Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa warszawska

strix

Recommended Posts

Witajcie, ja tez wkrotce zaczynam, no i mam klopot, moze ktos z Was...

ma jakas ciocie, lub wujka :wink: :) , wiadomo o co chodzi w ZE na zoliborzu. Tam mam swoj rejon energetyczny - :o :o , bo dzialka w wawrze, mam do trafo +/- 150 metrow, no i tymczasowe (na wlasny koszt) moge chocby juz, ale docelowe do lipca 2006, byl wprawdzie geodeta naslany przez ZE, ale od jego wizyty(jakies 3 miechy) nic sie nie dzieje, a jesli nie macie wujka/ cioci/ tesciowej/albo innego innego wielbiciela AC/DC zaprzyjaznionego, to moze jakis koncept podrzucic mozecie, co z tym dalej poczac...

(polskie litery mi zjadlo - chyba kiedy zainstalowalem real player'a i dolozyla sie wyszukiwarka google do IE, tez, bidna sirota, nie wiem, co zrobic, w panelu sterowania juz tylko polski programisty zostal, a z polskich tylko ó wystepuje na forum i podczas pisania poczty. Przenosic z worda wszystko, co sie pisze, to troche upierdliwe....)

Pozdrawiam i zapraszam wszystkich wawrzynów, wawrowiczów i nie tylko

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=37567

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka wszystkim

Wróciłam po dłuuugiej nieobecności, moze tym razem uda się wpadać tutaj troche częsciej, Widzę sporo nowych twarzy i coraz mniej starych, chyba pokończyli juz budowy, albo poszli na Forumowy "odwyk". My jeszcze wciaż mieszkamy w garazu ale juz niedługo , bo chata juz stoi teraz ją "tylko" wykończyć ( przy okazji siebie tez:)))

Jeśli ktos chce namiary na ludzi od kuchni i nie tylko to zapraszam

Pozdrowionka dla wszystkich

A tak przy okazji czy może ktoś się buduje w okolicy Łomnej?

Nulla

... Mało tu wpisów, nie to co np. w grupie szczecińskiej.

Wydaje mi się, że tak sie dzieje, bo grupa warszawska porozbijała się na małe podgrupy. Niby fajnie, ale efekt jest taki, że straciliśmy ze sobą kontakt. A przecież kiedyś spotykaliśmy się w miarę regularnie i nie miało znaczenia kto w jakiej części od Warszawy się buduje. Eeech, szkoda :cry:

No właśnie, te bliżej... A ja się z jednego z dzienników budowy (Whisper, nie martw się, nie powiem, że to z Twojego... :wink: ) dowiedziałam, że Piaseczno i okolica ma spotkanie! I fajne ludziska będą! Ale skąd miałam wiedzieć, skoro to "nie moja okolica"? A chętnie byśmy pewnie podjechali.... I założę się, że nie tylko my. Eee, nie podoba mi się... http://gify.mjw.pl/gifs/zlosc/00000028.gif

Eeee no, zeby tak od razu, Jagna, ja tam sie z wawrzynami trzymam, ale i tu podgladam i otwocka grupetakoz, wiesz, wiele osob tak robi, a jak Cie nie zaprosili, to ich strata :wink: :D , prawda?

Glowa do gory, a i jeszcze na koniec, ladny chalup budujesz, sam chcialem podobny, ale dzialka za waska :cry:

Trzymaj sie - znowu zima pryszla i jest troche bialo :D

No właśnie, te bliżej... A ja się z jednego z dzienników budowy (Whisper, nie martw się, nie powiem, że to z Twojego... :wink: ) dowiedziałam, że Piaseczno i okolica ma spotkanie! I fajne ludziska będą! Ale skąd miałam wiedzieć, skoro to "nie moja okolica"? A chętnie byśmy pewnie podjechali.... I założę się, że nie tylko my. Eee, nie podoba mi się... http://gify.mjw.pl/gifs/zlosc/00000028.gif

No kurcze blade to dlaczego nie przyjechałaś? :evil: Spotkanie było przecież otwarte... Eeeeech Jagna... Było fajnie, a na pewno byśmy Cię przyjęli chlebem i solą :wink:

Frippie, chłopie, dzięki. I za stratę i za chałup. Wiesz o co chodzi http://gify.mjw.pl/gifs/okulary/00000002.gif

Whisper, nie przyjechałam, bo Twój dziennik z iście szpiegowską przebiegłością przeczytałam na kilka godzin przed spotkaniem i już plany jakieś tam porobiłam. Nic to, teraz będę czytać wszystkie grupy, łącznie ze Szczecińską i Krakowską. Może gdzieś się załapię http://gify.mjw.pl/gifs/miny/00000031.gif

Przyłączam się do Grupy Warszawskiej

Na razie mamy złożone dokumenty w energetyce i czekamy na odpowiedz aby pędzić po pozwolenie na budowę do Radzymina

Będziemy się budować między Razyminem a Wyszkowem, gm. Dąbrówka

Bardzo proszę o listę dobrych hurtowni materiałów budowlanych oraz o info gdzie mogę znależć ceny np betonu, bloczków, itp ....

pozdawiam

Początkująca

[email protected]

Witaj monmel,

my nie mamy jednej hurtowni materiałów, chociaż drobiazgi bierzemy w hurtowni najbliżej nas. Ale bloczki ściągaliśmy z Radomia, bo nam się to opłacało, cena nawet z transportem była niższa od tych wokół Warszawy. Ale teraz mogło się wszystko zmienić, więc w cenach i tak musisz się zorientować sam. Czasem w jednej hurtowni jedna rzecz jest tańsza, ale druga już nie. Nie ma reguły.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu :)

Ale bloczki ściągaliśmy z Radomia, bo nam się to opłacało, cena nawet z transportem była niższa od tych wokół Warszawy.

Mówisz o fundamentowych? Tak właśnie mi się coś obiło o uszy, że w Radomiu można kupić sporo poniżej 2 złotych. Ile płaciłaś i ile doliczali Ci za transport?