Maco 22.07.2002 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Chyba rzeczywiście wszyscy na wakacjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.07.2002 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Nie, nie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.07.2002 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2002 Nawet byłem dzisiaj 2 razy na "budowie" - rano przywieźli garaż, wieczorem - zbiornik na wodę. W międzyczasie oczywiście praca na drugim końcu Wawy. Zasmakowałem trochę dojazdów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 23.07.2002 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 No i jak było !Opowiedz ! Z tymi dojazdami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.07.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Nie było tak źle - ok. południa jechałem stamtąd 40 minut na dolny Mokotów (33 km), co przy porównaniu z Żoliborza w to samo miejsce (ok. 25-30 minut) nie jest wynikiem złym. O tej porze roku i dnia nie było jednak żadnych korków. Nie wiem, jak to będzie wyglądało od września. Jechałem Warszawską do Starych Babic, tam skręciłem w prawo do Bronisz i z nich już prościutko poznańską. Tak jest chyba najbliżej (przynajmniej na Mokotów). Z Żoliborza jeżdzę tam albo przez Izabelin i Lipków albo trasą Bemowo-Klaudyn-Stare Babice itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon 23.07.2002 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Witam i pozdrawiam wszystkich warszawiaków.Jestem nowiutki i świeżutki (w budowaniu i na forum) i zamierzam przyczynić się do rozwoju budownictwa jednorodzinnego w okolicach podwarszawskich (Komorów - Granica).I mam pytanko.Czy ktoś mógłby polecić/ rekomendować jakąś solidną firmę (górali, rybaków, tubylców ...?)do wybudowania domku? Chyba wolałbym jedną ekipę na cały stan sur. zamk. ale... sam jeszcze nie wiem. Mój adres emailowy przyjmie wszystkie sugestie. Z góry dzięki i ... niech się mury pną do góry. Wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.07.2002 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 ckwadrat,Ja na Ochotę czasami jeżdżę przez Pruszków (jadąc od "nas") w prawo tuż za Borzęcinem potem przecinam poznańską i w Pruszkowie wskakuje na Aleje Jerozolimskie. Zajmuje mi to 30 minut żeby dojechać do 1-go Sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.07.2002 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Maco, od nas na Ochotę przez Pruszków to nie jest chyba najbliższa droga... ani najbezpieczniejsza Kajon, ekipę najlepiej znaleźć w terenie. Przejść się na budowy, zobaczyć jak budują, spytać inwestorów czy są zadowoleni z ekipy, spytać wstępnie o cenę (musisz nosić ze sobą xero projektu) i już... (ja tak zrobiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 24.07.2002 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 czy ktoś z Was wie, gdzie w Warszawie można obejrzeć dachówki cementowe Euronitu? Oprócz Al. Krakowskiej 22? Nie mogę ich nigdzie znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.07.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Ja nie wiem, u mnie ten etap dopiero za rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.07.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 ckwadrat,myślę, że w Wiktorowa na Ochotę przez Pruszków to raczej najbliżej...Przez Włochy wydaje się bliżej ale raczej chyba nie jest a w dodatku straszen są korki pod torami w Ursusie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 25.07.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Wczoraj po południa ekipa weszła na plac budowy - zupełnie tego nie planowałem (miało to być w przyszłym tygodniu ale wcześniej skończyli inną budowę). Nie miałem nic oprócz baraku, blaszaka i pustego zbiornika na wodę... Przed zamknięciem hurtowni zdążyłem jeszcze kupić zbrojenia, deski, łopaty, taczki, druty, gwoździe itd. (na krechę! bo nie miałem nawet przy sobie kasy). Dziś rano przyjeżdżam z agregatem a tu... fundament już wykopany i panowie życzą sobie beton na 17-tą. A ja muszę do pracy... No ale coż, od czego są telefony (stacjonarne bo komórka na polu oczywiście mi się zaraz rozładowała). Jadę zatem zobaczyć gruszki, mam nadzieję, że nie na wierzbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.07.2002 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 No to Opal może wczasować spokojnie. Dom będzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 25.07.2002 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Chyba pora na nowy Dziennik opalonej Opalki i Spółki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.07.2002 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Hej,jestem nowa na forum. Mam nadzieję, że można do was przyłączyć. Budujemy dom w Markach. Jesteśmy na etapie fundamentów, które stoją już prawie dwa lata i czekają na lepsze czasy. Głównym powodem dlaczego stoimy jest brak prądu. Mimo wszystko chcemy zacząć w sierpniu. Właśnie przeczytałam, że Ckwadrat korzysta z agregatu. Czy mógłbyś powiedzieć czy masz go wypożyczonego czy zakupionego? Jeśli pożyczonego to skąd i za ile?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.07.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 On 2002-07-25 14:31, Alicjanka wrote: Chyba pora na nowy Dziennik opalonej Opalki i Spółki... Spółki do kwadratu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 25.07.2002 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 4 gruszki wyłapałem - musiałem stać na rogatkach mojej wsi bo gruszkowozy nie mogły trafić - i fundament już stoi! Jeszcze w stanie półciekłym ale jutro już pewnie będzie można po nim chodzić. Strażacy na szczęście też zdążyli spuścić trochę wody do zbiorniczka, więc będzie czym polewać. Alicjanka i dziuba - na 2 tygodnie mam spokój, więc może zacznę pisać dziennik... Ale lepiej niech teraz opal się wykaże I tak będzie mnie o wszystko wypytywała, więc może przelać to na www. Maluszek - jeśli chodzi o agragat to sobie kupiłem 1-fazowy, 2,2 KW (pociągnie betoniarę do 150 l) za 1400 zł + dojazd do Tomaszowa Mazowieckiego. W razie czego mam namiary na sprzedawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 25.07.2002 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Jestem pod wrażeniem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.07.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Ckwadrat, podaj namiar na ten agregat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 26.07.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 EM, poniewaz jesteśmy na mniejwiecej tym samym etapie odezwij się i napisz co teraz robisz. Kiedy przeprowadzka? My niestety albo stety dopiero w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts