Emil 10.09.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Czesc wszystkim,Jako, ze nasze okolice zadrzewione podziele sie informacjami, co zrobic z drzewami scietymi na dzialce1. Sprzedac do tartaku - malo oplacalne2. Oddac do tartaku na przerobke Mi to wyszlo malo oplacalne - scina + transport do tartaku (40 za m3) _ przetarcie ( 60 za m3) + przywoz z powrotem. Wychodzi ze prawie nic sie nie zyskuje3. Tartak ruchomy na miejscu - chyba najlepsza opcja. Jutro bede wiedzial szczegoly i mial namiary EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 10.09.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 A teraz gdzie kupujecie? Jeśli namierzyliście jakieś fajowe hurtownie, to podzielcie się doświadczeniem. Przecież ja tez nie muszę być skazany na Trans-Bud. Obecnie najbardziej mi zależy na MAXach (część już zamówiłem w Transie, ale myślę, że można znaleźć nieco lepsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 10.09.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Właśnie obejrzałem sobie aktualną mapkę forumowiczów na grupie warszawskiej i naszła mnie refleksja, że chyba bardzo niewiele osób z naszej okolicy korzysta z Internetu. Albo nie chcą się ujawniać, nawet pod nickiem. 40 pacjentów na mapie i nadal tylko 3-4 w okolicach Otwocka. HM.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 10.09.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Jeszcze jedna sprawa. Macie jakieś namiary na fachowców od ogrodzeń? Chciałbym, żeby mi ktoś zaprezentował różne warianty materiałowo-wykończeniowe wraz z orientacyjnymi kosztami. W tej chwili myślę o murze klinkierowym lub kamiennym (np. piaskowiec) + stalowe sztachety, ale nie orientuję się jeszcze w wadach i zaletach każdego z rozwiązań oraz w kosztach. Jeśli znacie kogoś dobrze zorientowanego i potrafiacego doradzić, będę "dźwięczny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 10.09.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Avzi,Mysle, ze nas malo na forum, bo jednak w okolicy Otwocka buduje sie mniej niz np w okolicy Kampinosu, grodziska, czy cos takiego.Chyba wynika to przede wszystkim z tego, ze dialki sa drozsze, no i jest jeszcze kwestia dojazduTym bardziej cenne jest to, ze wymieniamy sie informacjami na forum.PozdrawiamEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 10.09.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Czesc wszystkim, Jako, ze nasze okolice zadrzewione podziele sie informacjami, co zrobic z drzewami scietymi na dzialce 1. Sprzedac do tartaku - malo oplacalne 2. Oddac do tartaku na przerobke Mi to wyszlo malo oplacalne - scina + transport do tartaku (40 za m3) _ przetarcie ( 60 za m3) + przywoz z powrotem. Wychodzi ze prawie nic sie nie zyskuje 3. Tartak ruchomy na miejscu - chyba najlepsza opcja. Jutro bede wiedzial szczegoly i mial namiary EMil Cześć Emil, W niedługim czasie - chyba jeszcze w tym roku będę czyścił działkę- mam na pewno do wycięcia dwie spore sosnyplus sporo "drobiazgu". Jestem więc zainteresowany takim rozwiązaniem, jak tartak na miejscu. Zastanawiam się tylko od ilu "kubików" opłaca sie ściągać tartak na działkę.Robiłeś taką analizę? pozdrawiam Galeonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 10.09.2003 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Emil,wyslalam na priva namiary,dzisiaj po raz drugi.Nie wiem dlaczego nie wszystkie posty dochodza.Jesli nic nie dostales ,daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.09.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ja temat wycinki przerabiałem w maju. Ściąłem chyba 11 sosen i skorzystałem z opcji 2) (40 PLN za transport za i 60 za przecięcie za m^3) w tartaku w Woli Karczewskiej. Do tej pory czekam na pocięcie. Serdecznie nie polecam faceta, który za każdym razem jak dzwonię mówi, że w tym tygodniu to już na pewno zrobi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.09.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Jeśli chodzi o hurtownię, to wprawdzie trochę nie w okolicach, ale .. zamawiałem tam porotherm 30. Hurtownia Replin w Choszczówce Stojeckiej.pozdrawiamarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 11.09.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ręce i nogi mi opadły . Zadzwoniłem dzisiaj do wydziału architektury w Józefowie żeby sie dowiedzieć kiedy będe mógł odebrać warunki zabudowy(minął ponad miesiąc od złożenia).Pani poinformowała mnie że mają bardzo dużo pracy z warunkami (więc jednak w okolicy dużo się buduje?- chociaż pewnie każdemu tak mówią...) I po krótkiej konsultacji i dopytywaniu się u koleżanki (nie znają nowych przepisów? )dodała że wysyłają je po zatwierdzenie do wojewody. Jak długo będzie trwało podpisywanie - miesiąc , dwa??? Pani nie wiedziała.....ale raczej ukierunkowywała się w stronę dwóch miesięcy . No to sobie popłakałem.... Jak długo trwało u Was załatwianie podstawowych papierów? Natomiast jestem miło rozczarowany BOK-em energetyki w Otwocku- warunki po 2 tygodniach do odebrania. gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 11.09.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 To jakies novum dla mnie ze warunki musi zatwierdzac wojewoda. Czy to zwiazane z nowym prawem budowlanym? Paranoja jak babcie kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 11.09.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ja czekałem w raptem kilka dni. Zatwierdzałem w sumie 3 projekty, więc nie pamiętam ile czekałem za pierwszym razem (na pewno nie dłużej niż 2-3 tygodnie), ale ostatnie pozwolenie (w oparciu o które buduję) otrzymałem chyba po 3 dniach (strasznie zależało mi na czasie). Oczywiście, musiałem się naprosić, nauśmiechać i natruć jeszcze na długo przed i w trakcie załatwiania, ale efekt był rewelacyjny. Tylko, że to się odbywało w wakacje, więc niewiele mieli urzędnicy na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.09.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 U mnie najkrócej trwało załatwianie warunków otrzymania przyłącza gazowego. Jednego dnia złożyłem wniosek, na drugi dzień pani zadzwoniła, że już można odebrać ) Na WZiZT czekałem około miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 11.09.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 To jakies novum dla mnie ze warunki musi zatwierdzac wojewoda. Czy to zwiazane z nowym prawem budowlanym? Paranoja jak babcie kocham. No, niestety, tak nam pomogli kochani prawodawcy. Gmina jest zobowiązana stworzyć plany zgospodarowania(wtedy warunki są niepotrzebne), natomiast jeśli takowe nie istnieją warunki zabudowy musi zatwierdzać wojewoda. Smaczek tkwi w tym że straciły ważność dotychczasowe, stare plany zagospodarowania(a przynajmniej ich większość). A gminy nowe plany robią w tempie... ho ho ho -sam byłem świadkiem w Józefowie, jak robiono plan do jednej ulicy. Zaczynam Wam strasznie zazdrościć że wyrobiliście się przed kolejną PRZYJAZNĄ DLA PETENTA USTAWĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 11.09.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 GaleonikPOdaje wyniki analizy oplacalnosci wysylania drzew do tartaku1. Wyslanie do Woli Karczewskiej40 PLN za m3 transport + 60 PLN za metr3 przetarcie + transport powrotny 70 PLN za calosc ( dla 5 metrow wychodzi 570 PLN 2. Tartak ruchomy50 PLN za metr, tylko trzeba miec drzewa na jednej kupce po przycieciu za co dodatkowo zaplace 100PLN temu co scinaAcha i chca dwoch ludzi do pomocy albo biora swoich 2 po 70 PLN za dniowkeDla 5 metrow wychodzi 250 + 100 + dwoch ludzi Czyli opcja druga sie bardziej oplaca i trzeba wziac pod uwage, ze nie "chrzanisz sie " z transportem w obie strony A generalnie biorac pod uwage, ze z 5metrow masz netto gora 3 metry drzewa to doliczajac cene scinki troche wychodzi skorka za wyprawke.Masz do przodu kilka setek, ale musisz przechowac drzewo no i nie wiem czy mi sie nie pokrzywi Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 18.09.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Witajcie Co u Was? Coś się nie odzywacie, czyżby zarobieni na budowie? ) U mnie stawiają ściany Fajno popatrzeć. Czy ktoś z Was zastanawiał się nad stropem jaki będzie robił: wylewany czy z elementów prefabrykowanych? Co taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 18.09.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Jestesmy, jestesmy.Ja poznalem szybkosc urzedow. MIalem miec pozwolenie na wycinke tydzien temu, a tu jak nie ma tak nie ma, a nawet jest gorzej, bo sie dopatrzyli, ze cos sie im nie zgadza.Arzesz widzialem Twoje sciany - ladne.PozdrawiamEmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 18.09.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Dziękuję, dziękuję Mówisz, że z wycinką drzew kiepsko. Uuuu, niedobrze, bo ja chcę złożyć wniosek jeszcze o dwa drzewa. Emil kiedy zaczynasz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 18.09.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Z wycinka nie musi byc kiepwsko, wszystko zalezy od konkretnego przypadku. U mnie dopatrzyli sie jakiegos wlasnego bledu w dokumentachi nie wiem co dalej, bo probuje to zalatwiac architekt.Mija kolejnosc jest takaPozwolenie na wycinkewycinkaprzetarie drzewa na miejscuhumus/wyjecie kartgwc rurowyfundamenty Mam nadzieje zdarzyc z tym w tym roku, ale na razie nie wiadomo jak to bedzieEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 18.09.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Witam,Widzę, że mocno siedzicie w temacie wycinki, więc może i mnie pomożecie. Moja sytuacja jest zgoła odmienna: nie mam drzew na działce, ale rosną one zaraz przy niej, w miejscu przebiegu przyszłej drogi publicznej. Ponieważ powoli juz myślę o ogrodzeniu działki, złożyłem wniosek o wycinkę tych drzew, jako że uniemożliwiałyby mi one wjazd na posesję od frontu.Na razie czekam na odpowiedź, ale nie wyobrażam sobie innej decyzji niż wycinka tych drzew na koszt Gminy (w końcu rosną one na przyszłej ulicy!). Nie wiem tylko jak długo będe musiał czekać. Może Wy wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts