lila134 11.02.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam, Mam do sprzedania 2 baraki. Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4 Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi. W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke. W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato. Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem).Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected]Cena: 1700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 13.02.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam, Mam do sprzedania 2 baraki. Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4 Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi. W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke. W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato. Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem). Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected] Cena: 1700 zł Witam, Barak dla ekipy budowlanej sprzedany. Pozostał barak - magazynek na narzędzia - cena 400 zł. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.02.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Bardzo proszę o polecenie architekta z uprawnieniami budowlanymi do adaptacji projektu gotowego i być może nadzoru budowlanego.Czy ktoś z forumowiczów ma sprawdzonego fachowca?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 19.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam, Pytanie do tych co mają już za sobą odbiór budynku i składanie papierów w PINB na Bagatela. Jak to fizycznie wygląda przy składaniu teczki? Czy wertowane są wszystkie dokumenty i jak jakiegoś nie ma to teczka nie jest przyjmowana? Czy przyjmują wniosek o zakończeniu budowy + załączniki i ewentualnie potem na piśmie wzywają do uzupełnienia nieścisłości?Kontrole na miejscu zdarzają się? Napiszcie jak to u Was było. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 23.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam sąsiadów,Ja z ostrzeżeniem przed Firmą Dach Kowalscy z Józefowa - Michalina (sporo robią również w Warszawie) . Woda się w domu leje , dach przecieka a oni nie uznają reklamacji (gwarancję mam !) bo śnieg mam na dachu - jak se Pani śnieg z dachu zdjemie to kapało nie będzie . Logiczne ? Logiczne ! szczegóły w oddzielnym wątku na wymianie doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 23.02.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam,Czy macie namiar na kogoś kto robi dobrze poddasze.Za namiar będę wdzięczna[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 09.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam, Mam do sprzedania 2 baraki. Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4 Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi. W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke. W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato. Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem). Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected] Cena: 1700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 08.04.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Baraki nadal na sprzedaż!!! Baraki wystawiam też na allegro link: http://www.allegro.pl/item993068294_sprzedam_2_baraki_marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 08.04.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Nadal sprzedaje baraki, podaje link do strony allegro, tam też je wystawiam: http://www.allegro.pl/item993068294_sprzedam_2_baraki_marki_k_w_wy_barak_kontener.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 08.04.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 ooo warszawkę znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 12.04.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 odnośnie architektów - mój jest sprawdzony i bardzo sympatyczny (i moim zdaniem zna się na rzeczy), ale z Olsztyna był, widział mieszkanie, w razie czego przyjedzie jeszcze czekam na prijekt, ale już widzę, że pomysły ma dobre wziął ode mnie 50 zł/m.kw. pewnie jak będzie potrzebny jeszcze jeden przyjazd, to jakoś się dogadamy on na przykład pomaga wybrac nie tylko kolor drewna, ale i model, lakier (mat/polmat) mam porownanie - wzielam arechitektke z mega wypasionego studia lazienek z Bartyckiej pozal się boże, naprawde (odradzam takich architektow, poza tym byla droga i niestety juz jej zaplacilam, dobrze, ze nie wydalam pieniedzy na plytki i inne akcesoria...) - chciala calkowicie obudowac rury (bo ja tak chcialam) - to ten nowy architekt zwrocil mi uwage, ze te rury ogrzewaja lazienke i ze mozna je ukryc, ale nie zabudowac, bo nie bedzie ciepla w lazience to raz, a dwa ze cieplo powoduje wysychanie wilgoci itp. po takich drobiazgach widze, ze jest naprawde dobry albo kuchnia: mowie - poprzednia architektka i ja pomyslalaysmy, zeby ukryc wszystkie rury kuchenne i dac miedzy szafkami a blatem karton gips przez calosc! - no dobrze pani nino, tylko ze zawor gazu musi miec dostep wg przepisow prawa, wiec co najwyzej moze byc ekran zdejmowany moim zdaniem po takich rzeczach poznaje sie dobrego architekta, ktory wie wiecej niz my mozemy wyczytac na forum budowlanym... mogłabyś podać mi namiar na tego architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 14.04.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam,Potrzebuję 300 stempli budowlanych, o dł od 2,8. czy ktoś chciałby odsprzedać? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichcioTuśka 14.04.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, Potrzebuję 300 stempli budowlanych, o dł od 2,8. czy ktoś chciałby odsprzedać? pozdrawiam, Witam, posiadam ponad 300 długość od 2,7 - 4m. Odbiór osobisty Izabelin k.Warszawy. 504 759 329. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonkakarim 17.04.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Koledzy proszę WAS o pilną pomoc. Miałem problem z moim wykonawcą nie dotrzymał terminów (oddałem mu plac budowy 19.10.09 i do dziś nie wyszedłem z dołu) i zostawił budowę niedokończoną. I znowu poszukuję uściwej, solidnej i wachowej ekipy lepiej z polecenia. Czekam na Wasze polecenia o to opis i stan aktualny budowy: Budowa w Błoniu rozpoczęta w październiku 2009. Stan wykonany bez izolacji. Aktualnie budowa jest prawie na etapie stanu zera. piasek w całości zasypany i częściowo ubity i zagęszczony, . Do stanu zero pozostało tylko wykonać izolację pionową ściań fundamentowych styropianem 10cm lub styrodurem. Uzbroić płytę podposadzką i zalać ją betonem 15 gr 15cm z izolacją poziomą.Projekt:Projekt dom w mieczykach archon http://www.archon.pl/projekt_domu/do... m3f01aa25a9d1a odbicie lustrzane z następującymi modyfikacjami:1) podział pokoju nr 5 na poddaszu na dwa mniejsze z odzielnymi wejściami.2) podniesienie ścianki kolankowej z 89 do 126 cm.3) Pralnia na piętrze nad garażem z wejściem od łazienki nr 2 plus okna do pralni.4) Dobudowa pokoju nad garażem z oknami do pokoju i z przeprojektowaniem schodów.5) poszerzenie garażu na drugi samochód w bok o 2.5 m z likwidacją bocznych okień ze wschodu i założeniem dodatkowych drzwi z tyłu garażu. Ustalone zmiany materiałów w stosunku do projektu:1. Podwyższenie poziomu domu poprzez podniesienie fundamentów.2. Porotherm 25 dla ścian zewnętrznych i ścian wewnętrznych.3. Ściany działowe z porothermu gr nie mniej niż 11.5.4. Ocieplenie garażu styropianem 10cm i podłogi styropianem niemniej niż 12cm, ścian zewnętrznych budynku styropianem 15 cm.5. Więźba dachowa z sosny impregnowanej.Dach:1. Dachówka cementowa firmy Bras kolor ceglasty.2. Pokrycie dachowe wraz z izolacją w następującym układzie:-folia paroprzepuszczalna- kontrłata- deskowanie- papa- kontrłata- łata- dachówka3. Orynnowanie dachu PCV firmy Marley4. Wkręty ocynkowane do dachu.5. Okna dachowe pokojowe i łazienkowe firmy Velux Powierzchnia domu:Całkowita: 332 m2Użytkowa: 280,1 m2 w tym mieszkalna 175,4 m2Zabudowy: 248,8 m2 w tym taras ischody zewnętrzne 38,1 m2Kubatura 1076 m2Powierzchnia dachu ok 350 m2Realizacja:Budowa domu jednorodzinnego w Błoniu wraz z pokryciem dachowym Oczekiwania wobec Wykonawcy:1. Terminowość- wymagany termin ukończenia budowy połowa czerwca 2010)2. Fachowość (Jesteśmy bardzo wymagający i dokładnie wszystko sprawdzamy)3. Materiały w gestii zleceniodawcy wykonawca zobowiązuje się do współpracy z inwestorem w zamawianiu i dostarczaniu materiałów oraz przedstawienie najkorzystniejszej ceny, opłata za materiały na bieżąco lub etapami po przedstawieniu faktur.4. Gwarancja na roboty budowlane.5. Wymagamy Faktury VAT na roboty6. Rozpoczęcie prac od zaraz.Acha taras i schody wejściowe do domu nie zostały uwzględnione do stanu zero.Strop monolityczny wylewany.KarimP.S Wykonawcy którzy sobie wysoko cenią i podają wygorowane ceny z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marget22 23.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 zrobi kazda kuchnie jaka mu pokazecie.Wykonuje duzo zlecen na terenie woj. mazowieckiego. Solidny, fachowiec , zna sie na rzeczy. Poleca goraco.jego email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxide 24.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Przyjmę piach z wykopu do zasypania ścian fundamentowych i ziemie do podwyższenia działki. cena i transport do uzgodnienia.Warszawa Wawer tel 505 040 128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dhany19 29.04.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Polecam wykonawców do stanu surowego , wielokrotnie polecaną na forum ekipę p. Mirka Gencel 502711910 . Naprawdę solidni i godni zaufania. Polecam także elektryka Piotra 602835207 i hydraulika Stanisława 501123910. To jedyni fachowcy z całego przedsięwzięcia których z czystym sumieniem polecam na forum.Nie polecam ludzi od wylewek Adam 664789891 i Basia 511625098 - mimo wielu dobrych opinii okazali się nieuczciwi.Od momentu gdy okazało się że wylewka w garażu nie ma skosu po prostu wszelkimi sposobami próbują uniknąć konsekwencji. W kolejnych postach napiszę o dekarzach - sprawa jeszcze nie zakończona , też są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek s 04.05.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witajcie,ja już mieszkam na dole i walcze z wykończeniem góry. Jednak mój największy problem to schody. A dokładnie znajomy stolarz z Rembertowa. Nie wiem czy tu miejsce na ostrzeżenia, ale radzę uważać na firmę Schody i Wnętrza Scala S.C. Ewa i Lesław Cepryńscy, która już prawdopodobnie nie istnieje. Więc także na jej właścicieli. W czerwcu 2009 podpisali za mną umowę na wykonanie schodów z merbau za 15 000 zł. Wzięli zaliczkę 5 000. Pomimo różnych nalegań, aneksów do umowy do tej pory (maj 2010) nie mam ani schodów, ani zwrotu zaliczki. Ostrzegałem Pana Leszka że zamieszcze taki wpis, też nic nie dało, milczy...Zresztą w Internecie widać, że nie jestem jedyny (na stronie http://www.citrum.pl/lista.html ktoś chce sprzedać dług Pana Cepryńskiego w kwocie ponad 10 tysięcy złotych).Nie polecam,Tomek S PS Moze znacie jakies specjalne miejsce gdzie powinno zamieszczać się takie ostrzeżenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 10.05.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam, czy ktoś z grupy korzysta/korzystał z usług inspektora nadzoru? Mam niby polecaną ekipę, ale wolałabym ich trochę sprawdzić, a sama się niestety nie znam. Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.05.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam Warszawke Ma ktos moze dobrego kostkarza do polecenia, bo wlasnie szukam? Dzieki, a odwdzieczyc sie moge namiarami na super elektryka, super dekarza, niezlego hydraulika, bardzo fajnych wylewkarzy, dobre drzwi antywlamaniowe i taniego pana od wod-kanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts