Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa warszawska

strix

Recommended Posts

Dzieki Nulla, juz wszystko wiem, bo poszlam do tego nieszczesnego PKO, okazalo sie, ze wogole nie jestem zarejestrowana, wiec problem mam z glowy, a jesli chodzi o cesje to wlasnie moj tata jest inwestorem budowy, bedziemy razem konczyc juz kiedys rozpoczeta przez niego budowe. Bedziemy razem mieszkac, kazdy na swoim pieterku. Poza tym on jescze lapie sie na ulge budowlana, bo zaczal w 99 roku. Pozdrawiam i bardzo dziekuje za pamiec, buziaki

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może ktoś z was ma tego "nadmiar" a ja potrzebuję...i może do tego ten ktoś nie będzie zbyt daleko odemnie?? :-)

Gruz z przeznaczeniem na drogę, natomiast ziemia na moją działkę :-)

Działka znajduje się w Musułach k. Grodziska Maz. (ok 7 km od Grodziska), przy trasie Katowickiej (ok. 3 km od niej), więc może ktoś będzie mógł to po prostu odstąpić lub też sprzedać?? Każda propozycja ważna... :-)

To oczywiste, ale dla jasności to ja pokrywam wszystkie koszty.

Czy moglibyscie napisac cos wiecej o tym piachu, tzn ile to jest bardzo drogo, a za ile taniej jest w polecanym przez MarcinaM miejscu. Jestem na etapie liczenia ile potrzebuje pieniedzy z kredytu, no i licze wszystko po kolei, takze przyda mi sie, co bym nie przeplacila potem.

No i rowniez bardzo poprosze namiar na ten tani piach. Dzieki

• 2 weeks później...

niestety znów muszę złożyć reklamację na kiepski kupon w totka.

A trafił ktoś na Stegnach - jeśli ostatnio kupowaliście tam kupon, to dobrze sprawdźcie numery :D

Czy ktoś z Was przerabiał ostatnio temat taniej stali i betonu (w tym bloczków fundamentowych)?

Buduję po zachodniej stronie Warszawy.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje (tanio, drogo, przemyślenia mile widziane ;)

pozdrowienia

:D

My też budujemy się po zachodniej stronie. Jednak bloczki fundamentowe ściągaliśmy z Radomia. Ale było to 1,5 roku temu, więc ceny mogły ulec zmianie. Jeżeli chodzi o namiar, to musiałabym sprawdzić w "kajeciku", jeżeli kogoś będzie to interesowało. Oczywiście trzeba sprawdzić ceny aktualne. Pozdrawiam.

Stal kupowałem w NORMIE Babice ul. Pohulanka (tel. 722 97 99). Ceny były dobre nawet w czasie największej "stalowej" gorączki. Transport oczywiście gratis.

Bloczki też ściągałem z Radomia (przypadkowa zbieżność), ale teraz zdecydowałbym się kupić w firmie MD Beton (tel. 666 15 35) gdzie kupuję L-ki nadprożowe oraz beton na stropy. Różnica po negocjacjach wyszła mi 5 groszy na sztuce. Nie warto...

Witajcie,

poszukuję namiarów na tanią ziemię i gruz. Ziemia nie musi być "super", chcę po prostu wywyższyć działkę. Gruz najlepiej czysty :-? ( ten z kolei na utwardzenie drogi).

Być może ktoś z Was ma namiary- podzielcie się proszę :D

Pozdrawiam

Czołem grupowicze,

poszukuję namiarów na sprawdzoną i w miarę tanią ekipę, która mogłaby pociągnąć stan surowy w tym roku. Rozglądam się również za kierownikiem budowy, któremu można byłoby zaufać. Będę wdzięczny za pomoc i przesłanie rzeczonych kontaktów na priva.

Pozdrawiam

Piasek spedza sen z powiek - wyglada na to ze za piach do fundamentow zaplace majatek :evil: Moze macie/mieliscie namiary na tani piach? Bede bardzo wdzieczna za kazdy kontakt :oops:

pzdr Marsjanka

wysłałem Ci namiar na priv :D

Witam,

Ja też prosiłabym o ten numer. Oprócz pisku szukam też 2 osób do pomocy przy usunięciu ziemi, z okolic Pruszkowa.