Joskul 17.06.2003 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Osówko- to my jesteśmy nie o rzut beretem ale na wyciągnięcie ręki. Coś mi się pokręciły strony świata, kiedy do Ciebie pisałam. Zgłoszę się do mapki dopiero wtedy, gdy chociaż jedna łopatę budowlańcy w ziemię wbiją (zabobon jaki- czy co?).Pozdrowienia dla całej grupy warszawskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 17.06.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Hej Maco! dzięki za odzew. w drewienku budujesz? ja mam problem, bo zamarzył mi się prosty dom i weź tu taki znajdź pozdrawiam ciepło forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 17.06.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Maco - mapka już ok. Gdzie następni? Yaga - wydawało mi się, że podawałaś namiary a Cię nie widzę. Tak się nabłądziłem jadąc do Ciebie, że chętnie zobaczę, gdzie byłem MarcinM - zajrzyj też na kampinoską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 17.06.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Heja!!!Pozdrawiam budujących!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 17.06.2003 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Maco! Mapka fantastyczna. (drobna poprawka - na priv). Wzruszam się widząc swoje miejsce na ziemi! Bo tak naprawdę nawet nie mamy jeszcze adresu- jest nazwa ulicy, ale nie ma numeru. A już jesteśmy zaznaczeni! Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.06.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Witaj Marcinie, wiemy jak to jest.Oj, wiemy. Ale to długie szukanie nie jest złe.Po opatrzeniu się nabierasz przekonania czego chcesz,no uczysz się tematu po prostu. Jesli lubisz proste domki to polecam agrobisp lipińskich archona mtm styl wiecej nie pamiętam czy znasz stronę na onecie?Nowy Dom zdaje się? tam jest przegląd różnych pracowni i projekty raczej proste. I może nie nastawiaj się na 2-stanowiskowy garaż,bo można go dostawić,albo powiększyć 1-stanowiskowy.Szczególnie przy prostym domu z 2-spadowym dachem,taka dostawka na ogół nie rodzi problemów,ani technicznych ani estetycznych. Pozdrawiam i życzę owocnego szukania. Pamiętaj-jesteś teraz w...okresie miodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.06.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Joskul, myśmy też jeszcze nie wbili łopaty a na mapie chcemy być ! MarcinM, w drewnie bo chcę potem móc łatwo zmieniać ściany itd, itp. I wydaje mi się że będzie zdrowiej... A z projektem to myśmy zaczynali od piętrowego (z poddaszem) a skończyło się na parterowcu i własnym rozplanowaniu pomieszczeń. Według tego rysunku pracownia zrobiła projekt (wcale nie drogo) i jest ! Niedługo go opublikuję na naszych stronach... Ja nie mam namiarów na Yagę... Pozdrowienia dziuba, nocny marku.... (widzę Cię w gadu-gadu...) Osówka, poprawkę wprowadziłem. Teraz tylko trzeba "opublikować" a mój dostawca znowu jakieś ma problemy. W każdym razie teraz będę tak "publikował", żeby stara mapa nie znikała od razu przy kopiowaniu nowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 18.06.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Mapka jest piękna po prostu. Jest na niej nawet nieistniejący most pomiędzy Karczewem a Konstancinem, o którym marzę każdego dnia. Na takiej mapce i ja chciałbym być. "Naznacz" mnie, proszę 0,5 cm powyżej literki "A" w napisie"Karczew". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.06.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 No to zrobiłem tak jak chciał ckwadrat. Na razie działa tylko dla Jeziera, jak się na "niego" kliknie to się otwiera inna strona z opisem jak dokłądnie dojechać na jego działkę... Kto chce to nich pisze do mnie i wtedy mogę albo stworzyć jego stronkę albo wpisać dowolny inny adres w sieci pod "nick". Tylko teraz trzeba troszkę innego adresu używać, będę go podawał na końcu każdej mojej wiadomości na grupie... avzi, zaraz Cię naznaczę... Mapa grupy warszawskiej: http://www.szalega.com/Forum/mapa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.06.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Maco - właśnie o to chodziło. Ja poproszę link od mojego nicka na moją stronę www z profilu, czyli: http://www.enter.net.pl/www/phantom A podkład mapy, jak zauważyła Osówka, jest faktycznie dziwny. Jest most, którego nie ma a nie ma tych, które są: Grota i Siekierkowskiego. No ale nic to - chyba nikt z Grupy nie będzie mieszkał pod mostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.06.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Wyciąłem ten most z Konstancina... Chociaż jeśli aurostarada pójdzie przez Konstancin to most tam będzie. Mapa jest z 2000 roku więc trochę dziwna... ALe może pobawię się w budowniczego mostów i dróg i coś tam machę... W końcu jak się buduje domy to i mosty można, nie ? Avzi już jest naniesiony i link do strony ckwadrata też jest... Jakieś nowe zgłoszenia ? Mapa forumowiczów grupy warszawskiej (5 nicków): http://www.szalega.com/Forum/mapa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 18.06.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Maco i opal, dzięki za opinie. co do garażu to nie usztywniam się, że musi być w projekcie gotowym od razu. z jedną z pracowni jestem na etapie ustalania, co mogą mi dobudować i ile za taki podrasowany projekt chcą. ja chętnie postawiłbym parterowy dom, ale wymogi w planie są takie, aby dach był spadzisty i to w granicach 38 - 42 stopnie. co prawda z kątomierzem biegać nie chcą, ale większość sensownych parterowców ma dach znacznie bardziej płaski, zresztą chodzi o kasę... Maco, też myślałem o domu drewnianym, nawet ładnie by się u mnie komponował z puszczą za okami. jednak wsyzscy sąsiedzi budują mury, i obawiam się o dysonans ... chociaż z drugiej strony .... Życzę powodzenia i ... do przeczytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.06.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Marcin, Dom drewniany z zewnątrz można tak samo wykończyć jak murowany (nie widać różnicy !). Nie mówię o domu z bali, który oczywiście pasuje w góach... tylko o zwykłym szkieletowcu z "normalnymi" ścianami... Dach to problem rzeczywiście... Tu jest nasz projekt jakbyś chciał sobie zobaczyć: http://www.szalega.com/dom/rzut.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 18.06.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Maco, Dzięki za naniesienie, choć niepotrzebnie usuwałeś ten most Teraz mapka podoba mi się znacznie, znacznie mniej. Przywróć ten most, błagam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 18.06.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Maco, projekt jest b. fajny, życzę powodzenia w realizacji. a ja mógłbym się znaleźć na mapce? moja działka jest tuż za Lesznem, na wysokości kropki "Grądy", przy tej zielonej linii lasu. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 18.06.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 co do tego położenia na mapie... hmmmmm może tak nieco bliżej niż grądy, tak jak ten zielony cycuszek lasu wystaje ... ? no jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 18.06.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 hej opal,obejrzałem sobie Twój domek w necie, bliskie to temu czego szukam. ten projekt leży u mnie w teczce z "liderami". jak wrażenia z wybudowanych już murów? zmieniałeś coś w rozplanowaniu?pozdrawiamMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.06.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 MOst będzie jak zbudują !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.06.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Maco dopisz mnie w Chotomowie obok Legionowamozesz podać adres strony jako link do mnie:http://republika.pl/am2am/ Dziękiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 18.06.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Maco! Jak byś tam był! Wrysowałeś nas teraz idealnie!!! Czy ta mapka nie powinna być w wątku "tworzymy mapę forumowiczów"? Redakcja może by jaki parasol dała, albo dmuchany basen w nagrodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts