Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Niezawodna osoba od kosztorysu i operatu szacunkowego to Pani Ania Tel. 501 342 276 za kosztorys wtamtym roky 350,00 zł supr tanio i szybko Polecam.

A umnie coraz bliżej do wiezby juz końcówka ...więżba i dachówka czekaja... :lol: ja tez 8)

Co do płyt to w Prodbecie na walczaka koło zasiłkowni , jak długo nie mam pojęcia wybrałam terivę.

Aniu 67 dziękuję ci bardzo za namiary na dekarzy umówiłam się już z Panem Chojką który dał mi namiary na innych dziękuje Ci bardzo , A co u Ciebie? :D

Funia, przekazałam namiar, ktory dostałam od Ciebie :wink: :D

Casandra75, super, że masz już ekipę :D 8)

Hurra, mam już strop :D :D :D :D

Wprawdzie miał być w poniedziałek, ale gość od stropu zrobiłł nas...nie powiem w co :evil: :evil: :evil: Jestem wściekła, bo gdyby był w po, to dzisiaj byłby juz wszystko gotowe, a tak to d......blada :evil:

i jeszcze ten deszcz, brrrr a mąż już w niedzielę musi jechać :cry:

Pocieszające jest to, że za strop i podciąg zaplaciliśmy 4 086

Mamy juz zamowiona więżbę i kupioną dachówkę- Euronit. Kupowalismy w CMB i zapł. 8 758 :D :D :D

Tyle u mnie 8) :D

Pozdrawiam Wszystkich :D :D :D

Witam

umnie juz niedługo więżba . Stoja dumnie trzy kominy a dachówka nadal czeka i jestem super zadowolona :lol:

Funia , jesteś na etapie wykończeniówki prawda? :D zazdroszcze Ci 8)

nie potrzebujesz luster ?tanio...ewentualnie szkła , blaty szklane itp?

Tak mam juz dograna całą ekipę brakuje mi tylko od wykończeniówki..no ale zobaczymy ...

Hurra, mam już strop :D :D :D :D

Wprawdzie miał być w poniedziałek, ale gość od stropu zrobiłł nas...nie powiem w co :evil: :evil: :evil: Jestem wściekła, bo gdyby był w po, to dzisiaj byłby juz wszystko gotowe, a tak to d......blada :evil:

i jeszcze ten deszcz, brrrr a mąż już w niedzielę musi jechać :cry:

Aniu

a ten pan to skad? :wink:

ps. Mam net w domku!!!!!!!!!

Funia, jeżeli chodzi o "tego"pana, to Ty juz dobrze wiesz skąd on jest :wink: 8)

Super, że masz net :D

Pozdrawiam :D :D :D

Aniu mi się ciężko wybrać do Ciebie z Hanulą - zwłaszcza teram gdy został mi miesiąc do ostatniego egzaminu (wiesz jakiego) ale jaby co to serdecznie zapraszam.

Co do tego Pana - to warto naszym kochanym lubuszanom napidać że na pana od stropów z Międzychodu po prostu trezba uważać i tyle - reszta szczegółów np. w moim dzienniku - albo poście Ani powyżej.

Dziękuje za zaproszenie :D :D :D Mi z kolei cieżko sie bedzie wybrać do Ciebie, bo mąż wyjechał, a ja niestety niezmotoryzowana i bez prawa jazdy jestem :roll: Ale jestem w trakcie robienia prawka i wtedy.....

Ale jakbyś znalazła chwilę- w przerwie miedzy nauka, to zapraszam z Hanulą do siebie( do obecnego lokum) na kawkę-numer tel masz 8) i bliziutko od Ciebie( w linii prostej przez nowy most :lol: )

A co do stropu z Miedzychodu- to faktycznie radzę uważac, albo miec czasu i duuuzoo cierpliwości 8)

Witam

Aniu w HMB sa fajne płytki klinkierowe do oklejenia komina i pdlicówki budynku za 0,49 brutto ..1szt

Dzięki 8)

Nastepny mój zakup, to wlasnie klinkier i rynny :D

Nie wiem na jakie rynny się zdecydowac. Chcielismy tytan- cynk, ale cena 2 400 jak na dzień dzisiejszy, to trochę duzo.

Mozecie polecić jakies rynny :roll:

Jakie macie :roll:

Pozdrawiam :D :D :D

Witam

Aniu jeśli chodzi o rynny to niestety nie mam pojecia jekie :-? jeszcze sie nie zastanawiałam ...

funia

jesli potrzebujesz cos pilnie z luster szkła chetnie Ci pomogę :D kasa póżniej .. 8) damy rade trzeba sobie pomagać :D

Acca

Jak możesz odpowiedz mi ile masz stron ogrodzenia juz zrobione ?

Ja przód grodze na zime z samej siatki ...na wiosne bede myśled co dalej i z czego :D

A obecnie zastanawiam sie nad zmiana schodów nosnych na wylewane...

Chyba przypuszczalnie bedzie taniej? jak myslicie?

Ogladałam takie na forum ichyba zdecydowanie mi sie podobaja wylewane a na stopnie drewno i zboku male lampki podswitlajace super...

Dziś wystapiłam do Gminy o wydanie warunków na przydomowa oczyszczalnie scieków , mam nadzieje że bedzie przychylna decyzja 8)

Nie chce być zalezna od szmbiary...o nie to nie dlamnie :x

To idealna sytuacja ...woda -ujęcie własne

kanaliza -POŚ

ogrzewanie kominek z rozprowadzeniem na CO

+ dodatkowo gaz narazie z butli póżniej z do 2 lat już z sieci .

Własnie zastanawiam się czy nie lepiej przemeczyć sie na kominku jakieś około 2 lata :-? 8) i poczekać na gaz z sieci?ale instalację napewno będe miała gazowa ...właśnie czekam na wycene wod-kan-gaz :D

Pozdrawiam was kobitki budujace :D bo jak narazie meżczyzn nie widu i nie słychu... A tak pozatym to umnie wielkie sprzatanie jeśli chodzi o rslinnosć mam trzy drzewa i jakies chaszcze na któtych całkowicie sie nie znam... Rodzina przyszła z pomocą i robimy porzadki na jesień...

Ale jestem dzis zmęczona , a mój maz obrazony bo powiedziałam mu że wcale nie zna sie na budowie ... 8) :-? :D

...no bo nigdy go nie ma ...bo nie musi bo ja jestem ciągle i pilnuje wszystkiego ..uzgadniam...negocjuje...itp itd...znacie to a on tylko ryby...

:D

no nie zna sie ...mam racje ... przejdzie mu.. :D jakos go udogrucham

Pozdawiam

A ja sie pochwalę, że właśnie przyszło pismo ze starostwa, że nie musimy przekształcać naszej działeczki , jeśli budowa będzie na 5 ar a taki mieliśmy plan , bo reszta to ma być ogród, sad. :D :D

Mam pytanko czy kominek z płaszczem wodnym to daje też ciepłą wodę, czy tylko słuzy do podgrzewania grzejników?

Pozdrawiam

Lecę do gminy po warunki. :D :D

Pozdrawiam was kobitki budujace :D bo jak narazie meżczyzn nie widu i nie słychu... (...)

Witam wszystkie zapracowane "kobitki" :wink: !!

No to moze sie pochwale swoim zaawansowaniem budowy:

Regipsy na poddaszu prawie skonczone (pozostalo szpachlowanie i szlifowanie)

na parterze prawie wszedzie są położone płytki, poza małym pomieszczeniem, które może poczekać, ściany są na etapie szykowania do malowania, piec tradycyjny z piecem chlebowym w kuchni jest gotowy i wyszedł całkem, całkiem :D , jedna z trzech łazienek już nadaje sie pod klucz, drzwi wewnętrzne na parter zamówione.

Pozostało jeszcze pomalowac, zamontować gniazdka i PRZEPROWADZKA!!!!

Mam nadzieje, ze na przełomie września i pażdziernika będę na SWOIM!!

Pozdrawiam serdecznie

Tomasz