vivaldi 09.05.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Czesc Michcio. A co na twojej budowie? Jaki etap? A u mnie tylko wiezba piekna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.05.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Michcio- sąsiedzie, wyznanie to samo, tylko ja to wolę chłopaków do parafii wysyłać pochwal się jak u Ciebie? mlk - a ty to jesteś przeokrutny, to ja szykałam hydraulika zeby mi po "fachowcu" poprawił a miałam eksperta pod nosem , który cichutko siedział Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 09.05.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Viavaldi - skoro masz już postawioną więźbe to pozwolę sobie dziś podjechać do Ciebie na "inspekcje". Jutro podam Ci ile finalnie chcą za mój dach + robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.05.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Zapraszam, zapraszam. Dekarz poszukiwany - wciaz aktualne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 09.05.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Rzadko wprawdzie do was zaglądam, ale czasem niektóre namiary podpatruję. I teraz mam sąsiedzkie pytanie. Wykonawca jest zaprzyjaźniony z hurtownią p. Krzemińskiego, mają swój punkt podobno też w Otwocku. Czy ktoś coś o nich wie, jakie materialy, ceny, itp.? Wykonawca ich poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 09.05.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 u mnie po zalaniu stropu chłopaki zrobili sobie kilka dni przerwy i kręcą funadament gdzies pod Pułtuskiem,od środy ruszają z ścianką kolankową,więźba w przyszłym tygodniu, mowią że do końca maja skończą stan surowy, teraz u mnie pora na dogranie wykonania dachu, dopracowanie pomysłu na ostateczne ogrodzenie (niestety musze ogrodzić całą działkę!), Martto : jak współpracuje Ci się z firmą ochroniarską której tabliczkę widziałem na Twoim płocie ?, własnie o nich myslałem, czy dojeżdzają w rozsądnym czasie od sygnału ?gdzie w Otwocku stoją ich patrole ?M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.05.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 mlk - a ty to jesteś przeokrutny, to ja szykałam hydraulika zeby mi po "fachowcu" poprawił a miałam eksperta pod nosem , który cichutko siedział Pozdrawiam, jakoś temat grupowego grilla przycichł .... więc wyskoczę przed przysłowiowy szereg: jak tylko ekipy skończą stan surowy, to zapraszam do mnie!! postaram się zapewnić miejsce do grilowania, siedzenia, jakiś mjuzik i atmosferę (skowronki niesamowite trefe wyśpiewują, a wieczorem nawołują się bażanty), więc jak kazdy weźmie ze sobą co lubi konsumować to impra będzie cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.05.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 dana namiar doszedł - dzięki - nawet Ci odpisałem (czasami mam wrażenie, że te privy kiepsko działają) michcio a dlaczego mnie nie odwiedziłeś? następnym razem zapraszam martta - napisz mi prosze na priva jaką masz firmę monitoringową i ile Cię to kosztuje, no i oczywiście czy jesteś zadowolona. Zamierzam wybrać jakąś, ale jeszcze nie jesetm zdecydowany. No i chcę zobaczyć, czy ceny proponowane przez panów handlowców są rzeczywiście ok. mlk - dzięki za zaproszenie na grilla. Podejrzewam, że każdy jest zarobiony i dlatego temat trochę zanikł. Mam nadzieję, że w te wakacje będziemy mogli spotkać się także u mnie. A tak na marginesie czy nie powinieneś zmienić nicka na hydraulik?? Jeśli chodzi o dekarza to ja się już zdecydowałem - pana Marka - namiar od martty pozdrawiam i życzę ładnej pogody w tym tygodniu - oczywiście Wam i sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.05.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 dana namiar doszedł - dzięki - nawet Ci odpisałem (czasami mam wrażenie, że te privy kiepsko działają) michcio a dlaczego mnie nie odwiedziłeś? następnym razem zapraszam martta - napisz mi prosze na priva jaką masz firmę monitoringową i ile Cię to kosztuje, no i oczywiście czy jesteś zadowolona. Zamierzam wybrać jakąś, ale jeszcze nie jesetm zdecydowany. No i chcę zobaczyć, czy ceny proponowane przez panów handlowców są rzeczywiście ok. mlk - dzięki za zaproszenie na grilla. Podejrzewam, że każdy jest zarobiony i dlatego temat trochę zanikł. Mam nadzieję, że w te wakacje będziemy mogli spotkać się także u mnie. A tak na marginesie czy nie powinieneś zmienić nicka na hydraulik?? Jeśli chodzi o dekarza to ja się już zdecydowałem - pana Marka - namiar od martty pozdrawiam i życzę ładnej pogody w tym tygodniu - oczywiście Wam i sobie co do hydrauliki: mam w garażu rurkę do studzienki która będzię odprowadzała to co spłynie z samochodu, a teraz kierownik mi radzi żeby jeszcze wsadzić osadnik - robiliście tak? dekarz - czy on robi materiały+usługa całość na 7% vatu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.05.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Michcio, Arzesz ponieważ dużego wyboru firm monitoringowych, to nie mamy napiszę na forum, Mam Solid( i tak widać na fotkach w albumie) płacę 70zł + VAt wynosi 85,40.stoją gdzies przy torach w nocy sa u mnie w ciagu 2óch minut.polecili mi sąsiedzi. W cenie jeden nieuzasadniony przyjazd w miesiącu, zimą jak szalał wiatr to mi sie czujka wejściowa właczała kilkakrotnie i przyjeżdzali kilkakrotnie nic nie doliczali. Podobno chca 100zl + vat u mnie sasiedzi wynegocjowali 70 wiec od razu powiedzialam ,ze jak sasiedzi tyle to ja tez tak chce. Mam gdzies namiar do handlowca ,który mnie "molestował" mogę podrzucić. instalację alarmową robił mi instalator polecony przez znajomych. Odradzam Sheltera, otwarcie na forum miał z nimi podpisaną umowę poprzedni właściciel. Do alarmu podłaczona była szopa i siatka ogrodzeniowa a w szopie czujki. Po włamie , gdzie ukradli prowizorkę i czujki ekipa sheltera zjawiła sie już po 5 dniach jak padło zasilanie nadajnika, czujki to im podobno nie puszczały sygnały ( sami wszystko montowali!!! )a prowizorki to nie podłaczali pod alarm, no bo "Pani !a kto by to kradł ". I to tyle z własnego podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 09.05.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Arzesz : dzięki za zaproszenie, jakoś nie wpadło nam do głowy zajrzeć jeszcze do Ciebie, jeszcze zdążymy bo mam do Ciebie ciągle najbliżej, mlk : nie jestem w temacie osadnika chociaż kierownik ten sam (jeszcze nic u mnie hydraulik nie robił), na dach materiał kupuję w składzie na 7% a skład kupi od wykonawcy robociznę (wykonawca jest VATowcem) i w ten sposób mam wszystko na 7%. najprościej jest gdy brać i materiał i wykonanie od jednej firmy wtedy jest również 7%, Martta : dzięki za informacje, te 2 min. to super sprawa, jeśli masz namiar na wykonawcę alarmu nie z firmy ochroniarskiej podeslij proszę, dziękiM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.05.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Marta, a jak jest z odpowiedzialnością firmy Solid, jeżeli coś Ci złodziej ukradnie, a oni nie zdążą dojechać? My też mamy Solid, ale ciągle tego nie wiem. Pozdrófka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.05.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Mlk, milo z twojej strony. Dziekuje za zaproszenie. Czy bedzie cos dla wegetarian? Michcio, napisz kto w koncu bedzie robil ci dach? Kto dzis z grupy wpadl do mnie na budowe? Wykonawcy doniesli - czlowiek w niebieskiej hondzie. Kto sie rozbija u nas takim pieknym samochodem? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 09.05.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Wstydzę się w poście zapytałem o hurtownię pana, który nie istnieje Chodzi o hurtownie pana Zakrzewskiego, czy słyszał ktoś, jak cenowo się przedstawia, jak się wspólpracuje itp... Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.05.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 A ja może powtórzę zapytanie, prośbę, które skierowałam do grupy wawerskiej. Jest Was pobudowanych tu więcej niż w wawerskiej, więc może więcej cennych wskazówek usłyszę. Do tych, co już zaczęli budowę: Podzielcie się doświadczeniami i powiedzcie, co na miesiąc przed rozpoczęciem budowy mieliście zaplanowane, kupione, a co Was zaskoczyło w trakcie, o czym nie mieliście pojęcia wcześniej. Mówi się, że do budowy domu trzeba się przygotować, jak do napadu na bank, a ja chyba nie czuję się przygotowana jak do napadu Więc może za sprawą Waszych wskazówek i uwag uda mi się lepiej przygotować, a może i spać . Jeszcze miesiąc do wkopania pierwszej łopaty, a człowiekowi już się śnią głupoty "budowlane". Czy Wy też tak mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.05.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 O hurtowni pana Zakrzewskiego nie słyszałam. Bess, nie wiem, czy da się tak wszystko zaplanować. Może wy, mężczyźni to umiecie, ale wiele rzeczy wyjdzie Ci "w praniu". To, co mi się nasuwa na myśl, to pilnowanie wykonawców, choćby była to Twoja rodzina, to Ty będziesz mieszkał w tym domu,a nie oni Myślę, że jesteś dobrze przygotowany. Projekt masz, wykonawców masz, wiesz, z czego będziesz budował... czego więcej chcieć? Zapału do pracy tez Ci pewnie nie brakuje... więc buduj Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.05.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 dana15 - ja jestem kobietą Ale i tak dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 09.05.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Potwierdzam, byłem i widzialem, nawet rozmawiałem Bess to KOBIETA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 10.05.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam. Fripp, Zakrzewski obcy mi jest. Nigdy nie slyszalem. Bess, ja przed budowa mialem juz zaplacone (staly na skladzie) K-3 i U-220. Byla jeszcze zima i ceny tez byly zimowe. I jeszcze styropian (przed podwyzka). Co mnie najbardziej zaskoczylo? Ceny robot ziemnych. Nie spodziewalem sie, ze tyle to bedzie kosztowac. Znajdziesz na tym forum mojego posta na ten temat. Przemysl dobrze czy np. musisz robic wykop pod calosc domu (no chyba, ze masz piwnice) czy tylko liniowo. A tak na marginesie - mnie sie wydaje, ze kobietom latwiej sie buduje Sa takie dziwicze.... w temacie Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 10.05.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Kto dzis z grupy wpadl do mnie na budowe? Wykonawcy doniesli - czlowiek w niebieskiej hondzie. Kto sie rozbija u nas takim pieknym samochodem? Mówiłem przecież, że wpadnę do Ciebie na "inspekcje". Podjechałem od strony lasu a nie Willowej i samochód wyglądał jak po Camel Trophy dziś będę go skrobał, ponieważ mycie niewiele pomoże Fajnie to już wszystko u Ciebie wygląda - w porównaniu z Tobą to ja jestem jeszcze w lesie. Byłbym hipokrytą twierdząc, że Ci nie zazdroszcze... Zazdroszczę jak diabli ale to jest ta pozytywna zazdrość motywująca do dalszych wysiłków. Gratuluje Vivaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts