Lawy 12.05.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Dla mnie to budowa stanu surowego to byla sama przyjemnosc. No, oprocz kasy. Przekroczylem budzet Obawiam sie, ze z wykonczeniowka nie bedzie juz tak lekko. Trzymajcie sie! Qrcze, Vivaldi.....nic dodać nic ująć....żeby reszta poszła tak samo...ale tutaj już mam pewność że lekko nie będzie.. Poza tym trwało u mnie to 1,5 miesiąca niecałe, a teraz zacznie się dłużyć no ale może w międzyczasie wygram w totka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Lawy, a masz juz ekipe do wykonczeniowki? Bo mnie marzy sie taka grupa spoza Wawy zeby spala na budowie i zrobila wszystko do zamieszkania. Wtedy nie ma obaw o kradzieze i jest wieksza kontrola nad wykonawcami. Kiedy chcialbys sie wprowadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.05.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 na razie mam stan surowy z dachem. Teraz okna zamawiam i dalszych ekip nie mam (właśnie domawiam ekipę od ocieplenia zewnętrznego (styro+tynk) i ocieplenia poddasza ale to dopiero na późniejsze etapy). Część robót chcę wykonać sam więc nie szukam jednej ekipy od całości, ale poszczególnych "specjalizujących się" (na razie szukam tynkarzy). A wprowadzić bym się chciał oczywiście w tym roku (pewnie na koniec, ale to nie tylko zalezy od znalezienia ekip i terminów ale również od tego kiedy kasa się skończy, a teraz widzę że nastąpi to szybciej niż myślałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ja przyjalem zasade, ze robie dopoki starczy kasy a po zupelnym wykrwawieniu - wprowadzam sie chocby do dwoch pokoi. Kiedys to oczywiscie widzialem zupelnie inaczej...A skad bierzesz okna?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.05.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 hehe, mam taką samą zasadę. W sumie to już teraz mógłbym: śpiwór, styropian do położenia na podłodze abym "wilka nie dostał", latarkę i siup Ale w planie mam wykończenie najpierw dołu, górę na pewno zostawiam na koniec (czyli pewnie będę się z tym wykańczaniem mordował ze dwa-trzy lata - moi rodzice od 10 lat wykańczają tak dom ale przynajmniej będę już mieszkał i wtedy można zwolnić tempa). Okna jeszcze nie wiem, mam sporo wycen, teraz jeżdżę dzwonię i negocjuję ale next week podejmuję decyzję bo czas niestety goni a terminy realizacji to 3-4 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 12.05.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Enzo, z czego murujesz? Vivaldi - buduję z U-220 i K-3 klasa 15 + 10 cm styropianu (daję 2 x 5 cm na zakładke aby nie było mostków termicznych). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 O to mamy tak samo. Zreszta widziales, prawda? A z jakiej cegielni i hurtowni wziales cegielki? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 12.05.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jeśli chodzi o tynki zew. to obecnie kończy mi ekipa spod Łukowa. Są trochę wolni ale w miarę dokładni. Do jutra powinni skończyć, ale na dziś sądzę że mogę ich polecić. Jeśli chodzi o styropian to wg. mnie nie ma sensu dawać 2x5cm, bo idzie więcej kleju i jest to dodatkowe obciążenie. Lepiej dać jedną warstwę styropianu frezowanego. pzdr/a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Arzesz, poprosze na priva namiary do panow. Jakie maja stawki. Albo inaczej - ile ty im placiles? Co do styropianu tez mam 2x5 i nawet nie wiedzialem, ze tam jakis klej wchodzi Ale jak pisalem - mam zaufanie do wykonawcy. I w sensie pracy i kasy. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 12.05.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 O to mamy tak samo. Zreszta widziales, prawda? A z jakiej cegielni i hurtowni wziales cegielki? Pozdro Widziałem, widziałem... Cegła jest z Rukławek a biorę od Marsela. Możesz podać ceny do zapłaty za 1 cegłe U-220 i K-3 tak dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Wysylam na priva. Rozumiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 12.05.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Lawy i vivaldi odpisałem Wam na priva.pzdr/a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.05.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jeśli chodzi o styropian to wg. mnie nie ma sensu dawać 2x5cm, bo idzie więcej kleju i jest to dodatkowe obciążenie. Lepiej dać jedną warstwę styropianu frezowanego. pzdr/a/ Vivaldi i Enzo mają ścianę 3warstwową, więc te 2x5 jest w środku a Ty piszesz o 2warstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 12.05.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Oj, chłopaki, zastanawiałam się skąd te wiatry ostatnio. A to wy tak biegacie Nieźle, nieźle. Widać mury pną się do góry A z wykończeniówką nie jest tak źle, chociaż można stracić trochę nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.05.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 vivaldi - to ja też poproszę na priva ceny z Marsela, a może masz jeszcze na pustaka maxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.05.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Oj, chłopaki, zastanawiałam się skąd te wiatry ostatnio. A to wy tak biegacie Nieźle, nieźle. Widać mury pną się do góry A z wykończeniówką nie jest tak źle, chociaż można stracić trochę nerwów I kasy przy okazji też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Wiatry, to po fasolce Bess, ja mam U-220 i K-3 z Przemaru. Z Marsela wzial Enzo. Ceny wysylam na priva. Mlk dobrze sie zna! Mamy 3-warstwowa! Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 12.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Mlk : to prawda że Pan T. jest bardzo dokładny, moja ekipa jest b.szybka i ja uważam że w sumie oznacza to synergię na moją korzyść, jesli dochodzi do sporu - najostrzej było przy zalewaniu ław i stropu - uważam że kierownik miał rację ! - staję po stronie kierownika albo po prostu znikam (sami się dogadują). Nie dawajcie się tak do końca przekonać wykonawcy, on zawsze woli rozwiązanie mniej czasochłonne i zwykle nie dba o kieszeń inwestora.Wydaje mi się że skrupulatność Pana T. pozwoliła mi dokładnie oszacować i kontrolować koszty (wyliczenia cegieł, ilości betonu włącznie z nadprożami i słupami, stal w dużych transportach z taniego składu etc.). Wierzę że uniknę niespodzianek jakie miewają inwestorzy po budowach gdy kierownik wpadał ze 3 razy (mój dzwoni wieczorem i przypomina o tym i o owym). Bardzo solidnie każe zbroić ale to on jest konstruktorem, a nie wykonawca a tym bardziej ja.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 12.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Arzesz napisz coś o swoim tynku zewnętrznym, kładziesz od razu z kolorem, czy oddzielnie i oczywiście jakie stawkiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 12.05.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Potwierdzam 3 warstwowa ściana - jak powiedział pewien spotkany przypadkowo klient w Przemarze "budujemy tak jak się buduje plebanie".Bez urazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts