martta 11.06.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Pozdrawiam zapracowaną grupę Ciekawe, jakie postępy poczyniliście? mam skończony alarm, oprócz kamerki wszystko już jest, wypielony tył działki i rozrzucone kilka wywrotek ziemii, ziemia nawieziona ,że hej, czuć na kilometr... Dana ,co z twoimi fotkami, nie mogę się doczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudazona 12.06.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Martta, troche z innej beczki, Zamierzamy zaczac budowe w Jozefowie na wiosne 2006. Nasza mala skonczy w przyszlym roku 3latka i chcialabym sprobowac poslac ja do przedszkola. Pisalas pare postow wyzej, ze twoja pociecha chodzi do przedszkola w Jozefowie. Mozesz ktores polecic? Fajna jest ta grupa Otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 12.06.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Witaj w grupie,przesłałam Ci priva.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudazona 12.06.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 WitajcieJestem świerzak na forum. Czy mozecie mi polecić firmy budowlane. Zaczynam na wiosne. Buduje w Jozefowie.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 12.06.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Witajcie Jestem świerzak na forum. Czy mozecie mi polecić firmy budowlane. Zaczynam na wiosne. Buduje w Jozefowie. Z gory dziekuje a gdzie w Józefowie? Jeżeli to nie top secret? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 13.06.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Moja ekipa własnie zaliczyła wpadkę Ponieważ są zamiejscowi, zwykle konczą pracę w sobotę o 13 i hajda do domciu (stęsknione żonki czekają...). Z tego pospiechu zapomnieli zostawić przepusty na kanalizację, a jutro zasypujemy dół fundamentowy, a w środę hydraulik robi kanalizację na poziomie "zero". Już ja sobie z nimi pogadam... (mogę na ten przykład "zapomnieć" zapłacić, hehe). I parę innych wpadek: obtłuczona pokrywa od studni, porozwalane palety po cemencie - towar chodliwy, bo przy Nadwiślańskiej jest skup palet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.06.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Chatte jedyna pociecha z tego wszystkiego, że parę grosików zostanie w kieszeni. Witaj w grupie Rudazona Niestety swojej ekipy nie polecałabym. Za dużo wpadek i poprawek po nich było. Jakiś czas temu mój kuzyn powiedział nam jak on traktował swoich robotników. Umawiał się na robotę, płatność, żadnych zaliczek. Płatne połowa po skończonej pracy, a połowa po 2 tygodniach. Jeżeli coś zaczęło pękać, odłazić (nie zawsze wszystko widać od razu), to z tej drugiej, niezapłaconej części pokrywał szkody, a dopiero to, co zostało, płacił tamtym robotnikom. Zastosowaliśmy to częściowo przy ocieplanu poddasza i kładzeniu płyt gk. Faceci na płaskich powierzchniach starali się, szkorowali, już myślałam, że zetrą te płyty, ale jakoś za lukarny się nie zabierali. A czas leciał. Płaskie powierzchnie mieliśmy podobne do lustra. Cena całości jednakowa za lukarny i zwykłe skosy. Jak ich przycisnęliśmy, to się okazało, że jakieś narzędzia im zginęły. No i już wiedzieliśmy o co chodzi. Może nawet lepiej, że nie robili nam tych lukarn. Mąż nie zapłacił im 500 zł powiedział, że jak znajdzie fachowców i oni zrobią w tej samej cenie, to zapłaci im te 500 zł, a jeżeli fachowiec od lukarn zażyczy sobie więcej, to pokryjemy to z tych pieniążków. No i fachowiec oczywiście wziął więcej, bo mało powierzchni, bo trudność, ale zrobił super. Ale niestety albo stety, te 500 zł właśnie pokryło tą robotę. Poinformowaliśmy partacza, że jego pieniądze poszły na naprawę jego niedorobionej roboty i już nie dzwoni, bo wcześniej codziennie dzwonił, żeby mu zapłacić. Więc może czasem trzeba być trochę "nieludzkim" żeby nie być na każdym etapie stratnym, no i może robotnik coś sobie zapamięta...? Nie wiem.... Trochę się rozpisałam, ale czasem trzeba korzystać z doświadczenia innych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Czesc Rudazona. No pochwal sie gdzie bedziesz budowac. Pozdrowienia dla calej grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 14.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Przepraszam za próżność ale muszę się pochwalić Po 9-ci miesięcznej ciąży Zakład Energetyczny założył mi licznik a w drucie popłynął prąd Cieszę się jak dziecko choć wydawałoby się, że prąd w tym Milleniu jest czymś normalnym i powszechnym... Ciemnogród? Aby było ciekawiej to wczoraj ekipa zaczęł robić poddasze użytkowe. W tym miejscu chciałbym podziękować moim sąsiadom Państwu B. i J. O. za użyczenie ich gniazdek prądowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 14.06.