francuz 21.02.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 hej hej mikolaj ! kierownika budowy prawie mam , mila pani(narazie!) jest z nadni, nie boi sie jakiesz tam zmiany technologie itd to akurat mie pasuje ! jeszcze jest blisko jeden k.b ze zbaszynka, ale wole nie napisac tutaj o niego... !!! mialem z nym inne sprawe do zalatwienia i szkoda gadac Co do cena to 1000 zl, podobno stara cena bo od wiosny bedzie wiecej (nowe przepisy dla tych co maja dzialalnosc), za to przyjadze 3-5 razy na budowie, mie pasuje wiem ze ten ze zbaszynka "chce" 1200zl + jakis"plan bezpieczenstwa" 300 zl co do stropu to nie znam sie ale wolalbym chyba , zwykla plyta te instalacje to chodzi mie o rurki do CO itd.. wydaje mi sie, ze jak zrobie otwor , to caly pustak peknie ! no ale na pewno tak zle nie jest... narazie ! napisz na jakim etapie jestesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 23.02.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witaj Francuz! Jeśli chodzi o te instalacje to przed zalaniem stropu warto wstawić rury osłonowe [pcv] w miejscu przyszłych rur c.o. ,itp.Trzeba tylko wszystko dobrze zaplanować. Co do mojego etapu to mam stan '0' i materiał na stan surowy ,czekam tylko na wiosnę i do boju!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek zielonka 27.02.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam . jako świerzynka w materii budowy i użytkowania forum zasypie was caaaałą masą pytań no ale nie tak od razu ale w koncu gdzie mam szukac pomocy jak nie tu . Powoli zbieramy sie do budowy domu w Przylepie , budowy narazie będzie kopanie dołków i .. pierwsze pytanie ... bloczki betonowe gdzie znajdę w dobrej cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 27.02.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witajcie Wszyscy " starzy" i "nowi" Budowniczowie Arek Zielonka pytaj, może być cała masa pytań Jeżeli chodzi o bloczki, to mogę powiedzieć, gdzie mozna kupić w dobrej cenie w okolicach Gorzowa, ale to troche za daleko My jesteśmy po zakupie silikatów - w przyzwoitej cenie ( jakby ktoś chciał zapytać o cenę bloczków, bardzo proszę ) Mamy pierwsze wyceny dachu- miedziany Roben- 11 950, jeszcze do negocjacji i Braas 10 200. Ale róznica jest tak niewielka, ze zdecydujemy się chyba na ceramikę Francuz ja mam strop z płyty Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek zielonka 28.02.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 ) OK to jako że my zaczynamy od zera a nawet troche od tyłu bo musimy usunąć stare fundamenty. Najpierw jednak staram się zbudowac jakieś zaplecze magazynowe... może ktoś słyszał o baraku budowlanym który chce zmienić właściciela?? potrzebuję coś w czym można spać i coś na magazyn .... ktokolwiek słyszał ...bo ja szukam , szukam i nic chyba że Wrocław , POznań.. gdzie koszty transportu zaczynają przewyższac wartośc "budowli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_zg 28.02.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 no to ja też się dołączam. choć mam już domek wybudowany od 10 lat to teraz zabieram się po mału za generalny remont łazienki ( planuję w sierpniu) kafelki już kupiłam, cudną umywalkę ,bajerandzki kran i tak po mału bedę kupować resztę . pozostaje mi najważniejsza kabina ale tu mam dylemat bo chcemy bez brodzika a nie każda się do tego nadaje ( chyba że się mylę) no a te co mi się podobają to są strasznie drogie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 28.02.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Hej Aga Domek od 10 lat- niezły staż Witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek zielonka 01.03.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ania67 ?? a możesz mi podac ceny z twojej hurtowni? zawsze to jakiś odnośnik i atut w negocjacjach ceny , chciałbym u jednego dostawcy kupic all od betonu B15 przez bloczki po strop Teriva wiec jesli możesz i znasz równiez pozostałe ceny będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 01.03.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 My jesteśmy po zakupie silikatów - w przyzwoitej cenie ( jakby ktoś chciał zapytać o cenę bloczków, bardzo proszę ) Mamy pierwsze wyceny dachu- miedziany Roben- 11 950, jeszcze do negocjacji i Braas 10 200. Ale róznica jest tak niewielka, ze zdecydujemy się chyba na ceramikę Hej No widzę że od wiosny ruszacie dalej. Fajnie. Ja postanowiłam, że się wprowadzam 23 czerwca (zaczynam urlop ), a może nawet wczesniej, jak całkowicie zmęczy mnie codzienne krążenie między jednym domem a drugim. Do konca kwietnia mają nam podłączyć gaz, więc bedą juz wszystkie media. A zatem można mysleć o "zasiedlaniu" - mam nadzieje ze sie uda bo to plan optymistki pozdrawiam z zasypanego sniegiem ( ) Gorzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 01.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Hej Gwiazdko to super, ze sie przeprowadzacie urlop w nowym domku- nic lepszego Napewno podłaczą Wam gaz Jak tam u Was z dojazdem do domku u nas tragedia Gwiazdko poproszę o namiar na gości od dachu i więżby na priva napisz mi co i jak i za ile arek zielonka odpowiem wiczorem na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clipo 01.03.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam Lada moment (odpowiednia pogoda) ruszam z budowa domku w okolicach Nowej Soli. W zwiazku z tym chcialbym poradzic sie forumowiczow gdzie moge dostac w okolicach Zielonej Gory w dobrej cenie bloczki betonowe, stropy teriva, beton B20, nadproza, zbrojenie. Czy jest jakas hurtownia lub producent godny polecenia, z ktorym mozna dosc elastycznie negocjowac ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 02.03.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Hej Gwiazdko to super, ze sie przeprowadzacie urlop w nowym domku- nic lepszego Napewno podłaczą Wam gaz Jak tam u Was z dojazdem do domku u nas tragedia Gwiazdko poproszę o namiar na gości od dachu i więżby na priva napisz mi co i jak i za ile Pozdrawiam Aniu Z dojazdem dopiero bedzie tragedia jak zacznie się odwilż. Już przedsmak mieliśmy jakieś dwa tygodnie temu. Tragedia to mało powiedziane - właściwie brak dojazdu do domu!!!!!!!! Stawaliśmy na polu do ujeżdżania bryczek. A prawdziwa wiosna przed nami. Macie jakieś plany "drogowe" - oddajecie ją gminie? utwardzacie sami nawierzchnię? Wyśle też inf. na priv. dot. dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 02.03.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witajcie Wszyscy " starzy" i "nowi" Budowniczowie ) Mamy pierwsze wyceny dachu- miedziany Roben- 11 950, jeszcze do negocjacji i Braas 10 200. Ale róznica jest tak niewielka, ze zdecydujemy się chyba na ceramikę Francuz ja mam strop z płyty Hej Witam Widze że Anie trzbe bedzie niedługo dopisać do klubu dachu Rabena fiu fiu A pozatym wziełem sie za schody do piwnicy płytki odstały swoje ponad rok wiec musiałem sie wziąść noi kicha zabrakło pare płytek i jednej stopnicy i jest inny już odcień produkowany noi jest kicha tak to jest jak sie odrazu nie robi Dobra to na tyle Pozdrawiam udanego dnia życze ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 02.03.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witajcie Wszyscy " starzy" i "nowi" Budowniczowie ) Mamy pierwsze wyceny dachu- miedziany Roben- 11 950, jeszcze do negocjacji i Braas 10 200. Ale róznica jest tak niewielka, ze zdecydujemy się chyba na ceramikę Francuz ja mam strop z płyty Hej Witam Widze że Anie trzbe bedzie niedługo dopisać do klubu dachu Rabena fiu fiu A pozatym wziełem sie za schody do piwnicy płytki odstały swoje ponad rok wiec musiałem sie wziąść noi kicha zabrakło pare płytek i jednej stopnicy i jest inny już odcień produkowany noi jest kicha tak to jest jak sie odrazu nie robi Dobra to na tyle Pozdrawiam udanego dnia życze ARi To juz naprawde wiosna idzie, ARi sie odezwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 02.03.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Hej ARi, czy Ty też należysz do klubu dachu Robena? No właśnie... czy ten Roben to jest dobry? Cena wydaje sie ok. Dostałam też wycenę dachowki Koramic 13 770( -2-3%) Gwiazdko, u nas ta sama tragedia z drogą. Dobrze by było sie jej pozbyć i oddać w " dobre" ręce. Jak nie to koniecznie trzeba coś z tym zrobić. Jest nas 18 właścicieli drogi, ale jak co do czego przyjdzie, to sama wiesz...chętnych bedzie dużo mniej. Z kolei jak będą robić kanalizę, to znowu rozkopią. Ech... Ale tak nie moze być. My ostatnio tak sie zakopalismy, że trzeba było wypychać auto. Ledwo doszlismy do swojej działki. Nie wyobrażam sobie mieszkania w domku z takim dojazdem Za namiar dzięki Clipo, witaj No i Karol N. też nas odwiedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 02.03.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Hej ARi, czy Ty też należysz do klubu dachu Robena? No właśnie... czy ten Roben to jest dobry? Cena wydaje sie ok. Dostałam też wycenę dachowki Koramic 13 770( -2-3%) Gwiazdko, u nas ta sama tragedia z drogą. Dobrze by było sie jej pozbyć i oddać w " dobre" ręce. Jak nie to koniecznie trzeba coś z tym zrobić. Jest nas 18 właścicieli drogi, ale jak co do czego przyjdzie, to sama wiesz...chętnych bedzie dużo mniej. Z kolei jak będą robić kanalizę, to znowu rozkopią. Ech... Ale tak nie moze być. My ostatnio tak sie zakopalismy, że trzeba było wypychać auto. Ledwo doszlismy do swojej działki. Nie wyobrażam sobie mieszkania w domku z takim dojazdem Za namiar dzięki Clipo, witaj No i Karol N. też nas odwiedził Oj odwiedzam, odwiedzam ale czesto nic nie "mowie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 02.03.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek zielonka 03.03.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 dobrze Wam .. schody , dach .. he he ja jak puszczą mrozy zaczynam zabawe w "piasku" a co pokopię sobie to i może babki postawie z piasku oczy wiście:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 03.03.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Hej Zabawa w piasku to też dobra " zabawa " My w zeszłym roku przerzuciliśmy " trochę" tego piachu za pomocą rąk i przy pomocy fadromy 10 wywrotek po 20 ton- niezła zabawa ( i to jezcze nie koniec ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek zielonka 03.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 nie no ja chyba skromniej chwilo będę kopał dziurki w piasq:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts