duży te 170 m2 wydają sie być już spore ale chyba na tyle jeszcze nas stać Pozdrawiam wszystkich i życze ciepłych i słonecznych dni aż do listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.08.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witaj Ewci@ Moim zdaniem Andromeda będzie tańsza w budowie- czyli potwierdzam zdanie poprzedników. Powodzenia w szukaniu działki. Proponuję przyspieszyć, bo analitycy przewidują wzrost cen gruntów na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 11.08.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Nas trochę ogranicza dostepność męża w sierpniu bo właśnie jest na szkoleniu i wraca 4 września stąd zakup planujemy dopiero po 4 września a sama wiadomo....nic nie wybiorę i nic nie załatwię, bo potem się okaże , że coś źle zrobiłam albo załatwiłam - a tak to niech syn (w końcu )geodety wykaże się nabytym doświadczeniem - czyli mój mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 11.08.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Musisz już teraz monitorować rynek (gazety, agencje, pytać w wybranej okolicy) bo jak dojdzie do wyboru, to okazuje się, że albo położenie nie odpowiada, albo kształt działki, lub cena z ,,kosmosu" albo stan prawny zagmatwany, albo rolną chcą sprzedać jako budowlaną ( bo i tak raz miałem ). Wiem z autopsji sam wybierałem ponad 6 miesięcy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 11.08.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 No to pięknie a na wiosnę chcieliśmy łopaty w ziemię wbijać Gazeta - oj kurcze dziś miałam kupić, no nic na razie pozostaje mi internet - gazeta.pl i gratka zobacze co tam słychać generalnie coś niby mamy na oku - tzn ja mam na oku cena za 1000 m2 działki z mediami w Wiązownej to 130 tyś, wymiar 30x35 - chyba albo na opak nie wiem czy to dużo czy to mało a w Józefowie to szukamy poprzez osobę z gminy właśnie po to aby nie było jakichś tam niedomówień i można było szybko kupić Dzięki za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 12.08.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 130 tyś za 1000 m to według mnie jest dość spora cena. Józefów jest sporo bliżej od Warszawy a myślę, że za podobne pieniądźe kupisz tu działkę. Jeżeli jeździsz do Warszawy (w zamyśle). To trzeba policzyć czas większy na przejazd i koszta związane z dojazdem (benzyna, przeglądy etc.) Chyba, że to musi być Wiązowna, to nie polemizuję . Przez parę lat pracowałem w Emowie i codziennie tam dojeżdżałem, teraz mam porównanie bo jeżdźę do Józefowa na działkę i widzę różnicę w czasie i pieniążkach. Temat warty przemyślenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.08.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 130 tyś za 1000 m to według mnie jest dość spora cena. Józefów jest sporo bliżej od Warszawy a myślę, że za podobne pieniądźe kupisz tu działkę. Jeżeli jeździsz do Warszawy (w zamyśle). To trzeba policzyć czas większy na przejazd i koszta związane z dojazdem (benzyna, przeglądy etc.) Chyba, że to musi być Wiązowna, to nie polemizuję . Przez parę lat pracowałem w Emowie i codziennie tam dojeżdżałem, teraz mam porównanie bo jeżdźę do Józefowa na działkę i widzę różnicę w czasie i pieniążkach. Temat warty przemyślenia. Pozdrawiam pozwolę się nie zgodnić w Józefowie musi być bardzo zad.piasta okolica aby cena zeszła poniżej 40$/m2 np. wczoraj rozmawiałem z agencją: działka przy ul. Granicznej (Michalin, ta ulica cicha nie jest, bo spory ruch), jadąc od torów to za Jachowicza (czyli poprostu w lesie, do publicznej komunikacji, sklepów raczej daaaleko) cena jest 145zł/m2 a jeśli trochę oddalona od Granicznej to 160zł ceny podskoczyły przez ostatni rok (wtedy kupiłem swoją), głównie z uwagi na perspektywę lepszego dojazdu (rozbudowa Wału Miedzeszyńskiego) aha - z tego co widzę w ogłoszeniach, to działki oscylują wokół 1500m2 nie wiem czy na takiej poniżej 1000m2 pozwolą budować Ewi@: w Józefowie są dwie agencje: na przeciwko urzędu miasta i przy aptece za torami (ul. skłodowska) - może więc spróbuj rozpuścić wici w Wiązownie, gdzieś głębiej w lesie jeszcze w zeszłym roku słyszałem że bywały działki za 15$, ale także w Michalinie głęboko w lesie (w stronę trasy lubelskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts