Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

Adres mailowy wyslalem.

Chetnie skorzystam z namiarow na ekipe do stanu surowego. Caly czas poszukuje takowej. A twoja ekipa skad, jesli mozna wiedziec? Polecona?

Pozdrawiam Vivaldi w podróży

PS. Richardo, to spotkanie dotyczy grupy otwockiej czy calego forum?

całego forum

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39018

już drugie, rok temu nie mogłem być, może teraz się uda :)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja byłam rok temu i było bardzo miło. Fajnie jest zobaczyć ludzi, których znamy tylko z nicków. Czasem inaczej ich sobie wyobrażamy, a tu mamy ich na żywo :) Poza tym, była mapa, w którą wbijaliśmy szpileczki, gdzie się budujemy. Czasem wydawało się, że jesteśmy sami, ale na mapie np. obok naszej szpileczki były już wbite dwie, więc zaczynały się poszukiwania sąsiadów :)

Ja się wybieram i zachęcam was do odwiedzenia siedziby Muratora :)

Czesc wszystkim,

I ja "musze" powoli ruszac, choc czasu przez robote jakos nie za duzo.

Matta, Dana, Arzesz poprosze o namiary na :

wylewki, ekeltryka, hydraulika o ile ich polecacie

Podaje (UWAGA VIVALDI) namiary na przenosne tartaki (znalazlem w koncu notatki)

Nie recze z a ich aktualnosc, bo sa z przed roku a i wtedy bylo ciezko ich namowic

1. Adam Ziolek

0 25 683 0383

2. M Wlodarczyk 0 25 683 00 27 ( robi również więźbe i dechy)

3. L Zawadka 504 33 99 12

4. ??? 0 25 758 0259

P.S. Wzięło mnie na zrobienie instalacji elektrycznej "wspomaganej" sterowaniem, czy ktos wie jak sie do te go zabrać

Pozdrawiam wszystkich

EMil

Emil,

wylewkarzy niestety nie polecam, chociaż wylewki są i jakoś się trzymają, ale trochę mieliśmy z nimi. Gdybyś już nic nie miał, to tak, ale myślę, że trzeba szukać najlepszych (i najtańszych :) ). Elektrykę i hydraulikę zrobił nam wujek, ale nie robi tego już, bo jest na emeryturze i zdrówko trochę szwankuje. Ale nam trochę pomaga. Mogę podać namiar na tynkarzy, którzy byli też u Marty :)

Pozdrawiam

Dziekuje Emilu za namiary tartaczne. Mam nadzieje, ze uda sie z nich skorzystac. Czy na prawde nikt nie kupowal nic w RAMP-FAL-u w Falenicy? Zadnych doswiadczen? I jeszcze jedno pytanie: przydomowa oczyszczalnia - czy ktos ma lub planuje? Jak zadzwonilem do Starostwa do Otwocka to dowiedzialem sie, ze oni sami nie maja zadnych konkretnych wytycznych. Po prostu pani powiedziala, ze ...sama nie wie! Ze niby nie ma przeciwskazan, ale jak bedzie kolidowac z sasiadem (30m), to nie dadza zgody. Kurcze, na dzialkach 1500m zawsze bedzie kolidowac! Napiszcie, prosze, jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie. Nie odsylajcie mnie do innych watkow na ten temat. Interesuje mnie to w kontekscie Jozefowa a nie ogolnopolskim.

Pozdrawiam gruppe.

Vivaldi w podróży

PS. Spotkanie forumowiczow... zeby wbic szpilke : )

Chyba wole spotkania grupy otwockiej - kameralne i we wspanialym towarzystwie. Polecam!

No to pierwszy raz sie tu ujawniam, co jakis czas podgladalem tylko :wink: :oops:

Sprawa oczyszczalni- walczylem z urzedem w wawrze, po sasiedzku, w decyzji o war zab dostalem zgode, dzialka 21/42 circa, wiec nie ma szansy na owe 30m. Zlozylem projekty i wszystko do pozwolenia na budowe. Zakwestionowal wydszial architektury - owe 30m.Wycofalem sie, zeby pozwolenie dostac, no i teraz mam szanse na to, zeby sprobowac to tak:

Zaczynam budowe, zglaszam projekt zamienny- budowe oczyszczalni- zgodza sie, buduje, nie, mam to cholerne szambo :evil: , chyba, ze w tym czasie dociagna mi wode, wtedy nie ma przeciwskazan, bo sasiad musi sie podlaczyc i po krzyku. Zobaczymy, jak bedzie. Polecam Ci ten sam sposob- wybadaj jeszcze w jakich odleglosciach sasiedzi maja studnie, a nuz daleko, wtedy sprawa ok. Bede jeszcze probowal poszukac oczyszczalni sdobrze oczyszczajacych, nie zwyklych z drenazem, tylko takich, ktore moga odprowadzac do studni chlonnych - scieki oczyszczone -+ 95% - czystsze niz deszczowka :o :D , tylko, ze urzedu nie interesuje stopien oczyszczenia, a to, ze masz to u siebie na dzialce :evil: :evil: !

Paranoja.

U Ciebie sprawa podobna zdaje sie..... :cry: :-?

A i nie wdaj sie przypadkiem w firme ESOS

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=31218&highlight=esos

Pozdrawiam

Emil

namiar na miksokreta 608 306 417 - ekipa z Mińska Maz. 10Pln/m2

Są w porządku.

Elektryka polecam tego od martty - wie co jak i gdzie załatwić (przynajmniej sprawy papierkowe i podłączenie licznika, bo takie mi zaatwiał)

vivaldi

ja niestety nie miałem w ogóle do czynienia z hurtownią w Falenicy

Richardo

O spotkaniu nie wiedziałem. W zeszłym roku nie byłem, bo nie mogłem. W tym - podejrzewam, że niestety też nie dam rady :( No chyba, że ....

A kto się wybiera z grupy otwockiej?

...

Elektryka polecam tego od martty - wie co jak i gdzie załatwić (przynajmniej sprawy papierkowe i podłączenie licznika, bo takie mi zaatwiał)

rozumiem że masz już przyłącze docelowe?

dom nie musi być urzędowo odebrany, aby miec docelowe?

czy może wiesz, co trzeba mieć na działce (jakie zabudowania) aby mieć przyłacze docelowe?

...

rozumiem że masz już przyłącze docelowe?

dom nie musi być urzędowo odebrany, aby miec docelowe?

czy może wiesz, co trzeba mieć na działce (jakie zabudowania) aby mieć przyłacze docelowe?

Tak mam przyłącze docelowe. Dom nie jest odebrany, a więc nie musi. Wydaje mi się, że musi być już stan surowy, ale najlepiej zadzwoń do zakładu energ. , albo do Marcina (elektryka) polecanego przez martte

pzdr

mlk,

przyłacze docelowe możesz postawić od razu ,żeby nie robić najpierw prowizorki budowlanej wyjdzie najpierw trochę drozej i przynajmniej w Otwocku dłuzej sie czeka bo musisz wszystkie ZUD-y i papiery pozałatwiać. Zewt chce robić przyłacze napowietrzne ( bo taniej ) i trzeba tam kombinowac(- czytaj odwoływac się i płacic samemu) żeby było w ziemi. No i masz taryfę budowlaną do czasu zgłoszenia budynku do uzytkowania. W Otwocku można troche przyspieszyć nie wiem jak u Ciebie.

Przyłacze docelowe możesz postawić i w szczerym polu - tu to nie ma żadnych przeszkód, tylko z tego co sie orientuję to ty musisz poszukac kogoś z dojściem do Stoenu Warszawa.

Pozdrawiam

mlk,

przyłacze docelowe możesz postawić od razu ,żeby nie robić najpierw prowizorki budowlanej wyjdzie najpierw trochę drozej i przynajmniej w Otwocku dłuzej sie czeka bo musisz wszystkie ZUD-y i papiery pozałatwiać. Zewt chce robić przyłacze napowietrzne ( bo taniej ) i trzeba tam kombinowac(- czytaj odwoływac się i płacic samemu) żeby było w ziemi. No i masz taryfę budowlaną do czasu zgłoszenia budynku do uzytkowania. W Otwocku można troche przyspieszyć nie wiem jak u Ciebie.

Przyłacze docelowe możesz postawić i w szczerym polu - tu to nie ma żadnych przeszkód, tylko z tego co sie orientuję to ty musisz poszukac kogoś z dojściem do Stoenu Warszawa.

Pozdrawiam

chyba mam ich w privie sprzed kilku mies. :) :)

myślałem że nie mam żadnych szans na docelowe, więc wogóle nie podchodziłem do tematu, ale teraz odezwę się do nich

Dzięki!

Marcin, czy ja dobrze zrozumialem, ze masz jakis kontakt w stoenie????

Jesli tak, to daj znac, prosze. Musze ich troche przyspieszyc, bo, jak tak dalej pojdzie, to zrobia docelowe w czerwcu, albo i pozniej, a chcialem zaczac wczesniej....

Prowizorka w moim przypadku bylaby strasznie droga, bo 2 slupy do postawienia i 150 metrow kabla, a pozniej to i tak do demontazu i tylko elektryk kase zgarnie....

Tymczasem

Marcin, czy ja dobrze zrozumialem, ze masz jakis kontakt w stoenie????

Jesli tak, to daj znac, prosze. Musze ich troche przyspieszyc, bo, jak tak dalej pojdzie, to zrobia docelowe w czerwcu, albo i pozniej, a chcialem zaczac wczesniej....

Prowizorka w moim przypadku bylaby strasznie droga, bo 2 slupy do postawienia i 150 metrow kabla, a pozniej to i tak do demontazu i tylko elektryk kase zgarnie....

Tymczasem

taaaa.... kontaktów to ja szukam, a mam to raczej problem

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=37654&highlight=

chyba sąsiad mnie poratuje, choć odmówiłem mu jako wykonawcy mojego domu (chciał 65tys +7%vatu :o ) więc może mu się pożyczka prądu odwidzieć

byłbym skłonny wydać kasę na przyłacze wiedząc że wydaję ją raz na długo, a nie mieć przeświatczenie że wyrzucam w błoto bo za 2 lata będzie do zwinięcia

a jak Ty załatwiałeś docelowe?