jacek63 04.12.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 też muszę się do tych elektryków odezwać (okazało się że jeszcze od kogoś innego dostałem na nich namiary), bo zostałem "zabity" przez mojego elektryka: za 180m linii, wynajem RBtki zaśpiewał mi 5250zł Za tyle to można elektrykę w całym domu zrobić. A co do spotkania to niestety termin nie odpowiada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 05.12.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Witam Ostatnio mysle i nie moge spac przez to bo rozwazam za i przeciw. Jest to domek pod platanem 2 firmy archon, jak macie chwilke to zerknijcie na niego i napiszcie co o tym sadzicie, pozdrawiam Iza , domek fajny, mi się podoba jeżeli chodzi ci ouwagi : to na pewno nie sugeruj sie kalkulacja postawienia stanu surowego zamkniętego, dach jest połamany ,lukarny i mysle ,że sam dach to bedą przeokrutne pieniadze ( walke zdachem mam za sobą ) A tak to pozdrawiam i życze spokojnego budowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 05.12.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Budowa w Józefowie - na wysokości Michalina - między Werbeny i Graniczną. Monika a gdzie dokładnie, ja mieszkam na razie na Borsuczej przy Malinowskiego bo może będziesz sąsiadką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.12.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Przychodzi do Nikoli Św. Mikołaj... Dziś jest ten szczególny dzień, kiedy obdarowujemy swoje dzieci upominkami. Nie robimy tego co prawda otwarcie, ale chowamy się za plecami Św. Mikołaja. Dziecięce marzenia bywają różne, jedne dzieci chcą klocki, inne lalkę, jeszcze inne może rowerek. Tego dnia żadne dziecko nie powinno zostać bez prezentów. My jako społeczność forum Muratora, pomogliśmy w tym roku spełnić zupełnie inne marzenie małej dziewczynki, podarowaliśmy jej możliwość normalnego rozwoju, możliwość narazie zabawy, a potem nauki i życia w świecie dźwięków. Dzięki temu mała Nikola, nie zostanie w tyle za swoimi rówieśnikami, będzie mogła rozwijać się razem z nimi. Nie ma jednak róży bez kolców. Aby móc dać Nikoli taką szanse prof. Skarżyński z Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Kajetanach k. Warszawy zdecydował, że przeprowadzi operację, pomimo że nie zebrano jeszcze całej potrzebnej kwoty (uzbierano 60 tys., brakowało 20 tys. zł), gdyż czas jest tu bardzo istotny. Operacja odbyła się 11 października, a rodzice Nikoli podpisali specjalne oświadczenie, że w którym zobowiązują się do dopłacenia brakującej kwoty.Przed dniem operacji zbiórka pieniędzy szła dość sprawnie, zbieraliśmy pieniądze nie tylko my, forumowicze, ale i czytelnicy Tele Tygodnia, znaczną kwotę wpłaciły Zakłady Azotowe w Puławach. Rodzice Nikoli pukali do wielu drzwi z prośbą o pomoc. W wielu z nich taką pomoc otrzymali. Tak było przed dniem operacji, niestety po operacji emocje nieco opadły i pojawił się problem z dozbieraniem brakującej sumy. Rodzice Nikoli nadal czynnie uczestniczą w poszukiwaniach środków na dopłacenie za wykonaną operacje, niestety wielu osobom wydaje się, że teraz już nie ma po co dalej wspierać zbiórkę pieniędzy, skoro operacja się odbyła.Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy nadal chcą pomagać, do tej pory udało się uzbierać około 2/3 brakującej kwoty. Zbieraliśmy i my na forum, czy to poprzez indywidualne wpłaty, czy poprzez aukcje internetową, czy też poprzez zbiórki na spotkaniach grupowych. Wiele pieniędzy udało się zebrać rodzicom Nikoli. W tym szczególnym, dla wielu dzieci dniu zwracamy się do wszystkich forumowiczów (i nie tylko), którzy mogą i chcą, aby razem z nami zrobili dziś specjalny prezent dla Nikoli, niech do niej przyjdzie dziś Św. Mikołaj. Prosimy o wsparcie każdą nawet najdrobniejszą kwotą, wielu z nas ma konta w bankach internetowych, zrobienie takiego przelewu potrwa naprawdę chwilkę, a wypisanie tradycyjnego druczku przelewu zajmie tylko minutkę dłużej.Wielokrotnie już udowodniliście drodzy forumowicze, że zawsze można na was liczyć. Znajdujemy się w przysłowiowej sytuacji "za 5 dwunasta", jeden mały kroczek i osiągniemy cel. Nikola będzie mogła normalnie się rozwijać, a jej rodzice będą mogli poświecić jej cały swój czas, nie martwiąc się jak dozbierać brakującą kwotę. Przypominamy numer konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Na koniec jeszcze jedna prośba, aby dać innym przykład prosimy, aby osoby które zdecydują się wesprzeć dziś naszą akcje wpisywały się w tym wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=494687#494687 Nie musicie podawać ani kwot, ani żadnych innych danych, napisze po prostu coś w stylu "Najlepsze życzenia od Św. Mikołaja dla Nikoli".Wierzymy w Was Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 06.12.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Budowa w Józefowie - na wysokości Michalina - między Werbeny i Graniczną. Monika a gdzie dokładnie, ja mieszkam na razie na Borsuczej przy Malinowskiego bo może będziesz sąsiadką. Pozdrawiam Ha, nawet na pewno Dokładnie to Ks.Malinowskiego obok szkoły dla dzieci głuchych - jakieś 30m za szkołą w kierunku torów. Teraz jeszcze jest tam las, ale dużo działek sprzedano po uchwaleniu planów i w okolicy przynajmniej 3 budowy. Pozdrawiamy sąsiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 06.12.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Chattie:Opisana okolica brzmi bardzo znajomo. Przechodze tamtedy min 2 razy dziennie z psem. Na przeciwko domu dla dzieci gluchoniemych jest ladna, duza dzialka na ktorej buduja domek. Bardziej w strone lasu widzialam juz jakies ogrodzone dzialki , ktore sa miedzy duzym, bialym domem ( ogrodzonym w srodku lasu, w zoknami trojkatnymi na dachu ) a osrodkiem dla dzieci gluchoniemych.Czy masz ta okolice na mysli?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 06.12.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Dokładnie tam Nasza działka nie jest jeszcze ogrodzona, z powodów oszczędnościowych - po co pilnować siatki przez zimę. Będziemy się budować po tej stronie co ośrodek dla dzieci głuchych - jakieś 30m za nim, a przed białym domem z czarnym dachem ogrodzonym pięknym płotem ze sztachet. Projekt naszego domku robił ten sam projektant , zresztą mieszkaniec Józefowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.12.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Dokładnie tam Nasza działka nie jest jeszcze ogrodzona, z powodów oszczędnościowych - po co pilnować siatki przez zimę. Będziemy się budować po tej stronie co ośrodek dla dzieci głuchych - jakieś 30m za nim, a przed białym domem z czarnym dachem ogrodzonym pięknym płotem ze sztachet. Projekt naszego domku robił ten sam projektant , zresztą mieszkaniec Józefowa. znam te tereny, jako dziecko chodziłem tam na grzyby i śmigałem rowerem ale wtedy większości tych domów nie było ... wot zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 09.12.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Szybkie pytanko. Jak ma przebiegać obwodnica (ta co ma być koło stacji SHELL)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.12.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Szybkie pytanko. Jak ma przebiegać obwodnica (ta co ma być koło stacji SHELL)? Pozdrawiam. za stacją Shell (jadąc do Z Warszawy), dokładnie na wysokości kortów tenisowych - z tego co ja wiem a czemu pytasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 09.12.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Hej,O ile sie nie myle w niedizele mamy imprezke.Kto jest chetny. Piszcie, zeby bylo wiadomo na ile mniej wiecej osob rezerwowacemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 09.12.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 WitamW koncu udalo mi sie wybrac projekt. Bede budowac dom pod modrzewiem. Czeka mnie jednak kilka przerobek w projekcie. Najwieksza bedzie powiekszenie garazu na 2 stanowiska i zrobienie nad nim duzego pokoju ( powinien wyjsc ok 20 m)Co sadzicie o tym projekcie? Macie jakies pomysly na przerobke wnetrza? http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f029d63c71c3&intra=8d2a2c92996d0802d178e977856957e6&crc=af3748137e5506ad05f6096a1df966b1&lang=pl Pozdrawiam wszystkichIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.12.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Obecny stan licytacji:(09.12.2004 godz. 14:00) 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 75 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 30 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 25 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 0 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 5 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 zł W sumie: - 1560 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3085 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Wkrótce Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 09.12.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Na Błotach buduję się i słyszałem ,że ma iść ul. Korkową. ( niedaleko mnie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 10.12.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Potwierdzam że będę w niedzielę, raczej sam, napiszcie dokładnie gdzie ten lokal dzięki,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.12.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Na Błotach buduję się i słyszałem ,że ma iść ul. Korkową. ( niedaleko mnie) Pozdrawiam ja czytałem że Wał przetnie przy ul. Podbiałej (owe korty) a nad torami kolejki będzie na wys. ulicy Deptak (czyli przy stacji benzynowej w Falenicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 10.12.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 widziałam mapke przy kosciele w Miedzeszynie na tablicy ul. Szafirowa.Przy Patriotów wychodzi tarsa ulicš deptak tj przy CPN w Miedzeszynie, od Traktu ma ic druga nitka równoległa do Wału Miedzeszykiego.Na błotach jest cały pas niezabudowany jakies 200-300 metrów od wału.Na stronie urzedu Wawer kiedys widziałam trasy , ale probowalam teraz znalezc i nie mogłam trafic ( magic ?!).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 10.12.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ponownie potwierdzam obecność na spotkaniu. Będę z żoną.Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 10.12.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ja tez sie pojawie. Jak sie poznamy? : )Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.12.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 UWAGA UWAGA zmiana miejsca!!stary lokal jest w remoncie, więc Emil zarezerwowoał inny - pod sympatyczną (zdaniem mojej żonki, która nie lubi tych zwierzątek) nazwą "Kot"! Emil zaraz zapoda na forum dokładny adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts