Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

mlk napisał:
  arzesz napisał:

Jeśli chodzi o styropian to wg. mnie nie ma sensu dawać 2x5cm, bo idzie więcej kleju i jest to dodatkowe obciążenie. Lepiej dać jedną warstwę styropianu frezowanego.

pzdr/a/

Vivaldi i Enzo mają ścianę 3warstwową, więc te 2x5 jest w środku

a Ty piszesz o 2warstwowej

To rzeczywiście zmienia postać rzeczy :roll:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dana mój tynk zewnętrzny jest w fazie przymiarki,

tzn ,że o nim duużo myślę,

dom jest ocieplonu ale nie było sensu tynkować bez okien i drzwi, poza tyn jak zrobie podbitkę to sporo miejsca odpadnie i wyjdzie mniej tynku, mozna się będzie pokusić o jakis lepsiejszy taki co to na niego brud nie siada i karczerkiem sie go myje --- kiedystam :wink:

na razie bida :(

Mam ładny kolorowy domek. Kolor mamy taki, jaki chcieliśmy (na szczęście). Dzisiaj chłopaki kończą ostanią ścianę, pogoda dopisała, przymierzają parapety, no i pewnie finał. Tzn. kasa się skończyła i nie wiem, jak z podbitką i cokołem. Jeszcze kuuuupa roboty. Kupiłam dzisiaj gres do salonu, więc klamka zapadła. Teraz zajmę się kuchnią i bankiem, a raczej w odwrotnej kolejności. A po drodze jeszcze mnóstwo drobiazgów :) Ale mam nadzieję, że do wakacji jakoś dotrzymam. Przeprowadzkę planujemy jakoś pod koniec czerwca. To teoria. A praktyka... zobaczymy :)

Czesc.

No pieknie.... To sa te fajne momenty, kiedy kazdy dzien przynosi widoczne golym okiem zmiany. A jak juz sie zadaszy to niestety postepy przestaja byc zauwazalne. A tak na marginesie, mlk, mnie sie najbardziej podoba twoja fotka pt. szalowanie law. Piekna. Artystyczna. Moze powinienes robic wiekszosc robot w nocy i fotografowac, fotografowac, fotografowac.... :wink:

Pozdrawiam

vivaldi napisał:
Czesc.

No pieknie.... To sa te fajne momenty, kiedy kazdy dzien przynosi widoczne golym okiem zmiany. A jak juz sie zadaszy to niestety postepy przestaja byc zauwazalne. A tak na marginesie, mlk, mnie sie najbardziej podoba twoja fotka pt. szalowanie law. Piekna. Artystyczna. Moze powinienes robic wiekszosc robot w nocy i fotografowac, fotografowac, fotografowac.... :wink:

Pozdrawiam

mam więcej takich fotek - to był bardzo "klimatyczny" wieczór: mgła podnosiła się nad polami

wczoraj podjechaliśmy do Ciebie na budowę: chałupa zapowiada się na całkiem sporą

więźbę będą Ci impregnowac na górze? czym planujesz to robić?

vivaldi napisał:
Kochana grupo. Czy macie namiary na jakas firme z okolic (jedynych slusznych :p ), ktora wywozi smieci z budowy? Chodzi o folie, i inne swinstwa, ale nie gruz. Jak to wyglada technicznie? Jak bylo u was?

Pozdrawiam

Wersja płatna.

W tym celu należy zamówić kontener w firmie oczyszczania miasta - Rethmann czy inna -> coś koło 400 - 500 PLN.

Wersja darmowa.

Ja raz na 2 dni pakuje wszystko do samochodu do bagażnika i sru do śmietnika. Smieciarze pewnie mnie przeklinają ale trudna rada...