Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa warszawska

strix

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mieszkanie 80m2 do częściowego wykończenia, zakres prac opisany słowno/muzycznie poniżej, do doprecyzowania jeżeli ktoś zechce się spotkać, zobaczyć mieszkanie i przedyskutować temat.

Generalnie - sufit z karton gipsu będzie do zrobienia w pomieszczeniach:

POKÓJ 24,8 m2 - sufit obniżony o ok 15 - 20 cm (jeszcze do ustalenia) po krawędziach pomieszczenia, na przestrzeni 50 cm od ściany, wnętrze wyższe, od środka ledy ze ściemniaczem, dookoła światła halogenowe

KUCHNIA 6,2 m2 - sufit obniżony po całości 15 - 20 cm tak żeby licował się z tym w salonie i hallu, w suficie światła halogenowe

HALL 7,4 m2 - sufit obniżony po całości 15 - 20 cm tak żeby licował się z tym w kuchni i korytarzu, w suficie światła halogenowe

KORYTARZ 4,2m2 - jak powyżej

ŁAZIENKA 7,2 m2 - sufit obniżony w podobny sposób jak w salonie, od środka ledy, do sufitu będą montowane lampy na 220V, cos takiego http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=6492987

Oprócz tego do łazienki będzie projekt wykonawczy zrobiony przez zawodowego projektanta.

Do wyburzenia będzie ścianka w kształcie litery L oddzielająca teraz kuchnie od salonu, i do przeniesienia wyprowadzenia prądu które teraz tam są wyprowadzone. Napewno w podłodze trzeba bedzie wyprowadzić 220 pod piekarnik, 3 fazy pod indukcyjna plyte, zamiast tej ścianki będzie wyspa. Reszte elektryki (włączniki i gniazdka) do przeniesienia stamtad na inna ściane.

Kuchnię tez trzeba bedzie przygotować pod montaz w sensie powyprowadzania tam elektryki przyłączy gdzie zaznaczy to projektant, podwyższenia wyprowadzenia rury do okapu tak zeby chowala sie w suficie podwieszanym, i wyciągnięcie jej do okapu nad wyspę, przeniesienie wentylatora na sufit.

I do zrobienia będą jeszcze kable do instalacji audio na najwiekszej ścianie salonu, wg rozrysowanego schematu (kable głośnikowe, elektryka itp).

Do położenia gres korytarz hall i kuchnia, razem ok 30 m2.

Przesunięcie dwóch grzejników.

Pożądany temin rozpoczęcia prac - od zaraz:-) Zapraszam uczciwych sumiennych i nie zdzierających z człowieka wykonawców do kontaktu, [email protected]

• 3 months później...
Polecam Pana Stefana do wykończeń, gipsował nasze ściany, stawiał ściany z karton -gips i robił podwieszne sufity- naprawdę MEGA solidny i DOKLADNY. Wszystko jak spod igły. Miły facet i rzeczowy wytłumaczy nawet "gamoniowi" o co chodzi i co, jak ma działać. Położył nam też glazurę super równiutko nic nie wystaje!- choć mówił, że się w to nie bawi. Nawet zrobił cieknący kran, tak w ramach uprzejmości. Naprawdę miły gość. Nie zdarł z nas jak, na robotę którą zrobił. POLECAM!!

• 2 weeks później...
Polecam Pana Stefana do wykończeń, gipsował nasze ściany, stawiał ściany z karton -gips i robił podwieszne sufity- naprawdę MEGA solidny i DOKLADNY. Wszystko jak spod igły. Miły facet i rzeczowy wytłumaczy nawet "gamoniowi" o co chodzi i co, jak ma działać. Położył nam też glazurę super równiutko nic nie wystaje!- choć mówił, że się w to nie bawi. Nawet zrobił cieknący kran, tak w ramach uprzejmości. Naprawdę miły gość. Nie zdarł z nas jak, na robotę którą zrobił. POLECAM!!

Witam,

poproszę namiar na Pana MEGA STANISŁAWA

dzieki

Art

• 1 month później...

Witam,

Mam do sprzedania prowizorke elektryczna: Skrzynka i słup - MARKI

Sprzedam słup elektryczny betonowy razem z kompletnie wyposażoną skrzynką (bezpieczniki, włączniki, gniazda zwykłe i siłowe - wystarczy zamontować licznik ze stoenu). Dodatkowo wszystkie kable łączące skrzynkę po słupie i dalej do przyłącza kilka(naście) metrów dodaje do kompletu. ZN 10

Idealny na prowizorkę budowlaną. Zdjęcia na meila. 504-12-77-50 cena 500 zł

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

Witam,

Pilnie poszukuję rzetelnego kierownika budowy, który będzie solidnie nadzorował prace na budowie. Zależy mi, aby była to osoba, która będzie często pojawiała się na budowie. Ponieważ mam mało czasu, aby wszystkiego dopilnować, potrzebuje kogoś, kto nie tylko ma uprawnienia i porobi odpowiednie wpisy w dzienniku budowy, ale także kogoś, kto zaangażuje się czasowo i będzie gwarantem jakości. Jeżeli możecie polecić kierownika budowy, który sprawdził się u Was, będę wdzięczna za kontakt. Budowa w okolicach Warszawy (Lesznowola), sprawa bardzo pilna.

Z góry dziękuję!

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

Witam szanownych forumowiczów!

Dzięki temu forum podjąłem decyzje o budowie domu, a nie kupnie gotowego lub mieszkaniu. Teraz muszę się odwdzięczyć i pomoc reszcie podjąć trafne wybory.