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Przepraszam za próżność ale muszę się pochwalić Po 9-ci miesięcznej ciąży Zakład Energetyczny założył mi licznik a w drucie popłynął prąd Cieszę się jak dziecko choć wydawałoby się, że prąd w tym Milleniu jest czymś normalnym i powszechnym... Ciemnogród? Aby było ciekawiej to wczoraj ekipa zaczęł robić poddasze użytkowe. W tym miejscu chciałbym podziękować moim sąsiadom Państwu B. i J. O. za użyczenie ich gniazdek prądowych. Enzo, widziałam wczoraj postępy, gratulacje ! I o podziękowaniach napomknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.06.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam wszystkich Szczególnie nowych forumowiczów czyli rudążonę (że tak spolszczę ) Ja niestety ekip do stanu surowego nie polecam - przynajmniej tej pierwszej. Izagrab GRATULUJĘ stanu błogosławionego. To ja też się pochwalę. Glazurnik skończył kuchnię i łazienkę. Korytarz ma zrobić w innym terminie. Teraz rozglądamy się za farbami. Czy możecie polecić jakiś punkt gdzie można kupić coś przyzwoitego w przyzwoitej cenie? Jakimi farbami malowaliście (oczywiście pytanie pewnie do bardziej zaawansowanych stażem użytkowników czyli martty i dany, choć niekoniecznie, bo w mieszkaniu też mozna malować )? Jakich producentów? Czy mieszaliście barwniki z białą farbą czy kupowaliście gotową emulsję akrylową? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 14.06.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Teraz rozglądamy się za farbami. Czy możecie polecić jakiś punkt gdzie można kupić coś przyzwoitego w przyzwoitej cenie? Moi sąsiedzi malowali Beckersem i są bardzo zadowoleni - kryje jak się patrzy. Ceny nie są najniższe ale za jakość się płaci. Kupowali w tym sklepie / składzie który jest za zjazdem z wiaduktu nad torami jadąc od stacji Orlenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 14.06.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Arzesz ja malowałam duluxem poddasze, bardzo ladnie kryje tylko trzeba pamietac ,żeby go nie mieszac przed użyciem, malujemy breją-papką, wtedu jest bardziej wydajny, nie brałam z mieszalnika bo znając zycie trzeba będzie przy naszym łotrze coś poprawiać ( i to nie raz ) i moglibyśmy potem nie dobrać koloru. Farby kupowałam w Praktikerze cieli ceny o 20%, znalazłam też na allegro najtaniej po 50zl za 5l( jeszcze na dól nie kupione, najpierw podłogi trzeba wykonczyć) Salon i jadalnię ( po lekturze forum ) chcę pomalować Tikkuriillą - ma mało punktów sprzedazy w Wwie, w okolicznych składach z farbami jej nie mają. siostra malowała kuchnie ekonowinką - nie polecam słabo kryła, poprawiona byla duluxem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Dzięki za odp. O Tikurrilli słyszałem dobrą opinię - trzeba się będzie rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 14.06.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Dzięki za odp. O Tikurrilli słyszałem dobrą opinię - trzeba się będzie rozejrzeć. Jest w Leroy Merlin, i w kilku sklepach na stronie inernetowej są adresy, dodatkowo w czterech kątach była wkladka z odcieniami i kupon rabatowy 10% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.06.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Jest w Leroy Merlin, i w kilku sklepach na stronie inernetowej są adresy, dodatkowo w czterech kątach była wkladka z odcieniami i kupon rabatowy 10% . A w których Czterech Kątach i gdzie obowiązuje ten kupon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 14.06.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 obowiązuje we wszystkich sklepach sprzedających Tikkurille, umieszczonych na stronie w LM tez, jutro napisze dokładnie w których Czterech kątach i chyba jeszcze w jakiejś gazetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudazona 14.06.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Dzieki dzieki za serdeczne powitania, Kupiliśmy działkę leśną (1500m) przy ul. Skrajnej - odchodzi od Nadwislanskiej zaraz za Wyszynskiego. Nasza dzialka przylega do centrum szkoleniowego pozarnictwa. Chcielismy mieć las i jak najmniej sąsiadów. Od strażaków mamy "piękny" betonowy płot. Chcemy postawić dom w kształcie L lub T, żeby się zasłonić od reszty świata. Na działce są piękne stare sosny i młode (do20lat) dęby, których nie lubię bo strasznie liście gubią i słońce zabierają, ale Rudy (vel małżonek) broni takiego jednego (dęba znaczy się). Teraz męczę rózne projekty, zaczynam chodzić za papierkami i szukam ekip, żeby mieć je ustawione na początek roku (budowlanego). Wiem, ze najgorsze to się dopiero wtedy zacznie, ale wtedy to Rudzienki sie włączy i jakoś to będzie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 15.06.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Rudazona, rozumiem, ze to dzialka lesna z prawem zabudowy? Bo na lesnych budowac nie wolno...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 15.06.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 I jeszcze raz ja. Poleccie gdzie kupic drzwi wejsciowe antywlamaniowe?Jakiej firmy wy kupiliscie do domu?I jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts