Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Martta,

a gdzie w okolicy można obejrzeć produkty Kowalskich? Też mi się podobają, ale zdjęcia w necie nie oddają wszystkiego. Zawsze lepiej zobaczyć jak coś wygląda w rzeczywistości.

Pozdr.

Wojtek

Wojtek,

okna maja zamontowani moi sasiedzi: ul. Wiązowska vis a vis nr 29 ( dwa domy z ogrodzeniem z kamienia + kute srodki) jeszcze jeden sasiad np ww. domów: nowy ciemno żółty tynk + brazowy dach.

Okna i drzwi sa tez zamontowane w Zakładzie Pogrzebowym przy rondku przed ZEWTem( ul. Warszawska), nie wiem jak sie nazywają.

Martta,

a gdzie w okolicy można obejrzeć produkty Kowalskich? Też mi się podobają, ale zdjęcia w necie nie oddają wszystkiego. Zawsze lepiej zobaczyć jak coś wygląda w rzeczywistości.

Pozdr.

Wojtek

a i jeszcze oknami i drzwiami Kowalskich handluje ktos na Bartyckiej ale ja nie mam tam namiarów. No i drożej niż bezpośrednio a oni w nasze rejony jeżdzą .

Pozdrawiam

Ale dzisiaj mróz... brrrr

Arzesz,

niestety domu jeszcze nie grzeję piecem,

za to chodzi dmuchawa i dwie kozy, dom jest ocieplony więc jest cieplutko.

Ciekawa jestem ile za prad zabulę, ale wyjscia niet

a jeżeli chodzi o drzwi to bedziemy się targować z tego co wiem to mozna sporo wynegocjowac, a ja zamawiałam hurtem bo do trzech domów i wyszło ok 3o sztuk.

Jeszcze nie mam kompletnej wyceny ale sporo taniej niz inne typu: interdoor .

Nasza pani kierownik przyjeżdżała od wielkiego dzwonu, może była z 5-6 razy, wypełniła dziennik budowy, wcześniej zrobiła plan zagospodarowania terenu, dała projekt szamba. Ale nie wydaje mi się to wzorem do naśladowania. Liczyłam na więcej, że dopilnuje robotników, jednak to spadło na nas i wyszło jak wyszło.

Pozdrawiam :)

Emil,

mam rozprowadzone wszystkie kabelki oprócz kina domowego, mają mi puszczać wzdłuż ścianek, przy desce podłogowej ( może kiedyś się przydadzą )

co do alarmów to jestem średnio przekonana do swojego wyboru- chodzi o rodzaj czujników .Jeżeli chodzi o usługę, terminowość i koszty to jestem zadowolona.

Jeżeli chodzi o alarm to mam taki niedosyt bo można było wybrać inne rozwiazania ale wtedy dom byłby jak zaminowany bunkier.

Kochana grupo, napiszcie jak u was wygladala sprawa platnosci za podstawowe materialy budowlane (bloczki, cegly, beton itp.) Musieliscie placic przy zamowieniu, przed odbiorem, czy moze po? Czy zaliczki sa wymagane? Przede mna duze zakupy a nie chcialbym utopic pieniedzy a potem szukac wiatru w polu....

Pozdrawiam

PS. wiosna tuz tuz - budowlancy budza sie ze snu.

PS 2. Dziekuje Martta za kierownika - uscisnelismy sobie wczoraj dlon i bedziemy wspolpracowac.

Vivaldi w podróży

My bloczki fundamentowe ściągaliśmy z okolic Radomia, płatność przy odbiorze. Bloczki suporex z hurtowni obok nas, jakaś zaliczka, bo dużo towaru, a reszta przy odbiorze. Inne rzeczy w hurtowniach obok, płatne przy zamówieniu, potem przywozili nam, ale nie było zastrzeżeń do towaru.

Pozdrawiam :)

I jeszcze raz ja.

Propozycja dla zaczynajacych budowe lub bedacych jeszcze bez wiezby (halo - mlk, michcio!): moj kierownik budowy ma jakis dobry uklad w suwalskiem czy gdzies tam na wiezbe. Ponoc wychodzi taniej z transportem niz w Wawie. Warunek jest taki, ze trzeba zamowic 2-3 wiezby aby zmiescilo sie na jednego TIR-a. Wtedy transport wychodzi niedrogo. Ktos bylby zainteresowany?

Vivaldi w podróży