Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gres polecam jak najbardziej - u nas się sprawdza. Co prawda na podłogówkę już nie wystarczyło ale da się żyć. Goście chodzą w butach, pies biega po domu, dziecko bawi się zabawkami i zarysowań nie ma. Łatwe w utrzymaniu czystości. Czysta woda bez środków myjących i lśni (nawet jak jest brudna).

Pozdrawiam Malinka

Pamietałam, ze właśnie Ty Malinko masz gres polerowany. Super, ze sie sprawdził. Dlatego mam kilka pytań.Czy jeszcze pamietasz jakiego producenta, gdzie kupiony, no i za ile m2? Czy impregnowałaś i czym, jaką daliście fugę i jak szeroką? O kleje nie pytam ,bo my musimy dać specjalne do podłogówki.

Pozdrawiam Ciebie i Brzuszek.

gwiazdko my mamy chiński gres, który kosztował około 58za metr czy coś koło tej ceny. Potrzebowaliśmy około 70 metrów więc zdecydowaliśmy się na tańszy. Zresztą ten sam gres w castoramie kosztował ponad 100zł.My kupiliśmy w sklepie Nowa Gala na ul. Szarych Szeregów - ten sam budynek co sklep Manhatan. Ten sklep znajduje się pod sklepem z wyposażeniem łazienek. Ale to było rok temu i nie wiem jakie są teraz ceny. Fugę mamy na ok.2mm. Impregnacji nie zrobiliśmy choć śrdek do impregnacji kupiliśmy ale jakoś nie było czasu a teraz już się nie chce wszystkiego wystawiać.

Karol

Gdyby tarnawa miała lepszy wygląd to w 100% ja bym wzięła, ale nie lubię rustykalnego stylu, a ona tak wygląda, jestem zwolennikiem kominków współczesnych. I szukam dobrego kominka ale bez płaszcza w stylu bardziej prostym, pasujacym do takiego kominka

http://foto.onet.pl/upload/36/74/_577518_n.jpg

Spartherm ma takie. Sprawdzone i dobre. Mój wkład wygląda podobnie - jestem z niego bardzo zadowolona. Cena może nie będzie taka jak Tarnavy ale zawsze warto podjechać, zobaczyć co mają i ponegocjować. Polecam salon Spartherma w Deszcznie - naprawdę fachowa obsługa. A jak montowali u mnie obudowę to moi fachowcy dziwili się że oni to tak dobrzez i dokładnie robią.

cisza wielka w tej Grupie Lubuskiej!!!!

Szanowni Państwo,

dziś dostałem oferte na solbet 24 5,7/szt. (brutto) czy to dobra cena i czy coś ktoś z Was słyszał, że mają zmienić ceny od 15.03.???

cały czas poszukuje ekipy do budowy naszego w21-12, prosze podajcie namiary na ekipy, które budowały u Was!!! (o ile są godne polecenia oczywiście :wink: ) i są z zielonej góry lub okolic!

z góry serdecznie dziękuje ja mąż dariils

pozdrawiam

(a pogoda dziś piękna!! :D )

czesc wam wszystkich !

tez buduje w pieknym woj. lubuskie, niedaleko zbaszynka

chetnie sie podziele z wami informacje

przepraszam od razu za moj ortograf bo jestem tylko pol polakem ! (na papierze , a tak to caly polak oczywiscie !)

naprzyklad :

ceny "surekobud" zbaszyn :

bloczki betonowe 150 : 2.68 zl

beton b15 : 220 zl

beton b20 : 208 zl

strop terriva : do uzgodnienia na miejcu=zalezy

wszytkie ceny brutto i transport gratis (do mie, dalej ne wiem)

zrobilem tez wycene piwnica w firmie "richter" w zbaszynku, bardzo drogo, nie polecam

czy ktos buduje to blysko ?

no i jeszcze geodeta z swiebodzina "renoma", mily facet, troszke dlugo i drogo , ale dobrze

co do notariusza, wogole nie polecam ten z swiebodzina, na poczatku bardzo mila, pozniej ta pani okazala sie calkiem zwykla krecarka !

narazie ! 8)

Witaj Francuz!

Jesteśmy chyba najbliższymi sąsiadami z okolic Zbąszynka!

Obecnie jestem pochłonięty szukaniem wykonawcym ,mam kilka namiarów ,czekam na wyceny.

Jestem miejscowy ,więc jak chcesz to mogę Ci polecić paru wykonawców,a wspomnianą firmę R... omijaj szerokim łukiem.

Coś chyba pomyliłeś ceny betonu!

Pozdrawiam!

Cześć wam, ja obecnie wyceniam dach i ocieplenie, od marca ocieplenia idą w górę- pod koniec marca, dokładniej, tak mi przekazano w hurowni bcd w Zielonej, ja ostatecznie zdecydowałam sie na POROTON 24, cena 3,05 za sztukę. Podobno dobra cena,styropian 15( 10 +5) EPS100 na podlogi 117zl/m3

Za zestaw wełna 15cm i calośc dostałam ofertę ok. 51zl.bez farby z tynkiem mineralnym baranek, farba to juz inna beczkaok. 7000 na pow. 210mkw, moze wybiore tynk barwiony w masie- silikatowy wtedy oszczedzam na farbie ok.4500 na plusie. Jak bede miała wycene dachu to dam znać ile co i dokładnie. na poddasze wybrałam Toprock 15 plus Unimata5cm , ale to dalsza sprawa,

Francuz podaj telefon do zbaszynia poszukuje bloczkow betonowych.

czesc wam !

potwierdzam, mila pani ze zbaszynia mowi ze bloczki pojda do gory...

mikolaj, nie pomilylem sie , takie ceny mie podala ta mila pani ! masz gdzies taniej ?

dostalem pozwolenie na budowe ! za darmo, nie uwierzylem !

co do stropu terriva, wydaje mi sie ze to jakies glowno :roll: , nie wyobrazam sie przeprowadzic jakies instalacje przez taky strop !? pomysle nad tym

narazie !

:wink: francuz

Hej Francuz

Powiedz ,czy masz już kierownika budowy [ kto?] .

co do stropu terriva, wydaje mi sie ze to jakies glowno , nie wyobrazam sie przeprowadzic jakies instalacje przez taky strop !? pomysle nad tym

Jeśli nie teriwa , to co -płyty?!! :o

Bo monoliczny ,wylewany też do mnie nie przemawia :-?

Teriwa ma najlepsze parametry akustyczne , nie bardzo rozumiem o jakich instalacjach mówisz :o ???

Pozdrówka! :D