Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa otwocka

cleebz

Recommended Posts

Witam Szanownych Forumowiczów.

Dawno tu nie zaglądałem, ale byłem na 2-tygodniowym urlopie, a tydzień przed urlopem w pracy miałem urwanie...

Oczywiście na urlop daleko nie wyjechałem.... do Otwocka :lol: Pracowałem tam od Świtu do zmroku niemalże, ale się opłacało.

W zasadzie od tygodnia tam nieformalnie pomieszkujemy :p

Jest jeszcze mnóstwo do zrobienia (nie mówiąc o górze, która będzie czekać pewnie kilka latek), ale i tak jest wspaniale. Od czwartku mam już gaz a w tym tygodniu zamierzam uruchomić piec, bo w zimnej wodzie to średnio przyjemnie się myć.

Dana ma rację piach nosi się jak cholera. Zamierzam szybko uporządkować teren i posiać trawę.

Niestety nie udało mi się zorganizować w czasie urlopu obiecanego grilla, ale mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :wink:

pozdrowionka

no to gratuluje zamieszkania!!!! :) :)

poczekaj chwilkę z tym grillem - obecnie jestem na zesłaniu w Paryżowie, wracam 24sierpnia

chciałbym poinformować że zmienił się numer komórki do mnie: od starego numeru trzeba odjąć 38189 (wyniku tego odejmowania proszę nie publikować :) )

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Arzesz,

gratuluję, fajnie Ci ( albo Wam - o dana też niedawno dołączyła do szczęściarzy :) )

z tym grillem - "nie uciecze" :wink:

a u mnie też do przodu to się pochwalę:

mam już parkiety skończone na górze- dziecko juz może mieszkać :D ( co prawda bez drzwi ale - to drobnostka :wink: )

zamówiłam podbitkę w czwartek odbieram świerk IIgat 19zl za mkw - cena wg mnie dobra jak ktoś chce namiar to służę...

z ostatniej chwili -poznałam właśnie wirtualnie sąsiada- właściwie to on mnie znalazł na forum "mikol" zaprosiłam do grupy :D

Pozdrawiam wszystkich

Arzesz a jakieś fotki to będą czy chcesz nam w realu się pochwalić 8) :D ?

Dzięki Martta, odebrałam.

Kochani, nasz nadzór budowlany łaskawie napisał, że zmiana szerokości okien (zakres od 6 do 30cm) NIE JEST istotną zmianą w projekcie!

Upiekło mi się zatwierdzanie projektu zamiennego (a otwory okienne i tak juz zrobione pod nowe wymiary...)

no to super!!

brawo!

sąsiad mi mówił żby zbierać atesty na materiały budowlane, bo żadają ich przy odbiorze - chcieli od Ciebie??

Ja jeszcze niestety nie odbieram budynku tylko z nadmiaru ostrozności wystosowałam zapytanie do PINBU jak to jest z tymi oknami, mój projektant jest okrutnie strachliwy w tym zakresie. Zresztą wcale się nie dziwię - ja też po wpadce geodety, który dziabnął się o bagatela "metr" w tyczeniu budynku, latam z linijką po budowie i mierzę te centymetry odchyłek.

Ale dzięki serdeczne za info o atestach - na wsiaki słuczaj zaopatrzę się w stosowne papierki.

Arzesz a jakieś fotki to będą czy chcesz nam w realu się pochwalić 8) :D ?

W realu. Nadal nie mam dostęu do sieci do publikowania. Internet tylko w robocie a tu i blokady na proxy i full roboty.

A tak przy okazji to zastanawialiście się w jaki sposób podłączyć się do sieci w nowej chatce?

arzesz gratulki z powodu zamieszkania :)

Prawda, że fajnie? :D :D :D

martta dzięki za wklejenie zdjęć w galerii :) brakuje mi czasu, bo pracy co niemiara, a w wakacje do pracy przyjeżdżam trochę rzadziej, no i robię sobie zaległości. Ale widzę, że zawsze mogę liczyć na grupę :)

Jak będzie wycieczka rowerowa, to dajcie znać, może zajedziecie do mnie? Przygotowałabym wam jakąś strawę, cobyście dojechali potem do domku :)

Chociaż te upały nie sprzyjają wycieczce rowerowej, chyba, że pod wieczór.

Pozdrawiam :)

Rzeczywiście mało się teraz dzieje i w grupie otwockiej i grupie wawerskiej (na forum oczywiście). Bo budowy się posuwają. Poza tym ludzie na urlopiskach też są.

Nie wiem gdzie cement najtaniej, ale powiem ile ja płacę. 360 brutto za tonę (cement portlandzie I, bez dodatków). Biorę go z "Radpolu" na Mozaikowej.