Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A przy okazji - prosba do zadaszonych forumowiczow - napiszcie o swoich doswiadczeniach z kryciem owych, gdzie kupowaliscie dachowke i czy macie dobrych dekarzy.

Pozdrawiam grupe

Jeżeli o mnie chodzi to mam blachodachówkę Budmat Sara, okna Fakro i rynny brałam wszystko w firmie Dachwit ( Dębę Wielkie) dekarz ze Świdra bardzo porządna ekipa i jestem zadowolona. Z Dachwitu też , brałam od nich jeszcze Veluxy ceny maja bardzo konkurencyjne.

mlk : dzwoniłem i zwiększyłem zamówienie drewna na więźbę, Pan powiedział że pojadą dwa niezależne transporty bo się nie zmieści

też dziś do nich dzwoniłem i powiedziałem żeby zrobili mały zapas na długości

mówili że w przyszłym tygodniu zaczną to ciąć, o transporcie nie wspominali - w sumie to jest mi to wszystko jedno - byleby dobre było :)

martta napisala

Jeżeli o mnie chodzi to mam blachodachówkę Budmat Sara, okna Fakro i rynny brałam wszystko w firmie Dachwit ( Dębę Wielkie) dekarz ze Świdra bardzo porządna ekipa i jestem zadowolona. Z Dachwitu też , brałam od nich jeszcze Veluxy ceny maja bardzo konkurencyjne.

Poprosze Cie zatem o jakies namiary. Na Dachwit i na dekarzy. I z gory dziekuje.

Michcio napisal:

czy dojechałeś do kopalni ? jakieśustalenia ?

Tak, bylem dzis rano. Okazuje sie, ze takie maja ceny jak mowil moj czlowiiek od piasku. Zadnej sciemy :cry: A szkoda, bo myslalem, ze cos utarguje bedac u zrodel...

A czemuz to mlk i Michcio domowiliscie drewna? Wzrosly apetyty? :D

Pozdrawiam

Dana, zapalu zapewne starczy, gorzej bedzie z mamona. :(

Pozdrawiam

kiedy będziesz u Siebie na budowie? chętnie bym odwiedził i pogadał!

wygląda że stal kupię w trans-budzie, fi 12 wychodzi po 2.10

rozglądałem się za kablem elektrycznym ziemnym (YKY 5*2.5) - róznica pomiędzy Bargo w Michalinie, a takim nowym sklepem przy Marcpolu na Nadwiślańskiej wyszła 30% na korzyść Michalina!!

wczoraj odwiedziłem jeszcze jedną firmę od dachów (Zapolscy przy rondzie z traktem lubelskim) i mnie zastrzelili:

róznica pomiędzy euronitem (do wczoraj byłem na niego zdecydowany na 85%) na mój dach a naturalną Koramic L15 (jest promocja -12%) wyszła ... 3500zł!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o

wg mnie to nokaut bo dach mam duży (330m2) i skomplikowany (9 połaci, 70mb gąsiorów), dla porównania to róznica euronit kontra brass podwójne-s wynosi 2000zł

angoba (kilka kolorów do wyboru) kosztuje dodatkowe 1500zł - ewentualnie żeby zaoszczędzić zmienię rynny z Marleya na Cellfast Bryza (10lat gwarancji)

co o tym myślicie? wiem że te kwoty drogą nie chodzą, ale jak położyłem obok siebie euronit i koramic to różnica jest ogromna

przepraszam,iż dołączam sie do wątku i to w dodatku mój post nie będzie związany z tematem(przynajmniej nie całkowicie),ale....

Jestem handlowcem z firmy Dachlux(hurtowanie sprzedające pokrycia dachowe) działającym w terenie(rejon Wawra,Otwocka,Józefowa,Wału Miedzeszyńskiego,Rembertowa,Wołomina).Jesli ktos z Państwa jest zainteresowany kupnem dachu,zawsze mogę podjechac na budowę,porozmawiać,sporządzic niezobowiązującą ofertę na którymś z naszych punktów handlowych.Firma Dachlux jest w tej chwili największym dystrybutorem pokryć dachowych w Warszawie,więc ceny mamy bardzo konkurencyjne!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 608 475 793

[email protected]

Witajcie,

mlk jeżeli różnica w dachówce jest tak mała, bierz lepszą, nie będziesz żałował. My też robliśmy wyceny i tak od blachy doszliśmy do dachówki ceramicznej :) tu niewielka cena, tu niewielka i tak skoczyliśmy na ceramikę. Lepiej chyba na rynnach przyoszczędzić, bo to mniejszy koszt kiedyś wymienić, a dach robisz na lata. Takie jest moje zdanie, ale oczywiście decyzja jest Twoja.

Pan z Dachluxu nie powinien się tutaj reklamować, ale nadmienię, że braliśmy dachówkę od nich właśnie. Nie wiem, czy wycisnęliśmy najlepszy rabat, ale usatysfakcjonowało nas to :) Dekarzy od nich nie braliśmy.

Aha, narobiliście mi smaka na adresik i numerek na domku, no i byłam w Otwocku, ale mnie odesłali do starostwa :evil: , a ze starostwa odprawili mnie do gminy :evil: . Ale już na dzisiaj miałam dosyć urzędów, więc nie pojechałam do gminy. Próbuję załatwić pozwolenie na budowę garażu, a to ślimaczy się jak nie wiem co.

Martta myślałam, że oddawałaś już budynek do urzytkowania, dlatego pytałam Cię o to. My musimy się do tego szykować ze względu na kredyt.

Pozdrawiam :)