Gacusiowa 26.08.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Czy ktos z waszej grupy wie gdzie w okolicach ktos buduje MELANIE z Archipelagu???? Bardzo prosze o wszelkie wskazowki.Pozdrawiam ja mam w planach więc też się przyłaczam do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa to współczuję, mała działeczka, blisko Tesco ale powodzenia, trzymam kciuki za budowanie. To chyba na przyszły rok początek budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 26.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa to współczuję, mała działeczka, blisko Tesco ale powodzenia, trzymam kciuki za budowanie. To chyba na przyszły rok początek budowy? ej, dlaczego współczuję działeczka nie taka mała bo to dwie działeczki czyli 15 arów - a co do Tesco, myślę, nie będzie tak źle, bo będę mniej więcej w połowie pomiędzy dwoma ulicami i blisko szeregówek - powinno być OK, nie będę blisko, a to przecież jakoś specjalnie duże nie będzie a budowę na spokojnie od przyszłej wiosny zacznę Tam już prawie jeden domek stoi i jeszcze dwa się zaczęły budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Gacusiowa gratulacje z okazji zakupu działeczki a raczej dwoch No i oczywiscie powodzenia w wyborze projektu Czy to ma byc Melania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 No to jak dwie to zmienia postac rzeczy, źle bym się czuła mając oddech sąsiada za plecami, strasznie drogie te działeczki. Projekt Melania , gdzies ktoś budował na forum, musisz poszukac, ładny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 26.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Dzięki, Dziewczyny działeczki nietanie, to fakt, jednak zważywszy na fakt, że ziemi do budowania się w tych okolicach niet... to nie było wyjścia. bo nie wyobrażam sobie tego co jest na Słonecznym - maleńkie działeczki a na nich wywalone wielkie chałupy - to jest dopiero zaglądanie sobie w okna ania67, to będzie Melania - nawet do tych wstępnych warunków zabudowy pasuje (wiecie, że tam wszystko musi być postawione w jednej linii 10m od krawędzi ulicy?? i max 25% powierzchni można zabudować? - na takiej pojedynczej działce 'nagle' robi się bardzo mało miejsca do manewru...) acca5, ktoś nawet buduje w tej chwili - Adriano Komputero - i ja ten dziennik mam w swoich ulubionych - jestem na razie na etapie ustalania wstepnych zmian w projekcie - bardzo miłe ludzie z tego Archipelagu są - przesłali mi rzuty, mogę sobie ponanosić zmiany jakie chcę, a potem dopiero kupić projekt, juz od firmy, która robi adaptacje - po weekendzie się chcę wstępnie dowiedzieć ile mnie będzie kosztowało wprowadzenie zmian poza tym ja jeszcze wprowadzam dodatkowy 'bonus' - do tej bryły chcę mieć dobudowaną wolierę dla kotów, ciekawa jestem czy na taką konstrukcję też trzeba mieć pozwolenie na budowę? Czy to trzeba umieszczać w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 27.08.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Gacusiowa powodzonka w zakupie działeczki A mozecie zdradzić, gdzie budujecie lub zamierzacie budowac ??? działeczka kupiona - za 10 dni notariusz budować się będę w Świebodzinie, na osiedlu Południowym całkiem możliwe, że niedługo przybędzie (a może już są) forumowiczów budujących właśnie tam gmina sprzedaje tereny pod osiedle domów jednorodzinnych i w zabudowie bliźniaczej Moje gratulacje A jak sprawa wygląda z papierkami? Załatwiasz już cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 27.08.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 zasadniczo czekam, aż będe prawowitą właścicielką ziemi - potem się zabiorę a, no i przeglądam projekt pod kątem zmian chcę Melanię podpiwniczyć, choć częściowo, przenieść tam pralnię, kotłownię i inne takie, ale nie mam pewności, czy nie będę miała problemów z kanalizacją... czy mi się w piwnicy nie będzie woda 'cofać'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.08.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Gacusiowa, moi znajomi chcą zakupic działkę , w zasadzie szukają, czy możesz podac na priv gdzie i jak zakupiłaś te dzialkę, do kogo sie udac w Gminie i jak to wygląda. i jakie mniej więcej sa dzialki duże.( w zasadzie małe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gacusiowa 28.08.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Kochani, ponieważ chcę mojego wielkoluda podpiwniczyć, zastanawiam się nad zrobieniem badania geotechnicznego gruntu, czy znacie kogoś ze Świebodzina albo okolic kto się tym zajmuje, robi to rzetelnie i w dodatku niedrogo? (taka promocja to tylko w Erze ) i za ile robiliście podobne badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 działki na górce teren gliniasty z tego co wiem, ja bym nie robiła badaniamam tylko jeden adres z rejonu Wrocławiapan Rinke 601844805071 3484521Mam nadzieje,że ci sie przyda, na południowym mają piwnice bez badań geotechnicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 28.08.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Acca prosze Cię o podanie wymiarów okienek z pozycji 1 2 i 3 nie wszystkie wymiary przeszły . I pytanie : dlaczego w niektóre pozycje są zaciemnione ?Prosze o wmiarę szybka odpwiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.08.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39208aaf545ec760.html1) 900x900, 2x - wszystkie z roletami ręcznymi , otwierane na bok i jedno dodatkowo otwierane do góry2)1500x1500, okna do sypialni 3x, podział 1/3-2/3 otwierane na bok- częśc mała, do góry i na bok częśc duża 3)900szerx1500dł- okno łazienkowe-gładkie ale zamazane-otwierane do góry i na bok z roletą ręczną, nadstawna lub beclever4) okno FIX w skrzydle-1800x1500-salon5) 900x2000 fix w skrzydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.08.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 okno zamazane to fix w skrzydle dotyczy tylko okna 1800x1500 i 3x 900x2000, Okno tarasowe- sa dwie opcje 1) z małymi fixami po bokach i po srodku ruchomy słupek- 30cm fix 1400 okno ze słupkiem i 30cm fix lub 2) tylko ruchomy slupek z szerokości okna 1000x1000 Jeszce nie zdecydowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.08.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 rolety nadstawne lub beclever , z silnikiem do tarasu i fiksów, reszta ręczna roleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonGemolo 28.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A moja koleżanka małżonka, uparła się na ten projekt http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=374&IdKolekcji= I chyba z Nią nie wygram, bo wcześniej chciałem c77a. No cóż, ważne, że nie marudzi już i nie wybrzydza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha1719500783 28.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 W sobotę bylismy u projektanta, który stwierdził, że nie opłaca robić się adaptacji projektu i trzeba wszystko od nowa i powiedział, że koszt tego projektu to najpierw 7-8 tys., a później na koniec stwierdził , że około 10tys , oczywiście dalismy sobie spokój. U nas w Zielonej Górze jest biuro , które sprzedaje projekty różnych firm i bedzie nas to kosztowało projekt+ok.1900zł(przygotowuja wszystko do pozwolenia na budowę) Ale pani mnie zmartwiła, bo domek , który chcieliśmy powiedziała, że sie nie zmieści na naszej działce i że nie pasuje zbytnio. Więc poszuka dla nas domków kilka i sobie wybierzemy. Ma też zadzwonić od nich geodeta, więc czekam niecierpliwie na jego telefon. Nasz znajomy geodeta chciał od nas 550zł, a ten od nich bierze500-550zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 29.08.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czyli widzę, że 550 za mapki to standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 29.08.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 witamWłaśnie niedawno rozebrałem swoje przyłącze elektryczne na cele budowlane.Dysponuje taką szafką, którą chętnie odsprzedam za jakieś niewielkie pieniądze. http://images1.fotosik.pl/152/c6607dbe476c3134.jpg. W szafce należy wymienić aparaty elektryczne (obecne mają ok 10 lat i nie zawsze łączą) i podłączyć na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mona1719500317 29.08.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam, Ponawiam swoje zapytanie - gdzie można kupić tanio siatkę na ogrodzenie wstępne (leśną?), - ile czasu można stawiać więźbe - dach 320 m. - gdzie mogę kupić drewno suszone komorowo i impregnowane w kąpieli Proszę również o namiary na dobrego i sprawdzonego dekarza. Budujemy się w Przylepie. Pozdrawaim Mona [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts