mlk 26.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam Szanownych Forumowiczów. Dawno tu nie zaglądałem, ale byłem na 2-tygodniowym urlopie, a tydzień przed urlopem w pracy miałem urwanie... Oczywiście na urlop daleko nie wyjechałem.... do Otwocka Pracowałem tam od Świtu do zmroku niemalże, ale się opłacało. W zasadzie od tygodnia tam nieformalnie pomieszkujemy Jest jeszcze mnóstwo do zrobienia (nie mówiąc o górze, która będzie czekać pewnie kilka latek), ale i tak jest wspaniale. Od czwartku mam już gaz a w tym tygodniu zamierzam uruchomić piec, bo w zimnej wodzie to średnio przyjemnie się myć. Dana ma rację piach nosi się jak cholera. Zamierzam szybko uporządkować teren i posiać trawę. Niestety nie udało mi się zorganizować w czasie urlopu obiecanego grilla, ale mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze pozdrowionka no to gratuluje zamieszkania!!!! :) poczekaj chwilkę z tym grillem - obecnie jestem na zesłaniu w Paryżowie, wracam 24sierpnia chciałbym poinformować że zmienił się numer komórki do mnie: od starego numeru trzeba odjąć 38189 (wyniku tego odejmowania proszę nie publikować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 26.07.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Arzesz, gratuluję, fajnie Ci ( albo Wam - o dana też niedawno dołączyła do szczęściarzy ) z tym grillem - "nie uciecze" a u mnie też do przodu to się pochwalę: mam już parkiety skończone na górze- dziecko juz może mieszkać ( co prawda bez drzwi ale - to drobnostka ) zamówiłam podbitkę w czwartek odbieram świerk IIgat 19zl za mkw - cena wg mnie dobra jak ktoś chce namiar to służę... z ostatniej chwili -poznałam właśnie wirtualnie sąsiada- właściwie to on mnie znalazł na forum "mikol" zaprosiłam do grupy Pozdrawiam wszystkich Arzesz a jakieś fotki to będą czy chcesz nam w realu się pochwalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 27.07.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Martta, ja poproszę o namiar na podbitkę ze świerku. U nas zabetonowany już strop, czekamy na ciesli - więźba przyjeżdża 4 sierpnia. Po więźbie i odeskowaniu dachu - na ten rok koniec prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 27.07.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam !! Już byłem anonsowany przez martty Bede budował się koło martty - graniczymy działkami "przez róg" czyli Otwock Świder. Pozdrowienia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.07.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 mikol - witaj w grupie ( miłej lektury jast trochę namiarów ) Chatte - podbitka poszła na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 27.07.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Dzięki Martta, odebrałam. Kochani, nasz nadzór budowlany łaskawie napisał, że zmiana szerokości okien (zakres od 6 do 30cm) NIE JEST istotną zmianą w projekcie!Upiekło mi się zatwierdzanie projektu zamiennego (a otwory okienne i tak juz zrobione pod nowe wymiary...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.07.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Dzięki Martta, odebrałam. Kochani, nasz nadzór budowlany łaskawie napisał, że zmiana szerokości okien (zakres od 6 do 30cm) NIE JEST istotną zmianą w projekcie! Upiekło mi się zatwierdzanie projektu zamiennego (a otwory okienne i tak juz zrobione pod nowe wymiary...) no to super!! brawo! sąsiad mi mówił żby zbierać atesty na materiały budowlane, bo żadają ich przy odbiorze - chcieli od Ciebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 27.07.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ja jeszcze niestety nie odbieram budynku tylko z nadmiaru ostrozności wystosowałam zapytanie do PINBU jak to jest z tymi oknami, mój projektant jest okrutnie strachliwy w tym zakresie. Zresztą wcale się nie dziwię - ja też po wpadce geodety, który dziabnął się o bagatela "metr" w tyczeniu budynku, latam z linijką po budowie i mierzę te centymetry odchyłek.Ale dzięki serdeczne za info o atestach - na wsiaki słuczaj zaopatrzę się w stosowne papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.07.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Arzesz a jakieś fotki to będą czy chcesz nam w realu się pochwalić ? W realu. Nadal nie mam dostęu do sieci do publikowania. Internet tylko w robocie a tu i blokady na proxy i full roboty. A tak przy okazji to zastanawialiście się w jaki sposób podłączyć się do sieci w nowej chatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.07.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 u mnie to tylko neostrada mnie ratuje, komórkowe cuda internetowe ciężko w naszych rejonach działaja,niewiem jak to jest z satelitami?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.07.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam !! Już byłem anonsowany przez martty Bede budował się koło martty - graniczymy działkami "przez róg" czyli Otwock Świder. Pozdrowienia Paweł Witam sąsiada "przez róg" (taki trochę większy róg bo grugiej stronie torów i Majowej). Życzę sukcesów na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.07.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 u mnie to tylko neostrada mnie ratuje, komórkowe cuda internetowe ciężko w naszych rejonach działaja, niewiem jak to jest z satelitami?! Tylko, że neostrada to konieczność założenia tel stacjonarnego z którego niekonicznie się korzysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.07.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 arzesz gratulki z powodu zamieszkania Prawda, że fajnie? martta dzięki za wklejenie zdjęć w galerii brakuje mi czasu, bo pracy co niemiara, a w wakacje do pracy przyjeżdżam trochę rzadziej, no i robię sobie zaległości. Ale widzę, że zawsze mogę liczyć na grupę Jak będzie wycieczka rowerowa, to dajcie znać, może zajedziecie do mnie? Przygotowałabym wam jakąś strawę, cobyście dojechali potem do domku Chociaż te upały nie sprzyjają wycieczce rowerowej, chyba, że pod wieczór. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.07.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Pozdrawiam grupę i zaraz zmykam do domciu. Ależ skwar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 28.07.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Cześć wszystkim w dalszym ciągu szukam ekipy do budowy domu jak ktoś może ma namiary na solidnych murarzy Otwock i okolice, Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 28.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Czesc grupo. Faktycznie upaly piekielne Czy ma moze ktos na zbyciu betoniarke? Ewentualnie pozycze za oplata. Sprawa pilna! Poza tym widze, ze grupa przycichla... Choc ten grill ciagle gdzies wisi w powietrzu Pozdrawiam ...goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Taaak, nik tu nie zaglada, albo nikt nie ma betoniarki. To moze ktos podpowie gdzie cement najtaniej? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.07.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Rzeczywiście mało się teraz dzieje i w grupie otwockiej i grupie wawerskiej (na forum oczywiście). Bo budowy się posuwają. Poza tym ludzie na urlopiskach też są. Nie wiem gdzie cement najtaniej, ale powiem ile ja płacę. 360 brutto za tonę (cement portlandzie I, bez dodatków). Biorę go z "Radpolu" na Mozaikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.07.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieki, Bess. Uratowalas moja wiare w grupe Ale na marginesie: w Przemarze kolo Wiazownej zaproponowano mi 350 brutto za jedynke. Ktos znalaz taniej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.07.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dzieki, Bess. Uratowalas moja wiare w grupe Ale na marginesie: w Przemarze kolo Wiazownej zaproponowano mi 350 brutto za jedynke. Ktos znalaz taniej? Pozdrawiam brałem AV (to jest chyba owa jedynka, bo jest jeszcze BV) po 320/t z Transbudu (w wersji "bez biurokracji" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts