Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

to ja poproszę

To wrzucam na forum, na pewno nie będzie się gniewać:

Robert AGD: 502 724 124

( jakby się pytał to telefon od Marty i Filipa)

Ma swój pawilon na Bartyckiej, najlepiej pochodzić po sklepach gzdzie jest duzy wybór ( Media M, itp.) zaznaczyć sobie model potem sprawdzić ceny w sklepach internetowych i wtedy dzwonić i się targować.

Róznica między Media Markt a sklepami internetowymi to conajmniej 20% :o na korzyść internetowych.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Kilka dni temu dowiedzialam sie o jednej z chorych ustaw w Polsce.

2 lata temu kupujac dzialke zalatwilismy wszystko w energetyce w Otwocku. Zaplacilismy kilka tysiecy za projekt linii energetycznej, slup i wszystko co tylko bylo trzeba by podlaczyli nam prad. Jakis czas temu postawili nam skrzynke, poprowadzili do niej kable itp ale wstrzymywalam sie z protokolem odbioru by nie placic niepotrzebnie abonamentu za prad. Tydz temu zadzwonilam do energetyki by podpisac ostateczne papiery i dowiedzialam sie, ze w styczniu wszedl nowy podatek i mam doplacic 800zl. Skandal !!! Po 2 latach kaza mi placic podatek bo ustawa dziala w stecz. Tak mi wyjasnil kierownik w Otwoclu !!!

Właśnie przejrzałam wątek "co wam ukradli z budowy" i mam pytanie - jak sobie radziliscie z domem w stanie surowym, który bedzie "zimował" - instalacje zacznę na wiosnę 2006.

Wczoraj w nocy murarze mieli "gości", którzy zaparli drzwi od barakowozu, w którym nocują tak, ze musieli wyskakiwac przez okno, żeby ich spłoszyć. To już druga "wizyta" na mojej budowie. za pierwszym razem nic nie zginęło, a wczoraj odeszły w siną dal 4 paczki styropianu i młot - własność ekipy. Cegły i pustaki były zafoliowane na paletach, więc jeszcze są.

W tym roku konczę na stanie surowym otwartym ale chciałabym załozyć prowizoryczny alarm i zatrudnić ochroniarzy. Polećcie kogos zaufanego coby takie coś zmajstrował.

Pozdrawiam.

Właśnie przejrzałam wątek "co wam ukradli z budowy" i mam pytanie - jak sobie radziliscie z domem w stanie surowym, który bedzie "zimował" - instalacje zacznę na wiosnę 2006.

.

Pozdrawiam.

Monika a będą okna?

u mnie sprawdzaja sie bardzo czujki zewnetrzne, niestety od strony okna tarasowego w kuchni jest pole i niestety często mam sygnała włamania od tego okna. Prawdobodobnie przez nie zagladają do domu ,alarm się włącza i wieją a Solid podjeżdza.

wlasnie mam zamówiony rejestrator obrazu z opcją podglądu przez internet( żeby "Rysiek" wiedział kogo ma lać ) koszt rejestratora to 1350zł netto, zakładam telefon i podglądam.

Okien nie miałam i na zimę i na czas instalacji elektrycznych otwory okienne były pozabijane deskami.

Pozdrawiam

p.s. to złodziejstwo to mnie tak &@!## że przez trzy dni to klełam jak szewc a jak jechałam do świdra to patrzyłam tylko czy łazi cos z pokiereszowaną łapą gotowa rozjechać :evil: :evil: :evil: .

Okna planuję wstawić dopiero po zrobieniu mokrych prac we wnętrzach, czyli tynków i wylewek. Oczywiście najpierw trzeba rozprowadzić instalacje - bez pieca, grzejników czy białego montażu. Dlatego myślę o jakimś prowizorycznym alarmie coby odstraszał potencjalnych amatorów cudzego mienia albo "zabawowych" chłopców, którym frajdę sprawia wyrywanie cegiełek ze ścian.

A tak BTW, mojemu męzowi baaaaaardzo spodobał sie patent rodziców Martty 8) (ten z pastuchem elektrycznym na szczycie ogrodzenia)

U mnie stan surowy był ogrodzony i wszystkie otwory pozabijane dechami. Alarmu nie miałem bo cegieł to chyba nie będą wyrywali z murów. Teraz jak są okna i instalacje to co innego alarm z monitoringiem (Securitas) czuwa. Ale jeżeli ma być alarm na etapie stanu surowego, to polecam pojechać w niedzielę na wolumen tam jest paru sprzedawców od alarmów i można za rozsądną cenę coś dobrać i zasięgnąć porady.