ARi. 10.07.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam Ja z tych co juz nie klikają ale jeszcze zaglądaja od czasu do czasu Wszystkich budujących pozdrawiam i tych co juz sie wybudowali Czy ktoś przeliczał jak to wychodzi cenowo wykonanie podłogi na strychu z OSB lub z deski normalnej jednostronnie cheblowanej noi jakie grubosci trzeba by było zastosować. Pozdrawiam z upalnego Świebodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha1719500783 12.07.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Podgladałam Was sobie i postanowiłam się zalogować, bo podoba mi sie forum i poprosze abyscie nie słuchali pana mario, bo mówicie tutaj o waznych rzeczach Ja z moją połową jestem na etapie kupowania działeczki, zaliczka wpłacona a teraz czekam na warunki zabudowy(kurcze trzeba czekać aż 1,5 mca)bo musze wiedzieć czy w ogóle bedę mogła tam się wybudować zanim ja kupię. działka (rolna jak na razie)jest nawet duża, ma 11ar, ale minusem jest to że jest wąska, z jednej strony jest "szersza" ma 16m i tak gdzieś od 1/3 sie zwęza do 15m a długa jest gdzies tak 65m. Więc na razie musze czekać, nawet moze lepiej bo dozbieramy kaski do działeczki. Domek bedziemy budować sami, bo mój michu jest budowlańcem, ma taką malutka firmę budowlaną, obecnie pracuje w Niemczech, a ja pracuję u mojego taty i mam dużo wolnego czasu, więc szukam projektu wymarzonego domku To na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 12.07.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witaj Mycha To świetnie, że się zalogowałas Powodzenia w poszukiwaniu wymarzonego domku U nas murowanie domku praktycznie zakończone(zostały do dokończenia niektóre scianki działowe), W sobotę zamówilismy strop Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.07.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A ja sie pochwalę,że u mnie wreszcie ruszyło , mam prąd -wreszcie po dlugich bojach i sporych kosztach- kabel-135mb, robocizna, przepchniecie na szybko w enei -4800zł( w tym IIrata dla Enei), i obecnie murują mi ściany fundamentowe. W ławy wlazło aż 26m3 betonu??!!! Zdjęcia wkrótce. Jakiś taki mały ten dom ale podobno to tak zawsze jest takie wrażenie. Pozdrowka dla wszystkich. A przy okazji czy ktos z was wie gdzie w lubuskim mozna kupić takie okrągłe szalunki kartonowe ze zbrojeniem . Chodzi o kolumny okrągłe typowe-3m wys i 30 średnicy.Cena o ok. 40 zł drozsza niz zwykłe szalunki a lepsza jakośc kolumn. Zwykłe sa wszędzie- np Castorama koszt ok 91 zł.za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam wszystkie budujące kobiety I ja dopowiem kilka słów po walce z ziemią na wiosne a była to prawdziwa walka z gliną i nie tylko ..przebrnełam przez fundamenty domu i ogrodzenia bez wielkich problemów póżniej przez ściany też było ok teraz strop .. w projekcie byly płyty ale dałam się namówić na terive podobno lepsza niż płyty a iż dostałam wycene dobrą to też się zdecydowałam ...już byłam pełna euforii gdyby nie to iż nagle okazało się iż brakuje kilka belek i trzeba domówić koszty wzrosły sprzedawca twierdzi iz nieumiejetnie polożone a wykonawca że żle policzone..a nadodatek wszystkiego spadły trzy belki i 40 pustaków bo niebyło podstęplowane o chryste załamka ... mało tego wykonawca twierdzi iż tak czasami bywa i nie poczówa sie do poniesienia dodatkowych kosztów... nie zapłace i już a mialo być tanio ..i dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Casandra75 Ładne kwiatki i komu tu wierzyć uważam, że jeżeli komuś tzn ekipie powierza się materiał, to ekipa ma szanować naszą własność, a już napewno podszalować tak, aby nic nie spadało Ja też bym niezapłaciła Casandra, czy cena za więżbę 650 to brutto, czy netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 http://images2.fotosik.pl/102/e4fdc0367441a5d2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Netto bo bez fak. i w Łośnie załatwiałam. A co do ekipy to już się przyzwyczaiłam trzeba poprostu nie dać się zrobić w balona . Co do DACHU to uaważajcie na wyceny ... niektóre nie zawieraja wszystkich elementów np. jak klamy itp..i wycena jest bardzo mylaca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Acca co tak dużo tego betonu aż niewiarygodne ..jakie mas szerokie ławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 casandra ładny ten Twój domek jestem na tym samym etapie z tym dachem to prawda.Wyceniałam Euronit cementowy 9 300 i to była wycena od gwożdzia do... dachówki. Wyceniałam Koramic 10 091- tanio, ale wycena nie obejmowała wszystkiego. Dobrze, że mam swoją rodzinną ekipę A dało się tak bez problemu bez faktury , czy masz jakies znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ania 67W Łośnie są trzy tartaki u tego pierwszego najtanie a podana cena jest zimpregnowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ania 67 W Łośnie są trzy tartaki u tego pierwszego najtanie a podana cena jest zimpregnowaniem. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Nie robia problemów tylko szybciej musisz zamówić bo drewno musi trochę przeschnąć. Ile masz metrów dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Nie robia problemów tylko szybciej musisz zamówić bo drewno musi trochę przeschnąć. Ile masz metrów dachówki? 210 m, dach dwuspadowy. Cieślę mamy umówionego na koniec września. Cieśla bdb, z polecenia, może potrzebujesz namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 ja mam 255m2 i wycenę na orgialna ceramikę naturalna czerwień za 14tys ale ze wszystkim wyceniali mi na Słowiańskiej W hurtowni budowlanej tam gdzie ściany ...Może znasz lepsze hurt w Gorzowie? Z ta ekipa co umnie buduja mam podpisana umowę do więżby , ale potrzebuję namiary na solidna ekipe do położenia samej ceramiki jak masz jakies namiary to będę wdzięczna. Moje plany to zamknięty dach na koniec wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja robilam wycenę w CMB, Zwolbecie( niepełna) i jest jeszcze fajna hurtownia obok Starostwa w gorzowie Raab karcher . Namiar na dekarzy też mam. Podobno bdb i polecani, też ich zamówiłam. A moje plany to dach na koniec pazdziernika Namiar na ekipę na priva A dachówka to jakiej firmy tez koramic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Koło starostwa to na słowiańskiej to oni mi wyceniali za 14,tys i unich kupowałam ściany sa naprawdę konkurecyjni ale chcę ich porównać z innym hurtowniami a co do Zwolbetu to troszkę się zraziłam z powodu tej terivy a ceramika z Wienerberger. KROMIC oczywiście Daj namiary na dekarzy bębę niodzownie wdzięczna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 To moze spróbój wycenić u Kowalewskiego naprzeciwko stacji Orlen na Szczecińskiej.Namiary na dekarzy wyslałam na priva Ja też bedę wyceniała w tej hurtowni, w której Ty wyceniałaś. A czy dali Tobie cenę z uwzględnieniem obniżki na dachówkę Koramic w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 13.07.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dali niby ale podobno ma być teraz jakaś podwyżka. hm sprawdze to...może kowalewski będzie tańszy Dam znać co i jak .Dzięki i pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Mi mówili, ze w sierpniu ma być obnizka Może to jakiś chwyt reklamowy Daj znać, będę czekać na wieści Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts