ewawitekdomy 30.12.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 witam wsztkich!!!mam pytanko dylemat z czego budowac systemem gospodarczym, chce zeby w domu bylo cieplo natym mi najbardziej zalezy dom parterowy 150m2 , z 1 warstwowej 30cm+ 12cm styropian?(beton komorkowy), czy moze ceramika tez 1 warstwowa , lub cos innego. ???????? co lepiej ???prosze o wypowiedzi i co za a co przeciw...................... DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek29 03.01.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 cześć przystępuje do grupy warszawskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek29 03.01.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Mam małe pytanko, nie znalazłem żadnych pozytywnych opinii na temat dombudu-3, czy ta firma jest aż tak nie solidna?. Proszę o opinie ponieważ chciałbym rozpocząć z nimi współpracę i pragnę się dowiedzieć czy ktokolwiek jest zadowolony z współpracy z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.01.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 witam wsztkich!!! mam pytanko dylemat z czego budowac systemem gospodarczym, chce zeby w domu bylo cieplo natym mi najbardziej zalezy dom parterowy 150m2 , z 1 warstwowej 30cm+ 12cm styropian?(beton komorkowy), czy moze ceramika tez 1 warstwowa , lub cos innego. ???????? co lepiej ??? prosze o wypowiedzi i co za a co przeciw...................... DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI Witaj. Tu chyba jest błąd: beton komórkowy/ceramika + styropian to już ściana dwuwarstwowa. Jednowarstwowa to wtedy, kiedy masz tylko beton komórkowy (lub ceramika) i na to tynk, bez docieplenia. A co lepsze, co gorsze to możesz skorzystać z wyszukiwarki, bo na ten temat to już było tego tyle, że Ci dech zaprze, ale i tak się wiele nie dowiesz, bo tyle opinii ile ludzi... My będziemy mieć ściany dwuwarstwowe - BK + styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 03.01.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 To prawda, są takie tematy, o których było po kilkanaście dyskusji, a po przeczytaniu ich i tak będziesz w tym samym punkcie czyli - sama musisz podjąć decyzję. Oprócz rodzaju ścian zaliczyłabym tu na pewno rodzaj pokrycia dachowego, ocieplanie wełną czy styropianem. Przeszukaj Forum, bo w tak ogólnym zakresie szkoda odwoływać się wyłącznie do doświadczeń Grupy Warszawskiej...A materiału do czytania są tony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawitekdomy 03.01.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 No tak przepraszam za pomylke czlowiek czsem mysli co innego a robi inaczej tak 30cm sciany + 12styropinu to juz 2 warstwowa sciana TYLKO Z CZEGO beton komorkowy czy (max., u220) Juz wszstko zoztalo zprzeczytane i fakt krecka mozna dostac A teraz jeszce jedno pytanie czy duza roznica jest pomiedzy 2 warstwowa a 3 warstwowa??? Gdzie material kupowac w warzszawie okolice mudowy to wawer?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.01.2005 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Witam wszystkich nowych na forum i w grupie. Ściana 1, 2 lub 3 warstwowa czy z ceramiki czy bk czy jeszcze z czegoś innego? Trzeba samemu się chyba zdecydować. Ale wg mnie to wszystko nie ma znaczenia. Ważne by dokładnie i równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 04.01.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Mam małe pytanko, nie znalazłem żadnych pozytywnych opinii na temat dombudu-3, czy ta firma jest aż tak nie solidna?. Proszę o opinie ponieważ chciałbym rozpocząć z nimi współpracę i pragnę się dowiedzieć czy ktokolwiek jest zadowolony z współpracy z tą firmą. cześć, chciałbym wrócić do tematu poruszonego przez tomek29, też zainteresowała mnie ta firma. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą lub im podobną firmą, która to reklamuje się jako całkowicie kompleksowa? Czy warto zawracać sobie głowę czymść takim? oferta cenowa dombudu wygląda nawet zachęcająco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania9 04.01.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Witam wszystkich! Chciałam odpowiedzieć na zapytanie o firmę dombud-3. Razem z mężem wynajeliśmy kierownika budowy, który co prawda miał kilka zastrzerzeń, ale były to naprawde drobne sprawy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni ze współpracy z tą firmą. Wszystkie prace podzielone były na etapy po których wykonaniu i zaakceptowaniu dokonywaliśmy opłaty. Ogólnie polecam! Pozdrawiam Wszystkich Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 04.01.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Mam pytanie. Czy ktoś z Was buduje lub zbudował dom o nazwie Bovalino (arch. Tadeusz Lemański, Krzysztof Lidwin / ArchiGRAPH)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 04.01.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Dużo zdrówka i wytrwałości w realizacji marzeń (o własnym domku) w Nowym Roku życzę wszystkim forumowiczom warszawskim. Mam pytanko a raczej prośbę; -czy ktoś mógłby mi dać namiary na dobrego i taniego geodetę oraz architekta z Warszawy najlepiej z okolic Rembertowa bo tam mam działeczkę. Za wszelkie namiary z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 05.01.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Hej Ewawitek ! Czy budujesz się w Wawrze? A gdzie dokładnie? Może będziemy sąsiadkami? Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 05.01.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Czy ktoś zlecał wykonanie kosztorysu (ślepego lub z cenami) i może polecić rzetelną osobę, która taki kosztorys wykona. Będę wdzięczna za info. Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.01.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Witaj Grupo!Dawno juz tu nie pisałem, a trochę się pozmieniało: po prawie roku walki z urzędem mam już pozwolenie na budowę i jestem na etapie castingu wykonawców stanu surowego Właśnie rozmawiałem przed godziną z potencjalnym wykonawcą i z wrażenia uszło ze mnie powietrze: facet zaśpiewał mi 65 tys. netto (+7% Vatu) za fundamenty, ściany, wieźbę i położenie dachówki, a cały stan surowy otwarty wycenił (materiały, robocizna i sprzęt) na 230tys. zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!tak na moje oko liczyłem (a raczej miałem wyobrażenie), że ten etap będzie mnie kosztował około 130tys. Mój projekt to 186m2 z porothermu 30, całość w parterze, bez piwnicy, poddasze nie użytkowe, strop drewniany, dachówka cementowa (budowac będę w Miedzeszynie) Wyceny od innych wykonawców wyglądają następująco (za fundamenty, ściany, stropi wieźbę, ale bez ułożenia dachówki): 14tys, 33tys (obaj wykonawcy od osób z forum) i 41 tys. trochę spory rozrzut .... jak to było u Was? pozostaje szukać następnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 07.01.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 W moim rozpoczętym (i aktualnie z braku czasu odsuniętym na bok) dzienniku pisałam, jak to taki jeden zaśpiewał mi podobne ceny... Mój wykonawca zrobił za 34 bez VAT i WARTO BYŁO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 10.01.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Szukam namiaru na firmę/osobę, która zrobi mi zabudowę garderób tzn. półki, drązki itp. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 11.01.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam Warszawiaków,czy ktos z Was budował z generalnym wykonawcą? Ile płaciliście za wykonanie - dom 230m - wstępne kosztorysy do stanu developerskiego tj bez podłóg i malowania ścian opiewają na 450-500tys...może trzeba szukać daleko za granicami (stolicy)?pozdrawiam z Białołęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 12.01.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 mlk,taka cena to rozbój,mój dom ma podobną powierzchnię 180 m2 + garaż 55 m2, za robotę (łącznie z dachówkami i rynnami) zapłaciłem 32 tys złStan surowy otwarty - sam robiłem zaopatrzenie - ca 130 tys złotych (budowa już po podwyżce vat).PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.01.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 mlk, taka cena to rozbój, mój dom ma podobną powierzchnię 180 m2 + garaż 55 m2, za robotę (łącznie z dachówkami i rynnami) zapłaciłem 32 tys zł Stan surowy otwarty - sam robiłem zaopatrzenie - ca 130 tys złotych (budowa już po podwyżce vat). Pozdrawiam M mam takie same zdanie o cenie możesz podrzucić namiary na swoją ekipę? od fundamentów aż do dachówek i rynien robili jedni ludzie? rozumiem że budowałeś gdzieś w okolicach W-wy? dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Madzik 12.01.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 rozpoczynam budowe i szukam godnej polecenia ekipy. czekam też na opinie czy lepiej robić cały stan surowy jedną ekipą czy do kazdego etapu brać inną. za i przeciw. będę wdzieczna za każdą podpowiedź. najpilniej poszukuję sprawdzonej ekipy do fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts