MALINKA 30.04.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 hej widzę że budujecie pełną parą Życzę Wam słonecznej pogody i jak najmniej przestojów. U mnie rodzinka w komplecie. 20.04 urodziła się nasza druga córcia. justyna - geolodzy są drodzy. My płaciliśmy coś około 600zł (dokładnie nie pamiętam) ale byli też tacy co wołali 2000zł. Jeżeli coś cie niepokoi to lepiej zbadaj ten grunt przed kupnem działki ale to jest potrzebne tylko dla twojego spokoju bo nikt od ciebie nie będzie wymagał ani przy wyborze projektu ani przy uzyskaniu pozwolenia. My robiliśmy badanie gruntu dla własnego spokoju. Obawialiśmy się że może być tzw kurzawka i wtedy trzeba dodatkowo wzmacniać fundamenty. Pozdrawiam Malinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.04.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Tak naprawde to niewarto sadzic roślin przed wykonanym ogrodzeniem docelowym, poza tym budowa-samochody, ciężarówki, itp nie pomagaja rosnąc, ja mam 43 ary wię trochę miejsca znajdę na ich posadzenie a że trzymałam je przez zimę na balkonie to mi już serdecznie zbrzydły i je odstawiam na docelowe środowisko, są małe więc musza przez rok dwa zanim je wsadze tam gdzie maja rosnąc, mają po ok. 15cm.Okryję je geowłókniną i obsypię korą aby było im dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 30.04.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 malinko gratulacje z okazji narodzin córci!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.04.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Ja również się dołączam, gratulacje, aby zdrowo sie chowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 01.05.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam Lubuszan w ten niezbyt piekny dzionek. Pogoda nietety zapedzila mnie do komputera a nie na spacerek. Moze sie pozniej rozpogodzi i czlowiekowi sie zachce zrobic cos pozytecznego. W kazdym razie pogoda zmusila mnie do siedzenia i szukania tego naszego jedynego projektu. Przeanalizowalam sobie moje warunki zabudowy i coz sie okazalo? Ano to, ze chcielismy sobie zbudowac miodowy miesiac z Muratora a tu ograniczenie mi wyszlo o nachyleniu dachu od 25 do 40 stopni a miodowy ma 22. Ech..wiec siedze i szukam i szczerze powiedziawszy malo co znajduje, bo i wysokosc w kalenicy to do 5,5m. No ale jakos bedzie tym bardziej ze mam na oku projekt z firmy Bauherr i czekam na odpowiedz jak wysoki ten domek jest. Oby nie za wysoki ale nie zapeszam... Pozdrawiam i Malince i dzidzi wszystkiego naj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.05.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Przeciez zawsze można zmienić kąt dachu, moj też miał 22 a bedzie miał 30 st, zmienić w ramach adaptacji projektu. czy nie próbowałas tak? pracownie standardowo dają mozliwośc zmiany o 6stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 01.05.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam Lubuszan w ten niezbyt piekny dzionek. Pogoda nietety zapedzila mnie do komputera a nie na spacerek. Moze sie pozniej rozpogodzi i czlowiekowi sie zachce zrobic cos pozytecznego. W kazdym razie pogoda zmusila mnie do siedzenia i szukania tego naszego jedynego projektu. Przeanalizowalam sobie moje warunki zabudowy i coz sie okazalo? Ano to, ze chcielismy sobie zbudowac miodowy miesiac z Muratora a tu ograniczenie mi wyszlo o nachyleniu dachu od 25 do 40 stopni a miodowy ma 22. Ech..wiec siedze i szukam i szczerze powiedziawszy malo co znajduje, bo i wysokosc w kalenicy to do 5,5m. No ale jakos bedzie tym bardziej ze mam na oku projekt z firmy Bauherr i czekam na odpowiedz jak wysoki ten domek jest. Oby nie za wysoki ale nie zapeszam... Pozdrawiam i Malince i dzidzi wszystkiego naj... Spore ograniczenie z tą wysokością i kątem nachylenia. My zmienialiśmy zapisy w decyzji o warunkach zabudowy odnośnie wysokości kalenicy (teraz wpisane 9 metrów - na pewno wystarczy ) i długość elewacji. Justynap13 może warto postarać się o zmiany w decyzji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 01.05.