mlk 15.09.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Arzesz ... brak słów wyrazy współczucia!! i pomyśleć że Twoja budowa była (potencjalnie) tak dobrze zabezpieczona przed włamaniem... kurcze, ja będę budował w szczerym polu!! ps. nadeszła dziś dla nas "wiekopomna" chwila i już po ponad 9 miesiącach odebraliśmy z urzędu WARUNKI ZABUDOWY!!!!!!!!!!!!!! więc budujemy się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.09.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 mlkgratulacjeTeraz jeszcze tylko pozwolenie na budowę.Myślisz, że zaczniecie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.09.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 mlk gratulacje Teraz jeszcze tylko pozwolenie na budowę. Myślisz, że zaczniecie w tym roku? raczej nie - warunki muszą sie uprawomocnić, na pozwolenie trzeba czekać koło miesiąca, ono tez sie uprawomocnia -> ma sens na siłę budować w listopadzie?? na razie nie kapie mi na głowę więc będziemy celować aby ruszyć na wiosnę wysłałem Ci maila wczoraj na firmowy adres - dostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.09.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 [quote name=ma sens na siłę budować w listopadzie?? na razie nie kapie mi na głowę więc będziemy celować aby ruszyć na wiosnę wysłałem Ci maila wczoraj na firmowy adres - dostałeś? Ja na Twoim miejscu fundamenty bym zrobił (jeśli bym zdążył) - akurat osiądą przez zimę. Nic nie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.09.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 mlkdostałem -właśnie czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 16.09.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 No wlasnie. Warto zaczynac w listopadzie? Ja niedlugo tez wystepuje o pozwolenie i tak sie zastanawiam na sensem rozbabrania terenu przed zima. Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie? Czy fundamenty trzeba zabezpieczac przed zima?Pozdrowienia dla grupyVivaldiPS. Nadal chetnie przyjme namiary na sprawdzone ekipy a osobom, ktore mi takowe daly - dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 16.09.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Jeślim wyrobicie si ę przed mrozami - to warto z pewnością zrobić fundament i zostawić na zimę. Zabezpieczać nie trzeba. Rozpatrywałem taką możliwośc, ale w zeszłym roku nie wyrobiłem się z papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.09.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Jeślim wyrobicie si ę przed mrozami - to warto z pewnością zrobić fundament i zostawić na zimę. Zabezpieczać nie trzeba. Rozpatrywałem taką możliwośc, ale w zeszłym roku nie wyrobiłem się z papierami nie, w tym roku nic na działce nie będziemy robić natomiast musze mieć mapę do celów projektowych - ktoś może mi polecić jakiegoś geodetę? ile za taką przyjemność płaciliście? muszę też odrolnić działkę pod dom - jak się to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 23.09.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Co tu tak cicho????? Sen zimowy??????? Emil: samodzielne rozwożenie ziemi taczką jest jednak średnim pomysłem- wożę....woże ....woże i końca nie widzę..... pozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 23.09.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Muszę się podzielić wieścią że u nas wczoraj zalali ławy !!Od jutra bloczki. Gorąco pozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 24.09.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Witam inwestorów jakoś cicho na forum chyba wszyscy na budowach chcą przed zimą sie wprowadzić życzę powodzenia P.S Robię porządki i chętnie tanio odsprzedam stęple (przechodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 24.09.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Mi też zostało nieco stempli i ze 20 m siatki powlekanej( z OBI)po ogrodzeniu budowlanym. Może ktoś jest zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 24.09.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Czesc grupo otwocka. Czy mozecie polecic jakas dobra (tania) hurtownie materialow na linii. Tak by cala albo wieksza czesc materialow do budowy mozna bylo w niej zamowic (moze jakies rabaty?) i aby dalo sie to potem zalatwiac np. przez telefon. Jak u was sie to odbywa(ło)?Pozdrowienia Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 24.09.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Vivaldi: cieżko powiedzieć osobiście interesowałem się hurtowniami na "linii kolejki". Każda miała wady i zalety: np.osławiony Marsel przy rondzie w Józefowie ma niewątpliwie najlepsze zaopatrzenie i największy asortyment, ale przy stosunkowo niewielkich zakupach zapomnieć można o jakichkolwiek upustach i bezpłatnym transporcie, jeśli czegoś szukałem-miałem też wrażenie ze przeszkadzam panom...[uwaga: nie mają drewna]W Miedzeszynie przy stacji (chyba R-pol) zdecydowanie tańszy, ale i jak się o coś konkretnego zapytałeś to nie mieli.Zdegustowała mnie natomiast hurtownia w Falenicy przy stacji,ale może to subiektywne odczucie.Oczywiście kupowałem po trochu tu i tu, Jednak wybrałem Mur-bet w Józefowie z uwagi na transport, cenowo-cieżko coś było utargować. Niemniej byłem zadowolony. Na temat tej hurtowni były jednak także inne opinie popatrz w poprzednich postach- tak wiec musisz zdecydować sam.... Zasadniczo, o ile ktoś sie ostro nie naciął, to każdy bedzie chwalił hurtownię z którą współpracował...Wiele dobrego słyszałem o hurtowniach w Otwocku- ale tak daleko nie dotarłem....Natomiast dla wyposażenia hydraulicznego mogę z całą odpowiedzialnością polecić sklep w Józefowie, przu drodze na Wiązownępzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziółko 27.09.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Praktycznie cały materiał kupowałam w hurtowni w Wiązownej (przy światłach). W ubiegłym roku ceny mieli bardzo przyzwoite, szczególnie dla tych, co rozpoczynali budowę. Wszystko można było załatwić telefonicznie. Z transportem także nie było kłopotów (ale do mnie mieli ok 500 metrów) . Ponieważ od ubiegłego roku "powiększyli" się kilkakrotnie, nie ucierpiała na tym fachowość. Polecam rozmowę z właścicielem - facet naprawdę wie co mówi, może sporo doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 27.09.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Czesc wszystkim,Arzesz, co nas nie zabije to nas wzmocni i na pohybel tym, co Ci to zrobili. U mnie dziś weszli z pokryciem dachu. Galeonik, ja na razie nie moge znalezc pół dnia na swój piach, a teraz przez dwa dni malowałem deski czołowe PozdrawiamEmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 30.09.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Czesc grupo.Wczoraj przeczytalem wszystkie posty od poczatku. Ufff. Moje wnioski nie sa zbyt krzepiace: 50% z nich to niestety posty nie dajace zadnej wiedzy pospolitemu uzytkownikom forum (jakies indywidualne pozdrowienia i umawianie sie na piwo lub maile typu "bylam wczoraj u ciebie na dzialce, ale nikogo nie zastalam" : )). Cieszy natomiast fakt, ze sa tez na grupie osoby, ktore chetnie sie dziela swoimi spostrzezaniami na temat budowania. Ja probuje wyssac z forum jak najwiecej konkretnych informacji przed czekajaca mnie budowa i - powiem szczeze - srednio to wyglada. Prosze was bardzo: jak podajecie jakies namiary - podawajcie nazwe i telefon lub przynajmniej adres firm. Ziółko pochwalil sie w poniedzialek dobra hurtownia w "Wiazownej (przy swiatlach)" Dzieki Ziółko za info, ale marzylby mi sie bardziej konkretny namiar. Apel do grupy: dzielcie sie swoja wiedza i informacjami jak najwiecej. Ja, poki co, mam zle doswiadczenie z geodeta, wiec namiar pozwole sobie przemilczec...Zycze wam bezstresowego budowania i do uslyszenia.Vivaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 30.09.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Vivaldi,Hurtownia w Wiązownej przy światłach to zapewne "Przemar" tel. 795 15 29 przy trasie lubelskiej. Kiedyś podczas kwietniowej histerii cenowej, gdy szerzej sprawdzałem ceny, to mieli dość tanio MAXy. Mają stal tańszą od składu na Lucerny i od Marsela, ale najtańsza jest w Zielonce, Konsorcjum Stali ul.Poniatowskiego 65 nawet wliczając transport, tel. 781 91 31. Gdy zabrakło mi trochę drutu i powiedziałem że zaczynam i mam stal na fundament od konkurencji bo była tańsza to za godzinę przywieźli mi drobiazgi za jakieś 250 PLN. Więcej od nich nie brałem. Nie znam składów w Otwocku. Nie odmówie sobie aby potwierdzić że ja również byłem zdegustowany po wizycie w Marselu. Panowie w drodze łaski podnoszą wzrok znad komputera by spojrzeć na klienta. Polecam geodetę : Akadiusz Jóźwicki 602 671 644. Młody i uprzejmy, bardzo solidny, ceny OK od początku, później jeszcze lepiej. Pytaj o inne rzeczy, jeśli mam coś do przekazania to z chęcią się podziele informacją. A czy Ty grasz na jakimś instrumencie smyczkowym że masz taką ksywę ? PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tata Leonarda 30.09.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Witajcie! Wlasnie sie zarejestrowalem. Szukam kawalka ziemi dla mojej rodzinki.Podoba nam sie linia otwocka. Zaczelismy poszukiwania od Michalina i Jozefowa ale najbardziej nas zainteresowal Aleksandrow.Mam pytanie do grupy: Czy ktos mieszka lub sie buduje w Aleksandrowie? Co sadzicie o tej okolicy. Jest tam troche taniej niz przy torach, ale krajobraz typowo wiejski. Od polnocy bedzie przebiegac droga ekspresowa. Bardzo poprawi komunikacje, tylko jaka odleglosc od niej jest bezpieczna?Cale zycie mieszkam w blokach na Ursynowie i nie znam tamtych rejonow. Jak z bezpieczenstwem na ulicach i w komunikacji miejskiej? goraco pozdrawiam grupe,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 01.10.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Nie mieszkam w Aleksandrowie ale mam(y) tam trochę znajomych. Dużym plusem jest to że buduje się tam wiele młodych ciekawych rodzin więc rośnie fajna społeczność. Działki są tańsze niż blizej kolejki, a co może mieć na to wpływ ? Ja myslę że :- odległość do świata (choć jest autobus miejski) więc małe dzieciaki trzeba co dzień rano wieść autem do szkoły a i do kolejki sa z 4 km - grunty trochę podmokłe (podobno wiele budów zrealizowano na starych rowach melioracyjnych i obecnie są kłopoty z odpływem wody) PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts