Zuzza 14.01.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Witam Wszystkich ! Rozpoczynam swoja przygodę z budowaniem Na razie jestesmy na etapie szukania działki, ale za to okolica poszukiwań została zawężona do jednej wsi (i okolic). Chcielibyśmy zamieszkać we wsi Dobiesz pod Piasecznem . Po długich wycieczkach po okolicach warszawskich zdecydowaliśmy, że to jest miejsce które nam najbardziej odpowiada. Oby znalazła się jeszcze ta wymarzona działka... Ponieważ moja wiedza na temat budownictwa jest baaaardzo mała pewnie będę sie tu pojawiać bardzo często. Na razie zamierzam czytać, czytać i czytać... Pozdrawiam ! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 14.01.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Ha ! Witam grupę warszawską. Nie wiem sam, czemu tak późno. Tym niemniej wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. I prośba. Maco - dopisz mnie do mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.01.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Witam serdecznie wszystkich nowo przybyłych na forum Ciesze się, że jest nas coraz więcej. Życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 14.01.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 A i ja pozdrawiam "nowicjuszy". Czytajcie dopóki oczy Wam pozwolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablotti 15.01.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Chcialbym przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów z grupy warszawskiej . Szczególnie wszystkich budujących w Jaktorowie i okolicach . Zdaje się ,że BOBO30 budujesz gdzieś koło mnie czy to prawda , Budy Grzybek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opoka 15.01.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Ja też chcę byc na liscie informatorow. Na poczatku moge podac namiary na dobrego dekarz. Dobry i niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opoka 15.01.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Ojej chyba odpowiedzialam na jakis stary post , ale i tak moge podac namiary jak ktos bedzie chcial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.01.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Witajcie mam pytanie-czy ktoś jest w trakcie wybierania okien? Ja biorę pod uwagę: -Gebauera -NAturę -Stollara -Goran Na Gebauera jest w razie zakupu grupowego 20 % upustu.Ale mimo to,jest dość drogo,okazuje się. Jeśli ktoś jest zainteresowany wspólnym zakupem okien to zapraszam do wspóolnych negocjacji,może w innych tych tańszych firmach też będzie można dostać upust?Na pewno nie taki jak u Gebauera (mają z czego opuszczać ,ale zawsze może coś. Okazuje się,że wycena danych okien może być różna o 3 tys. zł w zależności u jakiego dealera się kupuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.01.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Opal, my również szykujemy się do kupna okien. Jestem otwarta na propozycje i gotowa do negocjajcji cenowych. Wczoraj mój mąż rozesłał zamówienia prosząc o skosztorysowanie. Wszystkie jeszcze nie spłynęły jednak jedna z firm ( nie pamiętam nazwy wiem tylko że ze Zduńskiej Woli) na okna typowe daje nam 35% upustu, a na nie typowe 27%. Wspomnę , że chcemy kupić okna PCV Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 20.01.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Drogi Pablotti, tak, tak my w Budach Grzybek, na razie pusta dzialka, ale zaczniemy w tym roku. Czyzbys ty tez tam?, lub gdzies bliziutko?Super! Bobo30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.01.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 cudka, u nas ostatnio wyklarował się stollar. Ale oni nie robią pcv. Gdybyśmy podryfowali w kierunku innej firmy,która robi plastiki dam znać. A może ktoś z forumowiczów kupuje plastikowe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.01.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Opal, z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 20.01.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Jestem na etapie ostatecznego krystalizowania oferty cenowej na okna PCV ze sprzedawcami. Rozważam:1 Oknoplast - Kraków (w grze jeszcze 2 dealerów) -profil Veka perfectline model Awans biało-kolor+szprosy http://www.oknoplast.com.pl 2 M&S ze Słupska 5-komorowe brugmann +szprosy bialo-kolor http://www.ms.pl3 Terrazyt - z Łomzy 5-komorowy rolplasto http://www.terrazyt.pl Ja kupuje łącznie na 24 otwory trochę nietypowych + część antywłamaniowe więc zamowienie jest już pokaźne. Jestem w trakcie romow z producentami. Jak ktos zainteresowany to porsze o kontakt na e-mail. Zamowienie bede chcial zlozyc szybko najpozniej do konca stycznia a moze tego tygodnia. Pozdrawiam Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opoka 21.01.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 My szukaliśmy okien w zeszłym roku. Generalnie wszystkie są podobne. Kupiliśmy okna PCV. Wiosną je wstawiliśmy. Narazie nic złego się z nimi nie dzieje. Okna są z firmy KBE. Dają przyzwoite upusty i można sobie u nich je zarezerwować, a potem odebrać w każdej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 21.01.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 A co to za profil w tej fimie KBE? Maja okna barwione w masie przy jednostronnym kolorze? Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.01.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witam!Na forum trafiłem niedawno, ale bardzo mi się podoba! Pełno tu fajnych ludzi! W budowaniu już nie jeśteśmy nowicjuszami, bo budujemy od 2001 (na papierze), a tak naprawdę od 2002 (maj). Dziś mamy stan surowy zamkniety, ocieplony i otynkowany z zewnątrz oraz instalacje elektryczną. Niestety są kłopoty z przyłączem elektrycznym. Budujemy w Odrano Woli koło Grodziska Maz. Chętnie przyłączamy sie do grupy warszawskiej - w kupie (w grupie) raźniej!!! Maco - Czy mozesz nas umiescić na mapce? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.01.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witaj Marzek! Wiem coś o kłopotach z przyłączem, szczególnie od Pruszkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.01.2004 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ponownie witam wszystkich!Info dla opala. My wybraliśmy okna Goran. Piszę bo znalazły się na twojej krótkiej liście. Trochę było z nimi zachodu. Fabryka pomyliła coś w zamówieniu i musieli poprawiać, ale wszystko zrobili i chyba bedzie OK. U którego dystrybutora Gorana byliscie? A może twoje pytanie już nie jest aktualne. Jak chcesz możemy podyskutować na temat okien Gorana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 24.01.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Cześć Marzek - fajne są tereny w Odrano Woli, bywam tam często na budowie u kolegi . I niestety on też ma tam problemy z elektryką . Z resztą wszyscy chyba co podlegają pod Pruszków By im gniazdka pozarastały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablotti 24.01.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witaj bobo30 , przepraszam , że tak późno odpowiadam ale nie miałem wcześniej czasu nawet zajrzeć na forum . Muszę Ci się jednak przyznać , że "opoka" to moja żona , więc o Waszej budowie wiem już od jakiegoś czasu . Ale tak dokładniej , to w którym miejscu jest Wasza działka , na Potockiego czy nie , przed lasem czy za lasem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts