Enzo 27.04.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Enzo gratulki tempa. Jaki masz plan budowy? Jednoroczny? Dobrzeby było... ale zobaczymy. Chcielibyśmy się wprowadzić w połowie przyszłego roku ale to befacto zależy od portfela w jakim tempie bedzie się kurczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 27.04.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Czesc. Mlk, co do dachowki - niech to zostanie na razie tajemnica. Jak juz zamowie to sie pochwale. A dzis przywiezli mi wiezbe. Duza radosc Wykonawca (czlowiek znajacy sie na rzeczy) ocenil ja pozytywnie. A teraz impregnacja i hop na dach! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 27.04.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Vivaldi, Po ile Ci wyszła kantowizna bez impregnacji i ile bedzie kosztować po impregnacji za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 27.04.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Czesc Enzo, kantowizna wyszla ponizej 530 za m3 z transportem. A ile bedzie kosztowac z impregnacja, to bede wiedzial jak zaimpregnuje cale drewno. Na razie wykonawca kupil impregnat za ponad 200 zl...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Witam, widzę, że praca wre. Fajnie tak czytać o waszych postępach i przypominać sobie jak to u nas przyjechała więźba Łezka się w oku kręci Dzisiaj albo jutro składam papiery na pozwolenie na budowę garażu. Mam nadzieje, że pan kierownik juz niczego nie znajdzie, na co będę musiała donieść dodatkowy papier. Trzymajcie kciuki, bo już mam dosyć chodzenia po urzędach Ciekawa jestem jak planujecie spędzenie długiego weekendu..... Chyba głupie pytanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 28.04.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Długi weekend - w pracy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 28.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 A ja bede impregnowal, impregnowal, impregnowal, impregnowal i za przeproszeniem.... impregnowal Dana15, ale masz fanie - czyli zaczynasz druga budowe? Roboty ziemne, fundamenty, sciany - lza sie w oku kreci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.04.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Tak, druga budowa przed nami Więc trochę mniejsza, ale powtórka z rozrywki będzie Chyba zafundowaliśmy sobie ten garaż, żeby tak szybko nie rozstac się z budowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 28.04.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 No tak, to już widzę prawdziwych nalogowców mamy . Ja tam wymiękam, chwacit! Jade zaraz luknąć na budowę i uciekam od niej odpocząc na Mazury. Pozdrawiam zaczynam myśleć o ogrodzie, może wrocę w poniedziałek i zabiorę się za to ściernisko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.04.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Marta, a co będziesz robić, jak skończysz budowę i zamieszkasz? Ale mimo wszystko życzę miłego wypoczynku na Mazurach. Oby była pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 28.04.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Dana, jest na forum dział o ogrodach zaszaleję już mam wizję jeszcze z rok będę się urządzać bo tak na tip top to nie dam rady się wprowadzić, a plany to mam ,że aż strach trzeba się będzie wziąśc za zasiedlanie domku, no i upatrzyłam sobie studia podyplomowe, będzie więcej czasu mniej wydatków to się dokształcę ale z Mazur nici własnie wróciłam od lekarza początek anginy ), tylko moje chłopaki jadą więc siedzę na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 28.04.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Martta, uwazaj, bo twoj limit emotikonow jest na wyczerpaniu O jak masz angine, to moze grupa kupi kompot truskawkowy i zapuka do twych drzwi? A tak powaznie: to dobry czas by sobie wszystko poukladac i zlapac za olowek i ogrod na ten przyklad zaplanowac. Trzymaj sie cieplo. A przy okazji: moze znalazlas namiar na dekarzy od dachowki ceramicznej? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.04.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Vivaldi - mam namiar na takiego fachowca - kładł u znajomej w Międzylesiu i była zadowolona i polecała (u niej dwa domy chyba zrobił nawet). Podeślę na priva namiar. I pytanie: czym impregnujesz więźbę (wprawdzie ten etap mam za sobą - więźba już prawie stoi, ale chcę jesczze łaty i kontrłaty zaimpregnować oraz przepędzlować zapobiegawczo jeszcze więźbę)? Tak z ciekawości pytam bo jak wybierałem poprzednio środek do impregnacji to widziałem że jest multum takich srodków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.04.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Marta, nie choruj nam. Kuruj się i korzystaj ze spokoju. Może rzeczywiście porysujesz trochę ogród Ja jeszcze nie mogę. Ach ten garaż Ale trochę i tak pogrzebię w ziemi w ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.04.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Dziekuje Lawy za namiar. Zaraz zadzwonie... Co do impregnatu, to wybralismy Boron - koncentrat 30l za chyba 250 zl. Niestety nie pamietam w jakich proporcjach sie go rozrabia. Co do polecanych np. na forum impregnatow prym wioda: Fobos M4, Boramon C30 i Intox. Ale faktycznie wybor jest wielki! Podobnie jak z oknami Ja mysle, ze najwazniejsze aby zrobic impregnacje samemu (w jednej hurtowni facet powiedzial mi, ze najbardziej schodzi mu barwnik do impregnatow - po co komu sam barwnik!!!!!!!!) Wybor impregnatu - moim zdaniem - to juz sprawa drugorzedna. Trzymajcie sie cieplo i zagladajcie tu - mimo wszystko - przez dluuuuuugi weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 29.04.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Nie kupiłbym impregnowanej więżby w tartaku od paru osób słyszłem jak sie tam impregnuje (dlatego idą same barwniki). Chociaż pamiętam, że sporo kaski poszło na impregnat to polecam tylko taką opcję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 29.04.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Marta, Może rzeczywiście porysujesz trochę ogród Ja jeszcze nie mogę. Ach ten garaż Ale trochę i tak pogrzebię w ziemi w ten weekend właśnie robię przygotowania do ogrodu: pozbierałam wszystkie płytki z ogrodami dołączane do różnych gazetek, zakosiłam synkowi blok i kredki no i lektura forum dział ogrody . jak sie dokształcę to będę służyć pomocą. Dana uważaj z tym grzebaniem bo mnie to własnie grzebanie i porządki działkowe tak urządziły , dwa weekendy pod rząd a potem przełaziłam z zaziębieniem i teraz nici z wyjazdu . Vivaldi ,namiar podrzucę w niedzielę wieczorem , nie mam notesu w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.04.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Martta, a gdzie twoje emotikony? Nie boj sie, zartowalem z tym wyczerpanym limitem. Bede zatem czekal na namiar na dekarza. I jeszcze jedno: z tego co pamietam - chwalilas sie, ze masz kogos super do wykonczeniowki. To prawda? Jesli tak - poprosze rowniez o jakis kontakt i kilka slow komentarza. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 29.04.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Vivaldi, mówisz masz post poprawiłam, rzeczywiście bez emotikonów jakiś kiepsciutki. Wykończeniówkę robiła u mnie jedna ekipa zakres prac: ocieplenie poddasza( wełna ,stelaż + płyta na gotowo) układanie ocieplenia pod podłogówkę, obróbka otworów, układanie glazuru i terakoty,malowanie, całośc łazienka na górze, tynki cem-wap w łazienkach, podwieszane sufity, cekolowanie ścian. Zastrzeżeń nie miałam, muszę pochwalić,że są myślący . namiar na priva prześlę. efekty można obejrzec w realu wiem,że maja nastepna robotę w Falenicy, wykończenie poddasza całe w drewnie , które sami załatwiają - pochodzą z Piwnicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 29.04.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 No to niezłych fachowców dorwałaś Marta Przynajmniej zaoszczędziłaś czasu na szukaniu ekip A co do ogrodu, to chciałabym rozwinąć skrzydła, ale jeszcze trzeba nawieźć trochę ziemi do wyrównania terenu Ale i tak sadzę sobie różne rzeczy i mam z tego wielką radochę Pozdrawiam i życzę fajnego majowego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts