Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

Stemple: jutro ekipa zacznie zasypywac fundamenty, jesli wszystko pójdzie dobrze, to w piatek rozciągnie mi kanalizację i w sobote będzie wylewany chudziak na posadzki. Po niedzieli zaczną murować ściany, tak więc jak skończą będa zaczynać układać szalunki pod strop. I wtedy będę potrzebował stempli - według majstrów będzie to przełom kwietnia i maja. Strop będzie monolityczny - w całości wylewany, więc szalunki trochę bedą musiały postać...

Wojtek

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

BTW czy ktoś ma do polecenia jakąś ekipę do tynków......??

Ekipa od tynków p. Tadeusz Zarzeczny 0604 992 138

u mnie robili tynki wewnętrzne gipsowe z agregatem ( u Dany15 tez)

u moich sąsiadów tynki wewnętrzne i zewnetrzne.

Jeżeli chodzi o tynki gipsowe to nie wiem jakby się starali ale jak pdobrze przeschna to i tak trzeba cekolem przejechac zeby mieć gładziutkie.

Ekipa od wylewek miksokret-SUPER p. Zdzisław 0601291573

Okna brałam z Nowego targu drewniane firma George chyba

http://www.george-okna.pl przdstawiciel p. Kuzak biuro Nowy Sacz( daje najlepsze rabaty)

Vivaldi,

jeżeli chodzi o okna to George był 30% tańszy od Urzędowskiego, a okna ten sam typ i sposób produkcji,te same okucia- Roto. Drewno mahoń meranti klejone warstwowo.

w porównaniu z JOCZ moga być trochę drozsze tylko z tego co się orientowałam , nie wiem czy nadal tak jest to JOCZ ma drewno z całych kawałków lączone w ten sposób /\/\/\/\/\/\

| |

\/\/\/\/\/\/

z tego co wyczywałam tak klejone drewno nierównomiernie pracuje ( bardzo przepraszam jeżeli uraziłam jakiś JOCZOwców :oops: )

Poza tym w Georgu nie ma dopłat za niestandardowe wymiary.

Wyszły w każdym bądz razie 30% taniej i dodatkowo je powiększyłam ( a co jak nie ma dopłaty to zaszalałam :D )

Kurcze miały być dwa zdania :o :oops:

Witam, widzę, że prace ruszyły pełną parą. Fajnie tak czytać jak zaczynacie budować.... aż łezka się w oku kręci :oops:

No, ale każdy etap ma swoje miłe chwile :)

Jeżeli chodzi o okna to mamy PCV z Mazowieckiej FAbryki Okien, profil Veka, 5-komorowe z zewnątrz kolor, na razie sprawują się w porządku, ale jeszcze niemieszkamy. Drewniane niestety nie mieściły się w naszym budżecie 8)

90 to niestety mało. Jeśli masz możliwość - powiększ. Standardem który spotkałem są 100 (tak mi mówili architekci namawiając jednak abym miał mimo to szersze, oraz wykonawca). Niby różnica niewielka a jednak. Ja mam w domu obecnie 90 (w tym co buduję będzie 100) i jakoś chodzę choć jest wąsko a jak masz zakręty to może czekać Ciebie wnoszenie niektórych rzeczy na górę przez okno.

Czołem Grupo,

Choć nie było to łatwe, przekopałem się przez wszystkie posty naszej grupy i przekleiłem namiary, telefony i opinie o wykonawcach, hurtowniach itp. Mam to w jednym pliku :D . Jeżeli ktoś potrzebuje, niech da znać. Będę wysłał na priva.

Vivaldi - wielkie dzięki za porady w sprawie robót ziemnych. Jest też jeszcze jeden pozytyw: wykonawca nie kręci.

Martta - czy mogłabyś mi przesłać namiary na kierownika budowy, polecałaś kogoś miejscowego z Nadwiślańskiej.

Pozdrawiam wszystkich

Sławekk

CZY DOBRZE SIĘ SPRAWUJE?!

raczej tak biorąc pod uwagę ,że lata własnie po Urzedach i oddaje mi dom do użytku :) . Nie mam zastrzezeń do niego jako kierownika budowy.

Zmieniam post:

duzo osób czyta

niestety nie polecam juz, po czasie powychodziły kfiatki :evil:

sprawdził się z papierami ale niestety ekipa przez niego polecona i pilnowana spieprz. mi wylewki, mam katastrofe wszystko robie jeszcze raz :evil: :evil: