Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

hej widzę że budujecie pełną parą :D :D :D Życzę Wam słonecznej pogody i jak najmniej przestojów.

U mnie rodzinka w komplecie. 20.04 urodziła się nasza druga córcia. :D

justyna - geolodzy są drodzy. My płaciliśmy coś około 600zł (dokładnie nie pamiętam) ale byli też tacy co wołali 2000zł. Jeżeli coś cie niepokoi to lepiej zbadaj ten grunt przed kupnem działki ale to jest potrzebne tylko dla twojego spokoju bo nikt od ciebie nie będzie wymagał ani przy wyborze projektu ani przy uzyskaniu pozwolenia. My robiliśmy badanie gruntu dla własnego spokoju. Obawialiśmy się że może być tzw kurzawka i wtedy trzeba dodatkowo wzmacniać fundamenty.

Pozdrawiam

Malinka

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak naprawde to niewarto sadzic roślin przed wykonanym ogrodzeniem docelowym, poza tym budowa-samochody, ciężarówki, itp nie pomagaja rosnąc, ja mam 43 ary wię trochę miejsca znajdę na ich posadzenie a że trzymałam je przez zimę na balkonie to mi już serdecznie zbrzydły i je odstawiam na docelowe środowisko, są małe więc musza przez rok dwa zanim je wsadze tam gdzie maja rosnąc, mają po ok. 15cm.Okryję je geowłókniną i obsypię korą aby było im dobrze.

Witam Lubuszan w ten niezbyt piekny dzionek.

Pogoda nietety zapedzila mnie do komputera a nie na spacerek. Moze sie pozniej rozpogodzi i czlowiekowi sie zachce zrobic cos pozytecznego.

W kazdym razie pogoda zmusila mnie do siedzenia i szukania tego naszego jedynego projektu. Przeanalizowalam sobie moje warunki zabudowy i coz sie okazalo? Ano to, ze chcielismy sobie zbudowac miodowy miesiac z Muratora a tu ograniczenie mi wyszlo o nachyleniu dachu od 25 do 40 stopni a miodowy ma 22. Ech..wiec siedze i szukam i szczerze powiedziawszy malo co znajduje, bo i wysokosc w kalenicy to do 5,5m. No ale jakos bedzie tym bardziej ze mam na oku projekt z firmy Bauherr i czekam na odpowiedz jak wysoki ten domek jest. Oby nie za wysoki ale nie zapeszam...

Pozdrawiam i Malince i dzidzi wszystkiego naj...

:D

Witam Lubuszan w ten niezbyt piekny dzionek.

Pogoda nietety zapedzila mnie do komputera a nie na spacerek. Moze sie pozniej rozpogodzi i czlowiekowi sie zachce zrobic cos pozytecznego.

W kazdym razie pogoda zmusila mnie do siedzenia i szukania tego naszego jedynego projektu. Przeanalizowalam sobie moje warunki zabudowy i coz sie okazalo? Ano to, ze chcielismy sobie zbudowac miodowy miesiac z Muratora a tu ograniczenie mi wyszlo o nachyleniu dachu od 25 do 40 stopni a miodowy ma 22. Ech..wiec siedze i szukam i szczerze powiedziawszy malo co znajduje, bo i wysokosc w kalenicy to do 5,5m. No ale jakos bedzie tym bardziej ze mam na oku projekt z firmy Bauherr i czekam na odpowiedz jak wysoki ten domek jest. Oby nie za wysoki ale nie zapeszam...

Pozdrawiam i Malince i dzidzi wszystkiego naj...

:D

Spore ograniczenie z tą wysokością i kątem nachylenia. My zmienialiśmy zapisy w decyzji o warunkach zabudowy odnośnie wysokości kalenicy (teraz wpisane 9 metrów - na pewno wystarczy :) ) i długość elewacji.

Justynap13 może warto postarać się o zmiany w decyzji.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich :lol:

Od jutra zaczynam spawać przęsła do jedne strony ogrodzenia. 4-tego ma wjechac Prefadoma - nie spodziewam się niczego szczególnego pozatym iż nic nie zrobi ... :cry: Chyba muszę poszukać ludzi do sciagania ręcznie humusau :-? ale jestem bobrej mysli -podobno ma być bardzo słonecznie zaraz po swiętach .Noi 7-go komunia mojego synka - właśnie niedawno zdał egzamin -byłam naprawde dumna z synka . Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życze powodzenia noi cierpliwości... :D

hej widzę że budujecie pełną parą :D :D :D Życzę Wam słonecznej pogody i jak najmniej przestojów.

U mnie rodzinka w komplecie. 20.04 urodziła się nasza druga córcia. :D

justyna - geolodzy są drodzy. My płaciliśmy coś około 600zł (dokładnie nie pamiętam) ale byli też tacy co wołali 2000zł. Jeżeli coś cie niepokoi to lepiej zbadaj ten grunt przed kupnem działki ale to jest potrzebne tylko dla twojego spokoju bo nikt od ciebie nie będzie wymagał ani przy wyborze projektu ani przy uzyskaniu pozwolenia. My robiliśmy badanie gruntu dla własnego spokoju. Obawialiśmy się że może być tzw kurzawka i wtedy trzeba dodatkowo wzmacniać fundamenty.

Pozdrawiam

Malinka

GRATULACJE

tylko miałbyc byk i co? :wink:

ps1. kiedy z prezentami? :wink:

ps2. u mnie weszli posadzkarze

jupiiiiiii :D