michcio 08.09.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Arzesz, indywidualny, miał być parterowy (bez poddasza) ale warunki nie pozwalały, a Ty już mieszkasz ?, jeśli dobrze pamiętam budujesz na Górnej, ja ta sama odległość od torów ale po drugiej stronie. Pozdrawiam i życzę powodzeniaMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 08.09.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Arzesz,indywidualny, miał być bez poddasza ale warunki nie pozwoliły, obecnie biegam po składach, skąd brałeś beton na ławy ?Dobrze pamiętam że budujesz przy Górnej ? Ja również całkiem blisko kolei ale po drugiej stronie. Mieszkacie już ? Pozdrawiam i życzę powodzenia !Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 08.09.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 taaa, przerabiałem to rok temu jeśli mogę coś zasugerować szukającym działki, to rzucenie okiem na okolice u. Przewodowej w Miedzeszynie (jadąc Wałem Miedzeszyńskim skręcić w lewo zaraz za stacją Shella) oczywiście nie jest tak ładnie jak w Józefowie/Świdrze (tereny "porolnicze", trochę pustawo, ale sporo się buduje, za 5lat okolica będzie nie do poznania), ale za to bliżej W-wy (dojazd zaraz się poprawi jak skończą poszerzać Wał) i w zeszłym roku ceny były znaaacznie niższe niż w Józefowie jak ktos zainteresowany to mogę podać namiary na agencję, z której korzystaliśmy Z okolicą Przewodowej to radzę ostrożnie. Niskie ceny dzialek moga się brać z powodu bliskiego sąsiedztwa projektowanej autostrady a-2 (tej o którą jest awantura na Ursynowie). Radzę sprawdzić - w jednej z agencji widziałam mapę z planowanym przebiegiem A-2 (agencja Lex M. Pacynko na Saskiej Kępie ul. Zwycięzców - zresztą u nich nabylismy działkę w Józefowie). Można jeszcze obejrzeć na stronie Generalnej Dyrekcji Autostrad i dróg Krajowych, ale mapki ciut niewyraźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 08.09.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 a jak Wam sie podobaja okolice ulicy Reymonta w Jozefowie??moze ktos z Was zna te rejony? mlk,dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 08.09.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Dobrze pamiętam że budujesz przy Górnej ? Ja również całkiem blisko kolei ale po drugiej stronie. Mieszkacie już ? No to będziemy sąsiadami Jeszcze nie mieszkamy, ale bardzo chcemy w tym roku się wprowadazić do jednego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 08.09.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 taaa, przerabiałem to rok temu jeśli mogę coś zasugerować szukającym działki, to rzucenie okiem na okolice u. Przewodowej w Miedzeszynie (jadąc Wałem Miedzeszyńskim skręcić w lewo zaraz za stacją Shella) oczywiście nie jest tak ładnie jak w Józefowie/Świdrze (tereny "porolnicze", trochę pustawo, ale sporo się buduje, za 5lat okolica będzie nie do poznania), ale za to bliżej W-wy (dojazd zaraz się poprawi jak skończą poszerzać Wał) i w zeszłym roku ceny były znaaacznie niższe niż w Józefowie jak ktos zainteresowany to mogę podać namiary na agencję, z której korzystaliśmy Z okolicą Przewodowej to radzę ostrożnie. Niskie ceny dzialek moga się brać z powodu bliskiego sąsiedztwa projektowanej autostrady a-2 (tej o którą jest awantura na Ursynowie). Radzę sprawdzić - w jednej z agencji widziałam mapę z planowanym przebiegiem A-2 (agencja Lex M. Pacynko na Saskiej Kępie ul. Zwycięzców - zresztą u nich nabylismy działkę w Józefowie). Można jeszcze obejrzeć na stronie Generalnej Dyrekcji Autostrad i dróg Krajowych, ale mapki ciut niewyraźne. oczywiście sprawdzaliśmy to w urzędzie przed kupnem, wyszło jakieś 1.5km więc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 08.09.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Mili, A czy ktoś wie coś na temat planów modernicacji linii PKP ? Coś Kaczyński obiecywał.Ile dziennie tracicie na dojazdy do pracy ? Ja około 2 godz. mieszkając w Radości. To by dopiero mogło coś zmienić. Dziś niezależnie od tego jak daleko z południa jedzie się do Wa-wy i tak staje się w tym samym korku do siekierkowskiego. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 08.09.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Czesc wszystkim inewstorom.Mnie tez rzucilo na linie otwocka i bede budowal (o Boze!) w Jozefowie Michalinie. Za chwile ede skladal wniosek o pozwolenie na budowe. Napiszcie jak to wyglada w wydz. architektury w Otwocku. Czy jest sprzyjajacy klimat, czy raczej duzo mielizn. A na marginesie - poszukuje jakiejs godnej zaufania ekipy budowlanej. Macie cos do polecenia?Pozdrawiam wszystkich i do uslyszenia.Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 09.09.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Cześć vivaldi My też będziemy budowac w Józefowie Michalinie, ale na terenie Kolonii Błota. Czekamy juz na papier. Były po drodze mielizny ale z powodu drobnych błędów projektanta, które już są poprawione. Starostwo bardzo skrupulatnie sprawdziło projekt. Mamy projaktanata miejscowego, który zna urzędników i on nam pomaga, zresztą ma nadzieję, że przyjmiemy jego ofertę także na wykonawstwo. Skłaniam się ku takiej opcji, bo odpadna kłopoty z ewentualnymi szczegółami do projektu i wyborem kierownika budowy. Za to planujemy dodatkowo zatrudnić Inspektora nadzoru. Nie wiem jeszcze jak wypadnie cenowo bo z takimi rozmowami czekam do uzyskania prawomocnego pozwolenia. Gdzie się budujesz? Skąd projekt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 09.09.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 My zaliczyliśmy 2 etapy tj. ustalenie warunków i pozwolenie. Jeśli zależy na czasie to trzeba aktywnie dzwonić i się dowiadywać. Jednak uważam że w sumie urzędnicy są OK, różnie z kompetencjami ale zapamiętują sprawę i łatwiej o dobry kontakt z urzędnikiem niż w np. Wawrze. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.09.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witaj w grupie vivaldi Potwierdzam urzędnicy w Otwocku bardzo mili. Mogę polecic ekipę z podkarpacia. Wprawdzie nie budowała umnie całego domu, bo szef 2 tyg. przed rozpoczęciem budowy miał wypadek, ale w tym roku zrobili lukarny i postawili ścianki działowe na poddaszu.Są szybcy i nie piją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 09.09.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Witam nowych inwestorówJa mogę polecić ekipę która mi budowała są solidni i nie marudzą (np. na szalowanie fundamentów ) wszystko zgodnie z projektem ,wykonują stan surowy z więżbą a cena jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.09.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Czesc.Bede budowal w okolicach nowego kosciola przy Dobrej. W samym lesie! A projekt konczy wlasnie zaprzyjazniony architekt. Powinien lada dzien zamknac temat. Prosba zatem do arzesz i feniksa3 - podajcie namiary na ekipy. Powoli zbliza sie godzina zero. Jaki powinienem wstawic to emotokon? Usmiech czy wrecz przeciwnie?Chatte, czy starostwo od razu wylapalo bledy czy dopiero po jakims czasie? Pytanie tyle zasadne, ze nie chcialbym czekac miesiaca a pozniej sie dowiedziec, ze sa potrzebne jakies uzupelnienia.Napiszcie jak wyglada sprawa z wycinka drzew. Ja- niestety - bede musial ich troche wyciac.Trzymajcie sie mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 10.09.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Błędy w naszej dokumentacji zostały wyłapane po miesiąca leżakowania papierów w Starostwie, ale przyznam się że niezbyt ich poganialiśmy, bo i tak zaczynamy na wiosnę, a po drodze były urlopy nasze i pani inspektor, która sie zajmowała naszymi papierami.Potem projektant był na urlopie i cała sprawa przeciągnęła sie do poczatku wrzesnia.Zobaczymy kiedy fizycznie będą miała pozwolenie w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 10.09.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Mili,Mam namiar na wyraźnie tańszą niż u nas w okolicy stal, gdyby się podzielić kosztem transportu (z Zielonki) byłoby warto. Ja sam i tak w to wchodzę za jakiś tydzień. Dajcie znać jeśli ktoś jest zainteresowany.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 13.09.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 AlarmAlarmAlarmAlarm W nocy z soboty na niedzielę (11-12 września) mieliśmy włamanie do naszego nowo budowanego domku. Skradziono nam wszystko co możliwe: grzejniki BUDERUS typu V 22 - białe 600x1000 - 2 szt. 600x800 - 1 szt. 600x600 - 2 szt. 400x400 - 2 szt. 300x400 - 2 szt. ponadto kominek z płaszczem wodnym firmy LECHMA bez drzwiczek (drzwiczki wcześniej wyjąłem, żeby się nie stłukły) - czarny zawór termostatyczny do komnika z kapilarą pompę od hydrofora typ MULTI HWA 3000 - czerwona rozdzielacze do grzejników na 8 wejść - mosiężne - 2 szt. i inne mniej wartościowe rzeczy (nożyczki do cięcia rur - czerwone, szlifierkę kątową małą - zielona, przedłużacze na 220 i 380 V,......) Ręce opadają, ale trzeba żyć dalej. Oczywiście policję zawiadomiłem, ale zamieszczam również tu taką informację ku przestrodze oraz może gdybyście słyszeli, że ktoś coś chce sprzedać z tych rzeczy to bardzo proszę o sygnał. Dziękuję i pozdrawiam z promyczkiem nadziei arzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 13.09.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Jestem wstrząśnięty, bardzo współczuję. Uczulę wszystkich moich sąsiadów ze Świdra. Pisz jeśli w jakikolwiek sposób można Ci pomóc. Masz alarm ? Jeśli nie, mogę podać namiar na sprawdzone osoby. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 13.09.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Co robic by uniknac takich sytuacji? Jest na to jakas matoda? Czy konieczne jest koczowanie w domu jeszcze niezamieszkanym? Znam taki przypadek. Jeszcze raz wyrazy wspolczucia. Mam nadzieje, ze zlodziejom rece uschna.JanuszPS. Przy okazji prosze jeszcze raz o namiary na ekipy wykonawcow stanu surowego i dziekuje za takowy arzesz - owi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 13.09.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Arzesz, współczuję- ręce i nogi opadają- i człowiek zaczyna sie zastanawiać nad sensem inwestowania w cokolwiek....Czy jest jakaś metoda- wydaje się,że w naszej rzeczywistości naprawdę nie ma....Od czasu gdy usłyszałem( od okradzionego) o kradzieży zakopanej pod ziemią pompy z działki na której był strażnik - wszystko jest możliwe. Jedyna rada- o ile to mozliwe zabierajmy z budowy wszystko co cenne. No tak, ale jak zabrać okna i kominek. Chyba naprawdę tak zorganizować proces inwestycyjnyaby te elementy montować w krótkim okresie i rzeczywiście- koczować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.09.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Dzięki za słowa otuchy i pocieszenia.Potrzebuję jednak jeszcze trochę czasu, aby dojść do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts