acca5 30.10.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Mi własnie kłada dachówkę, ale do zimy montuję okna i dachowe i normalne, kładę elektrykę i tynki lub tylko cementowa obrzutkę tylko aby przykryć kable- bedę ogrzewać kominkiem - byle jakim- nawet trocinakiem, codziennie w środku może będzie grzebał hydraulik- przynajmniej zacznę rury wszystkie podstawowe, wylewam też chudziaka w garażu i kotlowni- bo jeszcze tylko tam nie mam nic.Aktualne zdjęcia na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.10.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Mam do sprzedania stemple po 3 zł w ilości ok.40-tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 30.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam Cię saerdecznie Acca - podziwiam Cię za odwagę Ja nie zdecydowałam się ztego względu bo nie miałby kto pilnowac- a jeśli znalazłabym taką osobe to musiałabym zapłacić noi ogrzać to jakieś 5tys. kosztów nie potrzebnych .Umnie wiele inych czynników zadecydowało by dać se stopa np. nie dokaczona droga brak swojego prądu i brak jeszcze gazu wszystko sie rozstrzygnie na poczatku przyszłego roku itp itd, Ale uwierz będę się skręcac do wiosny że nic nie robie, choc wiem iż podjełam słuszna decyzję Tak mysle. A ty Aniu jak tam ? chyba jak sadze nie masz wyjscia? Czy jednak do wiosny? R>H gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.10.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam ! Dawno mnie tu nie było. Wasze domki tak urosły!! Też mam stan surowy z dachem [ ten dach to jeszcze mi się śni po nocach]. Okna gotowe czekają na montaż , tylko na bramę garażową muszę poczekać do 10 list. Chcę zamknąć budynek w jednym dniu i tak chyba przezimuję. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 30.10.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam ! Dawno mnie tu nie było. Wasze domki tak urosły!! Też mam stan surowy z dachem [ ten dach to jeszcze mi się śni po nocach]. Okna gotowe czekają na montaż , tylko na bramę garażową muszę poczekać do 10 list. Chcę zamknąć budynek w jednym dniu i tak chyba przezimuję. Pozdrówka! Witam Gdzie kupowałeś brame jaką i ile cię wyniosła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.10.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 HeJ! Bramę zamówiłem wraz z oknami , jest to Horman kaseton w kolorze złoty dąb 3500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 30.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ta cena za brmę to z napedem czy bez? Czy zastanawiałeś sie co zrobisz z woda z dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.10.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Cześć Mikołaj, pokarz fotke swojego domku ale w wiekszym rozmiarze chetnie popatrzę. Jaka szerokośc bramy Hormana, podobno nalezy ja montować jak bedzie docelowa( nie chudziak) posadzka w garażu, jaka szerokośc i wysokośc bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Casandro- nie mam wyjścia jak chce sie wprowadzać w przyszlym roku to przez zimę muszę robić co nieco- co prawda mam kłopot z tynkami- brakuje czasu moim tynkarzom ale jeszcze poszukam. Planuję codziennie byc na budowie choćby po to aby zapalić w trociniaku- martwie sie tylko czy nie ucierpi przez to komin -rura ceramiczna od kominka- chodzi mi o te smoliste syfy odkładajace sie w kominie jak sie pali mokrym drzewem bo jasne ,że nie mam drzewa wysuszonego. a jeszcze jestem umówiona z cieślami na wykonanie wiaty- 4/6m na drzewo własnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.10.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/5647191_1024.ts1162123707305.jpg http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/5647173_1024.ts1162123600078.jpg http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/5626250_1024.ts1162059414804.jpg Wysokość bramy 205cm szer 260 jeśli chodzi o posadzkę to mam chudziak , musiałem tylko wytynkować garaż. Cena bramy jest bez napędu napęd dodatkowo 1000zł +350 montaż. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.10.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No Mikołaj rewelacja!!!Cudownie!!klinkier i masz z glowy elewację bo ja własnie wyceniam wełne na poddasze i sciany. rewelacja, jaki kolor podbitki masz?Dachoweczka jest nieziemska. Jakiej firmy? ogolnie swietnie, wszystko mi sie podoba jak bede w twojej okolicy to chociaz bede wiedziala czego szukać.Gratulacje, wiem że wiele sam zrobiłeś. moja brama szersza-3,75, 220 wysoka- ciekawe ile zabulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.10.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Jeśli chodzi o wodę z dachu to mam w planie poprowadzić odwodnienie do rowu melioracyjnego , który płynie na granicy działki. Hej Acca , czy nie obawiasz się ,że Ci tynki zmarzną ja czekam do wiosny ,chyba że Ty wiosną będziesz już mieszkać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 30.10.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 jej jekie to wszystko drogie Powodzenia Acca Ci życzę. ztego co zauważyłam to masz podobny styl i podejscie do budowy co ja, Liczy sie prostota nic za bardzo wymyslnego. Czy myslałaś o meblach kuchennych? Coraz częściej dochodze do wniosku iz podobaja mi sie z czystego sosnowego drewna , napewno drzwi wewnetrzne bedą z takiego drewna chcę czuć w domu ten zapach. Mam namiary na firmę co sprzedaje takie drzwi i to tanio i dobre . Na taką kuchnię 5tys trzeba najmniej liczyć ale to drewno a nie płyta pomalowana na brąz-czekoladę-Ciekawe kiedy te czekoladowe kuchnie ludzia zbrzydną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.10.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/5647184_1024.ts1162123649067.jpg Kolor podbitki to SADOLIN dąb jasny , boazerie kupowałem w Wielichowie po 22zł m2 Dachówka Roben angoba czarnobrązowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.10.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No piekne krokwie, ja niestety musiałam zrezygnować z rzexbienia ponieważ mam smigła z krokwi- tak sie poskręcały i nie miałabym gwarancji ,że sie dalej nie poskręcają.podaj dokladny namiar na to wielichowo chocby telefon, z jakiego drzewa maja podbitke jaka jest gruba, interesuje mnie modrzew lub daglezja ale jestem otwarta na inne też. Jaka była cena robocizny za podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 31.10.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Hej Jakie śliczne domki Udało mi sie dorwać do internetu.Wczoraj sie przeprowadzilismy do wynaj ętego mieszkania.Jeszcze siedzimy na kartonach, bo właściciele cały miesiąc "remontowali łazienkę" aż w końcu zaczeli remont......... w dzień naszej przeprowadzki Także kuchnia i łazienka nie nadają się do użytku Acca my też będziemy wykańczać przez zimę, a tynki położymy wczesną wiosną, tym samym jesteśmy na podobnym etapie Casandra nie mamy wyjścia trzeba robić ile się da aby w przyszłym roku zamieszkać, mam nadzieję, że do końca wakacji Pozdrawiam Was cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 31.10.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witam! Czy ktoś z was ubezpieczał okna?! - ile to kosztuje .? Albo jakiś niedrogi alarm?-jak zamierzacie chronić swoje domki zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 31.10.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witam! Czy ktoś z was ubezpieczał okna?! - ile to kosztuje .? Albo jakiś niedrogi alarm?-jak zamierzacie chronić swoje domki zimą? Chyba najlepszym sposobem jest alarm + ubezpieczenie (znizka jak sie ma alarm) p.s.jestem (monika tez)pod wrazeniem po obejzeniu twojej marysi w realu...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.11.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Wczoraj rozmawiałam z moim przyszłym elektrykiem, powiada,że alarm to oni sie umawiaja tak ,że w jeden dzień go robią w ten sam kiedy montuja okna, więc mozna wszystko zgrać. Podobno nie jest dużo z tym roboty. Wtedy warto sie popytac o ubezpieczenie domu w budowie dodatkowe, są firmy, ktore to mają w swoich opcjach, tylko ciekawe czy ubezpiecza dom jak nie ma konkretnych drzwi wejściowych- prowizorka- owszem porządna ale bez kupy dybli, i garaz zabity OSB z dechami. ja tak planuje do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 01.11.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Hej! Tak ,alarm na pewno dobra sprawa ,tylko do tego chyba jest potrzebny prąd, Enea się grzebie i jestem wciąż bez zasilania. Tu pozdrawiam MARCINA_U ,bo alarmy to chyba jego specjalność!! Jeśli chodzi o ubezpieczenie , to wprawdzie bramę garażową będę miał ,ale drzwi wejściowe to jednak prowizorka w pełnym znaczeniu tego słowa. Nie wiem czy zechcą ubezpieczyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts