Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa lubuska

aaisaa

Recommended Posts

droszków ma gaz!!

mow położył w tym roku i wielu już się przyłączyło.

jeżeli masz działkę w droszkowie za 30zł to kupuj i się nie wahaj, bo cena jest bardzo atrakcyjna!!! niesłychać o takiich cenach w droszkowie od 2-3 lat!

przynajmniej do mnie tak dobre informacje nie docierały

wiem o cenach w przedziale 70-80zł

oczywiście mówimy o działkach uzbrojonych!!!

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! podoba mi sie projekt DO8(z mężem chcemy rozpocząć budowe na wiosne). nie widziałam tego domku na żywo, jedynie kilka małych zdjęć w internecie. Jeśli ktoś z Lubuskiegoi wybudował już D08 to proszę o kontakt jestem jeszcze"zielona"w tym temacie,dlatego proszę o pomoc doświadczonych Przestronnych:) Jeśli ktoś ma możliwośc przesłania jakichkolwiek informacji, kosztorysów, zdjęć ( wnętrze domu) ,to bardzo, proszę o przesłanie na maila: [email protected] . Z góry dziękuję i pozdrawiam

Tak z ciekawości ile kosztują działki w Kisielinie? Bo Droszków to około 30zł/m2 się kręci.

Mam poza tym inne pytanie na które nie znam odpowiedzi: czy Droszków ma już gaz? bo Zabór jakiś czas temu miał a nie wiem gdzie nitke położyli dalej.

Ceny w Kisielinie są bardzo różne z tego co słyszałam, my kupiliśmy działkę rolną nieuzbrojoną (11ar) za 25tys.(nasz kolega chce sprzedać podobno ogród i kiedys cos wspominał o sumie 30 tys.)

Droszków co prawda jest dalej od miasta , ale jesli rzeczywiście masz okazje kupić działke uzbrojoną za 30zł to się nie zastanawiaj :wink: .

(...)

ps. DALEJ NIE MAM GAZU :( :( :( :(

to jak tam z interwencją w MOW??

Jutro robia nam przyłącze!!!!!

Okazało sie, ze dzwonili do mnie już w zeszłym tygodniu, ale na stara komórkę !@#@$$#upa jestem i nie pamiętałam, że Misiek im ten nuemr podał.

Komórka rozładowana gdzieś w szafce leży.

Ps. do gazowej papierologii poszukuje kominiarza - macie namiary?

Pochwalę się, wczoraj osiagnęłam stan surowy zamknięty.Okna złoty dąb obustronnie-schucco. Czy tę folę ochronną należy teraz zerwać? Czy może zostać. Teraz przerwa do nowego roku i dalej- elektryka, tynki , hydraulika, wylewki. Plan taki aby do 1 maja się wyrobić.

http://images3.fotosik.pl/277/54f1bc88f9f74da3m.jpg

http://images4.fotosik.pl/233/ac9a00208778e161m.jpg

http://images3.fotosik.pl/277/91dcc6581b41adf8m.jpg

Hej Wszystkim :D

Acca5 gratulki :D :D :D Trzymam za Ciebie kciuki, bo jesteśmy na tym samym etapie i mamy podobny plan.

Ja wprawdzie nie mam jeszcze okien, ale jak tylko bedą, to po nowym roku ruszamy z instalacjamy.Chcemy sie wyrobic do wiosny. Plan ambitny, ale mysle, ze wykonalny 8) tymbardziej, że wynajmujemy mieszkanie.

Tymczasem "bawimy" sie z terenem wokół domu. W sobotę zrobilismy schodki gliniano-drewniane do domu.

Funia, jak dobrze, ze bedziesz miała ten gaz :D

Funia, czy byłas zadowolona z wylewek :roll: ( czy robili u Ciebie goscie ze Strzelec?)

Wiesiek, jeżeli chodzi o koszty, to muszę poszperać w moich notatkach. A tak w ogóle, to kiedy odwiedzisz sasiadów 8) :D

Gosik17 Malinka wybudowała ten dom, ale czesto tu nie zaglada :roll:

Pozdrawiam Wszystkich :D :D :D

Acca folie ochronna to nie zrywaj raczej :wink: .

Moi rodzice niedawno wymieniali sobie okna, ale dopiero jutro podam namiary do nich(oni mają swoje biuro koło bricomarche., jest jeszcze u nas producent okien w Kisielinie Szmytkowski, ale droższy od tych co rodzice u nich zamawiali.

Acca folie ochronna to nie zrywaj raczej :wink: .

no ja niestety nie zerwałam, a potem przyszło słoneczko i folię lekko przyotpiło i niestety teraz są miejsca w których w ogóle nie daje sie odkleić :cry:

Ps. własnie doporwadzają mi gaz do domku!!!!! :D

Ps. 2. Namiary na kominiarza pliiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Witam Wszystkich

:lol: POSZUKUJĘ DOBREGO TANIEGO ARCHITEKTA DO ADAPTACJI PROJEKTU, ORAZ DOBREGO GEODETĘ. MOŻECIE KOGOŚ POLECIĆ ???

NA RAZIE BYŁEM W DWÓCH BIURACH PROJEKTOWYCH I TAM BEZ WYTŁUMACZENIA KONKRETÓW ZMIAN "zaśpiewano" -odpowiednio:

ok. 2500 :x i ok. 2700 :evil:

TO SA NORMALNE CENY (na Gorzów) CZY ŻLE TRAFIŁEM :o :o ?!?

dobry wieczór!!!

wracam do tematu okien

a czy możecie coś powiedzieć o firmie budvar ich produktach i biurze w z.g. na wyszyńskiego??

http://www.budvar.pl

może ktoś z Was kupował tam okna, rolety???

ps

może jakiś dobry tynkarz??? i posadzkarz coś u Was robił?? a może jeszcze ktoś od ogrodzienia??? siatka 1,5m 170m

Witam Wszystkich

:lol: POSZUKUJĘ DOBREGO TANIEGO ARCHITEKTA DO ADAPTACJI PROJEKTU, ORAZ DOBREGO GEODETĘ. MOŻECIE KOGOŚ POLECIĆ ???

NA RAZIE BYŁEM W DWÓCH BIURACH PROJEKTOWYCH I TAM BEZ WYTŁUMACZENIA KONKRETÓW ZMIAN "zaśpiewano" -odpowiednio:

ok. 2500 :x i ok. 2700 :evil:

TO SA NORMALNE CENY (na Gorzów) CZY ŻLE TRAFIŁEM :o :o ?!?

Ja w Zielonej za adaptację projektu(mała zmiana) płacę 300zł.

Radzę Tobie szukać dalej :wink: .

Hej :D

Wiesiek2

nie wiem, czy wczesniej pisalam, ale za adaptację placilismy 2 200 +500 za doprojektowanie piwnicy. Adaptacje robiliśmy na Czeresniowej.Było to dwa lata temu i nigdzie nie znależliśmy taniej.Jeden gosć chciał nawet 8 000 tys :o Dzwonilismy tez do architekta za połowę mniej, ale gosc byl spoza Gorzowa nie chciał sie podjąc na naszym terenie.

Jeżeli chodzi o geodetę, to nasz sąsiad w J. jest geodetą :D Własciwie to mamy dwóch sąsiadów geodetów :D

Jeżeli chcesz to dam namiar do tego sprawdzonego 8) ale bedziesz musiał poczekać aż pojadę na budowę i wezmę numer tel, bo nie wiem, czy mam aktualny :roll:

Pozdrawiam :D

my w zeszłym roku 1500 (na fa) (adaptacje i kosmetyczne zmiany)

i to była bdb oferta!!! (najtaniej nie zawsze najlepiej)

i nie będziemy dalej polecać :wink:

z naszego doświadczenia:

adaptujący powinien!!!!!!!!!!!! pojawić się na działce, bo rzędne na mapce to tylko liczby a każdy (nawet ja) a w praktyce ten kto ma papier może sobie porysować!! ...

był jednen duży +

oddaliśmy kpl dokumentów i za 2 tygodnie odebraliśmy pozwolenie

ps

szukamy tynkarzy i posadzkarzy na wiosne w przyszłym roku!!

jeżeli ktoś z Was poleci nam okna to też się nie obrazimy :D

pozdrawiamy jeszcze z m3

W sumie płacimy firmie 2200zł, ale w tej sumie jest załatwienie wszystkich papierków do pozwolenia, plan zagospodarowania działki, no i oni zanoszą papierki i po tygodniu dostaje się pozwolenie a za zmiany na projekcie 300zł(przeniesienie bram garażu na drugą stronę) i sami powiedzieli ze to tanio, bo tak biorą drożej.

Hej :D

Jeżeli chodzi o geodetę, to nasz sąsiad w J. jest geodetą :D Własciwie to mamy dwóch sąsiadów geodetów :D

Jeżeli chcesz to dam namiar do tego sprawdzonego 8) ale bedziesz musiał poczekać aż pojadę na budowę i wezmę numer tel, bo nie wiem, czy mam aktualny :roll:

Pozdrawiam :D

Dzięki Aniu -nie spiesz sie to nic pilnego z tym Geodetą. Słyszałem że lepiej geodecie zapłacić raz ok powiedzmy 800 niz za każdym razem cykać killka stówek???- Jak jest u was??? :wink: