Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa warszawska

strix

Recommended Posts

Przestrzegam przed jakąkolwiek współpracą ze Zbigniewem Stanisławem Pieńkowskim z Puznówki/Pilawy, który w tym sezonie budowlanym działa na terenie Okuniewa, Cisia, Halinowa i Otwocka. Polecam lekturę Czarnej Listy Wykonawców.ttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058&postdays=0&postorder=asc&highlight=czarna+lista&start=60

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witajcie!!!

Może troszkę napiszę...jakiś czas temu byłem aktywny na Forum, kiedy to budowałem z rodzicami dom. Niestety nie było mi dane w nim długo pomieszkać, bo przeprowadziłem się do Warszawy.

Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu odbieram mieszkanie od dev elopera i sporo się naczytałem, że dobrze mieć jakieś fachowe oko przy sobie. Chodzi o weryfikację czy wszystko jest ok i czy działa. Co prawda odbierałem kilka prac od fachowców przy budowie domu, ale tutaj jednak chciałbym wiedzieć, że na 100% wszystko jest ok, bo przecież po podpisaniu protokołu odbioru, to już lipa.

Czy ktoś z Was, albo z Waszych znajomych mógłby mi pomóc? Mieszkanie jest na Bemowie w Warszawie.

Jeśli tak, to poproszę o informację na priv lub mailem.

Pozdrawiam serdecznie.

Tommco

• 3 weeks później...

Witam

jestem tutaj nowa i zupełnie zielona w temacie :). Jak dobrze pójdzie w przyszłym roku czeka nas budowa :) (okolice dalekiej Białołęki). W związku z tym prośba do doświadczonych, którzy już przebyli (albo są w trakcie ;) ) tę drogę o namiary na sprawdzonych i godnych polecenia: kierownika budowy; ekipę - razem lub osobno - fundamenty, ściany, dach; kogoś od ogrodzenia; pana co ma koparkę umie się nią posługiwać i przy okazji potrafi przesadzić kilka drzewek (samosiejki-ale jakie piękne!); speców od instalacji-gaz, elektryka etc. I wszystko inne co wyda Wam sie godne polecenia i może się przydać, a o czym być może jeszcze nie mam pojęcia. A macie może jakiś patent w jaki sposób -niedrogo- załatwić ziemię (duża różnica poziomów terenu)?

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 weeks później...
  • 1 month później...

pierwszy raz tutaj, ale moze się uda:

W maju chcę w końcu zacząć budowę w Wawrze. Na tą chwilę mam nastepujace, i juz dość pilne, potrzeby i stad prośba o Waszą pomoc:

- szukam ekipy do wyprowadzenia stanu surowego

- szukam kierownika budowy i inspektora nadzoru

Z góry dziękuję