Funia 08.03.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Kochani, a gdzie najtaniej polbruk, bo kostka brukowa, to chyba straaasznie droga. Dajcie znać co u siebie na podwórkach kładziecie. Funia proponuje przeanalizowac i sprobowac sprowadzic caly transport kostek granitowych ze Strzegomia czyli prosto z kamieniolomow. Aby bylo oplacalne nalezaloby sprowadzic caly transport. W zaleznosci od potrzeb mozna akcje przeprowadzic we dwoch albo trzech inwestorow. Mysle ze cena bedzie porownywalna z polbrukiem a granit to granit. tylko, ze słyszałam, że fachowcy za położenie 1m2 kostki granitowej to wołają ok.50-60 zł a ja potrzebuję wyłożyć grubo ponad 100m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 08.03.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Kochani, a gdzie najtaniej polbruk, bo kostka brukowa, to chyba straaasznie droga. Dajcie znać co u siebie na podwórkach kładziecie. Kostka granitowa 4/6 w Strzegomiu kosztuje 185PLN netto, wydajnosc to ok.8,5m2/t. Transport 25t okolo 1300PLN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 08.03.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam!Funia napisał: Kochani, a gdzie najtaniej polbruk, bo kostka brukowa, to chyba straaasznie droga. Dajcie znać co u siebie na podwórkach kładziecie. Kostka granitowa 4/6 w Strzegomiu kosztuje 185PLN netto, wydajnosc to ok.8,5m2/t. Transport 25t okolo 1300PLN. Pozdrawiam Oferta z Zielonej Góry; 200zł /t. wydajność 4/6-8,5m2 8/10-5m2 15/17-2,8m2 Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.03.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Mikolaj ta oferta z Zielonej dotyczy granitu ? Jesli tak to moze podasz namiary choćby telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 08.03.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Jest to ; PPUH Granit-Wachol Michał Wachol ul. Botaniczna 60 tel.693629483 ,693629482 tel/fax 068 3222470 Swiadczy również usługi brukarskie niestety nie znam ceny! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 09.03.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Kochani, a gdzie najtaniej polbruk, bo kostka brukowa, to chyba straaasznie droga. Dajcie znać co u siebie na podwórkach kładziecie. Funia proponuje przeanalizowac i sprobowac sprowadzic caly transport kostek granitowych ze Strzegomia czyli prosto z kamieniolomow. Aby bylo oplacalne nalezaloby sprowadzic caly transport. W zaleznosci od potrzeb mozna akcje przeprowadzic we dwoch albo trzech inwestorow. Mysle ze cena bedzie porownywalna z polbrukiem a granit to granit. tylko, ze słyszałam, że fachowcy za położenie 1m2 kostki granitowej to wołają ok.50-60 zł a ja potrzebuję wyłożyć grubo ponad 100m2 U mnie firma brala przed 3-4 laty (dokladnie nie pamietam, ten czas tak szybko leci) za polozenie 25 zl/m2 a byli tez tacy co chcieli i 70 zl/m2. Ma znaczenie jakie sie ma podloze. Jedni chcieli wybierac 60cm ziemi i dawac tluczen, pospolke i.t.d. U mnie wybrali ziemie na glebokosc ok. sztychu od lopaty i dawali pospolke wzbogacona cementem. Do tej pory nic sie nie dzieje. Jedyny problem mam z zona (jak zwykle ) bo w fugach wyrasta mech i czasami jakies zielsko. Zonie sie to nie podoba tzn. zielsko i mech a mi tylko zielsko. Zielsko zwalczam miejscowo roudapem a mech podziwiam. Ktos pisze o 200 zl/za tone w ZG. Nie ma co kombinowac ze Strzegomien tylko brac. Ta churtownia moze jest w Raculi na poczatku jadac od strony Swiebodzina. Kupowalem u nich tez troche kostki granitowej 8-10cm na krawezniki i zwir plukany na opaske wokol domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 09.03.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Mikolaj ta oferta z Zielonej dotyczy granitu ? Jesli tak to moze podasz namiary choćby telefon. Acca sprobuj w Lubogorze, jadac w kierunku na Olobok po lewej stronie jest wytwornia elementow betonowych, plyt Pro_Monta. Szefem jest pan Otarewicz o ile jeszcze dobrze pamietam. On kladl mi kostke i u niego tez czesciowo kupowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 09.03.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Czytałem, czytałem i czytałem i w końcu nie doczytałem, ale obiecuję, że doczytam. Budowę zacznę może w czerwcu. Obecnie jest tworzony projekt domu, poźniej pozwolenie na budowę także jak będzie to czerwiec to super. Ma stanąć niedaleko Żar. Szukam już jednak namiarów na baaardzo dobrego Kierownika Budowy i oczywiście ... niedrogiego Podajcie mi namiary swoich z których jesteście zadowoleni. Z góry dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.03.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 KarolNie wiedziałam ,że Łotarewicz w Lubogorze prowadzi kostke granitową, ale zobaczę. Musze sie też zorientowac po ile mają bloczki betonowe, bo do nich mam najbliżej, ale w Zielonej oferuja mi w dwoch hurtowniach transport gratis, wiec tu roztrzygajace bedzie cena za bloczki. Podobno nie jest tani. Obiecalam sobie ,ze bede kupowac tam gdzie taniej lub równo cenowo za material i transport razem. w Świebodzinie jest wszystko strasznie drogo. na pewno jest drożej niz w Zielonej Gorze. o tym przekonalam sie juz osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 09.03.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 zobacz bloczki betonowe w RPR Zielona Góra brałem od nich w czercu 2005 najtaniej największa i transport HDS w cenie .Pozdrawiam Mogę podać namiar telefoniczny do kierownika miły młody człowiek i bardzo chętny do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.03.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 a co to jest RPR , podaj telefon jesli mozesz. z gory dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 09.03.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 wysyłam na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 09.03.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Widzę, żę duża część z Was jest mocno zaawansowana w budowie. Czy nie polecacie Waszych Kierowników Budowy no bo przecież ich macie a może nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 10.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Widzę, żę duża część z Was jest mocno zaawansowana w budowie. Czy nie polecacie Waszych Kierowników Budowy no bo przecież ich macie a może nie? Witaj MIGacZ Bardzo chętnie poleciłabym swojego kierownika budowy, ale z Gorzowa jestem Pozdróweczka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 11.03.2006 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Widzę, żę duża część z Was jest mocno zaawansowana w budowie. Czy nie polecacie Waszych Kierowników Budowy no bo przecież ich macie a może nie? Witaj MIGacZ Bardzo chętnie poleciłabym swojego kierownika budowy, ale z Gorzowa jestem Pozdróweczka dla Wszystkich Dziękuję Ania67 za odzew. Faktyczne nie ten rejon. Może się jednak ktosik znajdzie bliżej Zielonej Góry. A jeszcze lepiej gdy z Żar. Siemeczka Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 11.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Polecił bym swego ale to człowiek z półki "ciepłe kluchy" i nie każdemu to odpowiada mi osobiście przeszkadza dobrze że wykonawca wie dokładnie co i jak i go mogę polecić ma papiery do kierowania budową młody (około 30 lat) energiczny po studiach i co ważne nie rozrzutny dba o kasę inwestora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 11.03.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Mario5 rozumiem, że za to nie jest drogi? Daj mi jego namiary na priv. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Cześć , podpowiedźcie gdzie najlepiej zanieść okna do wyceny w Świebodzinie lub w Zielonej czy Miedzyrzeczu, gdzie są kompetentni ludzie , gdzie nie warto sie produkowac bo kicha lub zdzierają totalnie. interesują mnie plastki białe z roletami nadstawnymi oczywiście 4 lub 5 komorowe, okucia dobre, WK2 , szyby P4. Jestem kompletnie zielona w temacie firm okiennych na naszym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 11.03.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Cześć , podpowiedźcie gdzie najlepiej zanieść okna do wyceny w Świebodzinie lub w Zielonej czy Miedzyrzeczu, gdzie są kompetentni ludzie , gdzie nie warto sie produkowac bo kicha lub zdzierają totalnie. interesują mnie plastki białe z roletami nadstawnymi oczywiście 4 lub 5 komorowe, okucia dobre, WK2 , szyby P4. Jestem kompletnie zielona w temacie firm okiennych na naszym terenie. Powtarzam sie i juz parokrotnie to robilem na forum Muratora ale ostrzegam przed firma OKPLAST z Miedzyrzecza. Stanowczo odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 12.03.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 ja wybrałem OKNA Z KRAKOWA bardzo miła obsługa cena naprzawde super w porównaniu z innymi (DAKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts