arzesz 29.09.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Ja niestety nie byłem ale urlop zaplanowałem już wcześniej i od baaardzo długiego czasu wyrwaliśmy się z żoną na dłuższy weekend (w czwartek). Mam nadzieję, że spotkanie się jeszcze powtórzy. Czy ktoś z Was był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 01.10.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Ja wybierałem się, wybierałem... i nie wybrałem. A w ogóle to coś tak cicho ostatnio się zrobiło na forum? Wszyscy juz się pobudowali? Sam zostanę? Aktualnie rzucam się między wojewodą, urzędem marszałkowskim województwa mazowieckiegoi powiatowym w poszukiwaniu moich warunków zabudowy Wszyscy mówią że załatwiają od ręki, no może poza powiatem , który profilaktycznie nic nie mówi..... a warunków nima... pozdrowionka gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaS 08.10.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 MOi drodzy potrzebuję drzewo na węźbę dachową. Skąd braliście ?? Chodzi mi przede wszystkim aby drzewo było ok, czyli dobrej jakości i dobrze zaimpregnowane, cena ma mniejsze znaczenie (dobrze by było aby i cena była ok ) czekam na polecone składy, tartaki, pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 08.10.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Mam ten sam problem. Zaczynam obdzwaniać tartaki. Jak coś namierzę, dam znać,to może wynegocjujemy wspólnie lepszą cenę. Oczywiście, ja również prosze o namiary na dobre drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek 15.10.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Cześć, jestem Tomek, kanadyjczyk w Świdrze. Co do drewna podobno jedyne dobre (impregnowane ciśnieniowo i suche) drewno w okolicach Warszawy jest w Łomiankach (nazwy firmy i adresu nie pamiętam). Ceny podobno mocno wygórowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 15.10.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 W Łomiankach- to może Misoni? Ostatecznie robią domy z bali(nawet kiedyś się zastanawiałem, ale mi jakoś przeszło), może sprzedają i drewno."Misoni TH" ul. Kolejowa 232, Dziekanów Leśny 05-092 Łomianki tel./fax0-22 75l 08 51 http://www.misoni.com.pl Tomek, a tak przez ciekawość: dom robi Ci firma, czy sam budujesz. Pytam się dlatego, bo także zastanawiałem się nad technologią kanadyjską - i szereg osób odradzało mi - twierdząc że w Polsce nie ma wykonawców.pozdrawiamgal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek 15.10.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Nie Misoni. Firma ma element "Drew" w nazwie. Jakiś czas temu reklamowała się w Muratorze.Co do Kanadyjczyka to dom budowała firma. Sam w naszych (Polskich)warunkach kanadyjczyka nie polecam bo:wysokie koszty budowy,bardzo wysokie koszty wykończenia,łatwo coś zepsuć na etapie budowy a błąd "wyjdzie" po 15 - tu latach.energoszczędność porównywalna z nowymi "ciepłymi" technologiami murowanymi,walor ekologicznej "czystości" budynku to tylko mrzonki (tyle chemii nie znajdziesz w żadnym budynku tradycyjnym - impregnaty, folie itp.) Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.10.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Zajrzyjcie do działu: Uwagi o Forum Muratora - dzisiejszy post Redakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 16.10.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Dzięki Tomek. Więc jednak ceramika.... A teraz z zupełnie innej beczki..... Czy możecie polecić kogoś kto tanio i solidnie mółby wykonać sam- bez ciągłego nadzoru i uzgadniania 30 -35 mb standardowego siatkowego ogrodzenia na podmurówce z tymczasową bramą. Chyba w tym roku będę musiał się ogrodzić.... pozdrowienia gal ps. jeszcze inna firma z Łomianek chwaląca się impregnacją drewna: MPPD S.A. Ulica, numer : Warszawska 122 Miasto : Łomianki Kod pocztowy : 05-092 Telefon(y) : (22)7513410 7513042 7512238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 20.10.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Czesc,Odzywam sie i informuje, ze podpisalem umowe z majstrem. Zaczynam niestety w przyszlym roku jak puszcza lody ( to przez urzedy)Szukam kontenera na budowe.Czy ktos moze bedzie chcial sprzedac?PozdrawiamEMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 28.10.2003 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Avzi, KasiaS I co z tą więźbą? Zamówiliście gdzieś? Za ile? Emil Udało Ci się wyciąć te drzewa? Co tam w ogóle słychać? Ja mam zamiar w czwartek wylewać strop - oby pogoda dopisała ) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 28.10.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Właśnie: Emil i próbowałeś coś z "przewoźnym" tartakiem? U mnie bez zmian : tj czekam na warunki.......podobno w UW podpisali w powiecie też , ale są problemy w urzędzie marszałkowskim..... pozdrawiam Was gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 29.10.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Panowie,wczoraj odebralem zgode na odlesienie dzialki, to oznacza, ze za 2-3 tygpodnie mam pozwolenie na budowe, czyli w tym roku nie zrobie NIC. Dzewa chyba tez nie ma co wycinac teraz, tylko gdzies w styczniu - lutym - podobno w zimie najlepiej - wieice cos o tym ?EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 29.10.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Zgadza się. W zimie wilgotność drzewa jest najmniejsza. Galeonik - trzymam kciuki. Mam nadzieję, że w końcu Ci się uda dostać te warunki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 29.10.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Dzięki za dobre słowa Może w końcu dadzą... Mam nadzieję że jak skończę ten etap papierkowy, to może w do maja (VAT!)uda się fundament? Wcześniej oczywiście też wycinka:zima to nalepszy okres -łatwiejsze dojście, mniej do czyszczenia, i najważniejsze: drewno o najwyższej jakości- bez soków...Oczywiście lepiej aby zima była bezśnieżna. Widziałem kiedyś lasy wycinane na Syberii w zimie- pniaki po 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 04.11.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Właśnie wylałem strop - ufff. Jakie to szczęście, że pogoda dopisuje ) Teraz tylko trochę podmurować i można dawać murłaty. Więźba już zamówiona - 500/m^3 z impregnacją. Jak ktoś będzie chciał -dam namiary. A co u Was? Na jakim kto jest etapie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 04.11.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 U mnie montuja więźbę, robią tarasy i schody zewnętrzne, a w wolnych chwilach stawiają ścianki działowe. Więźbę wziąłem ostatecznie z Antoninowa - droga jak diabli, ale za to impregnowana ciśnieniowo. Jak Bozia da, to za 2 tygodnie zakończę tegoroczna działalność. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 05.11.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 arzesz, avzi poprosze namiary na wiezbe. co prawda przyda sie na wiosne ale wole to juz miec pozdrawiamemilps. co do qycinki to okazalo sie, ze odlesienie oznacza automatyczna zgode na wycinke w obrebie budynku. Natomiast drzewa poza to juz nadlesnictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 06.11.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 W tym temacie- tj więźby to ja też bym sie uśmiechnął. Może mi sie uda kiedyś dojś do tego etapu. Na razie kosztorysuję sobie troszeczkę i nie wiem dlaczego, ale ściany zewnętzne z Ytonga wychodzą mi taniej od 3-warstwowej z Maxa (fakt że wpisałem sobie oblicówkę z klinkieru-pomarzyć można) Muszę jeszcze porównać ceny i upusty. Ale jeśli sie potwierdzi też dla oblicówki z dziurawki lub zwykłej cegły to....mały biały dooomek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaS 06.11.2003 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 A więc tak - u mnie dach zrobiony - NIE POLECAM tartaku z Woli Karczewskiej - deski przywieźli krzywo pocięte, po awanturze wynienili na takie same. Majster nie mógł czekać i równał z moim ojcem (za darmo, ale porządnie pokleli).Krokwie było ok, choć widziałam ładiejsze, ale już trudno. Tartak mi polecił znajomy znjomego (choć chyba znajomy tego gościa z tartaku). Poza tym dom już odeskowany, obity papą zabezpieczony na zimę i czeka na lepsze czasy (czyli moment otrzymania kredytu) U mnie tyle.... pozdrawiam serdeczniekasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts