martta 15.11.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Chatte, jeżeli masz kłopot z ZE w Otwocku to mogę podrzucić namiar na znajomego. załatwial mi licznik z resztą po kradzieży prowizorki a aktualnie przerabiamy papiery po stałe przyłacze w ogrodzeniu. Mogę polecić bo jest konkretny i myślący ,mi wykombinował parę rzeczy ,żeby przyłacze wyszło taniej i za jednym razem ziemne nie muszę się odwoływać, mam tez namiar na ekipę od gazu, też przerabiam papiery tzn po dwóch i pół tygodnia od pierwszej rozmowy moje plany juz "nabierają mocy" w starostwie w Otwocku, moze w przyszłym tygodniu zrobią mi już przyłacze, aktualnie Pan ten kończy robotę u kogoś . Emil chętnie się spotkam z Wami wszystkimi, ja jestem dyspozycyjna rzućcie termin.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 16.11.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Dzięki martta.Chętnie skorzystam z namiarów na elektryka. Juz mam pozwolenie na budowę (prawomocne) i załatwiłam w ZE zmiane przyłącza napowietrznego na kablowe ale muszę zrobic projekt przyłacza (od słupa do skrzynki kablowej w ogrodzeniu) na własny koszt.Czy Twoj znajomy wykonuje i uzgadnia projekty w ZE? Jakby co, poproszę namiar na pw. Emilu, własnie przymierzam się do wycinki - jakies 20 sosen (tak na oko 40-50letnich). Mogę prosić o namiar na tego porządnego drwala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.11.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 ChatteJa również poproszę o namiar na elektyryka.A konkretnie potrzebuję kogoś kto mi tylko podstempluje dokumenty potrzebne do złożenia do przyłącza elektrycznego. Mój elektryk podstemplował się już, ale okazało się, że to za mało, bo nie ma uprawnień budowlanych. EmilJa również poproszę namiar na drwala. Z tym, że potrzebuję wyciąć drzewo z wysięgnika. Jeśli chodzi o spotkanie - niedziela mi pasuje. Ostatnio było w styczniu.Zaproponuj Emil termin i zobaczymy co dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.11.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 witamwłanie dzwoniłam do elektryka i mam jego zgodę na publikację telefonu.Nazywa się Marcin Szczepaniak telefon 606164104.Chłopaczek pracuje w ZE w Otwocku "na terenie" a uzgodnienia i plany robi jego kolega który pracuje w biurze, zresztš wszystko Marcin pilotuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.11.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 witam wła�nie dzwoniłam do elektryka i mam jego zgodę na publikację telefonu. Nazywa się Marcin Szczepaniak telefon 606164104. Chłopaczek pracuje w ZE w Otwocku "na terenie" a uzgodnienia i plany robi jego kolega który pracuje w biurze, zresztš wszystko Marcin pilotuje. Pozdrawiam a w W-wie Wawer też jest "władny"?? Budować się będę w Miedzeszynie i teraz chcę przyłącze budowlane do wszystkich kończących budowę: chciałbym kupić RB-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.11.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 [a w W-wie Wawer też jest "władny"??Budować się będę w Miedzeszynie i teraz chcę przyłącze budowlane Nie wiem, może zna kogoś, wiem że sulejówek objeżdża, alee.. daj mi 2 dni bo chyba sąsiad rodziców ma jakieś namiary na Wawer.Postaram się zbadać po ostatnio robili mu w Falenicy przyłacze i też z ZE. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.11.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 czy kto z Was korzysta z pomocy inspektora nadzoru z naszych okolic albo może podrzucić jaki namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.11.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 [a w W-wie Wawer też jest "władny"?? Budować się będę w Miedzeszynie i teraz chcę przyłącze budowlane Nie wiem, może zna kogoś, wiem że sulejówek objeżdża, alee.. daj mi 2 dni bo chyba sąsiad rodziców ma jakieś namiary na Wawer. Postaram się zbadać po ostatnio robili mu w Falenicy przyłacze i też z ZE. Pozdr Falenica to też Wawer, więc Miedzeszyn też ok!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.11.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Marcinnie zrozumieliśmu się chyba,w Falenicy robiła ekipa z ZE ale w Wawrze czyli nie ten na którego dałam namiar.Ale na ta ekipę ma mi znależć jutro sąsiad namiar, to prześlę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.11.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 dzięki marta bo to Ciebie chciałem poprosić o ten namiar, a poprosiłem chattie Tak to jest gdy człowiek pisze na szybko w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.11.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Marcinprzesłałam ci namiary na priva na ekipę ze Stoenu z Wawra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.11.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli. Na chwilę obecną licytujemy: 1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek 2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek 3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems 4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems 5. Kubek z logo Muratora 6. Kubek z logo Muratora 7. Kask budowlany z logo Muratora Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje. Adres licytacji: http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.11.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Arzesz, mam do Ciebie pytanko, a i chętnie posłucham opinii innych planujemy budować z Porothermu (plus później styropian), miało to być 30P+W, natomiast architekt upierał się że wystarczy jako warstwa nośna 25cm bo i tak izolację termiczną zapewni styropian w ostatniej chwili przed skończeniem projektu postawiłem na swoim i mam 30cm, ale fundamem jest z błoczków szerokości 25cm oraz wieniec jest o szer. 25cm - więc, jak się dobrze przyjrzeć to ze 5cm pustaka nie przenosi obciążenia, jest tylko "ozdobą" zastanawiam się zostawić tak jak jest w projekcie, czy może dać ścianę 25cm albo zwiększyć fundament do 38cm?? Arzesz - jak Ty masz zrobione fundament i wieniec?? chętnie wybrałbym się do Ciebie pooglądać ale w najbliższy weekend mam szkołę (spotkanie grupy tez proponowałbym przesunąć o tydzień) ps. w zeszłym tyg. złożyłem papiery o pozwolenie w urzędzie i mam nadzieję do końca roku je dostać!! a potem.... niech się mury pną do góry!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.11.2004 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 mlkJa mam fundament z bloczka betonowego 12x24x38 i szerokość to 24 cm. Na to porothem 30cm ustawiony na środku, tak, że po obu stronach wystaje po 3cm, ale moi robotnicy mówili, że można postawić i tak, że np. od środka zlicować, a z zewnątrz wystawić 6cm. Ja wolałem nie ryzykować. Wieniec??? O który wieniec Ci chodzi, bo na fundamencie nie mam wieńca. Pierwszy jest dopiero razem ze stropem. pzdr.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.11.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 mlk Ja mam fundament z bloczka betonowego 12x24x38 i szerokość to 24 cm. Na to porothem 30cm ustawiony na środku, tak, że po obu stronach wystaje po 3cm, ale moi robotnicy mówili, że można postawić i tak, że np. od środka zlicować, a z zewnątrz wystawić 6cm. Ja wolałem nie ryzykować. Wieniec??? O który wieniec Ci chodzi, bo na fundamencie nie mam wieńca. Pierwszy jest dopiero razem ze stropem. pzdr.a. Dzięki! dokładnie o ten wieniec mi chodziło!! czyli te wystające na zewnątrz 3 cm utworzyło Ci tzw. kapinos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 17.11.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Powiedzmy, że tak.Mam zamiar mieć nieco większy kapinos, gdyż ściany ocieplam 12 cm styro, a fundamenty 10 ,więc dojdzie jeszcze 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 17.11.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Powiedzmy, że tak. Mam zamiar mieć nieco większy kapinos, gdyż ściany ocieplam 12 cm styro, a fundamenty 10 ,więc dojdzie jeszcze 2cm oki wiec jakiej szerokosci masz wieniec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 17.11.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Przy stropie szerokości pustaka, więc 30 cm, zresztą później wyżej w ścianie kolankowej też 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 17.11.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Mam pytanko,kto z was kupował wełnę mineralna na ocieplenie poddasza, może macie jakieś namiary. Potrzebuję tego ponad 500m ( bo zamawiam razem ze znajomymi) ,moze wiecie gdzie dostanę najlepszą cenę, potrzebuję 15 i 5. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 18.11.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Mam pytanko, kto z was kupował wełnę mineralna na ocieplenie poddasza, może macie jakieś namiary. Potrzebuję tego ponad 500m ( bo zamawiam razem ze znajomymi) ,moze wiecie gdzie dostanę najlepszą cenę, potrzebuję 15 i 5. Pozdrawiam Jeszcze się nie interesowałem tematem, ale też będę potrzebował i też chcę 15 i5 więc może się dołączę do spółdzielni - może dostaniemy większy rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts