wojteks69 13.04.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Stemple: jutro ekipa zacznie zasypywac fundamenty, jesli wszystko pójdzie dobrze, to w piatek rozciągnie mi kanalizację i w sobote będzie wylewany chudziak na posadzki. Po niedzieli zaczną murować ściany, tak więc jak skończą będa zaczynać układać szalunki pod strop. I wtedy będę potrzebował stempli - według majstrów będzie to przełom kwietnia i maja. Strop będzie monolityczny - w całości wylewany, więc szalunki trochę bedą musiały postać...Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 13.04.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 BTW czy ktoś ma do polecenia jakąś ekipę do tynków......?? Ekipa od tynków p. Tadeusz Zarzeczny 0604 992 138 u mnie robili tynki wewnętrzne gipsowe z agregatem ( u Dany15 tez) u moich sąsiadów tynki wewnętrzne i zewnetrzne. Jeżeli chodzi o tynki gipsowe to nie wiem jakby się starali ale jak pdobrze przeschna to i tak trzeba cekolem przejechac zeby mieć gładziutkie. Ekipa od wylewek miksokret-SUPER p. Zdzisław 0601291573 Okna brałam z Nowego targu drewniane firma George chyba http://www.george-okna.pl przdstawiciel p. Kuzak biuro Nowy Sacz( daje najlepsze rabaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 13.04.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 WOW, to się nazywa odpowiedź....DZIĘKUJĘ BARDZO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 13.04.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Czesc. Napiszcie cos o JOCZU. Czy ceny ma konkurencyjne a moze to lokalny patriotyzm albo zwykle lenistwo i nie chce sie wam szukac poza Radoscia? Martta, jestes naprawde skarbnica wiedzy Moze tez dwa zdania o twoich okienkach. Czy mimo takiej odleglosci to sie oplaca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 13.04.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Vivaldi, jeżeli chodzi o okna to George był 30% tańszy od Urzędowskiego, a okna ten sam typ i sposób produkcji,te same okucia- Roto. Drewno mahoń meranti klejone warstwowo. w porównaniu z JOCZ moga być trochę drozsze tylko z tego co się orientowałam , nie wiem czy nadal tak jest to JOCZ ma drewno z całych kawałków lączone w ten sposób /\/\/\/\/\/\ | | \/\/\/\/\/\/ z tego co wyczywałam tak klejone drewno nierównomiernie pracuje ( bardzo przepraszam jeżeli uraziłam jakiś JOCZOwców ) Poza tym w Georgu nie ma dopłat za niestandardowe wymiary. Wyszły w każdym bądz razie 30% taniej i dodatkowo je powiększyłam ( a co jak nie ma dopłaty to zaszalałam ) Kurcze miały być dwa zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.04.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam, widzę, że prace ruszyły pełną parą. Fajnie tak czytać jak zaczynacie budować.... aż łezka się w oku kręci No, ale każdy etap ma swoje miłe chwile Jeżeli chodzi o okna to mamy PCV z Mazowieckiej FAbryki Okien, profil Veka, 5-komorowe z zewnątrz kolor, na razie sprawują się w porządku, ale jeszcze niemieszkamy. Drewniane niestety nie mieściły się w naszym budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.04.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Kochani, jeżeli nie czytacie grupy warszawskiej to piszę i tu: Spotykamy się w niedzielę (17-ty kwietnia) o godz. 14 w Lolku Wpadnijcie pogadać, dla dzieci będzie akurat pora zabaw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.04.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Dzięki Jagna za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.04.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Cała przyjemność po mojej stronie Rozumiem, że będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.04.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Właśnie raczej nie, już mam plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.04.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Słuchajcie, muszę się podzielić z wami dobrą nowiną.... Panowie od schodów dzisiaj do nas przyjeżdżają. Nareszcie będziemy mieli schody Ale się cieszę Myślałam, że przyjadą dopiero 18 kwietnia, ale zrobili nam niespodziankę Życzę wszystkim udanego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.04.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Czesc. O wlasnie, a propos schodow. Jakiej szerokosci sa u was? Rano zadzwonil do mnie wykonawca i stwierdzil, ze 90 cm to zdecydowanie za malo. Czy sa jakies standarty? Sprawa pilna, poprosze zatem o informacje i dziekuje.Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 14.04.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Schody u mnie będa miały szerokość ok 110cm. U moich rodziców są dosyć wąskie - 90 cm pomniejszone jeszcze o grubość boazerii i przez to czasami są problemy z wniesieniem czegoś większego na górę.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 90 to niestety mało. Jeśli masz możliwość - powiększ. Standardem który spotkałem są 100 (tak mi mówili architekci namawiając jednak abym miał mimo to szersze, oraz wykonawca). Niby różnica niewielka a jednak. Ja mam w domu obecnie 90 (w tym co buduję będzie 100) i jakoś chodzę choć jest wąsko a jak masz zakręty to może czekać Ciebie wnoszenie niektórych rzeczy na górę przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 14.04.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Ja mam waskie schody od 90( przewężenie) do 100.Niestety nie było miejsca na wieksze( dom miał byc parterowy)Dana wklej jakies fotki, gratuluję schodów moje dopiero zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławekk 14.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Czołem Grupo, Choć nie było to łatwe, przekopałem się przez wszystkie posty naszej grupy i przekleiłem namiary, telefony i opinie o wykonawcach, hurtowniach itp. Mam to w jednym pliku . Jeżeli ktoś potrzebuje, niech da znać. Będę wysłał na priva. Vivaldi - wielkie dzięki za porady w sprawie robót ziemnych. Jest też jeszcze jeden pozytyw: wykonawca nie kręci. Martta - czy mogłabyś mi przesłać namiary na kierownika budowy, polecałaś kogoś miejscowego z Nadwiślańskiej. Pozdrawiam wszystkich Sławekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.04.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dzieki Slawkku za podziekowania A kierownik od Martty pracuje teraz u mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Oczywiscie wyrecze Martte i sam podam namiar:p. Wojtek Paszkowski 502 501 958 (wczoraj cos zlego dzialo sie z jego komorka) ale moze dzis bedzie OK?POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławekk 14.04.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dzięki, dobrze się sprawuje? Sławekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 14.04.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 CZY DOBRZE SIĘ SPRAWUJE?! raczej tak biorąc pod uwagę ,że lata własnie po Urzedach i oddaje mi dom do użytku . Nie mam zastrzezeń do niego jako kierownika budowy. Zmieniam post: duzo osób czyta niestety nie polecam juz, po czasie powychodziły kfiatki sprawdził się z papierami ale niestety ekipa przez niego polecona i pilnowana spieprz. mi wylewki, mam katastrofe wszystko robie jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts