Openus 12.02.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Czołem Wszystkim Dążącym do Posiadania Własnego Kawałka ŚwiataPonieważ trochę nowy tu jestem to się przedstawię.Mój świat będzie nazywał się Korona 2 i usytuowany został w granicach niewielkiej działki przy ul. Ostródzkiej na Białołęce.W chwili obecnej to stan surowy otwarty.Niebawem poproszę Was Szanowni Grupowicze o kilka praktycznych rad - mogę???Wiem, że są tu "budujący Koronę2" - mogę służyć kilkoma praktycznymi uwagami odnośnie budowy domu z tego projektu. Może jest tu ktoś, kto istniejąc na grupie "istnieje" także z budową na Białołęce. Pozdrówka dla Wszystkich Chyba napisałem za dużo jak na pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 12.02.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Openus ja też buduje na Białołęce w tej chwili mam stan surowy otwarty...można powiedzieć, że jesteśmy sąsiadami, chociarz do Ostródzkiej mam ze 3 km...Będziesz może na imprezie forumowej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada Rafał 12.02.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 witam, Pytanie do forumowiczów budujący lub mieszkających na południowych obrzeżach stolicy ( trasa wawa - kraków ) i posiadających "szczelne zbiorniki na nieczystości płynne" a mówiąc normalnie: szambo. Z jakiej firmy korzystacie i ile kosztuje jeden kurs "wozu asenizacyjnego" czyli szambowozu ( he he ) 10 m3 . Bo do nas przyjeżdża Jarper i kasują 130 PLN co nas straszie złości... Może macie jakieś lepsze typy. pozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.02.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 A może firma BYŚ???? tel. 835-40-48 lub 865-31-51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.02.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witam wszystkich "nowicjuszy" Piotrek P- nie czekaj naświatełko w tunelu, radzę zacząć atakowac urzędy już teraz. Niektóre formalności trwają w nieskończoność. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 12.02.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witaj Openus, Z Twoich rad chetnie skorzystam - wkrotce rozpoczynam budowe Korony II Pozdrrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamakota 12.02.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 czesc ujawniam sie i ja. artur, stawiam marzanne z archetonu w gminie czosnow (między lomiankami i nowym dworem maz.). obecnie stan surowy, otwarty. (pod papa bez okien i drzwi) po rocznej przerwie znow ruszam do boju zamiast garazu na ktory mam juz pozwolenie postanowilem kase przeznaczyc na (conajmniej) zamkniecie chalupki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krwawy Skowron 12.02.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Cześć można się do Was przyłączyć? My zaczynamy w tym roku budowę w Ruscu k W-wy. POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krwawy Skowron 12.02.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witaj Openus, Z Twoich rad chetnie skorzystam - wkrotce rozpoczynam budowe Korony II Pozdrrawiam, Witam, sorry, ze się wcinam. Ja miałem postawić Koronę, ale w końcu stawiamy projekt pana Jerzego Sajdaka. Domek jest dosc podobny. Gratuluje wyboru projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Openus 12.02.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Openus ja też buduje na Białołęce w tej chwili mam stan surowy otwarty...można powiedzieć, że jesteśmy sąsiadami, chociarz do Ostródzkiej mam ze 3 km...Będziesz może na imprezie forumowej??? chciałbym ale chyba za późno na zgłoszenie obecnie wybieram okna myślę też nad instalacją elek. mażna by to robić jak tylko przestanie mrozić jednak boje się trochę, że mi to zaraz rozkradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 12.02.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witam wszystkich z okolic Piaseczna i WarszawyA ja z innej strony sprzedaje materialy budowlane i wykoczeniowe Jak jakies pytania z checia odpowiem Pozdrawiam Olsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 13.02.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 obecnie wybieram okna myślę też nad instalacją elek. mażna by to robić jak tylko przestanie mrozić jednak boje się trochę, że mi to zaraz rozkradną A w jakim stanie jest Twój dom? My w momencie montażu okien założyliśmy tymczasową instalację alarmową. Dom jest monitorowany, trochę to przeszkadza, bo bywają fałszywe alarmy, ale śpimy spokojniej. I odpukać, tfu, tfu, do dzisiaj jest OK. Dom stoi pusty już cała zimę i jest w nim instalacja elektryczna. Wcześniej kradzieże się zdarzały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 13.02.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Sorry Openus!No trochę głupio zapytałem. Przecież napisałeś, że wybierasz okna!!!Pozostała część postu jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcious 14.02.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Cześć, przyglądam się postom dot. przyłączy w Rejonie Energetycznym Pruszków. Sam załatwiam właśnie sobie podłączenie działki w Latchorzewie, gdzie od sierpnia mam nadzieję ruszyć z kopyta (wodę i kanalizację już mam na działce).Na początku drogi byłem tak "zielony", że dałem sobie wcisnąć warunki techniczne na prowizorkę. Około tydzień temu pojechałem do Pruszkowa, pogadałem z całkiem miłą panią i zdecydowałem się złożyć odwołanie. W odwołaniu napisałem, że potrzebuję mieć docelowy prąd do końca lipca br. (czyli najpóźniej za pół roku). Zadeklarowałem też, że projekt przyłącza wraz z podkładem geodezyjnym i ZUDem biorę na siebie.Dzwoniłem wczoraj (w piątek) do Rejonu i pani powiedziała, że moje odwołanie załatwili pozytywnie. Pismo wędruje pocztą, więc nie wiem, co z niego tak do końca wynika, ale jak już dostanę je w ręce, to dam Wam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.02.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 (...) Zadeklarowałem też, że projekt przyłącza wraz z podkładem geodezyjnym i ZUDem biorę na siebie. (...) Ja właśnie o tym pisałem wcześniej. Jeśli tego nie zrobisz to nie masz co liczyć na przyspieszenie. Normalnie czekasz conajmniej dwa lata, a tak tylko pół roku. I to jest granda. Bo musisz zapłacić wiecej niż nakazuje prawo. Inaczej czekaj tatka latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Openus 16.02.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 A w jakim stanie jest Twój dom? My w momencie montażu okien założyliśmy tymczasową instalację alarmową. Dom jest monitorowany, trochę to przeszkadza, bo bywają fałszywe alarmy, ale śpimy spokojniej. I odpukać, tfu, tfu, do dzisiaj jest OK. Dom stoi pusty już cała zimę i jest w nim instalacja elektryczna. Wcześniej kradzieże się zdarzały! Ja zamierzam zrobić podobnie czyli: - instalacja elektryczna - okna - i zaraz po - jakas firma monitorująca zastanawiam się tylko czy położona instalacja alarmowa nie będzie w jakiś sposób kolidaowła z następnymi - wiosennymi - pracami (np: tynkowanie itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.02.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 witaj grupo kochana kto wybiera się na spotkanie w sobotę? Mam nadzieję że stawi się cała Grupa Warszawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.02.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Wysłałam zgłoszenie , dostałam potwierdzenie , dowiedziałam się ŻE TEGO DNIA MAM BYĆ W PRACY. Ale co tam, urwe się chociażby na chwilkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcious 16.02.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Obiecałem się odezwać z informacją co załatwiłem w ZEWT RE Pruszków, więc czynię to niniejszym: Dostałem "warunki" z umową do podpisania. Jest dobrze: mam na papierze, że przyłączą mnie w ciągu 3 miesięcy od daty dostarczenia wszystkich potrzebnych dokumentów. Swoją drogą to i tak niezłe jaja: opłatę przyłączeniową policzyli mi o 2/3 wyższą niż oszacowany przez nich koszt wykonania przyłącza . No ale cóż... zasada "solidaryzmu społecznego" jest mi doskonale znana (autor prawa energetycznego chyba świadomie przyjął w ustawie taki właśnie zapis) i wiem, że za to, iż ja mam 2 metry od działki do słupa (dosłownie tyle), energetyka musi mnie "złupić", żeby przyłączyć tych, co to do najbliższego słupa mają 2 km. I wiecie co? Nawet nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby to działało i gdyby faktycznie ktoś, do kogo energetyka musi pociągnąć te 2 km kabla faktycznie doczekał się tego prądu bez pokonywania rzucanych wciąż pod nogi kłód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.02.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 witaj grupo kochana kto wybiera się na spotkanie w sobotę? Mam nadzieję że stawi się cała Grupa Warszawska Ja się wybieram, do zobaczenia am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts