martta 16.06.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 to ja poproszę To wrzucam na forum, na pewno nie będzie się gniewać: Robert AGD: 502 724 124 ( jakby się pytał to telefon od Marty i Filipa) Ma swój pawilon na Bartyckiej, najlepiej pochodzić po sklepach gzdzie jest duzy wybór ( Media M, itp.) zaznaczyć sobie model potem sprawdzić ceny w sklepach internetowych i wtedy dzwonić i się targować. Róznica między Media Markt a sklepami internetowymi to conajmniej 20% na korzyść internetowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.06.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Lekkie sprostowanie Marta ten numer, który podajesz, to ktoś inny się zgłasza. Pan Robert ma nr tel: 502 724 124. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.06.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 zmieniam post ,miałam dwa numery myślałam ,ze tamten jest dobry dzięki Dana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.06.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.06.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Ja z kolei drzwi tarasowe zrobiłem przesuwne, wymiar pozostał ten sam .Były podzielone na 4 części a teraz na trzy. To też istotna zmiana jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.06.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Nie, chodzi o rozmiar otworu okiennego albo drzwiowego. U mnie mierzyli nawet. Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 16.06.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 To w takim razie mój kierownik budowy (i projektant w jednym) ma calkowitą rację każąc wystosować pismo do PINB-u z zapytaniem czy zmiany są istotne. Zresztą wczoraj mi powiedział, że i tak wie jaką odpowiedź dostaniemy.Stąd moje pytanie o projekt zamiennny. Dzięki Dana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.06.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Jak zaczynałem budowę to kierownik mówił ,,Takimi drobnymi rzeczami się nie przejmuj i tak nikt nie przychodzi na odbiory" A teraz sie martw człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.06.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Martta i dana Dzięki za tel. do pana Roberta. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to ja wysłałem zapytanie do PINB i nie dostałem żadnej odpowiedzi. Więc zobaczę jak będzie przy oddawaniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 16.06.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Mój kierownik twierdzi, ze jeśli w ciagu 2 tygodni nie odpowiedzą, zmiany uznaje sie za nieistotne i mozna robić. Muszę go podpytać o podstawe prawną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.06.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Jak zaczynałem budowę to kierownik mówił ,,Takimi drobnymi rzeczami się nie przejmuj i tak nikt nie przychodzi na odbiory" A teraz sie martw człowieku Mi też tak mówiła nasza pani kierownik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 16.06.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 WitajcieKilka dni temu dowiedzialam sie o jednej z chorych ustaw w Polsce. 2 lata temu kupujac dzialke zalatwilismy wszystko w energetyce w Otwocku. Zaplacilismy kilka tysiecy za projekt linii energetycznej, slup i wszystko co tylko bylo trzeba by podlaczyli nam prad. Jakis czas temu postawili nam skrzynke, poprowadzili do niej kable itp ale wstrzymywalam sie z protokolem odbioru by nie placic niepotrzebnie abonamentu za prad. Tydz temu zadzwonilam do energetyki by podpisac ostateczne papiery i dowiedzialam sie, ze w styczniu wszedl nowy podatek i mam doplacic 800zl. Skandal !!! Po 2 latach kaza mi placic podatek bo ustawa dziala w stecz. Tak mi wyjasnil kierownik w Otwoclu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.06.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 To wszystko jest chore izagrab wydaje mi się, że ustawa nie powinna działać wstecz, ale oczywiście jeszcze wiele niespodzianek nas czeka, takich budowlano-podatkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 16.06.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Moja Mama,ktora mieszka poza granicami Polski byla w szoku jak sie o tym dowiedziala. Zdziwila sie, ze ta ustawa nie zostala jeszcze podana do sadu. No coz z zalem pozegnalam sie z $ i zaplacilam podatek od kwoty, ktora uiscilam 2 lata temu z mniejszym podatkiem.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.06.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 I to jest właśnie nasza kochana Polska Za to ją kochamy, dlatego się tu budujemy.... ech... co nas jeszcze czeka?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 16.06.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Cene oleju i gazu nam zostawili stara Niezla hustawka. Juz zaczalem myslec o pompie ciepla a teraz musze znowu wszystko przewartosciowac. Taki wesoly kraj. Nie mozna sie nudzic. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 17.06.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Właśnie przejrzałam wątek "co wam ukradli z budowy" i mam pytanie - jak sobie radziliscie z domem w stanie surowym, który bedzie "zimował" - instalacje zacznę na wiosnę 2006.Wczoraj w nocy murarze mieli "gości", którzy zaparli drzwi od barakowozu, w którym nocują tak, ze musieli wyskakiwac przez okno, żeby ich spłoszyć. To już druga "wizyta" na mojej budowie. za pierwszym razem nic nie zginęło, a wczoraj odeszły w siną dal 4 paczki styropianu i młot - własność ekipy. Cegły i pustaki były zafoliowane na paletach, więc jeszcze są. W tym roku konczę na stanie surowym otwartym ale chciałabym załozyć prowizoryczny alarm i zatrudnić ochroniarzy. Polećcie kogos zaufanego coby takie coś zmajstrował.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 17.06.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Właśnie przejrzałam wątek "co wam ukradli z budowy" i mam pytanie - jak sobie radziliscie z domem w stanie surowym, który bedzie "zimował" - instalacje zacznę na wiosnę 2006. . Pozdrawiam. Monika a będą okna? u mnie sprawdzaja sie bardzo czujki zewnetrzne, niestety od strony okna tarasowego w kuchni jest pole i niestety często mam sygnała włamania od tego okna. Prawdobodobnie przez nie zagladają do domu ,alarm się włącza i wieją a Solid podjeżdza. wlasnie mam zamówiony rejestrator obrazu z opcją podglądu przez internet( żeby "Rysiek" wiedział kogo ma lać ) koszt rejestratora to 1350zł netto, zakładam telefon i podglądam. Okien nie miałam i na zimę i na czas instalacji elektrycznych otwory okienne były pozabijane deskami. Pozdrawiam p.s. to złodziejstwo to mnie tak &@!## że przez trzy dni to klełam jak szewc a jak jechałam do świdra to patrzyłam tylko czy łazi cos z pokiereszowaną łapą gotowa rozjechać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 17.06.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Okna planuję wstawić dopiero po zrobieniu mokrych prac we wnętrzach, czyli tynków i wylewek. Oczywiście najpierw trzeba rozprowadzić instalacje - bez pieca, grzejników czy białego montażu. Dlatego myślę o jakimś prowizorycznym alarmie coby odstraszał potencjalnych amatorów cudzego mienia albo "zabawowych" chłopców, którym frajdę sprawia wyrywanie cegiełek ze ścian. A tak BTW, mojemu męzowi baaaaaardzo spodobał sie patent rodziców Martty (ten z pastuchem elektrycznym na szczycie ogrodzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 17.06.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 U mnie stan surowy był ogrodzony i wszystkie otwory pozabijane dechami. Alarmu nie miałem bo cegieł to chyba nie będą wyrywali z murów. Teraz jak są okna i instalacje to co innego alarm z monitoringiem (Securitas) czuwa. Ale jeżeli ma być alarm na etapie stanu surowego, to polecam pojechać w niedzielę na wolumen tam jest paru sprzedawców od alarmów i można za rozsądną cenę coś dobrać i zasięgnąć porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts