Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

widzę, że praca wre. Fajnie tak czytać o waszych postępach i przypominać sobie jak to u nas przyjechała więźba :) Łezka się w oku kręci :)

Dzisiaj albo jutro składam papiery na pozwolenie na budowę garażu. Mam nadzieje, że pan kierownik juz niczego nie znajdzie, na co będę musiała donieść dodatkowy papier. Trzymajcie kciuki, bo już mam dosyć chodzenia po urzędach :evil:

Ciekawa jestem jak planujecie spędzenie długiego weekendu..... Chyba głupie pytanie.... :)

Dana,

jest na forum dział o ogrodach :D zaszaleję już mam wizję :o 8)

jeszcze z rok będę się urządzać bo tak na tip top to nie dam rady się wprowadzić,

a plany to mam ,że aż strach :roll:

trzeba się będzie wziąśc za zasiedlanie domku,

no i upatrzyłam sobie studia podyplomowe, będzie więcej czasu mniej wydatków to się dokształcę :D

ale z Mazur nici :( własnie wróciłam od lekarza początek anginy :evil: ), tylko moje chłopaki jadą

:cry:

więc siedzę na necie

Martta, uwazaj, bo twoj limit emotikonow jest na wyczerpaniu :wink:

O jak masz angine, to moze grupa kupi kompot truskawkowy i zapuka do twych drzwi? :p A tak powaznie: to dobry czas by sobie wszystko poukladac i zlapac za olowek i ogrod na ten przyklad zaplanowac.

Trzymaj sie cieplo. A przy okazji: moze znalazlas namiar na dekarzy od dachowki ceramicznej?

Pozdrowienia

Vivaldi - mam namiar na takiego fachowca - kładł u znajomej w Międzylesiu i była zadowolona i polecała (u niej dwa domy chyba zrobił nawet). Podeślę na priva namiar. I pytanie: czym impregnujesz więźbę (wprawdzie ten etap mam za sobą - więźba już prawie stoi, ale chcę jesczze łaty i kontrłaty zaimpregnować oraz przepędzlować zapobiegawczo jeszcze więźbę)? Tak z ciekawości pytam bo jak wybierałem poprzednio środek do impregnacji to widziałem że jest multum takich srodków.

Dziekuje Lawy za namiar. Zaraz zadzwonie...

Co do impregnatu, to wybralismy Boron - koncentrat 30l za chyba 250 zl. Niestety nie pamietam w jakich proporcjach sie go rozrabia. Co do polecanych np. na forum impregnatow prym wioda: Fobos M4, Boramon C30 i Intox. Ale faktycznie wybor jest wielki! Podobnie jak z oknami :p

Ja mysle, ze najwazniejsze aby zrobic impregnacje samemu (w jednej hurtowni facet powiedzial mi, ze najbardziej schodzi mu barwnik do impregnatow :evil: - po co komu sam barwnik!!!!!!!!) Wybor impregnatu - moim zdaniem - to juz sprawa drugorzedna.

Trzymajcie sie cieplo i zagladajcie tu - mimo wszystko - przez dluuuuuugi weekend.

Marta,

Może rzeczywiście porysujesz trochę ogród :) Ja jeszcze nie mogę. Ach ten garaż :roll: Ale trochę i tak pogrzebię w ziemi w ten weekend :)

właśnie robię przygotowania do ogrodu: pozbierałam wszystkie płytki z ogrodami dołączane do różnych gazetek, zakosiłam synkowi blok :oops: i kredki no i lektura forum dział ogrody :) .

jak sie dokształcę to będę służyć pomocą.

Dana uważaj z tym grzebaniem bo mnie to własnie grzebanie i porządki działkowe tak urządziły , dwa weekendy pod rząd a potem przełaziłam z zaziębieniem i teraz nici z wyjazdu :cry: .

Vivaldi ,namiar podrzucę w niedzielę wieczorem , nie mam notesu w domu.

Martta, a gdzie twoje emotikony? Nie boj sie, zartowalem z tym wyczerpanym limitem. :lol:

Bede zatem czekal na namiar na dekarza. I jeszcze jedno: z tego co pamietam - chwalilas sie, ze masz kogos super do wykonczeniowki. To prawda? Jesli tak - poprosze rowniez o jakis kontakt i kilka slow komentarza.

Pozdrowionka

Vivaldi, mówisz masz :D :D :D

post poprawiłam, rzeczywiście bez emotikonów jakiś kiepsciutki. :-?

Wykończeniówkę robiła u mnie jedna ekipa zakres prac:

ocieplenie poddasza( wełna ,stelaż + płyta na gotowo)

układanie ocieplenia pod podłogówkę, obróbka otworów, układanie glazuru i terakoty,malowanie, całośc łazienka na górze, tynki cem-wap w łazienkach, podwieszane sufity, cekolowanie ścian. Zastrzeżeń nie miałam, muszę pochwalić,że są myślący .

namiar na priva prześlę.

efekty można obejrzec w realu

wiem,że maja nastepna robotę w Falenicy, wykończenie poddasza całe w drewnie , które sami załatwiają - pochodzą z Piwnicznej

No to niezłych fachowców dorwałaś Marta :)

Przynajmniej zaoszczędziłaś czasu na szukaniu ekip :lol:

A co do ogrodu, to chciałabym rozwinąć skrzydła, ale jeszcze trzeba nawieźć trochę ziemi do wyrównania terenu :evil: Ale i tak sadzę sobie różne rzeczy i mam z tego wielką radochę :)

Pozdrawiam i życzę fajnego majowego weekendu :)