Chciałem napisać piękny dziennik ze wszystkimi szczegółami lecz nie miałem na to czasu i raczej nie będę miał w najbliższym czasie bo sporo robię sam. Myślałem że żona tym się zajmie lecz usłyszałem zdecydowany sprzeciw.

Przechodząc do swojej białej listy powiem tylko że miałem szczęście prawie do wszystkich wykonawców i moja budowa nie była męką tylko wspaniałym przeżyciem( a może po prostu domy trzeba budować w moim wieku- jestem raczej najmłodszym forumowiczem! :) )

Stan surowy DTM domy ( t.606138551 ) Szybko sprawnie elegancko! Miałem ograniczone fundusze,ale nie żałuję że wziąłem firmę, nie polecam rozpoczęcia w systemie gospodarczym, szczegóły podam na priv ,

Okna λ 0,8 Simprof (t.509993061)

Hydraulika Budinstal Sławek Kurek ( t.604106896 ) - znają się na rzeczy i co jest bardzo ważne teraz są na czasie( non stop wchodzi coś nowego- niektórzy z kim się spotykałem nie wiedzieli o czym do nich mowie)

Elektryka SDIS Jacek Biernacki ( t.604174680) - Podejście i wykonanie mistrzostwo świata!!! Okablowanie domu nie całe 200m2 od 7 do 22 !

Wylewki Proinvest Marcin Affek (t.502323583) - były drobne poprawki, ale bardzo szybko i sprawnie

Tynkarzy BUDAX Arkadiusz Sienkiewicz - były spore obsuwy i jakosciowo nie bardzo, nie polecam

Alarmy Almar Mariusz Lewiński (t.603079832) polecam

Gwiazdy forum nie muszę reklamowac:

SELKI (t.502469645) zabudowy z karton gipsu

Vadiol (t.664837837) glazura,terakota, biały montaż

Sain (t.509499922) ocieplanie,gładzie

Kominek Kati Marki, Brama Normstahl Rapi bram, Drzwi Zbigmet

Pozdrawiam

• 1 month później...
Witam,

Pilnie poszukuję rzetelnego kierownika budowy, który będzie solidnie nadzorował prace na budowie. Zależy mi, aby była to osoba, która będzie często pojawiała się na budowie. Ponieważ mam mało czasu, aby wszystkiego dopilnować, potrzebuje kogoś, kto nie tylko ma uprawnienia i porobi odpowiednie wpisy w dzienniku budowy, ale także kogoś, kto zaangażuje się czasowo i będzie gwarantem jakości. Jeżeli możecie polecić kierownika budowy, który sprawdził się u Was, będę wdzięczna za kontakt. Budowa w okolicach Warszawy (Lesznowola), sprawa bardzo pilna.

Z góry dziękuję!

Chętnie polecę Ci odpowiednią osobę zapraszam na priv. ;)

Nie sprawdziłem daty...

• 1 month później...

Witam,

Sprzedam wychodek (sławojkę) drewnianą na budowę. Kupiłem ją jako nową w lipcu 2011. Stan idealny, drewno zaimpregnowane.

Chciałbym za nią 400zł (do negocjacji). Gratis dorzucę 10 stempli, które zostały mi z budowy. Stemple są bardzo grube i długie (3m).

Sprzedam również deski szalunkowe. Mam ich około 1m3, może nieco więcej. Kupowałem po 550zł/m3, a sprzedam za połowę ceny czyli za 275zł/m3.

Zostało mi też kilka bloczków betonu komórkowego (24cm szerokości). Też za połowę ceny sprzedam (płaciłem 7zł/szt, sprzedam za 3,50zł/szt).

Mam też beczkę na wodę 1000l. Już mi niepotrzebna, więc również sprzedam. Cena do ustalenia.

Proponujemy atrakcyjne ceny. Wstępnie koszt budowy zawierający robociznę, materiały, nadzór Kierownika, zaplecze socjalne i magazynowe, obsługę geodezyjną dla:

- stanu surowego zamkniętego - 958 zł/m2 + VAT

- stanu deweloperskiego - 2 161 zł brutto/m2 + VAT

- stanu pod klucz z odbiorami - 2 425 zł brutto/m2 + VAT

To jest cena za m2 której powierzchni? Użytkowej 121m2, zabudowy 148 m2, całkowitej 224 m2, netto 232 m2?

PAG-BUD

Marki, ul. Piłsudzkiego 139

http://www.wybudujdom.com

http://www.pag-bud.com.pl

[email protected]

tel. : 697555835/697555672

STAN DEWELOPERSKI KOSZTOWAŁ MNIE 2100 ZŁ ZA METR W TYM MIAŁAM OCIEPLONE WEŁNĄ I DACHÓWKĘ CERAMICZNĄ. WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO DOBRA CENA, ZA DOM WYBUDOWANY ZE SPOKOJEM A ZA RAZEM TAKI PROFESJONALIZM FIRMY.

To samo pytanie co post wyżej, cena za którą powierzchnię?

Witam Państwa

Mam do sprzedania Mercedesa wśród tynków: tynk silikonowy Caparol. Tynk jest w kolorze Marone 18, faktura baranek 1,5 mm. Tynk jest pełnowartościowy, nieotwierany, kupiony 6 maja 2013. Sprzedaję z powodu zmiany decyzji odnośnie koloru elewacji (podjętej już po zakupie). Mam do sprzedania 14 opakowań po 25 kg. Cena to połowa sklepowej tj. 85 zł za opakowanie. Dla osoby która kupi wszystkie 14 opakowań dokładam 15 gratis (otwartą w celu sprawdzenia koloru, pełna w 90%). Preferowany odbiór osobisty w Warszawie.