vivaldi 15.07.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Izagrab, ja juz chyba polecalem Konsorcjum Stali w Zielonce. Jesli trzeba doplacic za transport - to jest juz tylko kwestia kalkulacji. Moze i tak sie oplaca? Beton zalatwial moj wykonawca, wiec nie mam namiarow i nie pamietam stawek. Ech, tak dawno to bylo... Natomiast umowilem sie z p. Tadeuszem, ktorego polecalac w temacie elektryki. Niestety sprawia wrazenie mocno zajetego Czy pamietasz jakie ma stawki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 17.07.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Chyba cala grupa na urlopach Z rowerkow raczej nici, ale moze zima saneczki uda sie zorganizowac. Pozdrawiam i lece do elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 17.07.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Kochani sąsiedzi , male ostrzeżenie, bo po tyłku srodze dostał, szcz ęście w nieszczęsciu, że jeszcze jakoś do odkręcenia, wiem, że podglądacie wawerski wątek, ale, jakby kto nie trafił tam a spotkał niejakiego MARKA WOJTASA, o którym też wcześniej na forum pisano, to... TRZYMAĆ SIE OD NIGO Z DALEKA< a jak się da, to jeszcze psem poszczuć S... !@#$%^&*( sprawę już na początku, nie wezwał do odbioru wykopu (który zrobil niekompletny!!!! - nie wykopał pod kuchnię, a w projekcie jest, jak byk), nie wezwał do odbioru zbrojenia i ten niekompletny wykop zalał sobie betonem OSTRZEGAM PRZED NIM Gdyby ktoś mial wątpliwośći, umowa byla spisana i po złamaniu trzech punktów wyleci na zbity.... Trzymajcie się, pozdrawiam, niech Wam przynajmiej nie zabierze radości z budowy, bo tego nie da się wycenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 17.07.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Przykro mi Fripp, mam nadzieję ,że niedługo o tym zapomnisz i domek szybciutko się zbuduje Pozdrawiam U mnie też nerwowo, w wakacje koło mojego domku wędrówka nad Świder i niestety mam często gości , dobrze ,że są czujki zewnetrzne bo wyłapują zarazy i płoszą ale ciekawskie to towarzystwo, w tym tygodniu podłaczam kamerkę z rejestratorem, załatwiam telefon i niedługo będę miała podgląd chałupki w necie, jak nagram "dziadów " to ich Wam zaprezentuję i jeszce porozsyłam po necie bo mnie to strasznie wk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 18.07.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Hejka Witam Wszystkim,buduję w Radości więc do grupy Wawer mi bliżej ale Otwock też blisko, więc piszę. Mam pytanko i prośbę o namiar do jakiegoś elektyka, kończę ściany parteru i za chwilę strop, więc i za moment instalacje. Więc jak macie namiar na szybką ekipę to proszę o infoPozdrawiam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 18.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mam pytanko i prośbę o namiar do jakiegoś elektyka Polecam - u mnie super zrobił w przyzwoitej cenie 601 318 846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 18.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Czesc wszystkim,Dlugo sie nie odzywalem, ale mialem naprawde sporo roboty - budowa, przeprowadzka do "tymczasowego" mieszkania a potem kilka dni wolnego.U mnie skonczona elektryka i hydraulika. Hydraulika polecam. Zrobiono tez wylewki - ekipa z forum - O.K. chociaz zamurowali mi jeden kibel ale w pore zauwazylem i odkulem. W tym tygodniu zaczynam klasc glazure ( choc sciany jeszcze troche mokre)Szukam ekipy do tynkow zewnetrznych ( choc nie wiem czy nie za goraca) no i od szamba.Pozdrawiamemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 18.07.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam po dluuuugiej nieobecności. Niestety papierologia jest gorsza niż myslałem! Mam też problem. W starym domu leje się mojej staruszce podczas deszczu po kominie. Ma może ktoś namiary na człowieka od obróbki blacharskiej. Robota niewielka i żadna firma nie chce się tego dotykać. Domek kanadyjczyk i jak tak to zostawię to jesienią............... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 19.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A ja na etapie tarasu , jadę do Castoramy zobaczyć ceny drewna. A może znacie hurtownie lub jakieś inne składy z drewnem nadającym się na taras? Proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 19.07.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Japan, a co sadzis o takim patencie:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58079025PS. Napisalem wczoraj do Ciebie na priva. Doszlo?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 19.07.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Vivaldi, ogladałam takie "pniaczki" akurat po deszczu niestety są obslizgłe i można nieźle orła na czymś takim wywinać. Japan a jaki taras będziesz robił ja mam zaplanowany przy kuchni taki mini-tarasik, z drewna właśnie , oglądałam bagkirai( chyba) deski teraz coś około 100zł/mkw, są tez gotowe podesty chyba w komforcie( albo w ikei) juz mi się wszystko miesza i też fajnie wyglądają. :Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 19.07.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Planuję taras na fundamencie, gdyż wyjście z salonu mam na ok 50 cm i ziemny nie przejdzie. Włąśnie wróciłem z Castoramy bagkirai w cenie 119 zł m. Zastanawiam się czy wykonywać drewniany czy murowany. Wolałbym drewniany tylko ta cena... I chyba wykonanie zostawię do przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 20.07.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witam grupe!Napiszcie w jakich hurtowniach robiliscie zaopatrzenie w materialy do hydrauliki. Chodzi mi o wod-kan i co. Jak sadzicie - gdzie jest najtaniej?Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.07.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witajcie, jak będziecie tynkować, to pilnujcie, żebyście nie stracili jakichś gniazdek, albo kabelka na kinkiet, tak jak ktoś pisał, że o mały włos nie straciłby wyjścia na kibelek (zgroza) Dobrze, że zrobiliśmy zdjęcia kabli na ścianach przed tynkowaniem, to teraz okazało się, że jednak jest kabelek na gniazdko, którego nie ma Nie wiem, czy coś z tego rozumiecie, ale niestety budowa, to ciągłe sprawdzanie wykonawców. Rzadko teraz zaglądam, ale tęsknię do was i czasem myślę sobie, jak tam wasze budowy posuwają się do przodu, ale widzę, że nie próżnujecie Pozdrawiam serdecznie PS. dodałam do albumu kilka zdjęć zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dana, czy mozesz polecic swoich wykonawcow od tynkow? Czy jestes z nich zadowolona? I ile sobie zyczyli?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.07.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Tynkarzy wewnętrznych mogę polecić, chociaż zaklajstrowali mi gniazdko, ale to chyba zdarza się wszystkim. U Marty robili ci sami. Podaję namiar: Tadeusz Zarzeczny 608-517-657. Pozdrawiam grupę serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 21.07.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dana,fotki oglądałam, zajrzyj do galerii domów forumowiczów,fajna kuchnia napisz jakie koszty, to mdf czy fronty drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 24.07.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 WitajcieZastanawiam sie nad instalacja centralnego odkurzacza w domu. Podobno lepiej zdecydowac sie na niego na etapie budowy bo wtedy koszt instalacji jest nizszy. Macie moze namiar na jakiesgs solidnego i stosunkowo taniego sprzedawce i wykonawce instalacji centralnego odkurzania?Co sadzicie o takich odkurzaczach? Moze macie jakies doswiadczenia z nimi? Pytam bo caly czas zastanawiam sie czy to dobry pomysl.Chcialabym by ktos wycenil mi owa instalacje na moj dom i zrobil jej projekt.Bede wdzieczna za opinie i namiary.PozdrawiamIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 25.07.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Powinnaś się na centralny odkurzacz zdecydować na etapie stanu surowego gdyż oznacza to kucie bruzd w ścianach. Najlepiej gdy będzie robiony razem z hydrauliką. Panowie sobie nawzajem będą pomagać no i robota szybciej im pójdzie. Infrastrukture czyli rury w ścianach i gniazdka możesz sobie zrobić teraz a odkurzacz jako taki możesz kupić i za 5 lat. Namiar na gościa: Krzysztof Jankowski tel. 697 999 011 lub 615 72 18. Mają go sąsiedzi i są bardzo zadowoleni i twierdzą, że to dobra inwestycja. Koszt to ok. 250 zł za gniazdo (robocizna + materiał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 26.07.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam Szanownych Forumowiczów. Dawno tu nie zaglądałem, ale byłem na 2-tygodniowym urlopie, a tydzień przed urlopem w pracy miałem urwanie... Oczywiście na urlop daleko nie wyjechałem.... do Otwocka Pracowałem tam od Świtu do zmroku niemalże, ale się opłacało. W zasadzie od tygodnia tam nieformalnie pomieszkujemy Jest jeszcze mnóstwo do zrobienia (nie mówiąc o górze, która będzie czekać pewnie kilka latek), ale i tak jest wspaniale. Od czwartku mam już gaz a w tym tygodniu zamierzam uruchomić piec, bo w zimnej wodzie to średnio przyjemnie się myć. Dana ma rację piach nosi się jak cholera. Zamierzam szybko uporządkować teren i posiać trawę. Niestety nie udało mi się zorganizować w czasie urlopu obiecanego grilla, ale mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts