dana15 01.08.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Oj, grupa spadła prawie na sam dół. vivaldi betoniarki nie mam do pożyczenia, bo nam ukradli i sami pożyczamy od sąsiada Poszukuję też ziemi do wyrównania działki, może wiecie o jakichś budowach w okolicy, może ktoś z was chce się pozbyć ziemi, to proszę o kontakt Pozdrawiam i opalajcie się ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 01.08.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Dzieki, Bess. Uratowalas moja wiare w grupe Ale na marginesie: w Przemarze kolo Wiazownej zaproponowano mi 350 brutto za jedynke. Ktos znalaz taniej? Pozdrawiam brałem AV (to jest chyba owa jedynka, bo jest jeszcze BV) po 320/t z Transbudu (w wersji "bez biurokracji" ) AV to nie jest jedynka. To znaczy chyba może być, ale to oznaczenie raczej dt się czegoś innego. Widziałem na cemencie takie oznaczenie "CEM II/A-V 32,5 R" gdzie właśnie II oznacza drugą klasę czyli cement wieloskładnikowy. Ja teraz do tynków zużywam cement I gat., ale nie pamiętam ceny (Ładeks na Bronowskiej). Sprawdzę i podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.08.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 I jeszcze raz ja, z pytaniem do tych co już robili tynki zewnętrzne. Gdzie kupowaliście i jakie tynki kładliście. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 02.08.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Już kiedyś o tym pisałem. Tynki brałem z firmy Greinplast - mam namier na handlowca, który dowozi na miejsce w błyskawicznym tempie. Jest to o tyle wygodne, że jak zabraknie dwóch wiaderek to nastęnego dnia już mam, a w hurtowni to już jest problem. Gatunkowo są podobno porównywalne z Terranovą. Cenowo - tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 03.08.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 My tynkowaliśmy Bolixem z hurtowni z sąsiedztwa, z dobraniem tynku nie było problemu, ale trzeba było brać pełne wiadra, czyli chyba 30 l. Jakość w porządku. Wybór kolorów aż za duży Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 04.08.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dawno mnie tu nie było... Ale tyyyyyyle roboty na budowie, nałożył się też sezon wakacyjny Ja właśnie kończę kryć dach, budynek wreszcie wygląda jak dom. W środku razem z ojcem robimy elektrykę - idą kilometry kabla... Mam też prośbę: szukam ekipy do podbitki (tu Martta pisałaś, że możesz polecić ekipę, która robiła u Ciebie - możesz podesłać namiar na priva?)tynków wewnętrznych, wylewek, wykończenia poddasza - możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 04.08.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Wojtek ty szukasz do karton-gipsów kogoś czy do podbitki zewnętrznej- bo tą to dopiero teraz u mnie robią?dawałam namiar na materiał na podbitkę-świerk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 04.08.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzięki Martta za namiar W moim pytaniu chodziło mi o podbitke na zewnątrz - pod okapami. Mogłabyś przekazać namiar na materiał (świerk)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 04.08.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam Widzę że sezon ogórkowy i tu ma swoje skutki, choć u niektórych prace pełna parą. Ja walcze z wiatrakami to znaczy chciałem powiedzieć że z ogrodem. Nie przypuszczałem że to takie trudne. Czy ktoś z Was może już ma jakieś doświadczenie z ogrodem?!PozdroR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 04.08.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzięki Martta za namiar W moim pytaniu chodziło mi o podbitke na zewnątrz - pod okapami. Mogłabyś przekazać namiar na materiał (świerk)? Wojtek , telefon podbitka, 0601 199 801 ul. Błekitna 50 Wawer, telefon znaleziony na ogrodzeniu na słupie ceny Świerk II gat 19zl/mkw Igat-21zł,IIIgat 17zł - ja brałam II i jest bardzo porzadny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 05.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Faktycznie sezon ogorkowy w pelni Ale moze ktos sie pochwali i napisze jaka brame garazowa sobie zafundowal i jakie rabaty udalo mu sie wycisnac? Wiem, wiem, ze jest taki watek na forum, ale ciekaw jestem jak to wyglada na naszym podworku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 06.08.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 hehe, Vivaldi, chyba idziemy równo.....o to samo miałem właśnie się zapytać A u mnie dom sie powiększył - jak dochodzą tynki to okazuje się, że pomieszczenia się ciut optycznie powiększają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 06.08.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 już kiedys pisałam o bramach , mam z Michalina z Granicznej, segmentowa z napedem z pilotami z montażem płaciłam 5000 albo 5200( sorry ale nie mogę sobie przypomnieć, rodzice mają trzy bramy od nich, poprzednio mieli jeszcze drwenianą, brali od nich też napęd do bramy wjazdowej, dobry serwis, ekipa montująca super ale ja miałam spięcie z przedstawicielem handlowym p.Żel... więc jego odradzam a my juz po mału przenosimy rzeczy, dzisiaj pojechały pierwsze szay i zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 07.08.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Tak, Lawy - juz wczesniej zauwazylem, ze nasze budowy ida leb w leb A co z twoimi tynkami? Ruszyly? Jasli tak, jak szybko idzie im robota? Marta, a pamietasz ja sie firma nazywa? Jaki masz rozmiar swojej bramy? Zazdroszcze ci (oczywiscie w sensie pozytywnym), ze juz na swoim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 07.08.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 U mnie tynki wewnetrzne ze względów terminowych były podzielone na dwie tury - teraz właśnie jestem w połowie drugiej tury i w tym tygodniu skończą robić. (cem-wap ręczne 3warstwowe - ostatnia warstwa to kwarcowy piasek). No i zupełnie inaczej w środku już to wygląda A Marcie to ja też zazdroszczę (też w sensie pozytywnym), a "wątek" tu na grupie o bramach i tym panu od bram pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 07.08.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Lawy, a ile trwalo u ciebie tynkowanie i ile metrow?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 07.08.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Góra to 165 metrów bez otworów okiennych. Zajęło im to 7-8 dni. teraz od poniedziałku robią dół, tutaj jest więcej metrów (tym bardziej że dochodzą sufity, więc pewnie 2 razy więcej metrów) i mają skończyć w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 09.08.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dzisiaj ekipa kończy mi kłaść dach - jestem pod ogromnym wrażeniem PROFESJONALIZMU moich dekarzy. Coś pięknego !!! Gdyby wszystkie ekipy podchodziły w ten sposób do swojej pracy i jej efektów to budowanie byłoby banałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 09.08.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Enzo, pochwal się namiarami na tych profesjonalistów. A u mnie cieśle spóźnili się juz o tydzień - drewno moknie od czwartku na budowie. Dajcie kochani tez namiary na tynkarzy (wyłącznie tynki cementowo-wapienne, mogą być ręczne) - mój sąsiad zatrudnił ekipę z agregatem ale są cholerycznie drodzy - 22 zł/m2 i to tylko robocizna!!!!! Są rewelacyjni ale ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.08.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Chatte, polecam watek, ktory sam zalozylem:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=787845#787845Jest tam wiele osob zadowolonych ze swoich tynkow - wiec najlepiej napisac do nich. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts