Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa warszawska

strix

Recommended Posts

Osówko- to my jesteśmy nie o rzut beretem ale na wyciągnięcie ręki. Coś mi się pokręciły strony świata, kiedy do Ciebie pisałam. Zgłoszę się do mapki dopiero wtedy, gdy chociaż jedna łopatę budowlańcy w ziemię wbiją (zabobon jaki- czy co?).

Pozdrowienia dla całej grupy warszawskiej.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Marcinie,

wiemy jak to jest.Oj, wiemy. :lol:

Ale to długie szukanie nie jest złe.Po opatrzeniu się nabierasz przekonania czego chcesz,no uczysz się tematu po prostu. :p

Jesli lubisz proste domki to polecam

agrobisp

lipińskich

archona

mtm styl

wiecej nie pamiętam

czy znasz stronę na onecie?Nowy Dom zdaje się?

tam jest przegląd różnych pracowni i projekty raczej proste.

I może nie nastawiaj się na 2-stanowiskowy garaż,bo można go dostawić,albo powiększyć 1-stanowiskowy.Szczególnie przy prostym domu z 2-spadowym dachem,taka dostawka na ogół nie rodzi problemów,ani technicznych ani estetycznych.

Pozdrawiam i życzę owocnego szukania.

Pamiętaj-jesteś teraz w...okresie miodowym. :wink:

Joskul, myśmy też jeszcze nie wbili łopaty a na mapie chcemy być ! :)

MarcinM, w drewnie bo chcę potem móc łatwo zmieniać ściany itd, itp. I wydaje mi się że będzie zdrowiej... :)

A z projektem to myśmy zaczynali od piętrowego (z poddaszem) a skończyło się na parterowcu i własnym rozplanowaniu pomieszczeń. Według tego rysunku pracownia zrobiła projekt (wcale nie drogo) i jest !

Niedługo go opublikuję na naszych stronach...

Ja nie mam namiarów na Yagę... :)

Pozdrowienia dziuba, nocny marku.... (widzę Cię w gadu-gadu...) :)

Osówka, poprawkę wprowadziłem. Teraz tylko trzeba "opublikować" a mój dostawca znowu jakieś ma problemy. W każdym razie teraz będę tak "publikował", żeby stara mapa nie znikała od razu przy kopiowaniu nowej...

No to zrobiłem tak jak chciał ckwadrat.

Na razie działa tylko dla Jeziera, jak się na "niego" kliknie to się otwiera inna strona z opisem jak dokłądnie dojechać na jego działkę...

Kto chce to nich pisze do mnie i wtedy mogę albo stworzyć jego stronkę albo wpisać dowolny inny adres w sieci pod "nick".

Tylko teraz trzeba troszkę innego adresu używać, będę go podawał na końcu każdej mojej wiadomości na grupie...

avzi, zaraz Cię naznaczę... :)

Mapa grupy warszawskiej:

http://www.szalega.com/Forum/mapa.html

Maco - właśnie o to chodziło. Ja poproszę link od mojego nicka na moją stronę www z profilu, czyli:

http://www.enter.net.pl/www/phantom

A podkład mapy, jak zauważyła Osówka, jest faktycznie dziwny. Jest most, którego nie ma a nie ma tych, które są: Grota i Siekierkowskiego. No ale nic to - chyba nikt z Grupy nie będzie mieszkał pod mostem :lol:

Wyciąłem ten most z Konstancina... :) Chociaż jeśli aurostarada pójdzie przez Konstancin to most tam będzie. Mapa jest z 2000 roku więc trochę dziwna... :(

ALe może pobawię się w budowniczego mostów i dróg i coś tam machę... W końcu jak się buduje domy to i mosty można, nie ?

Avzi już jest naniesiony i link do strony ckwadrata też jest...

Jakieś nowe zgłoszenia ?

Mapa forumowiczów grupy warszawskiej (5 nicków):

http://www.szalega.com/Forum/mapa.html

Maco i opal, dzięki za opinie. co do garażu to nie usztywniam się, że musi być w projekcie gotowym od razu. z jedną z pracowni jestem na etapie ustalania, co mogą mi dobudować i ile za taki podrasowany projekt chcą.

ja chętnie postawiłbym parterowy dom, ale wymogi w planie są takie, aby dach był spadzisty i to w granicach 38 - 42 stopnie. co prawda z kątomierzem biegać nie chcą, ale większość sensownych parterowców ma dach znacznie bardziej płaski, zresztą chodzi o kasę...

Maco, też myślałem o domu drewnianym, nawet ładnie by się u mnie komponował z puszczą za okami. jednak wsyzscy sąsiedzi budują mury, i obawiam się o dysonans ... chociaż z drugiej strony ....

Życzę powodzenia i ... do przeczytania! :D

Marcin,

Dom drewniany z zewnątrz można tak samo wykończyć jak murowany (nie widać różnicy !). Nie mówię o domu z bali, który oczywiście pasuje w góach... tylko o zwykłym szkieletowcu z "normalnymi" ścianami...

Dach to problem rzeczywiście... :(

Tu jest nasz projekt jakbyś chciał sobie zobaczyć:

http://www.szalega.com/dom/rzut.jpg