Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

Chatte,

jeżeli masz kłopot z ZE w Otwocku to mogę podrzucić namiar na znajomego. załatwial mi licznik z resztą po kradzieży prowizorki a aktualnie przerabiamy papiery po stałe przyłacze w ogrodzeniu. Mogę polecić bo jest konkretny i myślący ,mi wykombinował parę rzeczy ,żeby przyłacze wyszło taniej i za jednym razem ziemne nie muszę się odwoływać, mam tez namiar na ekipę od gazu, też przerabiam papiery tzn po dwóch i pół tygodnia od pierwszej rozmowy moje plany juz "nabierają mocy" w starostwie w Otwocku, moze w przyszłym tygodniu zrobią mi już przyłacze, aktualnie Pan ten kończy robotę u kogoś .

Emil chętnie się spotkam z Wami wszystkimi, ja jestem dyspozycyjna rzućcie termin.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki martta.

Chętnie skorzystam z namiarów na elektryka. Juz mam pozwolenie na budowę (prawomocne) i załatwiłam w ZE zmiane przyłącza napowietrznego na kablowe ale muszę zrobic projekt przyłacza (od słupa do skrzynki kablowej w ogrodzeniu) na własny koszt.

Czy Twoj znajomy wykonuje i uzgadnia projekty w ZE?

Jakby co, poproszę namiar na pw.

Emilu, własnie przymierzam się do wycinki - jakies 20 sosen (tak na oko 40-50letnich). Mogę prosić o namiar na tego porządnego drwala?

Chatte

Ja również poproszę o namiar na elektyryka.

A konkretnie potrzebuję kogoś kto mi tylko podstempluje dokumenty potrzebne do złożenia do przyłącza elektrycznego. Mój elektryk podstemplował się już, ale okazało się, że to za mało, bo nie ma uprawnień budowlanych.

Emil

Ja również poproszę namiar na drwala. Z tym, że potrzebuję wyciąć drzewo z wysięgnika.

Jeśli chodzi o spotkanie - niedziela mi pasuje. Ostatnio było w styczniu.

Zaproponuj Emil termin i zobaczymy co dalej

pozdrawiam

witam

wła�nie dzwoniłam do elektryka i mam jego zgodę na publikację telefonu.

Nazywa się Marcin Szczepaniak telefon 606164104.

Chłopaczek pracuje w ZE w Otwocku "na terenie" a uzgodnienia i plany robi jego kolega który pracuje w biurze, zresztš wszystko Marcin pilotuje.

Pozdrawiam

a w W-wie Wawer też jest "władny"??

Budować się będę w Miedzeszynie i teraz chcę przyłącze budowlane

do wszystkich kończących budowę: chciałbym kupić RB-tkę

[a w W-wie Wawer też jest "władny"??

Nie wiem, może zna kogoś, wiem że sulejówek objeżdża, alee.. daj mi 2 dni bo chyba sąsiad rodziców ma jakieś namiary na Wawer.

Postaram się zbadać po ostatnio robili mu w Falenicy przyłacze i też z ZE. Pozdr

[a w W-wie Wawer też jest "władny"??

Nie wiem, może zna kogoś, wiem że sulejówek objeżdża, alee.. daj mi 2 dni bo chyba sąsiad rodziców ma jakieś namiary na Wawer.

Postaram się zbadać po ostatnio robili mu w Falenicy przyłacze i też z ZE. Pozdr

Falenica to też Wawer, więc Miedzeszyn też ok!!

Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli.

Na chwilę obecną licytujemy:

1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek

2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek

3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems

4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems

5. Kubek z logo Muratora

6. Kubek z logo Muratora

7. Kask budowlany z logo Muratora

Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje.

Adres licytacji:

http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'

ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa

PKO S.A. IV O/W-wa

47 1240 1053 1111 0000 0443 2036

koniecznie z dopiskiem:

Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury

W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected]

Edzia & Maksiu

Arzesz, mam do Ciebie pytanko, a i chętnie posłucham opinii innych

planujemy budować z Porothermu (plus później styropian), miało to być 30P+W, natomiast architekt upierał się że wystarczy jako warstwa nośna 25cm bo i tak izolację termiczną zapewni styropian

w ostatniej chwili przed skończeniem projektu postawiłem na swoim i mam 30cm, ale fundamem jest z błoczków szerokości 25cm oraz wieniec jest o szer. 25cm - więc, jak się dobrze przyjrzeć to ze 5cm pustaka nie przenosi obciążenia, jest tylko "ozdobą"

zastanawiam się zostawić tak jak jest w projekcie, czy może dać ścianę 25cm albo zwiększyć fundament do 38cm??

Arzesz - jak Ty masz zrobione fundament i wieniec??

chętnie wybrałbym się do Ciebie pooglądać ale w najbliższy weekend mam szkołę (spotkanie grupy tez proponowałbym przesunąć o tydzień)

ps.

w zeszłym tyg. złożyłem papiery o pozwolenie w urzędzie i mam nadzieję do końca roku je dostać!!

a potem.... niech się mury pną do góry!!!! 8) 8) 8)

mlk

Ja mam fundament z bloczka betonowego 12x24x38 i szerokość to 24 cm. Na to porothem 30cm ustawiony na środku, tak, że po obu stronach wystaje po 3cm, ale moi robotnicy mówili, że można postawić i tak, że np. od środka zlicować, a z zewnątrz wystawić 6cm. Ja wolałem nie ryzykować.

Wieniec??? O który wieniec Ci chodzi, bo na fundamencie nie mam wieńca. Pierwszy jest dopiero razem ze stropem.

pzdr.a.

mlk

Ja mam fundament z bloczka betonowego 12x24x38 i szerokość to 24 cm. Na to porothem 30cm ustawiony na środku, tak, że po obu stronach wystaje po 3cm, ale moi robotnicy mówili, że można postawić i tak, że np. od środka zlicować, a z zewnątrz wystawić 6cm. Ja wolałem nie ryzykować.

Wieniec??? O który wieniec Ci chodzi, bo na fundamencie nie mam wieńca. Pierwszy jest dopiero razem ze stropem.

pzdr.a.

Dzięki!

:) dokładnie o ten wieniec mi chodziło!!

czyli te wystające na zewnątrz 3 cm utworzyło Ci tzw. kapinos?

Mam pytanko,

kto z was kupował wełnę mineralna na ocieplenie poddasza, może macie jakieś namiary. Potrzebuję tego ponad 500m ( bo zamawiam razem ze znajomymi) ,moze wiecie gdzie dostanę najlepszą cenę, potrzebuję 15 i 5.

Pozdrawiam

Jeszcze się nie interesowałem tematem, ale też będę potrzebował i też chcę 15 i5 więc może się dołączę do spółdzielni - może dostaniemy większy rabat