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Migacz: powiedz mi jak sie robi te ewentualne zmiany w warunkach? czy to cos kosztuje i jak dlugo trwa?pozdrawiamJustynap13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 01.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Ania67:dziekuje za namiary. pozdrawiam i milej nocki zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 01.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Ania67:dziekuje za namiary. pozdrawiam i milej nocki zycze. Ja również Ciebie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 01.05.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam Wszystkich Od jutra zaczynam spawać przęsła do jedne strony ogrodzenia. 4-tego ma wjechac Prefadoma - nie spodziewam się niczego szczególnego pozatym iż nic nie zrobi ... Chyba muszę poszukać ludzi do sciagania ręcznie humusau ale jestem bobrej mysli -podobno ma być bardzo słonecznie zaraz po swiętach .Noi 7-go komunia mojego synka - właśnie niedawno zdał egzamin -byłam naprawde dumna z synka . Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życze powodzenia noi cierpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 01.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Jeszcze dodam - jak tak sobie siedze na swojej działce a raczej na czystym polu to czuje sie taka szczęśliwa.. iz to jest mój kawałek ziemi -to co innego niz w bloku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 02.05.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Migacz: powiedz mi jak sie robi te ewentualne zmiany w warunkach? czy to cos kosztuje i jak dlugo trwa? pozdrawiam Justynap13 Wiadomość wysłałem na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 02.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 hej widzę że budujecie pełną parą Życzę Wam słonecznej pogody i jak najmniej przestojów. U mnie rodzinka w komplecie. 20.04 urodziła się nasza druga córcia. justyna - geolodzy są drodzy. My płaciliśmy coś około 600zł (dokładnie nie pamiętam) ale byli też tacy co wołali 2000zł. Jeżeli coś cie niepokoi to lepiej zbadaj ten grunt przed kupnem działki ale to jest potrzebne tylko dla twojego spokoju bo nikt od ciebie nie będzie wymagał ani przy wyborze projektu ani przy uzyskaniu pozwolenia. My robiliśmy badanie gruntu dla własnego spokoju. Obawialiśmy się że może być tzw kurzawka i wtedy trzeba dodatkowo wzmacniać fundamenty. Pozdrawiam Malinka GRATULACJE tylko miałbyc byk i co? ps1. kiedy z prezentami? ps2. u mnie weszli posadzkarze jupiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 02.05.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Jeszcze dodam - jak tak sobie siedze na swojej działce a raczej na czystym polu to czuje sie taka szczęśliwa.. iz to jest mój kawałek ziemi -to co innego niz w bloku... skąd ja znam to uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 02.05.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 A ja dziś kupiłem kominek -montaż w lipcu , życie jest piękne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 02.05.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Przeciez zawsze można zmienić kąt dachu, moj też miał 22 a bedzie miał 30 st, zmienić w ramach adaptacji projektu. czy nie próbowałas tak? pracownie standardowo dają mozliwośc zmiany o 6stopni. Witam wysłałam Pani zdjęcia na poczte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 03.05.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam!Dzwonilam do Pani z Gminy, bardzo uprzejmej zreszta i warunki zabudowy zmenia mi w 10 min. W piatek jade i zobaczymy jak to wyjdzie na prawde:)Pozdrawiam i zycze milego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.05.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Mario jaki kominek kupiłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 03.05.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Nazywa się MARINA narożnikowa wkład BLANZEK 73R 16 kw półokrągły granit RISING SUN całość z CENTRUM KOMINA z ZIELONEJ GÓRY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts